CATEGORIES

Ikuisuusprojekti

19.1.2013

Joku joskus sanoi, että sisustus on ikuisuusprojekti…Niin totta.

Huomaan keksiväni vähän väliä uusia ideoita kotimme huoneisiin. Sattuuneesta syystä lastenhuone saa minulta nyt erityistä huomiota. Halusin sisustaa sen niin, että värimaailma sopisi tytölle sekä pojalle. Varovainen toiveemme kun on, että poikamme saisi jossain vaiheessa sisaruksiakin. Nyt kun huone on kutakuinkin valmis, huomaan kaipaavani lisää väriä. Suunnitelmissani oli lisätä väriä sisutustekstiileillä sekä leluilla, mutta nyt kaipaan jo lisää.

Kaipaisin huomattavampaa väriläiskää. Sen takia lähtisin taas leikkimään seinien värillä. Minä kun aikoinaan halusin beigeraidallisen tapetin poikamme huoneeseen. Mieheni mielestä se olisi ollut liian sirkusmaista. Täten teimme kompromissin ja lisäsin raitaa tekstiileissä. Nyt mietinkin tapettien sijaan leikkisää boordia taikka maalattuja vaakraitoja…

Löysin itseni taas Pinterestistä selailemassa inspiraatiokuvia. Yksi löydöksistäni hipoi täydellisyyttä.

Lucaksen sinivalkohiekkaisen huoneen toteutus on juuri minun mieleeni. Vaihtaisin vain sinisen ja hiekan sävyn paikkaa. Jos minulla ei olisi jo tunteikasta rakkausseinää kuvaaja Niki Strbianin meidän perheestä ottamista kuvista, lisäisin lapseni nimen viereen ison Mikki-sisustustarran. Tytön huoneeseen vaihtaisin sävyä vaalempaan, vaaleanpunaista maalia keskelle ja herttainen Minni-hiiri hymyilemään vierelle. Ehkä sitten jonain päivänä… <3

Koska lastenhuoneen päätyseinällä tapahtuu jo melkoisen paljon kuvakollaasin ansiosta, jättäisin nämä yksityiskohdat pois. Toistaiseksi. Nyt siis tosissani pohdin, lähtisinkö taas maalailemaan lastenhuonetta valkoisella ja sinisellä raidalla vai lisäisinkö sinne vaan jonkun boordin tuomaan leikkisyyttä? Alle yritin photoshopin avuin vähän luoda kuvaa ideastani:

Mitä mieltä sinä olet?
Tulisiko minun nyt malttaa mieleni, vai olisiko vaihtoehto 1 tai 2 piste i:n päälle?

45 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kannatetaan vaihtoehto kakkosta! :)

 • Haidi

  kakkonen on omaan makuuni enemmän joten sit kannatan :) tup puuidea jota joku ehdotteli voisi myös olla ihana!
  toivotaan, että pikkumies joskus saisi sisarksen<3

 • №2 – fresh and amaizing!

 • R

  2. Vaihtoehto ehdottomasti! :) Mielestäni kauniimpi, sekä 1. vaihtoehtoon saattaa kyllästyä.

 • karoliina

  ehdottomasti 2 ! :)

 • s

  Kannattaa mennä katsomaan ideoita ja inspiraatiota suomenojalla olevasta lastenhuone.fi kaupast juuri sinun tyylin istuvia sisustus juttu ja muuta kivaa lapsille.Siellä oli mun muasssa aivan ihan viireijä vaaleansinisillä tähdillä ja ihania sisustus tarroja ja miten olisi jokin ihana tapettti tehosteseinälle esim. tähti aiheinen? mutta tuo lucas-idea olisi tosi kiva :) Mutta lisää ihmeessä vähän vaikka vaaleansinistä poikasi huoneeseen!

 • Riika

  Vaihtoehto 2!

 • Elviira

  Luin edellisetkin kommentit ja ajattelin myös leluja, jotka pian tuovat paljon väriä huoneeseen. Oletko ajatellut jotain muuta väriä tehosteväriksi vaaleansinisen sijaan? Esimerkiksi keltainen sävy sopisi sekä pojalle että tytölle, jos perheenne kasvaa myöhemmin toisella pienokaisella. Ja jos valitsee sellaisen “vähemmän ärhäkän” keltaisen sävyn (esim. pastellinkeltainen), niin se ei ole niin hyökkäävä. Ehdotan tätä, koska itse olen hieman allerginen “tytöille pinkkiä ja pojille vaaleansinistä” -jaottelulle. Mutta huone on kyllä nytkin oikein kaunis!

 • KJ

  Kaunis pojun huone on jo nyt, mutta kun raitaa mietit… niin ehdotan pystyraitaa sohvan viereen, tyyliin Lucas eli kahta raitaa, sininen keskellä ja valkeat reunoilla. Meillä on olohuoneessa pystyraita ja siinä pieniä tauluja allekkain valkoisilla kehyksillä. Kehuja tullut. :) Jos sulla olis pystyraita, niin ei tarvis vaihtaa olemassa olevien kyhyksien paikkaa. En laittaisi boordia, vähän “vanhanaikainen” ja vaikeampi saada pois kuin maali, jos ja kun mieli muuttuu. :) Vinkkinä muuten tuohon maalin sävyyn. Meillä sisarusten (tyttö ja poika) yhteisessä huoneessa värinä aqua eli veden väri ja todella hyvin sopii molemmille. Sopii aivan ihanasti hiekan sävyihin. Suosittelen! Mukavaa viikonlopun jatkoa!

 • Ansku in Ireland

  Writing in English as cant deal with iPads autocorrect… Etzy online shop has loads of gorgeous wall stickers for childs room. For example http://www.etsy.com/shop/designedDESIGNER?section_id=6618904&page=2.
  We r going to have a big grey tree sticker in our living room and then loads of picture frames on the branches . When u get bored with it jut peel it of :) anyhow, the room is beautiful as it is but if u r going to change version 2 gets my vote

 • sofian sohva

  Tämä kysymys ei nyt liity juuri lastenhuoneen sisustukseen, mutta itselläni on ollut lähes mahdoton tehtävä löytää kauniita imetysvaatteita Suomesta tai edes kv-verkkokaupoista.

  Ajattelinkin kysyä olisiko sinulla antaa hyviä vinkkejä raskaana oleville ja/tai imettäville naisille pukeutumiseen? Turhan suuri osa tarjonnasta kun on kamalan näköisiä trikoorytkyjä ja sitä kun haluaa pukeutua kauniisti vaikka tuleekin äidiksi :D

 • Tiiu

  Isompaa väripintaa suosittelisin minäkin, boordit on jotenkin niin… Ysäriä ;) Suorakulmio kuulostaa hyvältä :)

 • Huone on kyllä itsessään jo niin täydellinen, ettei siihen tarvitsisi välttämättä mitään muutoksia. Tosin kun lastenhuoneesta on kyse, on välillä kiva olla jotain väriäkin. Itse sutisin varmaan sitä vaaleansinistä, mutta tosiaan jonkun muun ehdottama sisustustarra saattaisi toimia paremmin ellette halua sitten taas parin vuoden päästä maalailla seiniä uudelleen jos tyttö tuleekin taloon. :)

 • Entäs miltä kuulostaa maalattu puu (tai sisustustarra), jonka oksilla kuvat ovat ikään kuin puiden lehtiä? Puu voisi kuvastaa sukupuuta (jos kuvissa vilahtaa teidän lisäksenne isovanhempia, serkkuja ja myöhemmin sisaruksia) tai puuta, jonka oksille kasvaa lisää lehtiä (eli muistoja) lapsen kasvaessa. Jos itselle joskus siunaantuu pienokaisia, tällainen olisi ihana kyllä toteuttaa lastenhuoneeseen tai miksei muuallekin omista perheistä ja rakkaista muistuttamaan (näin ulkomailla kun asumme).

  • Mrs.V

   Voi että miten ihana idea! <3 Tosin en tiedä miten lähtisin toteuttamaan (nim. poikkeukksellisen lahjaton kädentöissä :D)

   • Sofia

    Minusta tuo numero kaksi olisi tyylikkäämpi, vaikka molemmat ovatkin niin upeita.

    • S

     Lapsenne huone on muuten erittäin tyylikäs:)

   • E

    Hehe en tiedä nyt voinko kommentoida tähän, mut tommonenhan ois tosi hankala toteuttaa ilman et se näyttäis kauheen tönköltä :D Tai jotenki hupsulta… Mut puu itsessään seinässä voi olla kaunis :)

 • nro 2 olisi omasta mielestäni rauhallisempi vaihtoehto, toki molemmat teille sopisivat! aika hauska idea kieltämättä ja juuri tuonkin takia pinterest on hyvä paikka, sieltä saa valtavasti ihania ideoita!!

 • KL

  2!!

 • Maikki

  Ehdottomasti kakkonen :)

 • Mona

  Itse laittaisin huoneeseen ehkä jonkin sisustustarran, jonka saisi helposti pois, jos mieli muuttuu. Tai kuten joku jo kommentoi, maalaisin taulujen taustan sinisellä. Noista kahdesta boordista vaihtoehto 2 on mielestäni parempi, koska se on rauhallisempi ja sopii paremmin huoneen tyyliin.

  Jos muuten päädyt boordiin, se kannattaa kiinnittää liisterillä, että boordin saa tarvittaessa helpommin irti.

  Nimim. Monta, monta tuntia boordiliimalla kiinnitettyä boordia poistanut…

 • Numero 2 sopii paremmin. Lastenhuoneenne on kyllä kaunis :).

 • Idu

  2! absolutely! se on paljon tyylikkäämpi ja ajattomampi..

 • Jii

  Tuo Lucaksen huoneen idea on mielestäni mainio! :) Toisaalta tuo sininen boordikin on helppo tapa tuoda lisää väriä huoneeseen, tuo palloaiheinen boordi taas ei värisävyiltään eroa juurikaan nykyisestä.

 • Riittag

  Kivoja ideoita lastenhuoneeseen! Toi boordi nr.2 on mun mielestä parempi, jotenkin raikkaampi:) Aivan ihana tuo poikasi huone tietysti on, mutta voisi saada piristystä vaaleansinisestä.

 • jette

  kumpikin vaihtoehto on mielestäni todella kaunis! lastenhuoneessanne on kuitenki jo yksi seinä kauniita kuvia pullollaan, joten mielestäni vaihtoehto 2. olisi parempi, rauhallisempi. mutta valitset kumman tahansa, saa poika olla ylpeä leikkihuoneestaan kun vähän isommaksi kasvaa :)

 • Jo-

  Vaihtoehdoista mieleiseni olisi vaihtoehto 2.

 • Anonymous

  Boordin sijaan ehdottaisin valokuvaseinän taustaksi isoa maalattua vaaleansinistä suorakulmiota, joka rajaa kuvat ja tuo väriä koko huoneeseen.

  • Olipas kiva idea!! :) Tuotahan voi käyttää, oli sitten lastenhuone tai ei! :)

  • Mrs.V

   Ihan mieletön idea! <3 Kiiitos!!!

 • coco

  toka vaihtoehto on ehdottomasti parempi! :)

 • Jenny

  Ehdottomasti 2 :)! Tyttöni huoneessa on valkoista, mustaa sekä tehosteena pinkkiä. Minäkin tuskaisena mietin miten saada lisää väriä, mutta nyt kun aikaa on kulunut huomaan että huoneessa on hyvinkin paljon värejä. Leluvuoret tuovat oman väriloistonsa huoneeseen ;) Ei ehkä ihan just sitä mitä äiti haluaisi, mutta minkäs teet… lapset rakastaa värikkäitä leluja.

  • Mrs.V

   näin mäkin olen ajatellut ja toivinut <3 ihanaa, että käynyt toteen teillä :)

 • Filippa

  Hei! Pienen vinkin antaisin teille, eli tuota sohvaa kannattaisi siirtää seinästä pois päin vähäsen. Jos kaikki huonekalut laitetaan seinän viereen (tai työnnetään nurkkiin), tulee tilasta helposti ahtaan ja “halvan” näköinen. Kokeilkaa siirtää sitä noin 10 cm irti ja katsokaa miltä näyttää. ;)

  Itse vaihtaisin ehkä seinien väriä huoneessa raikkaamman vaaleaksi, ne menevät nyt hieman liikaa yksiin esimerkiksi sohvan ja verhojen kanssa. Toki kuvista ei saa täydellistä käsitystä ja tila näyttää varmasti hienolta livenä, mutta näin katsottuna värimaailma on hieman liian “Sahara”. Jos pidät ruskean ja hiekan sävyistä, sävyjä kannattaa laittaa useita erilaisia ja kerrostaen, sillä tavoin saat ulottuvuutta ja huonekalut sekä sisustuselementit nousevat esiin itsestään.

  Boordeista ottaisin vaihtoehdon numero 2. :)

  Oikein ihanaa viikonloppua ja toivotaan, että saatte vielä oman pinkin käärön joku kaunis päivä! :)

  – Filippa-

  • Mrs.V

   itseasiassa tuo on tehosteseinä, eli muut seinät ovat kaikki paljon vaaleampaa sävyä niinkuin ehdotitkin :) huone menee liian ahtaaksi jos vedän huonekalut irti seinästä ikävä kyllä :/

 • Lorana

  Hei,
  Minusta teidän lastenhuone on täydellinen :). Meillä on itseasiassa menossa myös lastenhuone projekti. Haluaisin myös jotain enemmän väriä seiniin..mutta mieheni mielestä lelut ja tulevat lelut kun pikkunen kasvaa antaa huoneelle väriä..hmm en tiedä.. tää on varmasti ikuisuusprojekti!! heh… mutta ehdottomasti pidän tuosta 2. vaihtoehdosta!

  ps. olisi ihanaa jos tekisit stokkesta postauksen :) <3

 • annika

  nro 2 on ihana ;) klassisen kaunis eikä varmasti kyllästytä

 • Lähtisin sutimaan sinisellä tai laittaisin tuon kakkosboordin. :)

 • Ihana koti sinulla!!! Voiskos tuonne lastenhuoneeseen ajatella jotain suurehkoa siustustarralla toteutettavaa väripilkkua? Sen sais sitten nätisti pois tai vaihdettua jos ei enää miellytä. Tai tän käsityksen mä niistä tarroista olen saanut, että lähtevät siististi pois…

  • Mrs.V

   Joo sitä mäkin ajattelin – siitä tuo mikki-tarra idea! :) ehkä vastakkaiselle seinälle :)

 • Vaihtoehto 2 boordille. Ykkonen on vahan liian busy, kakkonen mukavan rauhaisa niinkuin huone muutenkin. Ihanaa viikonloppua teille! Toivottavasti olosi on parantunut! XO