CATEGORIES

Koko perhe influenssassa

2.1.2017

kipealoppuvuosi-2688 kipealoppuvuosi-2685 kipealoppuvuosi-2689

Blogissa on ollut ennätyksellisen pitkään hiljaista. Olette saattaneet aavistaa, että täällä ei niin nopeasti tervehdyttykään. Mieheni flunssa levisi koko perheelle, ja ikäväksemme myös perheen pienimpään. Kun 2,5 kuisemme sai ensimmäisiä oireitaan ja lämpö nousi hänellekin nopeasti, suuntasin välittömästi lääkäriin. Sieltähän tuli se diagnoosi, jonka moni muukin suomalainen on tämän joulun alla saanut: Influenssa.

Koska kävimme pienimmän kanssa lääkärissä heti oireiden alettua, sai hän Tamiflu-nimisen lääkkeen, joka lyhensi taudin kestoa huomattavasti ja lievensi oireita. Lääkärimme mukaan se voidaan aloittaa vain, jos taudin ensioireista on kulunut alle 48 tuntia. Sen jälkeen siitä ei kuulema ole niin apua. Me muut emme ikävä kyllä ennättäneet saada lääkettä, sillä olimme olleet siinä oletuksessa, että miehelläni on tavanomainen flunssa. Kun minä ja isommat pojat aloimme kuumeilemaan, oletimme sen olevan perhepiirissä sama. Mieheni kun oli käynyt lääkärissä ja saanut diagnoosiksi virusperäisen flunssan. Influessatestiä ei kuitenkaan oltu tehty. Voi jospa olisi, niin olisimme osanneet isompienkin poikien kanssa käydä heti oireiden alettua lääkärissä ja saaneet heillekin taudin oireita ja kestoa lievittävän lääkityksen. Meidän pienin sai tartunnan viimeisenä. Onneksi hänen kanssa lähdin heti kun kuume nousi. Sitä usein pelkää äitinä hössöttävänsä, mutta lääkäri totesi, että näin pienen kanssa todennäköisesti vältimme sairaalareissun kun saimme asianomaisen lääkityksen heti. Kuumeen syy alle kolmekuisella vauvalla tulee aina selvittää. Meidän nuorin kun on maailman helpoin ja tyytyväisin vauva, niin tiesin heti, että jotain on vialla, kun hän aamulla vähän itkeskeli. Pari tuntia siitä niin kuume nousi (39!) ja olimmekin jo Kampin Pikkujätissä.

Joten ikäväksemme se kauan odotettu reissu Ähtäriin ystäväperheemme kanssa peruuntui. Kylläpä harmitti suuresti. Puolivuotta oli matkaa odotettu. Ystäväperheemme asuu toisella puolella maapalloa, eikä tule Suomeen taas ennen kesää. Asian otti raskaasti myös esikoisemme, joka oli odottanut kaikkia niitä yhteisiä leikkipäiviä rakkaan ystävänsä kanssa. Terveys tietenkin edellä, mutta menipä penkin alle meidän loppuvuosi! Olemme nyt reilun viikon olleet neljän seinän sisällä. Melkoisen sitkeä ja voimat vievä tämä influenssa! Kuume on meillä kaikilla sahannut edes takas viikon ajan. Joinain päivinä tuntuu, että nyt helpottaa ja sitten se kuume taas nouseekin. Päätä särkee, lihaksia pakottaa ja olo voimaton.

Oli viikko toisaalta ihan tunnelmallinenkin. Oltiin onneksi koko perhe sairaana kerralla, joten viikko on kulunut yhdessä peiton alla animaatioelokuvia katsoen. Eipä ole tässä taloudessa ollut ennen näin hiljaista! :D Nyt on Netflix-käännetty ylösalaisin ja kaikki Disney-leffat katsottu uudemman kerran. Jospa kohta alkaisi helpottaa ja pääsisimme aloittaa uuden vuoden terveiden kirjoissa. Tämäkin onneksi vain ohimenevä tauti. Nyt vaan pitää levätä kunnolla, ettei tule niitä jälkitauteja.

28 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Venla

  Moikka! Mälsää teidän sairastelu, mutta onneksi jo helpottaa. Saanko kysyä miten teidän pikkuinen nukkuu? Herääkö usein yöllä ja imetätkö vain vai annatko lisämaitoa? Minulla kuukauden ikäinen vauva ja siksi näitä mietin, :)

  • Meillä kiitos pikkuinen nukkuu tosi hyvin. Herää yöllä n.2 kertaa syömää. Täysimetän nuorimmaistani, se on ollut minulle luontaisin ja toimivin ratkaisu :) Onnea vielä teille! :)

   • Venla

    Kiitos ja kiitos myös vastauksesta. Minäkin täysimetän, mutta meillä heräillään varsinkin aamuyöstä useammin.. nooh ehkö yöt paranevat, kun päiväunet lyhenevät. Ulkona nukkuu pitkiä unia. Mahdollistaa minun päikkärit. :)

 • Anna

  Täällä influenssasta jo toivuttu! Vaikka välillä tuntui, ettei mene ikinä ohi.. Paljon paranemisia sinne ja hurjasti tsemppiä! :)

  • Ah! Hyvä kuulla että siellä on selvitty! :) Täälläkin alkaa olla jo valoa tunnelin päässä!

 • EmmiMaria

  Voi harmi kun teille tuli influenssa kylään! :( ja vielä ihan vauvalle, voihan rähmä! ? onneksi kumminkin ohimenevä juttu, vaikkakin joutuu eka vähän kärsimään. Voimia ja jaksamisia teille ❤
  Itse ollaan säästytty (koputtaa puuta) influenssalta. Tosin mä olenkin ollut lomalla joulukuun puolesta välistä asti selän takia ja kotoa en ole poistunut, paitsi jouluna :) huomenna töihin ja voipi olla että tulee kaikki taudit kerralla :D
  Täälläkin on ollu Netflix käytössä ja tuntuu että aivan kaikki on jo katsottu :D päää hajooooo

  • Kyllä, todella harmillista! Mutta niinkuin sanottu – onneksi ohimenevää. Meidän pieni onneksi säästyi hyvin paljolta kun saatiin heti se tamiflu. Yhden päivän oli oireita ja sitten kaiken alta paljastui taas alati iloinen kuopuksemme <3 Toivon kovasti, että saat täysin terveen uuden vuoden! Huolellista käsipesua ja pöpövapaita päiviä sinne! :)

 • Saara

  Voi miten kurjasti kävi tuon reissun kanssa! Ja muutenkin tuo koko sairausrumba on kyllä ikävä. Hienoa tosiaan, että saitte pienimmälle tamiflut. Sekin on hienoa kuulla, että tuo nuorin on ns “helppo” vauva, tuohon lapsikatraan viimeiseksi jos olisi tullut joku kovasti vatsavaivainen pikkuinen niin olisi varmaan ollut aika sumuisa vuosi. ? paranemista kaikille!

  • No siis kyllä! Meidän kolmas on varmaan universumin kiltein vauva! <3 Niin tyytyväinen ja iloinen poika. Tosin kaikki nyt on vaiheita, mutta sen takia nautinkin nyt täysillä tästä utuisesta vauvakuplasta joka on niin hymyjen ja ilon täyteinen. Koska toisen kanssa tosiaan unta ei juuri ollut, niin teki todella hyvää koko perheelle, että nyt nukutaan kaikki <3 Kiitos kovin!

 • Pia

  Arvailinkin että jotain tämäntapaista kun blogi oli niin hiljainen. Pikaisia paranemisia ja voimia koko perheelle!!
  Meillä sairasti viime vuonna taapero ja isä, vauvan kanssa oltiin tuo aika silloin evakossa. Hirveä tauti! Tänä vuonna käytiin ottamassa rokotteet heti kun saatiin koko porukalle, toivotaan että pysyisi pirulainen poissa.
  Tsemppiä ja mukavaa alkanutta vuotta!

  • Joo todella harmillista, mutta onneksi vain ohimenevää! Minä olin tavallaan iloinen siitä, että kaikki sitten sai kerralla ja oltiin koko perhe yhdessä vällyjen välissä sairastamassa. Tosin jos olisin aiemmin saadnut tietää ett kyse influenssasta niin olisi saatettu toimia toisin. Onneksi nyt näyttää siltä, että elämä voittaa! Meilläkin ehdottomasti pohditaan tulevina vuosina rokotteen ottamista… Ihanaa uutta vuotta sinne pia!

 • Sara

  Onpa kurjaa, että sairastuitte koko perhe! Kivojen, odotettujen suunnitelmien peruuntuminen on pirun tylsää!

  Lapsiperheessä saa tottua siihen, että suunnitelmiin tuleekin muutoksia. Vaikka sillä hetkellä harmittaa ja lujaa, kaipa se kasvattaa joustavuutta ja rentoutta, kun suunnitelmat muuttuvatkin lennosta ja niihin on vain pakko sopeutua. :-)

  Me tulimme eilen Torniosta joulunvietosta. Jo illalla 10 v kuopuksella nousi kuume. Tyttöä harmittaa, kun toinen lomaviikko tai ainakin sen alku kuluukin pyjamassa petin pohjalla. Oireet onneksi viittaavat flunssaan.

  Parantumisia ja tsemppiä teille!

  • No se on juuri näin. Ikävä kyllä näitä sattuu ja tapahtuu. Harmillista, mutta terveys edellä! Ja ah! Tunnen jonkin verran torniolaisia – niin ihania ja välittömiä ihmisiä siell päin <3
   Toivottavasti teillä ei ole kuin perusflunssa päällä ja selviätte siitä nopeasti ja pienin vaivoin! Paranemista teille! <3

 • Anonymous

  Ja rokotetta ette ottaneet herranjumala miksi? Siinähän kärsitte, ajattelemattomuutta vain noin pienen lapsen takia. “Mutta kun sikainfluenssarokote vaan pelottaa ja narkolepsia iik”. Kannattaisikohan ottaa asioista selvää?

  • Ikävä kyllä olen kuullut paljon negatiivista palautetta itse influenssarokotteesta lähipiiriltä. Se on itsessään sairastuttanut ja sitten rokote ei ole suojannutkaan kauden influenssavirusta vastaan. Itse en ole koskaan aiemmin eläessäni sairastanut influenssaa, eikä kukaan pojistanikaan ennen, joten näiden tietojen valossa olen halunnut uskoa omaan ja poikien vastustuskykyyn. Tosin perheemme on nyt paljon isompi, joten todennäköisyys sairastua on kasvanut sen mukana. Ensi vuodelle rokotetta ehdottomasti harkitsen, mutta ikävä kyllä ei tuo rokote ole tae siitä, ettei influenssa saa. Rokote on vain ennuste kauden tulevaa muotoa vastaa, joka ei välttämättä olekaan se, mitä on luultu…

   • Sara

    Näin juuri! Pikaista paranemista teille :)

 • Haidi

  Äh ihan super kurja kuulla, että teillä kaikilla on nyt iskenyt influenssa ja kauan odotettu reissu peruuntui ? Positiivinen taitaa olla, että kaikki olette olleet yhdessä kipeänä ja on voinut yhdessä makailla peittojen alla leffoja kuluttaen ?

  • No sehän tässä onkin ollut ihana puoli. Koko perhe yhdessä vällyjen alla – ollut jopa tunnelmallista, vaikka kaikki kipeinä ovatkin <3

 • Tiina

  Toivottavasti pian alkaa helpottamaan. Meillä otettiin tänä vuonna eka kertaa koko perheelle rokote, ja nyt ainakin tuntuu että päätös oli oikea, kun itse rokotteestakaan ei oireita tullut. Niin paljon tätä tuntuu nyt olevan liikkeellä. Juuri luin tutun Facepäivityksen jossa kertoi että huomenna piti lähteä viikoksi etelään, mutta eipä influenssan takia tarvitse. Pettymys etenkin lapsille, kuten varmasti teilläkin. Tsemppiä!

  • Hei mahtava kuulla kokemuksia! Kiitos! Koska meillä ei tosiaan koskaan ennen ole ollut influenssaa niin sitä on uskonut omaan luontaiseen vastustuskykyyn. Nyt tosiaan on perheessä paljon enemmän jäseniä niin onhan riski sairastua myös moninkertainen… Minä olen ikävä kyllä kuullut lähipiiristä paljon näitä että itse rokotteesta tulee kova flunssa ja sitten ei ole auttanut itse kauden influenssaankaan. Mutta kyllä silti harkitsen seuraavalle vuodelle, varsinkin kun lapset näin pieniä.

 • Jade Lindholm

  Voi teitä, pikaista paranemista koko perheelle!

  • Kiitos kovin Jade! <3

 • Kristina

  Sairastin itse influenssan joitakin vuosia sitten odottaessani lastani. Tauti kesti yli 3 viikkoa, pahinta oli pitkään jatkunut korkea kuume ja viikkoja kestänyt raju yskä. Samanlaista flunssaa en ole elämässäni kokenut ja tuon jälkeen olen ottanut rokotuksen jokainen vuosi, myös lapselleni. Senhän saa alle 3 vuotiaat ilmaiseksi neuvolasta, suosittelen teillekin tulevaisuudessa. Lapset todennäköisesti paranevat nopeammin, mutta vanhempien sairastaessa viikkokausia on lasten hoitaminen ja talouden pyörittäminen jo aika haastavaa. Toivottavasti paranette pian ja onneksi saitte vauvallenne pikaisesti lääkkeet :)

  • Kiitos paljon Kristina! Toivotaan samaa. Onneksi minulla taitaa olla miestäni lievempi versio ja kodin pystyy pyörittämään :) Meillä ei koskaan ennen ole ollut influenssaa, mutta täytyy tosiaan tämän vuoden jälkeen harkita influenssarokotetta.

 • Janet

  Voi miten ikävä juttu! Meillä ihan sama setti: 5/5 influenssassa ja myös meillä viimeisimpänä meidän 2,5 kk ikäinen kuopuksemme sairastui :( Harmi, ettei rokote tällä kertaa suojannut eikä oleellisesti lievittänyt oireita, sillä kuten sanoit, tauti on todella raju.. Tätä on nyt hurjasti liikkeellä, toivottavasti moni muu vauvaperhe selviäisi ilman!

  Pikaista paranemista teille ja Terveempää Uutta Vuotta!

  • No voi kamala! Meillä ei tosiaan rokotetta ollut kun koskaan ei ole minulla aiemmin influenssaa ollut niin jotenkin olen halunnut luottaa luontaiseen vastustuskykyyn joka itselläni on yleensä melkoisen hyvä. En ole kokenut rokotetta trapeelliseksi tästä syystä mutta nyt kun perheessä on viisi on todennäköisyys sairastua moninkertaisesti suurempi kaikilla :/ Ensi vuodeksi ehdottomasti harkitsen rokotetta.

   Kiitos kovasti ja toivottavasti teillä ollaan paranemaan päin!

 • Sisi

  No voi että. Meidän perheellä oli myös pari vuotta sitten ja sen jälkeen on otettu aina rokotteet. Olitteko te ottaneet ne? Tarkoitus ei siis ole mitenkään syyllistää. Pikaista paranemista sinne!

  • Meillä ei koskaan ole tosiaan ollut influenssaa enkä ole myöskään kokenut tarpeelliseksi ottaa rokotetta kun lähipiirissä niin paljon heitä, ketkä ottaneet ja rokote ei ole kuitenkaan auttanut. Ensi vuonna varmasti kyllä pohdin ottamista koko perheelle…