CATEGORIES

Suosikki sadetakki

31.7.2017

Hiljattain päädyin etsimään netistä lasten biker-tyylistä nahkatakkia. Etsintöjeni lomassa huomasin, että Zalandon valikoimista löytyy nyt ranskalaisen *Petit Bateaun klassikkosadetakki lapsille. Olen saanut kyseisestä takista aina paljon kyselyitä kun ne blogissa vilahtaa. Itsekin päädyin ostamaan merkin sadetakit lukuisten suositusten takia. Ostin vuosi sitten Ranskan-matkallamme merkin keltaiset sadetakit itselleni sekä vanhimmille pojilleni heidän liikkeestään. Olen tykännyt niistä hurjasti. Ne valikoituvat aina päälle kun liikumme poikien kanssa kaupungilla sadesäällä. Syksyn lähestyessä halusin jakaa teillekin tämän vinkin, sillä takkien perään on niin useasti kysytty.

Boys’ outfit
raincoat *PETIT BATEAU
knit H&M
shorts H&M
shoes CONVERSE

Sanoisin, että merkin mitoitus on jokseenkin naftia. Ostin meidän takit tosiaan liikkeestä, joten sovituksen jälkeen päädyin ostamaan silloin juuri 2 vuotta täyttäneelle 3-vuotiaan koon (95cm) ja juuri 4 vuotta täyttäneelle 5-vuotiaan koon (110cm). Yllä olevissa kuvissa näkyy miltä ne näyttivät silloin päällä. Nyt vuosi eteenpäin ja takit istuvat edelleen hyvin. Tuoreempia kuvia vilahti blogissa viimeksi kun kävimme sadesäällä Helsingin Alppiruusupuistossa. Takit eivät ole ainoastaan poikkeuksellisen kauniit vaan myös erityisen sopivat meidän sääolosuhteisiin. Takissa on pehmeä vuori, joka lämmittää ihanasti. Tästä syystä meillä käytettiin takkia viime vuonna pitkälle syystalveen ja otettiin taas aikaisin keväällä käyttöön. Hyvän vuoren takia takki ei myöskään hiosta. Nyt elokuun kynnyksellä monilla koittaa paluu arkeen. Kulman takana on sateisemmat syyssäät ja monilla lasten sadevaatteiden päivitys jälleen edessä. Tarkoitus olisi tehdä vielä poimintoja lasten välikausivaatteista blogiin, mutta tässä ensiksi erittäin tyylikkäät ja laadukkaat *Petit Bateaun sadetakit siistimpään kaupunkikäyttöön.

*mainoslinkki. Lisää niiden merkityksestä löytyy “tietoja bloggaajasta” osiossa.

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Elina

  Ja kiitokset vastauksesta :)

 • Elina

  Hei, mikä idea on ns. kaupunkivaatteiden taustalla? Olen ymmärtänyt, että kaupunkivaatteet ovat siistimpiä kuin jotkut muut vaatteet (näitä muita vaatteita voisi kutsua vaikka arkivaatteiksi?), mutta miksi “kaupungille” tarvitaan tällaiset siistimmät vaatteet? Itse erottelen lähinnä kotivaatteet ulkovaatteista ja siksi tämä on uusi kategoria minulle. Kertoo ehkä eri tavoista suhtautua vaatteisiin ja pukeutumisen perusideoihin? (millaiset vaatteet on hyvät vaatteet, ketä varten pukeudutaan, mitä on huoliteltu pukeutuminen, mikä pukeutumisessa on tärkeää – tyylikkyys, eettisyys, käytännöllisyys vai jokin muu jne).

  • Hei hyvä kysymys! Minulla on nimittäin enemmänkin kategorioita kuin vain ulko ja sisävaatteet. Tässä kaupungissa asuessa kun ulkona tulee liikuttua paljon eri merkeissä. Minulla on ulos oikeastaan kaksi eri kategoriaa: siistimmät kaupunkivaatteet ja rennommat puistovaatteet. Molemmat ovat meillä kuitenkin arkivaatteita, koska niitä käytetään päivittäin. Nämä siistimmät kaupunkivaatteet valikoituvat päälle melkein aina silloin kun ei olla menossa puistoon rymyämään. Esim kun käydään kaupassa, tapahtumissa, kyläillessä jne. Ja tosiaan perustuu varmasti paljon pukeutumisen perusideaan. Minä tykkään itse pukeutua siististi ja huolitellusti ja tästä syystä myös tykkään että lapseni ovat myös puettu samaa ajatusta noudattaen. Vaatteilla on ns. paikka ja aika. :) Näin ne säilyvät myös pidempään hyvänä ja kiertävät meidän tapauksessa veljeltä toiselle :) Mutta mietitkö tässä tapauksessa omaa pukeutumista vai lapsien pukeutumista? Onko sinulla lapsia? :) Nimittäin tämä “kaupunkivaatteet” kategoria minulla on vain lapsilleni :D Ei minulle :)

   • Elina

    Asun myös kaupungissa ja minulla on alle kouluikäisiä lapsia :) Vanhimmalla lapsella on alkanut olla vaatteisiin liittyviä mielipiteitä ja kunnioitan hänen makuaan vaikka se eroaa omastani (ne värikkäät printtipaidat!). Lapseni saavat pääsiassa pukeutua mihin vaatteisiin kulloinkin haluavat lähinnä sää rajoittavana tekijänä. Mulle siisti ja huoliteltu on vähän tyhjiä sanoja, mutta ajattelen niiden sisältävän miniminä puhtaat hiukset, hampaat ja kynnen aluset :) En oikeastaan erottele lasten kaupunkivaatteita ja rymyvaatteita. Erottelu saa kaupunkiajan kuulostamaan hieman tylsältä lapsen näkökulmasta (ei rymyilyä) enkä ihan ymmärrä miksi nämä erilaiset arkiset jutut erotellaan vaatteiden perusteella. Kai sitten minun näkökulmastani vaatteilla ei tarvitse olla ns. paikkaa ja aikaa vaan kannatan maksimaalista vapautta kaikille :D poikkeuksena tosin ainakin erikoistilanteet kuten häät ja hautajaiset. Taidamme lähestyä tätä vain vähän eri näkökulmista :)

    • No siinä taitaa olla yksi suurimpia eroja (vielä :D) koska meidän pojat eivät välitä tuon taivaallista mitä puen päälle. Nautin siis vielä tästä ajasta kun saan pukea heidät. Koska varmasti koittaa pojillanikin se aika, että he haluavat itse valita vaatteensa. Ja hei hyvä pointti tuo mitä tarkoittaa siisti ja huoliteltu, koska se voi tosiaan kuulostaa tyhjältä ilman perusteluja. Minulla lähinnä tämä pohjautuu kasvatukseen – eli että kaikelle on aika ja paikkansa. Meillä arki täyttyy pääsääntöisesti puistoilusta, pallon potkimisesta ja muusta harrastamisesta. Hyvin aktiivista ja eloisaa arkea. Mutta sitten kun käydään kaupassa tai muuten kaupungilla hoitamassa asioita niin se ei ole “rymyämis aikaa”. Yritän leikittää ja harrastaa poikieni kanssa niin paljon, että sitten voin käydä heidän kanssaan kaupassa yksin ilman, että kauppareissu menee ihan pannukakuksi jos kaikki riehuvat ympäriinsä. Vaikka ollaan lapsia niin käytöstavat pitää olla ja kaikkialla ei voi vaan rymytä. En pärjäisi yksin kaupungilla jos kolme poikaani rymyäisivät miten sattuvat. kaupungilla ollaan rauhallisemmin ja mielenkiintoa ja hauskuutta tuovat muut asiat. Tiettyä tasapainoa – kuten elämä onkin tästä hamaan tulevaan. Meillä pojat ainakin rymyävät puistossa sellaisella meinigillä, että ei sitä siistinä pysy millään! Housut on helposti polvista rikki kaikesta ryömimisestä. Minusta on hyvä opettaa lapsille jo aikaisessa vaiheessa tiettyä pientä vastuuta tällaisilla asioilla. että kaikella on paikka ja aika ja että vaate pysyy mahdollisimman pitkään hyvänä sitä pitää hoitaa ja käyttää tarvittavalla tavalla. Milloin rymytään ja milloin ei rymytä.Ja meidän rymyäminne on tosiaan niin vauhdikasta, että siihen tarvitsee omat vaatteensa! :D Jotta oma arkemme sujuisi mahdollisimman tasapainoisesti meillä on oltava erikseen kunnon rymyämiset, että voidaan myös olla kaupungilla rauhallisemmin (lue energiat kulutettu :D) että käytännönasiat hoituvat ilma suurempaa sirkusta.

     ELi siis varmaan meillä vaan ollut erilainen näkökulma siihen mitä vaatteet on. Ehkä siksi pidänkin tyyliblogia, koska minusta vaatteisiin liittyy niin paljon muutakin? Ehkä tämä juontaa myös omasta kasvatuksesta? Meillä kun oma äiti puki minut siskojeni kanssa hyvin samoin tavoin :D Mutta hyvä kyseenalaistus! Sait ihan miettimään josko tekisi postauksen aiheesta, jossa pohtisin mitä se “siisti ja huoliteltu” pukeutuminen tarkoittaa ja miksi koen sen olevan tärkeää! :) Kiitos!

 • Anna

  Noi on mielettömän tyylikkäät takit! Täytyypä katsasta nettisivu omalle puolivuotiaalle tulevaisuutta ajatellen.
  Sulla on myös sadetakki samalta merkiltä, millainen kokomitoitus siinä on? Nafti kuten lapsilla?

  • Minäkin pidän niistä ihan hulluna! Varmasti lasten kasvaessa päivitän takkia niin, että ostan vanhimmalle koon isomman ja kierrätän edellisiä nuoremmille veljille.
   Ostin omani ollessani 6.kuulla raskaana. Päädyin M kokoon, koska S tosiaan tuntui vähän naftilta ja halusin, että syksyn tullen alle mahtuu varmasti kunnon muhkeat neuleet:) Joten sanoisin, että vähän nafti, mutta sovitushetkellä oli tosin se iso pallomahakin! :)

 • Iina

  Ihana tuo keltainen väri! Niin pirteä!
  Itse ostin koululaiselle vanhan hyvän klassikon-keltaisen Rukan sadetakin. On kuulemma vähän tylsä :D Nyt sitten tilasin Gugguulta syksyä varten Gugguun ulkoilutakin-saas nähdä pärjääkö sillä vai täytyykö erikseen ostaa vielä joku “katu-uskottavampi” sadetakki. Pakko vinkata hyvistä ja edullisista sadevaatteista, jotka sopii mun mielestä loistavasti suomen loskatalveen. Lidlin fleecevuorilliset sadevaatteet! Aina värit ei oo oikein miellyttäneet, mutta toisaalta leikkipuiston reunalla sillä ei välttämättä niin ole väliäkään. Olen useampana vuotena jo ostanut ja ovat olleet minusta kestäviä ja hyvin pestäviä. Tilasin myös viime vuonna kuopukselle Pomp de luxin alesta vuorittoman sadehaalarin ja on kyllä todella kätevä pukea päälle :)
  Oikein mukavaa viikkoa!

  • Hei ihan huikeita vinkkejä! Minäkin tykkään Gugguusta ihan hulluna – ja nyt myös itsellä viimeisin ihastus on LIDL! Siellä on ihan hurjasti todella hyviä tuotteita todella edullisene hintaan! Ihan onnessani olen kun nyt tähän keskustaan on auennut yksi uusi LIdl ja lisää kuulema tulossa! Enpä tiennytkään että heiltä saa lasten sadevaatteitakin!! Pitää ehdottomasti tutustua! Kiitos Iina kovasti tästä!