CATEGORIES

Kemi

28.1.2019

*Pr-matkan tarjosi Lumene*

Minua Instagramissa seuraavat tietävät, että kävin loppuviikosta nopealla työmatkalla Kemissä. Matkasimme pohjoiseen Lumenen vieraana, minne meille oli suunniteltu ikimuistoista ohjelmaa. Olen kaivannut jo tovin Lapin eksotiikkaa, joten oli ihana päästä tutustumaan tähän pohjoisen pikkukaupunkiin, missä itse en aiemmin ole käynyt. Blogini lukijoiden joukossa oli ilahduttavan paljon kemiläisiä, sillä sain Instagram-tarinoiden kautta hurjasti Tervetuloa – toivotuksia Kemissä asuvilta ja sieltä kotoisin olevilta <3

Asuimme Kemin Lumilinnan alueella olevissa merenrantahuviloissa, jotka muistuttivat pieniä lasisia kuutioita. Koska huvilan seinät ovat pääsääntöisesti lasista, on näkymät niissä upeat. Ikkunoissa komeilee avara lumimaisema ja illalla jos onnistaa saattaa valtavasta kattoikkunasta ihailla räiskyviä revontulia.

Suomalainen Lumene lanseerasi loppuvuodesta uuden Arktis-sarjan (kuvassa näkyy myös Lähde-sarjan tuotteita), joka on suunniteltu antamaan tehokosteutusta nopeasti muuttuvissa ääriolosuhteisssa. Suomessa iho joutuu kovalle koetukselle talvella, kun liikumme kuivan ja lämmitetyn sisäilman ja ulkona paukkuvan pakkasen välillä. Tuotteet pääsivät Kemin -22 asteen pakkasissa kunnon testiin. Sarjaan kuuluu silmänympärysvoide, huulivoide, käsirasva, tehokosteuttava seerumi ja paksu päivävoide.Oma suosikkini näistä on tuo öljypohjainen seerumi, joka levittyi helposti ja teki miellyttävän kevyen kalvon kasvoille. Pääsimme myös testaamaan oman ihon kosteuspitoisuuden. Minulla se oli 28%, mutta tuotteiden levityksen jälkeen se nousi 48% asteen lukemiin. Muistakaa siis ihmiset hoitaa kasvojanne kylmillä säillä!

Saavuimme Kemiin torstaina iltahämärän aikaan, minkä jälkeen lähdimme kiertämään näyttävää Lumilinnaa. Tiesitkö, että linnan sisällä on myös huoneet missä yöpyä? Niissä ei ole muuta kuin sänky ja seiniä koristavat uniikit lumiveistokset. Tämän vuoden lumilinnan teema on kummitusjuna, ja teeman mukaisesti osa huoneista oli enemmän tai vähemmän pelottavia. Minä pidin eniten pienestä huoneesta, jonka seinään oli veistetty kiltti kummitus Casper. Vaihtoehtona kun oli myös melko pelottaviakin huoneita punavaloisine silmineen… Huoneet luovutetaan vasta 21:00 illalla, sillä niissä vain nukutaan. Sänkyihin tuodaan paksut makuupussit, missä kylmä yö vietetään. Ikäväkseni en ehtinyt montaa kuvaa linnasta saada, ennenkuin iPhoneni sammui. Kaliforniassa kehitelty älypuhelin ei selvästikään meidän pakkasista välitä…

Todellinen kokemus oli myös torstain illallinen. Söimme päivällistä lumilinnan -5 asteisessa ravintolassa, missä pöydätkin oli veistetty jäästä. Ruoka jäähtyi nopeasti, joten annosten saavuttua pöytään oli syytä tarttua nopeasti aterimiin. Kaiken tämän ulkona vietetyn ajan jälkeen oli kyllä niin levollisen raukea olo, että uni tuli minulla heti kun pääsin meidän merenrantavillaan levolle. Tarkoitus oli tehdä töitä vielä illan viimeiset tunnit, mutta minä simahdin heti iltapesun jälkeen.

Hotelilla nautitun aamupalan jälkeen suuntasimme perjantaiaamuna Sampo-jäänmurtajalle ennen auringonnousua. Yhdessä aasialaisturistien kanssa matkasimme merelle, missä pääsisimme kokeilemaan jääkelluntaa. Kuulosti hurjalta…

Tämä oli kuitenkin mahtava kokemus. Nuo rapukeitosta muistuttavat lämpöhaalarit pitivät lämpimänä ja pinnalla. Olihan se vähintäänkin huvittavan näköinen päällä. Minä, Vilma ja Viena intouduttiin vetämään nopea Skibidi Challenge rapuryhmänä laivan kannella. Hieman jännitti hetki kun siihen veteen sujahti, mutta nopeasti sitä sai ilahtua kokemuksen ainutlaatuisuudesta. Tosin joku aasialaisturisteista pelästyi veteen menoa niin paljon, että hätäpäissään melkein veti mukanaan laivan henkilökunnan jäsenen, jolla puku oli päällä, mutta vetoketju auki… Onneksi hän sai pidettyä itsensä jäällä ja kastui vain toisesta jalasta. Oli lähellä, ettei hän tippunut kokonaan hyiseen veteen ilman suojavarustusta.

Janita ja tämä lämpimään dinosauruspukuun pukeutunut kiinalaispoika olivat hellyyttävä näky <3 Uusia tuttavuuksia.

Olipahan kokemus! Kiitos Lumene kun mahdollistitte meille tämän matkan mahtavan porukan seurassa! Pitäkäähän Kemi mielessä, mikäli kaipaatte jääseikkailua pohjoisessa. Lumilinnan ja jäämurtajaristeilyn lisäksi Kemin Matkailu Oy / Experience365 tarjoaa monia erilaisia matkailukokemuksia, kuten moottorikelkkasafareita, koiravaljakkoajeluita, porosafaria, pilkkimistä, jääkartingia ja paljon muuta! Kiitos Kemi vieraanvaraisuudesta ja upeasta kotimaan kokemuksesta <3

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Leena-Maija Filpus

  Ihana esittely rakkaasta kotikaupungistani kiitos ??? tämä on mahtava paikka asua, jos vain katsoo pintaa syvemmältä ? juuri jää ja meri tuovat uusia ulottuvuuksia. Meillä on kesämökki saaressa sekä vene jolla veneilemme ruotsin puolelle, jossa on ihania luonnonsaaria. Tämä on muuttotappio aluetta, mutta itse kuuluun paluumuuttajieen. Olen blogiasi lukenut alusta asti, mutta nyt vasta kommentoin?? oikein ihanaa kevään alkua sinulle ja pysähtyminen näiden ruuhkavuosien keskellä on tervetullutta ? toinen ruuhkavuosien keskellä elävä?

 • Haidi

  Mulla tuli tosta jääkellunnasta säikähtäneestä aasialaisturistista mieleen vaan meidän thaimaan snorklaus reissu, jossa oli me neljä tyttöä suomesta, yksi ruotsalaianen vanhempinpariskunta ja loput aasialaisia turisteja. Jokaisella snorkaluspisteellä aasialaiset heitti pelastusliivit päälle, pelastusrenkaan veteen ja sitten menivät veteen roikkumaan pelastusrenkassa/sen narussa pelastusliivit päällä :D jotenkin hupaisaa kun heitä niin pelottaa vesi, mutta kuitenkin piti lähteä snorklaamaan! Teidän Kemin reissun kuvat oli kyllä upeita ja ihanan talvisia, pitäisi itsekkin vielä joskus päästä reissaamaan sinnepäin suomea :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei olipa mielenkiintoista kuulla. Onkohan tuo siis jotenkin ominaista jossain kulttuurissa, että vesi on enemmän pelätty elementti? Ja ah, on Suomi kaunis ja upea paikka!

 • Emmimaria

  Huh mitä maisemia! ? tuo neljäs kuva alhaalta näyttää siltä kuin olisi otettu keskellä pohjoisnapaa! ? upeaa, että meidän Suomesta löytyy näin hienoja paikkoja, pitäisi enempi harrastaa kotimaan matkailua.

  Välillä kyllä risoo Iphonen akun loppuminen pakkasilla. Tästä syystä pidänkin luuriani kahden villahanskan sisällä laukussa talvisin niin eipähän jäädy ja akkukin kestää!

  • Hanna Vayrynen

   No kyllä! Suomi on upea ja meiltä löytyy paljon nähtävää jo koettavaa! <3 Ja ah, se kyllä risoo isosti :D Onneksi ei kovin usein näin kovia pakkasia...

 • Rinppis

  Olet kyllä taitava kuvaaja! Niiin upeita kuvia :) t. Entinen Kemiläinen

  • Hanna Vayrynen

   Voi ihana kuulla, että tein oikeutta kauniille kaupungillenne! <3

 • Pauliina

  Katsoinkin instastoriesista teidän visiittiä tänne kylmään Kemiin! Ihan hassua oli jopa ajatella että te olitte täällä!:D

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos kovasti vieraanvarisuudesta! Oli mahtava kokea Kemi! <3