CATEGORIES

Ensimmäinen, toinen ja kolmas lapsi. Osa 2.

9.4.2017

Muutama kuukausi sitten kokosin pilke silmäkulmassa tehtyjä esimerkkejä siitä, miten erilailla sitä saattaa toimia ensimmäisen, toisen ja kolmannen lapsen kanssa. Minun ystäväpiirissäni on sattunut niin ihanasti, että monilla on samanikäisiä lapsia. Meitä on kaveriporukassa muutama jo kolmen lapsen vanhempikin. Täten on tullut moneen kertaan naurettua yhdessä sitä, miten erilailla osaa nykyään suhtautua arjen eri tilanteisiin. Edellisestä listasta unohtui muutama kohta, mitä olemme ystävien kanssa leikkisästi nauraneet. Koska ensimmäisestä listauksesta piditte kovin, niin tässä tulisi osa kaksi. Huumoria päivään!

 

Raskausviikot
Ensimmäinen lapsi: Tiedät tarkalleen millä viikolla mennään ja mitä ihmeitä sillä viikolla pienokaisen kehityksessä tapahtuu.
Toinen lapsi: Tiedät varmasti millä kolmanneksella mennään.
Kolmas lapsi: Unohtaisit olevasi raskaana, ellei vatsa olisi pullahtanut esiin jo plussattua.

Synnytysairaalassa
Ensimmäinen lapsi: Kotiin lähteminen vauvan kanssa jännittää. Pänttäät “vauva matkalla”-opasta ja pelkäät, että vielä rikot lapsen.
Toinen lapsi: Et malta odottaa, että pääset sairaalasta kodin mukavuuteen aloittamaan arjen oman perheen kesken.
Kolmas lapsi: Kotona odottaa arki kolmen lapsen kanssa. Pohdit, että miten pitkään saisit nauttia lomastasi sairaalassa yhden kanssa ennenkuin sinut häädetään ulos…?

Ruokailu
Ensimmäinen lapsi: “Ai eikö tämä maistu? No mitä sinä haluaisit syödä?”
Toinen lapsi: “Jos syöt tämän pastan niin saat jälkkäriksi jätskin!”
Kolmas lapsi: “Syö tai näänny.”

 

Sokerin antamisesta
Ensimmäinen lapsi: Et anna lapselle sokeria ennen hänen kolmatta syntymäpäiväänsä. Hän kun pitää niin paljon ihan vain mustikoista ja muista terveellisistä vaihtoehdoista!
Toinen lapsi: No jos nyt silloin tällöin saa lauantaisin karkkia kun isovelikin saa.
Kolmas lapsi: Saat tikkarin lounaaksi – kunhan et huuda! Pitäähän pienemmän jostain saada vähän lisävauhtia että pääsee nopeammin karkuun hulluja isompia sisaria!

Vauvakirja
Ensimmäinen lapsi: Jokainen sivu huolella täytetty käden piirtämisiä ja napanuoria myöten.
Toinen lapsi: Kirjasta löytyy pääkohdat.
Kolmas lapsi: Toivottavasti kuopus ei koskaan kysy oman kirjansa perään…

Rytmitys
Ensimmäinen lapsi: Pidät tarkasti kiinni päivärytmistä. Ilta on täysi kaaos jos päiväunille ei mennä kello 11.00!
Toinen lapsi: Pyrit pitämään kiinni rutiineista ja päivärytmistä, mutta maailma ei kaadu siihen, jos päiväunet joskus venyvätkin parilla tunnilla.
Kolmas lapsi: “Muistatko kun ensimmäisen kanssa rytmitettiin?! HAhahahahhahahahah!!”

Lasten tappelut muiden kanssa
Ensimmäinen lapsi: Et usko, että suloinen lapsesi tekisi ikinä mitään väärin. Hänhän on suorastaan enkeli verrattuna muiden kauhukakaroihin.
Toinen lapsi: Selvität riidat jämäkän lempeästi. Tiedät, että riitaan tarvitaan aina kaksi.
Kolmas lapsi: “Ei tää ole mun.”

Vesirokko
Ensimmäinen lapsi: Hakeudut välittömästi lääkäriin koska olet vakuuttunut, että lapsellasi on ebola.
Toinen lapsi: Toivot että vesirokko on lievä ja selvittäisiin mahdollisimman vähillä oireilla.
Kolmas lapsi: Kuulet että naapurin Kallella on vesirokko. Viet kaikki lapset välittömästi Kallen luokse kylään ja hierot kaikki Kallen petivaatteisiin. Toivottavasti selvitään mokomasta kerralla!

Kaatumisista
Ensimmäinen lapsi: Juokset lapsen luo välittömästi kun huomaat hänen kaatuvan.
Toinen lapsi: Huikkaat askareittesi keskeltä “Oho! Hupsista! Oletko kunnossa?”
Kolmas lapsi: Kuulet toisesta huoneesta tömähdyksen. Jatkat puuhiasi. Muut lapset tulevat kertomaan jos sinua tarvitaan.

Omien rajojen oppiminen
Ensimmäinen lapsi:Ei saa istua korkealla selkänojattomalla tuolilla ennen kuin on neljä.
Toinen lapsi: Istuu baarituolilla ongelmitta 3-vuotiaana.
Kolmas lapsi:Tippui tuolilta 128 kertaa ennenkuin täytti kaksi. Lapset on yllättävän kestäviä!

Isovanhemmille hoitoon yöksi
Ensimmäinen lapsi: Jätät lapsen hoitoon saksalaisella tarkkuudella tehdyn ohjelistan kera. Ylös on merkitty uni- ja ruokailuajat sekä mitä sosetta antaa milloinkin. Lasta ei jätetä ennenkuin on näytetty millä hyssytystavalla hän rauhoittuu parhaiten.
Toinen lapsi: Kerrot lasten hetken mieluisimmat ruoat ja mihin aikaan suurinpiirtein väsähtää. Isovanhemmilla on omat säännöt ja heillä on siihen isovanhemman lempeä oikeus.
Kolmas lapsi: “Ai otatte kaikki kolme?! KIITOS! Tässä ne ois. Nähdään huomenna. ONNEA!”

Kaupassakäynti
Ensimmäinen lapsi: Ylpeänä äitinä kärräät pientä suloisuuttasi pitkin ruokakaupan käytäviä ja selostat ostoslistaa vauvapuheella. Luot syyttävän säälivän katseen niille perheille, joiden lapset juoksee ympäri kauppaa. Meillä ei ainakaan koskaan anneta lasten käyttäytyä noin.
Toinen lapsi: Jatkuvasti kiellät esikoista juoksemasta käytävien taakse ja repimästä tavaraa hyllyistä. “Ei! Kymmenennen kerran: Me ei osteta pussillista tikkareita!”
Kolmas lapsi: Olet iloinen jos selviydyt kauppareissusta ilman, että ketään pitää hakea infotiskin kuulutuksen kautta. Näet yhden lapsen äidin syyllistävän katseen. “Woman please. Just wait.”

Iloista ja huumorintäyteistä sunnuntaita kaikille!  Ensimmäisen postauksen löydät täältä.

71 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Susa-Riina

  Voi miten hauska :)
  Mulla on viisi lasta.
  Tuleekohan tuosta kuopuksesta enää ihmistä ollenkaan :D niin on kasvatusarvot ja tavat rajusti muuttuneet.
  Kun nyt ei lastensuojelu puuttuisi asiaan niin kaikki hyvin.
  Rakkaus on ja pysyy – arki on ihan mitä sattuu.

 • Kata

  Muuten hauska, mutta vesirokkokohdasta huolestuin. Älkää hyvät ihmiset enää mitään old school vesirokkobileitä järkätkö, vaan käykää ottamassa rokotus! Jälkitaudit voi olla todella pahoja, eikä se itse tautikaan mikään ihana ole..

  http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005017659.html?utm_medium=social&utm_content=www.hs.fi&share=8ebd71b68f5cc24caae54358a4085a82&utm_source=t.co&utm_campaign=tweet-share

  http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/2-vuotias-jasper-sai-morfiinia-kipuun-pahin-vesirokko-ikina-on-saanut-britit-vaatimaan-rokotuksia/6013830

 • Omppuliini

  Täällä kanssa kolmen lapsen äiti. Ja oi kyllä tunnistan jokaisen kohdan :D Ja ihanaa jos joku ottaa kaikki KOLME. Silloin juoksen karkuun. ;)

  • Voi ihana kuulla että osui myös :D Ja kyllä – silloin juostaan lujaa ja IIIISO virne naamalla :D CATCH ME IF YOU CAN :D

 • Mini

  Niin hauska!! Meilläkin kolme lasta ja oikeastaan joka kohta upposi. Vieläkin naurattaa (ja hävettää), kun lähdin synnyttämään toista ja äitini tuli esikoista hoitamaan…olin tehnyt ihan kamalan järkyttävän (naurettavan) listan kellonajoista, ruoka-aineista desimäärineen yms. meidän kullanmurun päivästä ??? Täytyy kyllä sanoa, että äitini on kyllä fiksu, kun ymmärsi olla sanomatta listastani mitään :)

  • :D Tää on niin tuttu!! :D Ihan saman olen tehnyt. Ei muuten ole enää listoja vaan valtava kiitollisuus jos joku lapset ottaa! :D

 • Lily

  Tää on ihan mahtava!!! Olet todella hyvä ja taitava kirjoittaja muutenkin. Lisäksi minusta tämä on ainut (ainakin minun lukemista ;)) blogi missä tuntuu että bloggaaja oikeasti lukee kaikki kommentit ja vastaa ajatuksella. Ihanaa pääsiäistä teidän perheelle :)

  • Voi että miten kiva että pidit! Ja kiitos kovasti jos lukijoiden tärkeys välittyy. Minulle ehdottomasti antoisinta ja parasta blogissa on kommenttiboksi. <3

 • tänks naurusta

  Huutonaurua :*D tää on just näin! Meillä on kolme lasta 3v,5v ja 7v. Kyllä ton nuorimman kanssa on toiminu just niinkuin ekan kohdalla aattelin silmiä pyöritellen et ei ikinä meillä noin :D oi mulla on melkeen ikävä sitä esikoisen vauva-aikaa kun kuvitteli vielä niitä vaaleanpunaisia hattaroita :D

  • Ihana kuulla, että sai nauramaan! :D Huumorilla eteenpäin! :D

 • Elina

  Mahtava postaus! Kiitos nauruista! Täällä toinen vauva tulossa!

 • Rosita

  Haha onpa mahtava teksti! Meillä ei ole omia lapsia mutta tämmösiä on mahtava lueskella. Voi kun ihmiset eivät ottaisi näitä niin tosissaan, ei kaikesta kannata loukkaantua :)

 • Lora

  Mua niin nauratti tämä vaikkei lapsia olekaan :’D oon itse perheen esikoinen ja huomaan miten kasvatusmallit vanhemmilla on muuttunut – kuopuksella on ollut aika vapaat oltavat verrattuna muhun tai keskimmäiseen :’D lisäksi hajosin totaalisesti isovanhemmat kohdalle sillä juuri oma anoppini näytti mulle tyttärensä tekemää listaa siitä, miten heidän ainokaisensa nukahtaa plus tarkat kellonajat. Saa nähdä miten meininki muuttuu toisen lapsen myötä kun sellaista suunnittelevat! Ja tietysti sitten joskus kun oon ite äiti meen aika satavarmasti nämä kasvatusvaiheet läpi lapsien kohdalla näen jo silmissäni miten ite oon laatinut listan isovanhemmille….. :D Kiitos ihanasta postauksesta joka oli tehty ihanasti pilke silmäkulmassa <3

 • Mikaela

  Nää on kyllä hauskoja ja totuutta mukana! :D Mun perheessä (ei oo vielä omia lapsia) huomaan kans ton et esim vanhemmat ei jaksa enää niin panostaa harrastuksiin tms, mut sit kuitenki ne pienimmät saa ihan eri tavalla myös sisaruksilta huomiota ja rakkautta sekä tekemisiä. Toisaalta on myös ollu ihana huomata miten oon mun pikkusisaruksille tärkeä isosisko, joka on jo muuttanu kotoa pois. <3

 • Lili

  Näin lapsettomana, mutta lapsesta (edes siitä yhdestä) haaveilevana tämä lävistää sydämen. Uskon, ettet ketään varmasti halua loukata ja ymmärrän, että teit tämän huumorilla, mutta tuntuu niin pahalta lukea tällaista. Sydäntä riipii kun muut tekevät huumoria asiasta, mikä itselleen on niin kipeä. Varmasti ymmärrät miten etuoikeutettu olet <3

  • Jos yhtään tunnet minua tai historiaani niin varmasti osaat vastatat tähän <3 Olen kovin pahoillani tuskastasi. Saman kokeneena toivotan voimia ja suuresti toivoa, että niin vielä tapahtuu <3

   • Lili

    Kyllä osaan, enkä pahalla viestiäni kirjoittanut <3 Halusin vaan tuoda tämän puolen asiasta esille. Kiitos, sitä toivomme mieheni kanssa kovasti <3 Kiitos vielä yleisesti ottaen blogistasi, vaikka tämä postaus repikin sydäntäni, niin yleensä kyllä saan täältä iloa ja inspiraatiota. <3

    • Voi kiitos paljon <3 Ja voimia kovasti. Uskon vahvasti, että teillekin tämä suuri onni vielä suodaan <3

 • Malla

  Ihan mahtava! Piti tulla toistamiseen lukemaan tämä postaus :D terveisin 4 lapsen äiti

  • Mukava kuulla, että ilahdutti! :) Se oli tarkoitus! :)

 • M.

  “Isovanhemmille hoitoon yöksi
  Ensimmäinen lapsi: Jätät lapsen hoitoon natsi-Saksan ajoilta muistuttavan ohjelistan kera….”
  Anteeksi, mitä? En ole mielestäni huumorintajuton, ja hauska postaus sinänsä, mutta nyt ei oikein aukea tämä vertaus? Älä pahastu, mutta hieman mauoton ja sopimaton holokausti-ajan vertaus kepeäksi tarkoitettuun tekstiin..

  • Eeva

   Kyllä meidänkin perheessä on käytetty minusta sanaa “joulunatsi”, koska haluan kaiken olevan kohdalleen ja täydellistä. En koe sitä lainkaan loukkaavana vaan pelkästään humoristisena. Olen myös avopuolisoni mielestä siivousnatsi ja sekin vain naurattaa. Se tarkoittaa, että olen tarkka näistä asioista. Joitakin asioita ei ehkä kannata ottaa ihan täysin kirjaimellisesti :)

  • EN pahastu tietystikään! Tässä oli tarkoitus verrata siihen saksalaiseen tarkkuuteen ja joustamattomuuteen, mistä he ovat stereotyyppisesti tunnettuja. Ymmärrän, että jotkut ovat näille herkempiä kuin toiset. Pahoitteluni jos sinulle tämä oli loukkaavaa. Se ei tietystikään ollut tarkoitukseni.

   • M.

    Ehkei ainakaan yhteistyössä Thomas Sabon kanssa kannata käyttää kyseistä vertauskuvaa ja paljastaa omia asenteitaan ;-)

    • Anteeksi, mutta minulla ei ole mitään asennetta asiaan? Pahoitteluni, jos annoin ymmärtää toisin.

   • Saara

    Tämä sama osui minunkin silmiini. Tarkoititko ehkä entistä Itä-Saksaa? Puhut Natsi-Saksasta ja toteat, että tarkoitat viitata nykysaksalaisten joustamattomuuteen ja tarkkuuteen? Huh.

    • Pahoitteluni. Tällä ei ole tarkoitettu ketään loukkaavaksi vaan viittaamaan tosiaan stereotypiseen joustamattomuuteen ja tarkkuuteen. Vaihdan varoiksi tuon tekstin “saksalaisella tarkkuudella”, jotta varmasti ei olisi ketään loukkaava.

 • En kestä, tää oli niin hyvä vaikkei ole vielä ensimmäinenkään maailmaan putkahtanut :’D Uppos kyllä 110% ja näin jo niin monessa kohdassa itseni ekat ajatukset ja voin jo niin nähdä jos meille lisää lapsia suodaan ajatukset tulevien kanssa:”D

  “Ruokailu” kohta oli ehkä suosikki:’D

  Ja tästä “Sokerin antamisesta” mä voin niin kuvitella itseni.. Tosin nyt periaate on, että meidänhän lapset ei tule ikinä syömään karkkeja, kun ei ne edes opi tykkäämään niistä… :’D Niinpä varmaan. Täytyy toivoa, etteivät tule äitiinsä:D

  ” Isovanhemmille hoitoon yöksi ” Tää oli myös huippu:’D Tosin luulen, että mä otan ton kolmannen kanssa käytetyn kohdan käyttöön ensimmäisen kanssa aika pian yövalvomisten jälkeen…:D

  • Se on juuri näin! :D Meillä on ihan hirveästi mielipiteitä ja periaatteita ennen lapsia. Sitten ne tulee ja muuttavat monet asiat! :D Mutta hyvä siitä tulee <3 Kakkosen välimaastossa on parasta oleskella ja ei sitä aina voi jaksaakaan. Armollisuus myös itseään kohtaan pitää muistaa <3

 • i

  En ymmärrä miten ihmiset selviävät useamman lapsen kanssa :D Meillä on kesällä 2 vuotta täyttävä taapero ja tuntuu,että olen nytkin ihan finito kun poika on vauhdissa 9-21 joka päivä.Vähitelllen pitäisi ruveta yrittämään pikkusisarusta mutta en tiedä miten kahden kanssa pärjää X)

  • No siis kyllä mullakin kahden kohdalla usein kävi mielessä, että mitä ihmettä mä oikein teen kolmen kanssa?! Järki sanoi että hulluja haaveilet mutta sydän niin vahvasti takoi, että kolme on se meidän perheen lapsiluku <3 Ja jotenkin kummasti… Kyllä sitä aina sitten pärjää – pitää vaan vähän höllätä <3

 • paulii

  Itsellä ei ole lapsia, mutta kolmantena lapsena tunnistan näistä oman lapsuuteni, eikä kyllä naurattanut. Olisipa itsestäkin olemassa vauvakirja ja enemmän valokuvia, olisipa “ei sitä kolmannen lapsen kohdalla enää niin jaksanut panostaa” kommenttien sijaan kerrottu että tärkeä olin minäkin. Mutta ehkäpä en ollut, tuli paha mieli, mutta se ei ole sinun vikasi. Ei pitäisi lukea postauksia, jotka on tarkoitettu vain ihmisille joilla on lapsia.

  • Minna

   Olen kolmen kolmilapsisen perheen kuopus ja itsellänikin on kolme lasta ja en voi muuta kuin allekirjoittaa jokaikisen kohdan tästä Hannan listasta. Ennen kolmatta lastani kuvittelin, etteivät vanhempani rakastaneet minua ihan yhtä paljon kuin vanhempia sisaruksiani, koska mm.vauvakirja oli lähes tyhjä, minusta ei löytynyt yhtään valokuvaa jossa olisin ollut yksin poseeraamassa, perin aina sisarusteni tavarat ja pääosin vaatteetkin ja harrastuksiinkaan ei oikein jaksettu enää kohdallani panostaa. Nyt huomaan saman tapahtuvat omasta toimestani nuorimmalleni.

   Uskon elinikäiseen oppimiseen ja luoja miten onnellinen olen ollut tästä opetuksestani, että nuorin on ihan yhtä rakas kuin muutkin, eikä sitä rakkauden määrää voi laskea vauvakirjan päivityksistä tai perittyjen lelujen määrästä. Osaan nyt suhtautua huomattavasti armollisemmin omiin vanhempiini.

   • Se on juuri näin. AIkaa on vähemmän kaikille yksin omaksi annettavaksi, mutta rakkautta sitäkin enemmän! Ja tosiaan se on totta. Oman vanhemmuuden myötä sitä tietysti alkaa ymmärtää ja olemaan armollisempi omillekin vanhemmilleen. Elämä opettaa.

  • Voi olen niin kovin pahoillani! :( Tarkoitus oli tosiaan tuoda hymy kasvoille – ei päinvastoin. Sen verran haluan sanoa lohdutukseksi, että vauvakirja ei ole ehkä yhtä täynnä, niin se ei mitenkään tarkoita, että olisit vähemmän rakastettu tai et niin ihmeellinen. Sinä olet saanut kasapäin rakkautta paitsi vanhemmiltasi niin sisaruksilta! Ikävä kyllä arki on kolmen kanssa niin kiireistä, että vauvakirja jää helposti puhtaasti selviämisen tieltä, mutta sen tilalle olet saanut ihan hurjan määrän huomiota ja rakkautta KAIKILTA <3 Meillä tämä vauvakirja asia oli tiedossa jo ennen syntymää niin olen itse ottanut tehtäväkseni, että kaikkien kirjassa on yhtä paljon asiaa <3

 • Anonymous

  Niin totta!!! :D

  • :D Vaikkakin aika kärjistetty niin kyllä , totuuttakin löytyy :D

 • KM

  Jes mikä startti uuteen viikkoon tämän postauksen myötä! Kolmas poika syntyi 2 kk sitten ja jo nyt voi samaistua moneen kohtaan ;D Kiitos tästä taas!

  • Hei sinä soudat samat veneessä?! High five ja onnea! :D

 • Veera

  Toi vauvakirja! :D Itselläni ei ole lapsia, mutta mulla on kaksi pikkuveljeä (olen äitini esikoinen). Muistan kun 11-vuotiaana lueskelin meidän vauvakirjoa ja mua alkoi niin säälittämään, että nuorimmaisen kirjassa ei lukenut juuri mitään, joten aloin itse täyttämään sitä. Muistaakseni sinne piirrettiin silloin jo 6-vuotiaan nuorimman käden ääriviivat ja haastattelin äitiämme miten nuorin käyttäytyi minkäkin ikäisenä :D :D

  • Vähän sinä olet ihana! <3 Mutta juuri tuossa kirjoitin tätä vauvakirja asiaa, että vaikka sitä ei olisi ehditty (puhtaasti siksi, koska aika on niin kortilla) niin sen on korvannut kuopuksen saama rakkaus, jota on annettu kasapäin niin äidin ja isän kuin myös sisarusten suunnasta! Kieltämättä itse toivon, että kaikilla olisi omat vauvakirjat ja tämän vauvakirjan puuttumisen olen kuullut monelta. Siksi olen pyrkinyt täyttämään kaikkia meidän poikien vauvakirjoja. Vielä on olen onneksi siinä onnistunut ja kuopuksellakinon sivut täytetty niin pitkälle kuin pystyy <3

 • mmmm

  Entä sitten kun niitä on 6? tai 13? ?

  • Tiedätkö, miellä on ystäväperhe keillä on 6 lasta ja heillä menee kaikki niin älyttömän mallikkaasti kaikki, että pitänee tehdä hänelle joku haastattelu siitä, että mikä on heidän salaisuutensa?! :D

 • Syö tai näänny :) :)
  Meillä lapsia valitettavasti vain yksi ja sekin rippikouluikäinen. Muistan kun hänen nukuttamiseen tarvittiin aina toinen vanhempi joka yleensä nukahti itsekin. Jos olisimme toisen saanneet niin olisi tosiaan viety nukkumaan ja jätetty sänkyynsä ilman tunnin nukuttamisia.

  • Hei apua tuo nukutusjuttukin on hyvä! Pitää muistaa jos saan kasattua vielä osa kolmosen!

 • Ekku

  Hihii! Nämä oli niin osuvia! Osaisinpa sanoittaa yhtä hauskasti oman arkeni tilanteita neljän poikalapsen äitinä. Onneksi tulevaisuuteen ei voi nähdä, sillä se “yhden lapsen äiti -minä” olisi järkyttynyt perinpohjin, eikä lapsia olisi yhtä enempää. Mutta nyt sitä osaa ottaa huumorilla jo niin monta asiaa.

  • No se on juuri näin. Ja niin on tarkoituskin. Varsinkin kun koettu muutos elämästä ilman lapsia yhteen lapseen on jo valtava muutos.

 • Saara

  Haha! Yhtä huikea kuin ensimmäinen osakin, nauroin vedet silmissä ? Itselläni on kaksi pientä poikaa, hyvin pystyi samaistumaan moniin kohtiin. Kiitos päivän nauruista ?

  • Todella mukava kuulla, että sait naurut tästä! :)

 • Petra

  Tää oli ihan paras! :D allekirjoitan kaikki vaikka vasta kahden lapsen kokemuksella. Mutta jo siitä oppineena voin kuvitella että kolmannen kanssa menis juuri noin! :D :D

  • Todella mukava kuulla, että tämä nauratti! :)

 • Saaramaria

  Haha, löysin itseni (vaikkakin vain kahden äitinä) suunnilleen joka kohdasta ? Kiitos illan nauruista!

  • hahahah :D Hyvä että toi hymyn huulille :)

 • Kamomia

  Toi viimeinen: mulla on vain yksi poika joka juoksee ympäri kauppaa, kun ei suostu olemaan kärryissä. :S Ja ne syyllistävät katseet.. Voi olla että kuvittelen ne, ja voi myös olla, että itsekin niitä loin muihin joskus ennen lasta.. :P

  • Melko usein myös ne syyllistävöt katseet on ihan omissakin kuvitelmissa! Ainakin toivon niin, että ymmärrystä riittäisi enemmän kaikilta kaikille! :)

 • Ssndra

  Itselläni on vain kaksi lasta, mutta pystyn kyllä samaistumaan ?

  • Kiva kuulla, että ilahdutti! :D

 • J

  Hahahhaaa xD

 • Huikea lista! :D

  • Kiitos! :D Mistä numerosta löysit itsesi? :)

 • Mari

  Minä kolmen lapsen äitinä samaistun kyllä ihan täysin! Ja vauvakirja ???

  • Joo kyl tää usein kolmen kanssa osuu ja iskee :D Pitää osa 3. laittaa kohta miten yhden, kahden ja kolmen lapsen kanssa lukee tätä postausta… :D
   1. Kuinka joku voi tehdä noin kahden tai kolmen lapsen kanssa?
   2. Hahah. ai apua. Uskaltaakohan enää kolmatta kun jotkut kolmoskohdat pitää nyt jo paikkansa?
   3. Huutonaurua. PARASTA IKINÄ! JUST NOIN :D

 • Itselläni on yksi rakas tytär, 9kk, joten vaikka ymmärrän huumoripuolen näissä, en henkilökohtaisesti pysty samaistumaan tähän listaukseen. Huomaan itse olevani vielä hyvinkin yhden lapsen äiti (yliherkkä lapsivitseille ym.) :) Mutta ehkä se ok, ja se riittää: olla yhden lapsen äiti ja samaistua siihen kohtaan listauksessa.

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

  • Siis se on ehdottomasti ok! :) Niinkuin ensimmäisessä postauksessa kirjoitin:
   Tietty ensimmäisen kohdalla kaikki on niin uutta, että se tuo alkuun luonnollisesti epävarmuutta ja lisähuolta. Harvemmin sitä ensimmäisen kohdalla miettii, että onpa tämä helppoa, kun kuitenkin juuri koettu muutos elämästä ilman lapsia on melkoisen suuri. Sitä kun haluaa tehdä kaiken mahdollisimman hyvin ja olla se paras mahdollinen äiti lapselleen. Esikoisen kohdalla koettu tietynlainen epävarmuus yleensä helpottaa seuraavan lapsen kohdalla, kun osaa jo tunnistaa eri kehitysvaiheita ja rokkotyyppejä.
   Joten nautihan ihanasta ajasta teidän kanssa kahdestaan! <3 Ei kaikkeen voikaan aina samaistua! :)

 • Meri

  Kiitos päivän nauruista – niin osuvasti kirjoitettu :D!!

  • Ihana kuulla, että sain nauramaan! :) Se oli tarkoituskin! :)

 • Pauliina

  Hanna , olet helmi!
  Vaikka tuosta ajasta kolmisenkymmentä vuotta, silloin ja edelleen kaikki on samoin!

  • Voi kiitos kuule samoin! :) <3

 • tiia

  Tää (ja edellinen vastaava) oli ihan loistava! :D Nauroin vedet silmissä, oot kyllä ihan mahtava. Kivaa sunnuntaipäivää teidän koko perheelle! :)

  • Todella kiva, jos sai nauramaan! :) Melkoisen kärjistetty, mutta kyllähän totuuttakin löytyy! :D Samaa sinne! :)