CATEGORIES

Trendien nostalgiaa: Colour blocking

6.2.2019

Olen kirjoittanut Strictly Style-blogia kesästä 2009 asti. Kohta kymmenvuotiseen blogihistoriaani mahtuu paljon eri elämänvaiheita. Olette olleet mukana kun minä ja mieheni aloimme odottaa esikoistamme ja meistä tuli pieni perhe. Olette olleet mukana, kun se pieni perhe on kasvanut viisihenkiseksi suurperheeksi. Näiden vuosien aikana olemme muuttaneet Hollannista Englantiin, Englannista Suomeen, Suomesta Amerikkaan ja sieltä taas takaisin Suomeen. Moniin vaiherikkaisiin vuosiin mahtuu myös hurjasti eri trendien ilotulitusta. Vaikka tyylini on pääsääntöisesti ollut aina hyvin klassinen, mahtuu sekaan myös melkoisia tyylikokeiluja. Ehkä yksi ikimuistoisimpia trendisuuntauksia blogini pitkäaikaisille lukijoille on vuoden 2011 colour blocking vaihe. Sain hiljattain hieraista silmiäni kun katselin kevään 2019 muotinäytöksiä ja omaa instagram-feediäni. Onko tämä kirkkaiden värien räiskyvä yhdisteleminen tulossa takaisin?

Siltä vahvasti näyttäisi. Kirkkaan hohtavat neonvärit ovat kevään vahvimpia trendisuuntauksia ja erityisen muodikkaita ovat räiskyvän värikkäät housupuvut. Muototalo Escadan näytöksessä nähtiin yksiväristen housupukujen lisäksi myös näyttävää colour blockingia. Blooggaaja ja Instagramin tyyli-ikoni Eadie Blairkin nähtiin hiljattain mahtailevaan smaragdinvihreään takkiin pukeutuneena, johon kontrastia toivat liilat sukkahousut ja laukku.

Vaikka tämä lukeutuu yhdeksi suosikkitrendeikseni kautta aikojen, en usko lähteväni siihen yhtä innokkaasti mukaan. En koe trendiä enää omakseni, mutta edelleen olen sitä mieltä, että se sopi ihanasti tuolle 26-vuotiaalle Hannalle. Tämä 34-vuotias Hanna kokee saapuvan kevään mielenkiintoisimmaksi trendiksi nuden sävyt ja niiden elegantin pukemisen päästä varpaisiin. Vaatekaapistani löytyy edelleen tuo liila Guccin tuubitoppi sekä Zaran vihreä bleiseri kultaisilla napeilla. Todennäköisesti kätköistä löytyy myös tuo paksu kultainen muovivyö, jonka monet teistäkin varmasti muistavat. Liilaa tuubitoppia ja vihreää bleiseriä saatan intoutua vielä käyttämään uudestaan tämän kevään aikana, mutta tuon kultaisen vyön aika on osaltani mennyt ohitse. Kolme lastakin on tehnyt vyötärölle sen verran paljon, että tuskin menee enää päällekkään. Voi noita aikoja! Miten nostalgista.

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Tiina

  Ai että! Muistan tämän vaiheen niin elävästi! Ja vahvat värit kyllä sopivat sinulle loistavasti :) Nyt myös tajuan, että olen tainnut lukea sinun blogia aivan alusta saakka. Onko näistäkin jo kahdeksan vuotta…

  • Hanna Vayrynen

   Eikä! Miten ihana!!! Kiitos niin valtavasti kaikista yhteisistä vuosista!! <3

 • NellaM

  Olen aiemminkin kommentoinut, että nämä ajat ja asukuvat ovat jääneet blogistasi mieleeni parhaiten. Onhan tuo värikästä, mutta ei nyt mitenkään totaalisesti poissa muodista, ja värit sopivat sinulle hyvin. Itselläni oli tuo sama paita sinisenä ja lilana, mutta taisin yhdistellä niitä neutraalimpiin väreihin.

  • Hanna Vayrynen

   Voi miten ihana kuulla! Ja kiitos paljon. Itsekin yhdistelin paljon tuota liilaa tai sinistä puseroa ihan vain valkoisiin housuihin :)

 • Maija M.

  Lämpenen tälle trendille edelleen. Minusta nuo värit, eritoten sininen, vihreä ja lila näyttivät upeilta sun päällä tuolloin ja näyttäisivät aivan varmasti edelleen. Mun mielestä elämässä pitää olla väriä! Varsinkin kesällä oikein janoan sinistä ja vihreää, niistä saa niin paljon energiaa. Talvella tulee helposti kuljettua vain tummansininen-musta-valko-harmaissa vaatteissa, mikä on joskus vähän boring. Kyllä sitä värienergiaa kaivataan talvellakin!

  • Hanna Vayrynen

   No se on totta! Väriä elämään!! :)

 • Haidi

  Guccin liila tuubitoppi oli näistä kyllä mun lemppari! Varmaan ikuisesti jäänyt mieleen :D ja vitsi mä muistan tän ajan ja sen innostuksen. Ehkä kun sen kerran on kokenut ei ole niin tarve lähteä trendiin mukaan. Vitsi mikä nostalgia näistä kuvista tuli!

  • Hanna Vayrynen

   Niin munkin! Tosin kroppa “hieman” muuttunut näiltä ajoilta eikä toppi ihan näytä samalta pääällä kuin ennen, mutta tässä tavoitetta kesään! Tuo liila tuubi käyttöön takaisin! :D

 • Emma

  Eikä, muistan niin nuo kuvat! Tykkäsin tosta tyylistä kovasti ja löysin jostain itsellenikin keskimmäisen kuvan kaltaisen vihreän hameen. En tosin tainnut uskaltaa yhdistellä eri värejä keskenään, mutta joitain inspiksiä nappasin sun tyylistä tuolloin! (:

  • Hanna Vayrynen

   Eikä! <3 Miten ihanaa! <3 Kiitos <3