CATEGORIES

Vauvanvaatteita ja niiden tarinoita

24.2.2017

Herttinen miten ihanaa on saada vielä nauttia vauvanvaatteista! Ensimmäiset pieneksi jääneet potkupuvut tosin viikattiin pois kainojen kyynelien kanssa jo reilu kuukausi sitten. Haikeaa on ollut niitä pieniä vaatteita katsella ja miettiä, että minulla on ollut kolme niin pientä, ja nyt tämä oli tässä. Valtaosan vaatteista olen laittanut reippaasti kierrätykseen ja eteenpäin eri yhdistyksille, mutta sitten on muutama ultimate suosikki, jotka päätyivät pieneen säilytyslaatikkoon. Ehkä jonain päivänä ne voisivat vielä palvella siskojani ja poikieni mahdollisia serkkuja.

Nuorimmaisemme on perinyt isoveljiltään mittavan määrän hyvänä säilyneitä ja ihania vaatekappaleita. Mitään ei ole tarvinnut lisää ostaa (paitsi jokuset sukat). Jotkut ovat kysyneet, että eikö tunnu harmilliselta kun pienimmällä ei ole “koskaan mitään omaa“. Vaikka itse en olekaan ostanut juuri mitään uutta, on meidän pieninkin saanut nauttia vaikka mistä ihan vain hänelle osoitetuista kauniista lahjoista ja eleistä. Ystävieni, perheeni ja yhteistyökumppanieni ansiosta hänenkin garderoobinsa on täynnä paljon muitakin ihania tarinoita, kuin vain veljien vanhoja.

knit GAP / a gift from my dear friends living in LA
body LINDEX / saatu
pants GANT / worn by our firstborn
socks knitted by my friend Kaisa’s mother

 

Ylläolevassa kuvassa murusella on päällä Gantin housut, jotka ostin aikanaan esikoisellemme. Ne olivat ensimmäiset vauvanvaatteet, jotka olen omalle lapselleni ostanut. En uskaltanut ostaa mitään vaatteita ennen rakenneultraa, mutta sitten kun siellä todettiin kaiken olevan edelleen mallikkaasti uskaltauduin antautua vauvanvaatteiden vietäväksi. Heti sen ultran jälkeen kävin ostamassa nuo ihanat Gantin housut. Olin ihaillut niitä jo monet vuodet ja ostanut niitä muille vauvalahjaksi. Oli ihana hetki, kun sain ostaa yhdet omalle pienelle. Harras toiveemme alkoi hiljalleen konkretisoitumaan: me saamme lapsen!

Tuon ihanan harmaan takin sain kahdelta rakkaalta Losissa asuvalta ystävältäni. Kuopuksemme synnyttyä sain heiltä paketin, missä oli kasa juuri sellaisia vaatteita kyseiseltä jenkkimerkiltä, joita itsekin lapsilleni valitsisin. They know me and my boys so well <3 On ollut lohduttavaa huomata näiden vuosien aikana, että välimatkasta huolimatta ystävyydet säilyvät. Minulla on edelleen ne samat rakkaat ystävät ympärillä, kuin sillä tytöllä, joka muutti Hollantiin 19-vuotiaana. Nyt taas yksi parhaista ystävistäni asuu Losissa, mutta siitä huolimatta vaihdamme kuulumiset miltein päivittäin. Nykyajalla ja somella on niin paljon hyviäkin puolia.

Vaaleansininen pilvibody oli syntymälahja Lindexitä ja heidän Pr-firmaltaan Polhemilta. Polhemin kautta olen löytänyt aikanaan Lindexin lastenvaatteet. Niissä on todella hyvä hinta-laatusuhde. Erityisen paljon pidän taas Polhemia pyörittävästä tyttöporukasta. Heidän toimistollaan käydessä kaikki saavat aina valtaisan sydämellisen vastaanoton. Heidän järjestämänsä tilaisuudet ovat aina lämpimiä, innovatiivisia ja inspiroivia. Meidän kaikki pojat ovat kulkeneet Polhemilla käydessään hellästä sylistä toiseen. Siellä vallitsee niin hyvä energia, että parempaa työpaikkailmapiiriä saa hakea. Olen valtavan iloinen, että työni kautta saan käydä heidän luonaan niin usein.  Kiitos siis teille tytöt, kun muistitte meidän kolmattakin! <3

Ja sitten nuo valtavan ihanat vaaleansiniset töppöset. Ystäväni Kaisa antoi ne kuopuksellemme syntymälahjaksi. Hänen äitinsä oli kutonut ne varta vasten meille. Kuinka söpöt! Ja miten hyvin tehty! Kuinka kukaan osaa tehdä noin virheetöntä jälkeä käsin? Itse olen täysi tumpelo käsitöissä, joten arvostan ja ihailen erityisesti tuollaisia taitoja. Töppöset istuvat jalassa tukevasti sekä ovat nopeat ja vaivattomat pukea. Jatkuvassa käytössä ovat meillä olleet. Kiitos ihan valtavan ajatellusta ja ihanasta lahjasta.

Tässä muutama tarina vauvanvaatteista. Ikävä kyllä kuopus näyttää kasvavan niin kovaa vauhtia, että nämäkin jäävät ennätysvauhtia pieneksi. Niin monia ihania tarinoita ja tunnesiteitä näihin vaatteisiin, että kyllä se aina vähän nipistää, kun niistä kasvetaan ulos. Täten onkin ihanaa, kun näistä pienistä vaatteista saa ainakin vielä tovin nauttia.

 

 

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • s

  Suloisia kuvia :)

 • Elina

  Muutitko silloin aikanaan Hollantiin opiskelujen perässä? Itse olen rakastunut kovin kyseiseen maahan ja on mukava kuulla miten muut ovat päätyneet sinne :)

  • Hollanti on ihana! <3 Itse päädyin sinne puhtaasti sen takia, että mieheni työ oli siellä, mutta en suostunut muuttamaan itse maahan ennenkuin löysin itselleni opiskelupaikan. Joten mieheni perässä, mutta omat opiskelut oli sille ehto! :)

 • Saaramaria

  Oih mikä sulopussukka hän on ? Nuo pikkuruiset vaatteet, niihin tiivistyy niin monenlaisia tunteita, esim. juuri niin kuin noihin valkoisiin Gantin housuihin. Kaikki se sydäntä pakahduttava rakkaus, tietynlainen ainainen pieni huoli (erityisesti sen esikoisen kanssa) ja se kaiken pysäyttävä hetki, kun vaikkapa päikkäreiden jälkeen nostat pienen suloisen tuhisijan syliin.
  Mulla on kans laatikollinen aarteita, Täyteen täytetyt (ja yhä täyttyvät) vauvakirjat, valokuva-albumit jne. Niihin on niin ihana välillä nostalgiafiiliksissä palata. Just omalle esikoiselle, jo kymppisynttäreitä viime vuonna juhlineelle, äsken ihmettelin, että mihin mun vauva on hävinnyt. Onneksi vielä ainakin hetken isompaakin saa halata ja silitellä, kavereiden äideiltä olen kuullut, että sekin voi loppua yllättävän pian ? Nyt meni kyllä jo ihan sivuun aiheesta, mutta vielä noi edellisen postauksen kuvat, ihan täydellisyyttä! Olet kyllä sellainen maailmanluokan kaunotar, että oksat pois! Ihanaa viikonlopun jatkoa!

  • Miten ihana tätä tekstiäsi oli Saaramaria taas lukea lukea! Puit niin taas sanoiksi tunteita, mihin on niin helppo samaistua <3 Ja apua! jo kymmenen! tuntuu itselle niin kaukaiselta, mutta siellähän ollaan varmasti alta aikayksikön ja mietin taas, että mihin aika meni :O mutta kiitos niin paljon kauniista sanoista ja iloisia tunteita herättävästä kuvailusta <3

 • Ihanat töppöset!
  http://westendmum.fi

  • Eikö ole ihanat!

 • Anni

  Meilläkin on oltu kovin tyytyväisiä Lindexin vaatteisiin. Etenkin kankaat ovat ihanan tuntuisia. ?
  Mainitsit, että olet lahjoittanut vaatteita mm. yhdistyksille. Olisiko sinulla antaa tarkempaa tietoa niistä? Meidän 4,5kk poika on jo jättänyt taakseen vinon pinon pieniä vaatteita ja olen miettinyt, josko niitä voisi lahjoittaa hyvään tarkoitukseen.

  • Eikö olekin! :) Minäkin olen pitänyt kankaiden pehmeydestä ja siitä, että ne ovat pesunkin jälkeen pehmeitä.
   Valtaosa pieneksi jääneistä vaatteista on mennyt Hope -yhdistykselle. Mutta noita hyviä koheita on enemmänkin! Kannattaa vähän googletella, niin sitä kautta saa myös selville missä on tällä herkellä suurinta tarvetta :)

 • primrose

  Voi miten suloinen pieni ja ihanan suloiset vaatteet! Sydämeni suli ihan täysin erityisesti tuolle kuvalle, jossa pieni on napannut töppösestään kiinni. <3 Me emme tiedä, kumpi meille syntyy keväällä, joten en ole ihan hirveästi vielä vaatteita ostellut ja nekin, jotka jo pientä odottavat, ovat aika neutraaleita väreiltään. Tuollainen ihana harmaa nalleneule sopisi kyllä ihan kummalle tahansa. Voi mikä ihanuus sulla siellä kotona tuhisee..!

  • Pieniä suloisia hetkiä kun mini löytää omat varpaansa! <3 Voi miten jänniä hetkiä! Onnea vielä kovasti odotuksen johdosta! <3 Minäkin ostin esikoiselle pääsääntöisesti harmaata, valkoista, mustaa ja beigeä, kun halusin varautua siihen, että vaatteet toivottavasti menisi joskus sisarukselle – oli sitten veli tai sisko <3 :) Kohta teilläkin tuhisee pieni murunen! <3

 • Meidän vastasyntyneellä on noi samat töppöset – ja jopa samassa värissä!! Oma äitini oli saanut ne lahjaksi ystävältään eli joko kyseessä on Kaisan äiti tai sitten tuo on ollut suosittu malli ja suositeltu lanka :D veikkaanpa jälkimmäistä ;) Hauska sattuma silti. On ihan älyttömän söpöt ja pysyy hyvin jopa näin pienen jalassa.

  • Ei ole totta! :D Mikä yhteensattuma! :) Mutta ei tosiaan ihme jos on suosittu malli ja lanka, koska aivan ihanat ovat töppöset! <3 Hauska sattuma tosiaan! :)