CATEGORIES

Meidän joulu

29.12.2018

Taas yksi joulu takana ja vuosi lähestyy loppuaan. Olen ottanut joulun todella rauhallisesti töiden osalta, mistä syystä blogissa on ollut hiljaista kuluneen viikon ajan. Olen kuitenkin päivitellyt kuulumisia instagram-tarinoiden puolella. Vielä ensi viikon otan rauhallisemmin, ennenkuin startataan uusi vuosi käyntiin kuunnolla. Loppuvuosi oli täynnä muutoksia ja melkoista härdelliä. On tehnyt todella hyvää rauhoittua perheen parissa nämä viime päivät, vaikka vilinää ja vilskettä on tämäkin joulu ollut, mutta erittäin positiivisella tavalla. Poikiemme kanssa olemme ehtineet jo puuhata yhtä sun toista ja he pitävät myös huolen siitä, ettei tässä oikein ehtisikään töitä tekemään.

Yksi suurimmista toiveista kävi toteen tänä vuonna, kun saimme täällä etelässäkin pitkästä aikaa nauttia valkoisesta joulusta! Tosin keskustassa on nyt taas tutun harmaata ja sohjoista, mutta se että jouluaatto oli kauniin valkoinen oli suorastaan jouluihme. Oli erityisen tunnelmallista soittaa joululauluja ja samalla katsella ikkunan taakse maalautuvaa valkoista maisemaa.

Jouluaaton vietto alkoi meillä äitini luota, minne keräännyimme siskojeni sekä isäpuoleni lasten ja heidän perheidensä kanssa aamupuurolle. Äiti oli loihtinut maittavan aamupalapöydän, missä oli riisipuuron lisäksi poropiirakkaa, karjalanpiirakkaa ja munavoita, salaattia, glögiä sekä isoisäni rakastamaa banaanikakkua.

Äidiltä suuntasimme takaisin kotiin, sillä päätimme jatkaa samalla erittäin toimivaksi todetulla kaavalla, mitä viime vuonna kokeilimme ensimmäistä kertaa: illan sijaan joulupukki saapui lahjoineen jo iltapäivällä. Koska lasten joulupukkiriemu on kaikille aikuisillekin joulun kohokohtia, kutsuimme kaikki halukkaat meille sitä katsomaan. Täten meille saapui meidän perheemme lisäksi mieheni siskon perhe, appivanhempani, isäni, äitini, molemmat siskoni sekä ranskan sukumme, joka saapui täksi jouluksi Suomeen meidän luoksemme.

Olemme pienten lasten kanssa kokeneet erittäin toimivaksi järjestelyn, että joulupukki saapuu jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Näin lasten suuri jännitys laukeaa jo iltapäivällä, mikä vapauttaa aikuiset rauhassa viimeistelemään joulupöydän herkut, sillä aikaa kun lapset touhuavat uusien lelujensa kanssa. Sen jälkeen kaikki malttavat istua paremmin joulupöydässäkin. En ymmärrä miten emme ole tehneet näin aina? Sillä joulupukin tultua vasta ruokailun jälkeen on kello jo sen verran paljon, että lapset pitää hätyytellä nukkumaan melko nopeasti uudet ja mielenkiintoiset lahjat saatuaan. Tämä ratkaisu on tehnyt jouluaatostamme hyvin toimivan.

Toivottavasti teilläkin oli oikein onnistunut jouluaatto, napa paukkui jouluruoista ja saitte viettää paljon aikaa kaikkien rakkaittenne kanssa. 

10 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anne

  Onko poropiirakan resepti salainen :) ?

  • Hanna Vayrynen

   EI!! Voin kysäistä! Mutta menee varmaan tovi että saan yhden kuvattua! :D

 • Ninni

  Ihania lämminhenkistä kuvia, nämä ovat parasta blogissasi ? Meillä on sama juttu aattona, pukki käy jo hyvissä ajoin ja lapset ehtivät leikkiä uusilla leluilla ilman että joutuvat samantien nukkumaan. Olen etsinyt samantyylisiä tuoleja ruokailutilaamme kuin teillä, muistatko mistä ne on ostettu? Mitä materiaalia ja ovatko pysyneet puhtaina lasten kanssa? Meillä ne tulisivat erilliseen ruokailutilaan mitä käytetään enemmän vain juhlana eli ei ihan arkikäyttöön.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovasti <3 Ja ihana kuulla, että sama järjestely toimii teilläkin! Ja nuo ovat ikävä kyllä ostettu jo yli 10 vuotta sitten Hollannista, kun vielä siellä asuimme. Ne ovat jo ihan hirveässä kunnossa, mutta nyt tammikuussa viemme verhoiluun, koska pidämme hurjasti niiden mukavuudesta ja mallista! :)

 • Haidi

  Voi miten ihania joulukuvia <3 mekin tänä jouluna muistelimme menneitä jouluja ja tuli ilmi, että meilläkin pukki tuli ennen ruokia juurikin samoista syistä. Nyt joulut jakautuvat perheen ja ystävien kesken. Meilläkun on ystävien kanssa 25päivän iltana kokoontua jonkun luokse pelaamaan lautapelejä. Pari vuotta olen nyt saanut toimia emäntänä tälle peli-illalla ja se on kyllä yksi joulun kohokohtia :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana! Ja hei mahtava kuulla, että teilläkin on ennen ollut työ käytäntö ja todettu toimivaksi! Ja hei tuo peli-ilta traditio kuulostaa ihanalta! Pitääpä itsekin lanseerata :D nim. board game lover :D

 • Kata

  Paras mahdollinen joululahja kyllä oli kun saatiin valkoinen joulu ja vietettiin sitä perheen kanssa nauttien jouluruuista ja kiireettömästä ajasta. <3 ja leppoisa hengailu jatkuu vielä välipäivien ja uuden vuoden päivien ajan, mikä on super ihanaa!

  • Hanna Vayrynen

   Voi miten ihana kuulla! Ihanaa vuoden vaihdetta ja uutta vuotta vielä! <3

 • Tiina

  Voi, teidän joulu näyttää niin ihanalta! Voi, kun itsekin pääsisin joskus jouluna todella rentoutumaan ja rauhoittumaan. Nykyään menee vielä kierrellessä eri vanhempien ja appivanhempien luona. Tänä vuonna sentään sää ja lumikerros maassa helli joulunviettäjää lähes joka puolella Suomea. <3

  • Hanna Vayrynen

   Ah, ymmärrän niin hyvin! Meilläkin kun on vanhemmat eronnut ja osoitteita useampia, niin tulee väistämättä kierreltyä joulun aikana paljon. Tänä vuonna meidän perhe selvisi aattona vain kahdella osoitteella, joista toinen oli omamme. Toivottavasti löydätte ensi vuodeksi ratkaisun, joka on kaikille toimiva <3