CATEGORIES

Haaveilua olohuoneessa

21.2.2019

Sanotaan, että sisustaminen on ikuisuusprojekti. Aina sitä keksii jotain pientä lisää miten parantaa tilan toimivuutta ja yleisilmettä. Minulla taas sisustaminen tuntuu ikuisuusprojektilta koska en millään pääse edes alkuun. Olen vuosia halunnut raikastaa sisustustamme, mutta aina tuntuu olevan huono hetki. Lasten ollessa näin pieniä ei ihan vielä raaski ostaa uutta sohvaa, vaikka aika jo olisi. Huonekalumme ovat melkein kaikki reissanneet kanssamme Hollannista Englantiin ja sieltä taas nykyiseen kotiimme Suomeen. Täten suurin osa niistä alkaa olla jo aikansa eläneitä. Parhaillaan mietitään myös kuinka pitkään nykyisessä kodissamme asutaan. Jo vuosia olemme pohtineet ostaakko isompi asunto keskustasta vai muuttaako omakotitaloon Espoo / Kauniainen akselille. Molemmissa kun on omat hyvät puolensa ja päätös syntyy todennäköisesti vasta kun se omalta kodilta tuntuva osuu kohdalle. Vielä sitä ei ole tapahtunut. Rakastamme asua perheenä keskustassa, mutta kriteereitämme vastaavaa asuntoa ei vain ole tullut vielä vastaan. Täten muuttaminen kauemmas keskustasta alkaa hiljalleen olla todennäköisempi vaihtoehto.

Oli uusi koti sitten keskustassa tai enemmän “maalla”, olen jo hiljalleen alkanut haaveilla uudesta värimaailmasta. Aiemmin kotiamme ovat hallinneet ruskean ja beigen eri sävyt. Edelleen haluaisin pitää kiinni tummasta puulattiasta, mutta raikastaisin sitä valkoisilla koristeellisilla lattialistoilla. Seinät maalaisin todennäköisesti hyvin vaaleanharmaalla värillä. Huonekaluissa suosisin valkoisen, beigen ja siniharmaan sävyjä. Kontrastia vaaleaan sävypalettiin toisin kultaisilla yksityiskohdilla koriste-esineissä.

Tästä haaveilen nyt, nähtäväksi jää koska pääsen haavekuvaani toteuttamaan ja kun pääsen, onko visio vielä sama. Emme ole pitäneet asian kanssa mitään kiirettä, mutta hiljalleen alkaa tuntua siltä, että niitä liikkeitä on tehtävä. Ajatus muutosta tuntuu vaikealta, sillä olemme viihtyneet nykyisessä asuinpaikassamme niin äärimmäisen hyvin. Olen nauttinut siitä, että olemme saaneet olla pidemmän aikaa samassa paikkaa, kaikki on lähellä ja meillä on erinomainen tukiverkosto lähellä oman perheemme lisäksi.

Peili, Jotex / Sohva,  Boknäs Heaven/ Koristetyynyt, Jotex / Matto, Jotex / Tarjotin, Jotex / Lattiavalaisin, Jotex / Kynttilät, Jotex / Sohvapöytä, Zarro

13 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Molly

  Me taas ostettiin juuri oma isompi asunto hieman keskustan ulkopuolelta ja pohdimme juuri minkälaisen lattian laittaisimme olohuoneeseen. Onko jossain nähtävissä kuvaa tuosta teidän tummasta parketista? Tumma olisi minusta niin kaunis,mutta epäröin osataanko yhdistää huonekaluja ja värejä siihen niin, ettei kokonaisuus näytä liian synkältä tai tunkkaiselta. Olisi ihana nähdä miten sinä olet varmalla tyylisilmälläsi ratkaissut asian!

 • Mira

  Keskustassa asumisessa on tosiaan puolensa. Millainen asunto teillä on tällä hetkellä? Kotipostaus olisi kiva :) kiitos ihanasta blogista, tätä on ilo lukea!

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos paljon kun luet! Yritän petrata tämän suhteen! :)

 • Elin

  Hei, toivepostaus: Juhlapukeutuminen, erityisesti häävieraan mekkoinspistä ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos! Tästä on tulossa! <3 Pidin itsesaiassa tästä puheenvuoron hiljattain Helsingin Mennään Naimisiin messuilla! :)

 • Tiina

  Olisi kiva kun ottaisitte tästä Metin kanssa aiheen Podcastiin. Miten olette ennen asuneet, siis lapsuudessa, nuoruudessa ja sitten aikuisena yksin/miehen/perheen kanssa? Mitä kaikkia ajatuksia tulevaisuuden asumisesta? Metti aiemmin väläytteli mahdollisuutta asua ulkomailla, entä teidän perhe?

  • Hanna Vayrynen

   Juuri tulin kotiin podcast-naihoituksista missä pohdittiin / avattiin omia epävarmuuksia perheen kanssa mahdollisesti ulkomaille muutosta. Menee vielä kolmen viikon päähän että se tulee ulos mutta siinä avataan tätä viimeistä aihetta! :) Mutta voisi tosiaan käydä läpi kaikki vanhat kodit <3

   • Tiina

    Kuulostaa mielenkiintoiselta podilta tuo pohdinta mahdollisesta ulkomaille muutosta. Sitä odotellessa :)

    • Hanna Vayrynen

     Mahtavaa! <3

 • Anna

  Mistä tuo taulu? Aivan upea!

 • Haidi

  Ihania haaveita ja tällainen toinen vaaleaa värimaailmaa rakastava sisustaja lämpeää! Kultaiset detskut tosin vaihtuisivat hopeaan/mustaan :) Itse asun kaupungissa jossa kasvoin, täällä kehä kolmosen toisella puolella, mutta viihdyn hyvin. Junalla pääsee nopeasti keskustaan ja samalla rahalla millä keskustasta saa pienen asunnon saa täältä tilaa! Mutta näissä on aina monta tekijää :) ja Helsingin keskustassa on kyllä jäätävä tilanne asuntojen kanssa. Hyvät asunnot katoaa salamana alta, hinnat nousee reippaasti yli pyynnin ja kilpailu on kova. Itse tätä seuraa pankin puolelta ja aina toivon omien asiakkaiden parasta :D nyt yhdet löysivät ja sitä onnen määrää kun vuosi on etsitty! Varmasti teillekkin kuviot selviää kun oikea asunto osuu kohdalle, sijaitsi se sitten missä tahansa :)

  • Hanna Vayrynen

   Ah no siis juurikin tämä. Minä en ole edes kaivannut vielä lisää neliöitä, mutta pojat varmasti vaativat niitä kohta, sillä mieheni jo kaipaa sitä. Lapset ovat niin pieniä vielä että pyörivät jaloissa anyway niin en ole kaivannut vielä muuta. Mutta katsotaan… Ja niin totta, poissa keskustassa asumisesta on hurjasti hyviä pouolia. Ja ah miten ihanasti elät mukana asiakkaittesi tärkeissä kohdissa <3