CATEGORIES

8 x Kevään kauneimmat trendit

8.2.2019

Loskaisen litisevässä Helmikuussa matkataan. Kun taivaalta sataa tiskirättejä ja ikkunan harmaus masentaa on sopiva aika lähteä haaveilemaan keväästä? Tässä tulee teillekin kevään kahdeksan muotisuuntausta, mistä ainakin minä ammennan inspiraatiota.

 1. Runsaat rusetit

Helpon tapa ottaa kevään trendeistä kiinni on tarrata rusetin häntään kiinni. Nimittäin isot ja näyttävät rusetit ovat kevään yksi näyttävimpiä trendejä, mikäli suuriin muotitaloihin on uskominen. Pidän tästä trendistä, koska se antaa taas vanhoille vaatekappaleille mahdollisuuden loistaa. Ota paksu ja pitkä pala satiininauhaa tai -kangasta ja kiedo se vanhan pikkumustan ympärille. Vanha asu saa hetkessä ihan uuden ilmeen. Itse käytin tätä kikkaa aikanaan poikani ristiäisissä. Päälläni oli vuosia vanha pikkumusta ja vyötärölle kiedoin vaaleansinisen nauhan rusetille. Esimerkkiä trendistä näyttivät mm. Dries van noten, Mochino ja Valentino.

Kuva Richard Quinn ss/19

 

2. Pilkahdus pitsiä

Pitsi on klassinen valinta, mutta tänä keväänä se on muodikkaimmillaan tilkkutyönä ja hieman maskuliinisemmassa muodossa. Kokopitsinen asu on hyvin tyttömäinen, mutta nyt tvistiä tuo sen käyttö esimerkiksi kaulispaidoissa ja leikittelevissä leikkauksissa. Esimerkkiä tyylistä näytti mm.Erdem, Elie Saab, Christopher Kane ja Victoria Beckham.

Kuva Victoria Beckham ss/19

3. Vaalea denim

Kevään mukana saapuu vaalea farkku ja tämäkään vuosi ei ole poikkeus. Nyt sitä puetaan taas kauttaaltaan. Esimerkkiä tyylistä näytti Proenza Schouler, Isabel Marant, Off-White, Céline sekä Balmain.

Kuva Balmain ss/19

4. Pröystäilevä printti

Printit ovat olleet esillä viimeisen vuoden ajan ja niiden pröystäily jatkuu tällekin vuodelle. Nyt niitä kaikkia sekoitetaan rohkeasti keskenään! Polka dot, kukka- ja silkkihuivikuviot jatkavat suosiotaan muotitietoisten vaatevalinnoissa, mutta vilisevän printtiviidakon kuningas on tänäkin keväänä eläinkuosi. Vaihtoehtojen määrä on laaja. Leopardi-, käärme-, seepra- ja tiikerikuviota tullaan näkemään paljon ja keskenään risteytettynä. Muoti on villiä! Erityisen tyylikästä esimerkkiä tästä näytti Burberry. Samojen sävyjen toisto tuo harmoniaa ja yksivärinen vyölaukku rauhoittaa kokonaisuutta. Tuon asun voisin pukea päälle minäkin.

Kuva Burberry ss/19

5. Safari takki tai haalari

Yksi muodin kestosuosikeitani on safarihenkinen tyyli. Valkoinen yhdistettynä viidakon vehreisiin ja aavikon ruskeisiin sävyihin on viehättänyt minua aina. Tämän tyylin avainasemassa on tänä keväänä safaritakit ja -haalarit isoine ja näyttävine taskuineen ja vöineen. Vanha Gantin oliivinvihreä haalarini on siis trendikäs tänäkin vuonna. Tyyliä tästä utility dressing-tyylistä näytti mm Zimmermann, Dennis Basso, Isabel Marant ja Alberto Ferretti

Kuva Zang Toi

6. Nude all the way

Ehdottomasti suosikkitrendini tänä keväänä on nude kauttaaltaan puettuna. Tämä elegantti monokromaattinen tyyli inspiroi minua suuresti. Erityisen inspiroivaa katsottavaa oli Burberryn ss/19 näytös kaikkine beigen sävyineen. Tästä trendistä tulette varmasti kuulemaan lähiaikoina paljon.

Kuva Burberry ss/19

7. Värikkäät puvut

Kuten keskiviikkona totesin, räiskyvät värit ja vanha colour blocking näyttäisi tekevän paluun. Huomiotaherättävät neonvärit, kirkas keltainen, pirskahteleva pinkki, smaragdinvihreä ja syvä sähkönsinen ovat kaikki taas tapetilla. Erittäin paljon näkyi myös hedelmällisen herkullisia housupukuja yksivärisenä. Tästä mallia näytti mm. Escada, Hugo Boss ja Balenciaga.

Escada ss/19

8. Kukoistava käsityö

Kevään trendit ovat täynnä myös yllättäviä elementtejä. Hentoja höyheniä, värikkäitä ja runsaita hapsuja, tilkkutäkkimekkoja, virkattuja pitsikuvioita sekä kalaverkkoa oli kevään muotilavat täynnä. Itse en erityisemmin innostu värikkäistä hapsumekoista tai kalaverkkomekoista, mutta kauniit pitsiset luomukset osuvat minuun aina.

Kuva Philosophy ss/19

Näistä suosikkini on ehdottomasti klassinen nude ja sen pukeminen kauttaaltaan. Sen rinnalla myös tuulahdus aavikolta houkuttaa näinä loskaisina päivinä. Lähiaikoina tulen vielä listaamaan muutaman tulevan trendin, mitkä minä tulen varmasti välttämään vaikka koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan…

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • pauliina

  Jesh! Rakastan rusetteja yli kaiken vaatteissa ja samoin ihan asusteissa. Hyvällä maulla kuitenkin, mutta tämä on kyllä niin oma juttu ?

  Samoin eläinkuoseille vihdoin vähän lämmeenä, niin seepra kuviota aion kyllä vaatekaappiin kotiuttaa. ?

  Asiasta kukkaruukkuun, oletko koskaan miettinyt että, johonkin postaukseen liittämistä jonkun # jolla ig:ssä lukijasi voisivat jakaa omia kuviaan ja näyttää miten olet meitä inspiroinut ?❤️

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana kuulla, että kevään tuulen inspiroivat! <3 JA VITSI MITEN HYVÄ IDEA! Nyt kehittelemään hyvä #nimeä! Tästähän teen oman postauksen! Ihan mahtava idea!! <3 Kiitos ihan loistoideasta!!!

 • Haidi

  Näistä on helppo valita oma lemppari, rusetit! Omistan useamman korun, joissa on rusetteja ja kummityttöni ristiäisiin kopioin sinun käyttämän lbd rusetti combon :) niin toimiva! Lisäksi kaapista löytyy valmiiksi jo useampi vaate mihin saa sidottua rusetin. Helppo valinta :D

  • Hanna Vayrynen

   No tämä onkin ihana trendi, sillä kun saa omasta vanhasta vaatekaapista ihan uusia puolia irti! :)