CATEGORIES

Luminen joulukuusi

5.12.2018

Muutama viikko sitten jaoin Instagram-tarinani puolella videon uudesta muovijoulukuusestamme. Sen jälkeen kommenttien puolella räjähti. Sain muutamassa tunnissa satoja kyselyitä siitä mistä kuusi oli ostettu. 

Ostimme edellisen muovikuusemme vuonna 2005 Hollannissa asuessamme. Päädyimme muovikuuseen, sillä silloin taloudessamme oli muutaman kuukauden ikäinen rottweiler-pentu Ben <3 Kuusi osoittautui todella hyväksi ostokseksi, palvelihan se meitä 14 vuoden ajan. Samainen kuusi koristi olohuonettamme vielä viime jouluna, mutta pyhien päätteeksi totesimme, että on uuden kuusen aika. Vanha alkoi hiljalleen rikkoutua niin, ettei se oikein enää pysynyt kasassa ja sisäänrakennetut jouluvalotkaan eivät olleet toimineet enää moneen vuoteen.

Aloitin uuden joulukuusen etsinnän jo alkuvuodesta. Monilla jenkkifirmoilla oli kauniita yksilöitä, mutta toimitus ja mahdolliset kustannukset epäilyttivät. Tullien takia harva jenkkifirma edes toimitti Eurooppaan. Kävin läpi lukuisia firmoja, joiden lomassa tutustuin sivustoon nimeltä muovikuusi.nl. Muovikuusien valikoima oli erittäin laaja, mutta nettisivuston ulosanti oli sen verran heikko, että epäilin sen olevan huijaussivusto. Yleensä jos joku on liian hyvä ollakseen totta (tässä laaja valikoima ja suhteellisen edulliset hinnat) ja sivuston sisältö kutakuinkin googlen kääntäjällä suoraan käännetty, kannattaa herätyskellojen soida. Tarkistin löytyykö firmalle puhelinnumeroa ja käyntiosoitetta (mitä usein taas huijarisivustoilla ei ole). Puhelinnumero sekä firman käyntiosoite olivat Hollannissa. Täten päädyin ensiksi soittamaan firmaan tarkistaakseni, että yhteystiedot olivat validit. Sain puhelimessa erittäin hyvää palvelua (ja mahdollisuuden puhua hollantia :D) minkä kautta sain todeta, että kyseessä oli ihan kunnollinen yritys. Koska edellinen kuusemme oli myös Hollannista ja toimitus tulisi EU:n sisältä suht läheltä, uskaltauduin tilaamaan kuusen heidän sivustoltaan. Olin jo vuoden verran etsinyt erityisesti lumisia muovikuusia, joten päädyin ostamaan Clinton PP-lumikuusen 210cm kokoisena sisäänrakennetuilla LED-valoilla. Juuri tarkistin sivut ja sain huomata, että tämä meidän mallimme on loppu varastosta. Enää on jäljellä hieman pienempiä kokoja samasta kuusesta LED-valoilla. Olen saanut niin monia satoja kuusikyselyitä, etten ihmettele että ovat loppu.

Tilaukseni saapui kotiovelle viikon sisään tilauksesta. Tuote vastasi kuvia erinomaisesti ja olen ollut siihen hyvin tyytyväinen. Kuusta kootessa siitä irtosi paljon tätä tekolunta, mutta nyt sitä ei enää juurikaan varise ja paikallaan ollessaan ei yhtään. Upea kuusi, jonka toivon kestävän meillä taas vähintään seuraavat 14 vuotta.

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Minja

  Hei, kiitos hurjasti tästä! Olin löytänyt sivun aiemmin ja epäilykseni olivat samat kuin sinulla ja olin jo hautaamassa haaveeni oikean näköisestä tekokuusesta! Nyt odotellaan, tilasin tuolta itselleni ihanuuden ? Kiitos ?

 • Viola

  Hei Hanna! Syksy vasta aluillaan, mutta olin ajatellut olla ajoissa muovikuusen hankinnassa, kun kyllästyin viime vuonna kuusen aiheuttamiin sotkuihin sitä poishävittäessä :D olin haaveillut teidän kuusesta tai vastaavasta ei lumisesta versiosta mutta huomasin, että muovikuusi.nl sivu ei ole enää käytössä. Onko sinulla tietoa/vinkkiä mistä saisi yhtä hyvän kuusen, kun tuosta muovikuusi.nl firmasta ei taida enää saada? Vaikka joulua jo suunnittelen, niin ihanaa syksyn alkua!

 • Minna Mäkinen

  Todella kaunis kuusi ja aina nämä tekokuuset eivät kyllä sitä ole:) Meillä on joskus aihetta käsitelty, että vaihdetaanko se kuusi muoviseen vain pitäydytäänkö oikeassa kuusessa. Itselleni joulukuuseen liittyy kyllä tietynlaisia tunteita ja tuoksukin on sellainen, mikä antaa sen joulun tunteen. Säilyttäminen on myös yksi ongelma, mutta kaipa sen jonnekin saisi tungettua:) Nyt menee kyllä harkintaan, joten kiitti inspiraatiosta:)

  • Hanna Vayrynen

   Molemmissa ehdottomasti puolensa – toivottavasti löydätte teille parhaan ratkaisun! <3 Ihana ajoulunodotusta!

  • Hanna Vayrynen

   Molemmissa ehdottomasti puolensa – toivottavasti löydätte teille parhaan ratkaisun! <3 Ihanaa joulunodotusta!

 • M

  Itse tilasin myös ikikuusen (eri malli) viime vuonna samasta paikasta ja se tuli myös ihan muutamassa päivässä. Ja oli juuri sitä mitä sivustolla oli kuvattukin.

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana kuulla että muillakin positiivisia kokemuksia paikasta erikoista nettisivuista huolimatta :)

 • Marianna

  Niin hyvä ja kaunis jo ilman koristeitakin! Tilasin sen 180cm valoilla ja tuli alle viikossa. Ja ihastuksesta myös äitini halusi samanlaisen, joten toinen tilattu ja matkalla Suomeen. ❤️

  • Hanna Vayrynen

   Ihan samaa mieltä! Todela kaunis kuusi! Ja tosiaan, toimitus oli todella nopea. Itse yllätyin kun tuli niin nopeasti!

 • Sanna Inspired by love

  Tämä kuusi on niin ihana! Niille, jotka halusivat tämän, mutta jäivät ilman, haluan vinkata meidän Etolan lumihuurrekuusesta

  http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.com/2018/11/joulukuusi-keinona-vai-aitona.html?m=1

  • Hanna Vayrynen

   Hei taisin ihastella viime vuonna myös Alexan Etolan kuusta! :) Se on kaunis myös! <3

 • lara

  ja tämä maksoi siis mitä??

  • Hanna Vayrynen

   Sivulla näet kaikki tarkat hinnat. Riippuu kuusen mallista, kuusen koosta, onko sisäänrakennetut valot vai ei :) Tämä meidän kuusemme oli n.200e.