CATEGORIES

Trenditorstai: Kashmirin kaipaus

18.10.2018

Syksyn trendimateriaaleja ovat pehmeän ylelliset sametti ja silkki, mutta niiden lisäksi huomaan tänäkin syksynä nojautuvani erään toisen pehmeän materiaalin suuntaan. Syksyn suosikkimateriaalini vuodesta toiseen on kashmirvilla. Sen pehmeys, hengittävyys ja lämpö on omaa luokkaansa. Viimeisten vuosien aikana kasmirvillaisten tuotteiden saanti on parantunut huomattavasti ja niitä tuntuu olevan nyt kaikkialla. Jopa ketjuliike Zara sekä H&M myyvät paljon Premium-mallistoissaan kasmirneuleita, -joggereita ja -asusteita. Kashmirvilla on ihanan ylellinen materiaali, mutta se vaatii pientä huolenpitoa. Melko vähäisellä efortilla saat itsellesi kuitenkin luottovaatteen, joka kestää hamaan tulevaan. Luehan postaukseni kasmirvillan hoidosta täältä. Tähän postaukseen kokosin muutaman suosikin verkkokauppojen tämänhetkisestä valikoimista.

1.Cashmere knit, Zara 129e
2.Cashmere knit, Soft Goat 259,90e
3.Cashmere knit, H&M 129e
4.Cashmere knit, Zara 99,95e
5.Cashmere knit, H&M 129e
6.Cashmere knit, H&M 99e
7.Cashmere knit, H&M 89,99e
8.Cashmere knit, H&M 99e

Kuten mainitsin, muotijätti Zara sekä H&M myyvät nykyään myös kasmirvillaisia tuotteita. Minulla ei ole vielä niistä kokemusta, mutta omistan kyllä yhden LIDLn kashmirpuseron, jota olen käyttänyt luvattoman paljon. Edullisesta hinnastaan huolimatta se on edelleen loistokunnossa, vaikka todella usein olen sen valinnut päälleni. Niitä pitäisi tulla myyntiin taas lähiaikoina. Se on hyvin ohutta kashmiria, mutta olen pitänyt sen kevyen pehmeästä tunnusta. Kyseinen neule on näkynyt mm.tässä ja tässä asussa. Olen ostanut myös suht. edulliset palmikkokuvioiset kasmirneuleet Massimo Duttilta. Nekin ovat säilyneet erinomaisessa kunnossa vaikka ovatkin jo monia vuosia vanhat.

Mikäli olet valmis panostamaan kasmirvillaiseen tuotteeseen hieman enemmän, suosittelen kurkkaamaan ruotsalaisen Soft Goatin sekä suomalaisen Andiatan valikoimat. Soft Goatilla on laaja valikoima erilaisia malleja, sillä he ovat keskittyneet kasmirvillaan. Monet suosikkineuleistani on heiltä. Kuten tämä harmaa neule ja tämä olkapäät paljaaksi jättävä malli. Myös Andiatan valikoimista löytyy upeita kashmirvillaisia luottokappaleita. Minulta löytyy esimerkiksi heidän musta pooloneule, joka on 100% luomukashmiria. Andiatan AA-luokan luomukashmir on hyvin hienoa. Se tulee Sisä-Mongoliasta, missä tuotetaan maailman laadukkainta kashmiria. Tänä syksynä heidän valikoimistaan löytyy myös kertakaikkisen ihanat kasmirsekoitetta olevat oloasut. Kollaasissa keskellä näkyy kuvastokuva, missä mallilla on päällä vehnänruskeat olohousut sekä poolokauluksinen pitkän rento neule. Ne ovat 70% merinovillaa ja 30% kasmiria ja ovat todella mukavat päällä. Sain kyseisen setin Andiatalta ja olen asunut siinä kotona ollessani. Se on toteutukseltaan niin tyylikäs asu, että sillä voi helposti lähteä kipaisemaan kaupungillakin. Itse aion käyttää sitä matkustusasunakin. Sen kapeat lahkeet tekevät siitä ryhdikkään näköisen sekä käytännöllisen, vaikka kyse onkin ehkä enemmän oleiluasusta. Jos suosittelisin jotain ihanaa tänä syksynä itselleen ostamaan, niin se olisi kashmirvillainen asusetti. Todellista hyggeilyä.

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Noora

  Uniqlolla on myös hyviä edullisemman hintaluokan cashmere-neuleita. Olisi kiva kuulla käyttökokemuksia tuosta ylempänä mainitsemastasi h&m -neuleesta kun ehdit sitä testaamasn. En ole zaran ja h&m:n cashmerea uskaltanut ostaa, kun mietityttää onko laatu todella normaalia mallistoa parempaa, vai onko ero vain hintalapussa

  • Hei Uniqlolla on paljon huikeita tuotteita. Meilä löytyy vain heidän kevytuntsikoita, mutta kasmiria en ole kokeillutkaan! Kiitos vinkistä! Pitää kurkata ensi kerran kun liikkeeseen pääsen!

 • Shu

  Haluisin mainostaa tässä nyt myös kotimaista verkkokauppaa Store of Hopea, jolla on ihania eettisesti tuotettuja kashmirhuiveja <3

  • Kiitos paljon vinkistä! :)

 • Satu

  Omat suosikkini olen löytänyt ranskalaiselta Zadig & Voltairelta – ihanan ohuita ja keveitä, huippulaatuisia neuleita, joissa jokin juju. Täydellisiä kaltaiselleni harakalle :-)

  • Hei kiitos kovasti vinkistä! Harakka innostui :D

 • Haidi

  Eilen juuri tuli selailtua näitä taas läpi ja harkintaan jäi nyt muutama yksilö. Katsotaan josko nyt yhden vaikka kotiuttaisi talvea piristämään :)

  • Hei ihanaa, kerro jos päädyit johonkin. Itsellä nytkin päällä :D

 • Henrika

  Tämä oli tosiaan ajankohtainen postausaihe :)! Kashmirneule oli itselläni hankintalistalla tälle syksyä ja juuri pari päivää sitten hankin omani, joten luin nämä vinkit hiukan liian myöhään :’D Toisaalta, omassa kotikaupungissani kashmirneuleita oli harmillisen vähän myynnissä kivijalkakaupoissa (eli mainitsemiasi en olisi päässyt sovittelemaan täällä) ja esimerkiksi Sokokselta en löytänyt itselleni sopivaa mallia vaikka sovittelin useita. Samoin kävi H&M premium neuleiden kanssa, jotka tilasin netistä sovitukseen. Lopulta löysin omani ihanalta Balmuirilta <3 neule ei tosin harmikseni ollut ihan noin huokean hintainen kuin useat kollaasissasi, mutta toivon että se on hintansa väärti :) vinkkinä jos joku muukin on tilaamassa kashmirneuleen H&M:ltä, että neuleet olivat tosi reilua kokoa! M-kokoisella kärsii ottaa monista S tai pienempikin.

  • Hei ihanaa että löysit omasi! Olisi pitänyt muistaa tosiaan listata tuohon myös Balmuir! Minulla on kokemus heidän kasmirvillaisista asusteista ja ne ovat ihania!

   Ja hei juuri tilasin H&M kasmirneuleen, tosin otin itse syystä reilumman koon (M) koska pidän, että neule on vähän reilu ja “chunky” mutta katotaan miten valintani onnistui kun sen saan vai pitääkö palauttaa :/

   Kiitos vinkeistä ja ihanaa, että löysit omasi! Se varmasti maksaa itsensä takaisin kun annat sille sen tarvitseman pienen huollon <3