CATEGORIES

3 ihaninta vauvapipoa talveen

6.2.2017

Kuopukseni syntyi lokakuun alussa. Hänen ensimmäiset elinkuukaudet on matkattu Suomen kylmässä talvessa, joten lämpimät talvipipot ovat olleet joka päivä käytössä. Aikoinaan esikoisen kohdalla minulla meni tovi löytää hyvin istuva sekä kaunis talvipipo pienelle. Nyt kun kokemusta on kolmen lapsen verran, ajattelin listata teille suosikki vauvapiponi talveen.

Eric Bompard (vasemmalla)
Tämän merkin pipoja olen käyttänyt reilu neljä vuotta. Kyseessä on ranskalainen merkki, joka on erikoistunut kashmirvillaan. Esikoinen sai birth magic hat-nimisen pipon pariisilaiselta tädiltäni joululahjaksi. Se oli ensimmäinen pipo, joka istui hyvin meidän murusellemme. Ei puristanut vaan oli juuri sopiva, ihanan pehmoinen ja hyvännäköinen käytössä. Kyseinen pipo oli harmaa, mutta sittemmin olen hankkinut saman pipon vielä valkoisena ja vaaleansinisenäkin. Kyseistä pipoa on moni ihastellut. Monet ystävistäni joilla on samanikäisiä lapsia, ovat ostaneet saman pipon merkin verkkokaupasta. Värivaihtoehtoja on peräti kahdeksan. Pientä huoltoa pipo vaatii. Kashmirpipo on hyvä pestä tasaisin väliajoin, jotta se ei menettäisi muotoaan.

Barbaras (keskellä)
Kuvassa näkyvän harmaan tupsupipon kuopuksemme sai kummivanhemmiltaan. Suomessa merkkiä myy Helsingin Bulevardilla sijaitseva lastevaateliike Le Bunuell. Tämä pipo on ollut ihanan jämäkkä. Se pysyy aina paikoillaan ja on poikkeuksellisen söpö pipo tuon harmaan tupsunsa ansiosta. Karvatupsun saa irrotettua pesua varten.

Gugguu (oikealla)
Olen käyttänyt Gugguun vaatteita pojillani jo neljän vuoden ajan, mutta vasta kuopuksen kohdalla olen päässyt käyttämään heidän Suomessa tehtyjä talvimyssyjä. Tosin muistaakseni vasta pari vuotta sitten he alkoivat niitä tehdäkin. Pidän kovasti pipon neuloksesta ja mustasta väristä, mutta kyseistä pipoa on saatavilla monessa eri värissä. Nuo kaksi tupsua molemmin puolin tuovat suloisesti mieleen pienen nallekarhun. Tämäkin pipo pysyy hyvin paikoillaan, mutta ei ole ihan niin jämäkkä kuin edellä mainittu. Barbaras pipon lailla pystyt sitomaan sen kiinni kaulan alta.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • mymmeli

  Kauniita myssyjä, etenkin tuo keskimmäinen. Itse käytän pojalla paljon kypärämyssy + pipo comboa. Lisäksi vielä tuubikaulahuivi jos oikein kylmä niin pysyy kyllä taatusti lämpimänä. En oikein pidä kypärämyssyjen ulkonäöstä (ne Gugguun nyt oli suht ok).

 • Iina

  Mä oon käyttänyt tytöillä vauva aikana ruskovillan silkkimyssyjä ja silkkikypärämyssyjä. Kypärämyssyn päällä on ollut sitten vaihtelevasti joku pipo/villämyssy.
  Nyt kaksivuotiaalla on ollut koko talven silkkivillamyssy käytössä tuulisuojatun pipon alla. Oon tykännyt noista silkkivillaisista kovasti. Ei haittaa vaikka pää hikoilisi niin silti on aina lämmin! Gugguun pipo näyttää kivalle ?

 • Ninni

  Miten olet ratkaissut tuulemisen kaulaan ja niskaan? Itsekin pidän Gugguun pipoista ja myös Popin pipoista mutta talven tuiskuissa ja viimoissa olen kyllä siirtynyt käyttämään kypärämyssyjä jotka peittää myös koko kaulan alueen ja niskan. Kaulaliinoja ei viitsi laittaa kuristumisriskin vuoksi jos lapset leikkivät keskenään etenkin päiväkodissa. Kauniitahan nuo ovat kaupunkikäytössä toki. Kypärämyssyt ei niinkään mutta pitää myös kaulan ja niskan lämpimänä.

  • Minun nuorin on vielä niin pieni (3kk), että matkaa vain vaunukopassa ulkona ollessa. Siellä ei tuuli pääse kaulaan tai niskaan. Lähinnä tässä keskityin vauvapipoihin – en päiväkodissa käyviin jo vanhempiin :) Minun vanhemmilla pojilla on sitten taas puistomenoihin ja rymyäviin ulkoleikkeihin kypäräpipot tai vaihtoehtoisesti pipo ja tuubikaulurit :)