CATEGORIES

Trenditorstai: Tyylikäs Tweed

25.10.2018

Kuluneena syksynä on katukuvassa alkanut näkyä enenevissä määrin tweedkangasta. Tweed on karstavillasta yleensä toimikkaaksi (kudottujen kankaiden yksi perussidoksista) kudottu kangas, jota käytetään perinteisesti erityisesti pukujen ja päällystakkien valmistamiseen. Nykyään sitä näkyy myös paljon mekoissa ja hameissa. Muotijätti Chanel on erityisen tunnettu tweedin käytöstä. Tweedkangas on kestävää ja vettä hylkivää. Kangas on usein karheaa, mutta toimikasrakenne tekee siitä tiivisrakenteisenakin taipuisaa ja tiiviis kudonta tekee siitä myös lämpimän. Yleisimmät kuviot ovat ruudut tai kalanruoto.

Black tweed dress with golden buttons, Zara
Black and white tweed dress, Zara
White tweed blazer, Zara
Black and white tweed skirt, Zara
Black turtleneck, Zara
Black over the knee boots, Stuart Weitzman

Minua viehättää erityisesti mustavalkoiset, hyvin Chanel-tyyliset, pidemmät tweedkankaiset bleiserit. Kultaiset napit ja yksityiskohdat ovat säväyttävä plussa. Zarassa on nyt esimerkiksi hyvä valikoima näitä jopa klassikoksi miellettyjä takkeja. Tällä hetkellä haluaisin löytää tweedkankaisen kynähameen ruskeassa pienessä ruudussa – hyvin samantyylisen kuin mitä kollaasin keskellä olevilla naisilla on päällä. Karheakankainen tweed minihame on toimiva vaatekappale syystalveen, kun sen yhdistää ylipolvensaappaiden ja lämmittävän pooloneuleen kanssa. Kävin tänään SAND Copenhagenin kevään pressipäivillä ja heidän valikoimiinsa on tulossa vastaavia muutamassakin eri sävyssä heti alkuvuodesta. Erinomainen kangasvalinta syystalven hameisiin ja mekkoihin.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Haidi

    Tälle trendille mäkin lämpenen! Pitääkin keväällä pitää silmät auki :)

    • Hameista pitävälle tässä on paljon ihania ja inspiroivia mahdollisuuksia! :)

  • Merja

    Hei, ostin tänään ihanan ja kalliin mohairvillurin reissuun pidettäväksi kapeittein mustien housujen ja esim. mustan puuvillapoolon kanssa. Mutta apua, kun kokeiltuani asua riisuin villurin pois, olin yltäpäältä hennossa vaaleanharmaassa karvassa. Mitenkähän mahdan pärjätä, etten näyttäisi pölyrievulta?

    • Tuo on usein tuollaisten pitkäkarvaisten päällysvaatteiden huono puoli. Mutta osta tarrateippiä ja sillä vetele säännöllisesti kaikki mikä on tarttunut muualle. Todennäköisesti tuo karvanlähtö vähän rauhoittuu ajan kanssa. Toki riippuu karvasta, mutta toivotaan!