CATEGORIES

Silkkihuivien huumaa

28.8.2018

Aloitetaan tämä tiistai nopealla trendikatsauksella. Itse olen ihastunut sensuelliin slip skirtiin, mutta jos kyseinen hamemalli on sinusta liian alusvaatemainen, vaikuttaa silkki muuallakin. Hennosti hulmuavat silkkihuivit ovat kuuluneet monen suuren muotitalon syksyn inspiraatiotaululle. Kirjavan hehkuvat silkkihuiviprintit löytyvät syksyn hameista, puseroista ja mekoistakin. Kyseinen trendi oli vahvasti läsnä mm. Célinen, Richard Quinnin, Togan, Guccin sekä Salvatore Ferragamon fw’18 muotinäytöksissä. Nyt näyttää vahvasti siltä, että trendi on siirtymässä muotilavoilta katukuvaan.

Miten ihailenkaan Atlantic Pacific bloggaajan Eadie Blairin kykyä yhdistellä näyttäviä printtejä ja värejä saumattomasti keskenään. Hän on hyvin persoonallinen pukeutuja, joka saa jokaisesta hetken trendistä itsensä näköisen. Tässäkin on näyttävän Zaran huivimekon päälle lisätty vielä silkkihuivi niskan takaa vyötäisille ja kokonaisuuden kruunaa vielä statement-korvakorut ja vihreät aurinkolasit. Tunnettu tyylisääntö sano että “less is more”, mutta tämän naisen tyyliä seuratessa en voi kyllä sitä lausetta allekirjoittaa. Säännöt on selkästi tehty rikottaviksi.

Vaikka trendi ei ihan minun tyyliini istukkaan, niin silti olen sen suuri ihailija. Olen jo muutaman todella kauniin kokonaisuuden tästä trendistä nähnyt Suomessakin. Mm. kaunotar Didem kokosi kauniin syksyisen kokonaisuuden silkkihuivihameen ympärille. Ja saattaa teistä joku muistaakin, että omasta vaatekaapistani löytyy vanha pusero, joka ilmentää tätä trendiä erinomaisesti. Kuka muistaa tämän täti Mallorca-asun vuodelta 2013? :D

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anonymous

  No muistan! Erityisesti tuo YSL laukku on jäänyt mieleen, niin söpö!
  Isot silkkihuivit, siis aidot silkkiset ihanuudet, ovat kyllä ihan parhaita asujen muuntelijoita! Omasta kaapista ei riittävä isoa löydy, ehkä tämän trendin myötä täydellinen yksilö löytyisi. ”Silkkihuivimekko” oli hetken, mutta en tuntenut sitä omaksi sitten kuitenkaan ja kiertoon lähti, liikaa tapahtumia yhteen vaatteeseen ?

  • No kyllä, ja ne on kappaleita jotka oikeasti kestävät aikaa! Minulla on mm. äidin vanha DIORin silkkihuivi, jonka on todellinen aarre! Ja apua, mullakin on ollut semmonen silkkihuivimekko joskus… Se ei kyllä enää päälle pääsisi :D

 • aila

  Tuo Zaran mekko ei ole silkkiä nähnytkään. 100 % polyester. Minua hieman sieppaa tämä yleistynyt tapa, jossa materiaaleille annetaan ominaisuuksia, joita niillä ei ole. Voi olla että syksyn suuri trendi onkin pääasiassa polyesterin huumaa.

  • Se on ihan totta. Se on tosiaan hyvin yleistynyt tapa puhua näin, mutta uskon että te lukijat olette niin fiksuja, että ymmärrätte kyllä eron siitä mistä inspiraatio vaatteeseen on tullut vs. mitä se lopullinen tuote on :)

   • aila

    Juu ei siitä olekaan kysymys, etteikö ymmärrettäisi. Hinnasta ja merkistäkin valistunut muodinseuraaja jo voi päätellä sen, ettei ole kysymys silkistä vaan tässä nyt luodaan mielikuva. Joku tietämättömämpihän saattaa ottaa ihan todesta ja sitten pettyy, kun huomaa ettei se silkkiä ollutkaan. Ja minusta se vaan on harhaanjohtavaa puhua polyesteristä silkkinä : ) Tai pääosin akryylisestä villana jne.
    Mainonnan perusjuttujahan tuo mielikuvilla myyminen on, itse toivoisin että blogeissakin asioista ja materiaaleista puhuttaisiin niiden omilla nimillä. Mutta mä olenkin materiaaliniuho.

    • Ymmärrän hyvin, mutta siis itsehän en myy tässä mitään :) Ihastelen vain trendiä ja vinkkaan innostuneille ostopaikan. Ja siis hei kyllä, minulle kävi moga tuossa yhdessä lausessak un sanoin Zaran silkkimekko – korjasin sen nyt nimellä huivimekko, koska ei tosiaan ole silkkiä, kuten kaikki osaavat olettaa :)

 • Merja

  Tätimallorca asu on ihana. Matkoilla pukeutuu aina hieman rohkeammin, kuin kotimaassa. Täällä turha vaatimattomuus nostaa päätään.
  Suuri huvini ( outoa ?) on illalla sängyssä suunnitella asuja ja muistella vaatekaapin sisältöä. Aamulla ei ole kuitenkaan aina rohkeutta pukea yhdistelmiä, jotka illalla tuntui hyviltä, päälleen.

  • Hei ei!! NYT rohkeasti pukemaan ne samat vaatteet täällä kuin reissuillakin! Ehdottomasti vaan rohkeutta laittamaan päälle juuri se asu minkä halusitkin <3 Nyt haastan sinut laittamaan päälle sen vaatten, jonka koit aamulla liian rohkeaksi. Voisin lyödä vetoa, että saat siitä kohteliaisuuksia! Uskalla erottua <3

 • Milla

  Jos kuitenkin Blair Eadie? :D Huomasin itsekin tämän asun ja enemmän on enemmän ei koskaan ole oma mantrani pukeutumisessa, mutta tämän inspiroimana sitä tekisi mieli kyllä koittaa!

  • Ah, no juurikin se. Miten olen onnistunutkin kirjoittamaan ne väärin päin kaksi kertaa tässä postauksessa! :D Kuitenkin MUUTAMAN vuoden naista seurannut :D Ja kyllä – minuakin jokin tässä viehättää ihan hurjasti!