CATEGORIES

Näkyvä nahka

6.9.2018

Syksyn trendikkäimpiä materiaaleja on musta nahka. Viime vuonna ruskea nahka sekä musta ja kiiltävä patenttinahka oli muodin aallon harjalla, mutta tänä vuonna palataan taas klassisempaan suuntaan. Muotitalot kuten Loewe, Hermes, Saint Laurent, Marc Jacobs, Christopher Kane, Givenchy, Philosophy sekä Isabel Marant kaikki marssittivat kokonahkaan pukeutuneita malleja alas syystalven muotilavojaan. Tänä vuonna nahka on erittäin näyttävää, eikä se riitä tulla esitellyksi vain nahkahousujen ja biker-takin muodossa. Kovinta muotia ovat nahkamekot, pitkät Matrix-tyyliset nahkatakit sekä nahkahameen parittaminen nahkaisen kauluspaidan kanssa.

Itselle kokonahkainen asukokonaisuus tuntuu vielä liian rajulta, mutta tänäkin syksynä oma biker-rotsi, nahkahousut ja nahkainen kynähame saavat varmasti käyttöä. Mikäli sinulla on vielä joku näistä klassikoista hankintalistalla, kannattaa toimia tänä syksynä, sillä valikoimaa riittää poikkeuksellisen paljon!

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Maija M.

  Mulle nahkavaatteet tuo hieman ristiriitaisia fiiliksiä. Ajatus siitä, että pukeutuu jonkun toisen nahkaan, kun omakin on, on hieman ristiriitainen. Nahkatuotteita omistan minäkin, varsinkin kengissä on paljon järkevämpää ostaa oikeaa nahkaa, eikä ainakaan mitään heikkolaatuista keinonahkaa, jota ei suutarillakaan voi korjata.
  Välillä kannan nahkatuotteiden ostamisesta pientä syyllisyyttä, mutta toisaalta en vuodessa osta kuin muutaman nahkatuotteen. Vielä en ole kokonaan Stella McCartneyn linjalle lähtenyt. Onneksi tekonahka kehittyy koko ajan, ja muuttuu myös ekologisemmaksi. Tästä pitkälti kiitos juuri Stellalle ja hänen tiimilleen!
  Nahkatakit ja hameet ovat klassikko, mutta nahkainen kauluspaita…veikkaan, ettei tuntuisi päällä välttämättä kovin mukavalta :D

  • Ymmärrän hyvin. Itsekään en koe nahkapaitaa omaan tyyliin sopivaksi, mutta nahkahousuja käytän ihan valtavan paljon ja olen kokenut ne todella kestäväksi vaatekappaleeksi. Ne kestää lasten sotkuja ja ovat niin monipuoliset, että käytän ne varmasti vielä puhki. Mielenkiinnolla itsekin seuraan materiaalien ja keinokuitujen kehitystyötä…Tiedon lisääntyessä voimme toivottavasti kaikki tehdä parempia valintoja.

 • Lotta

  Noita Zaran nilkkureita ei vissiin ole nettikaupassa? :( Ihanat!

  • Pitäisi olla? :O Sieltä nimittäin osasin poimia tähän kollaasiin! :)

 • Merja

  Täällä taitaa olla joku vainoharhainen lukija, joka etsii koko ajan jotain oikeinkirjoitus-tai asiayhteysvirheitä. Kuitenkin on kysymys muodista eli vaatteista, niin en näe mitään syytä, miksi paritus sanaa ei voisi käyttää, kaikki ymmärtävät mitä tarkoitetaan. Kenellekään ei varmasti tule mieleen mitään seksististä.
  Oikeinkirjoitus on myös hakusessa edellämainitussa kommentissa. Jätä Hanna moiset omaan arvoonsa, älä edes julkaise niitä.

  • Anonymous

   Ethän viitsi tulla pätemään. ?Viimeinen mitä Hanna tarvitsee, on “puolustajaa”, kun tässäkään mitään puolustettavaa ei ollut. Enkä siis ole tuo ed.kommentoija.
   Mutta kaltaistesi asiaan puuttumiset toista moittimalla ovat mälsiä, Hanna on lukuisat kerrat osoittanut olevansa niin Suurella Sydämellä varustettu että suvereenisti kääntää ei-niin-kivat kommentitkin sellaisiksi, että mahdollinen vinoilija riisutaan aseista. Mahtava Hanna, susta ei vaan voi olla tykkäämättä!??

   • Voi kiitos, mutta ah mä lupaan että löytyy seasta myös paljon jotka eivät tykkää! :D Kaikki vain ei ole kaikille :D Mutta tosiaan arvostan ajatusta kovin, että minua halutaan tukea “kyseenalaisen” kommentoinnin alla, mutta tosiaan olen tässä siihen niin tottunut, että itse harvoin enää hätkähdän mistään. Eniten toivon juuri, että täällä kommenttiboksissa teidän kesken säilyy hyvä tunnelma, koska itse olen juurikin pitkään fiilistellyt nimenomaan sitä miten hyvä henki kommenttiboksissa on ja kuinka toisia autetaan milloin minkäkin kanssa <3 Joten toivon että kaikki valitsevat sanasa huolella, toisia loukkaamatta. :)

  • Joskus on kieltämättä noitakin, mutta edellinen kommentoija ilokseni kuitenkin esitti asian hyvin ystävällisesti. Ja minulla on tapana julkaista kaikki viestit – jopa asiattomat. Koska toivon vastauksillani pystyväni herättää mahdollisesti myös lämmintä oman ajatuksen kyseenalaistamista :) Ja uskon juuri kuten sinäkin, että moni ei yhdistä tuota sanaa sen toiseen merkitykseen, mutta uskon myös sen että eri ihmisille eri sanat saattavat helpommin laukaista mielleyhtymiä kuin toisille. Itse en näe asiassa ongelmaa ja haluan yrittää käyttää suomen kieltä mahdollisimman laajasti. :)

 • Anonymous

  Kiitos muotipostauksista, näitä odotan aina sesonkien vaihtuessa! Näihin menee varmasti paljon aikaa, mutta ovat tosi mielenkiintoisia!

  Jos saa ystävällisesti toivoa jotain pientä parannusta, niin olisiko mahdollist, että käyttäisit jotain muuta sanaa parittamisen tilalla? Ihan vaikka “yhdistää”? Paritus-sanasta tulee niin epämiellyttävät vibat.. katso vaikka:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Paritus

  • Moikka! Ja kiitos kovasti kohteliaisuudestasi!
   Ja ah, ymmärrän hyvin, että sanasta voi tulla myös huonot vibat. Ymmärrän toki myös sen toisen merkityksen. Yritän kuitenkin kuvailla aina mahdollisimman laajasanaisesti tekstejäni. Eli käytän varmasti myös sanaa yhdistää, mutta hyvin todennäköisesti käytän välillä myös verbiä “parittaa”, koska vaikka siinä on myös huonot vibat, on se silti verbi, joka on sopiva myös tähän tarkoitukseen, sillä sanalla on monta merkitystä. Kiitos kuitenkin hyvin ystävällisesti annetusta huomiosta! :)

 • Haidi

  Ehkäpä nyt olisi viimeinkin aika hankkia omaan vaatekaappiinkin se nahkahame ??‍♀️ Täytyypi olla hereillä kun liikkuu kaupoilla!

  • Musta tuntuu että oon törmännyt niihin nyt kaikkialla! Jos lähdet etsimään kunnollista versiota niin kurkkaa Andiata ja DOTS Store! :)