CATEGORIES

Viikonloppu pähkinänkuoressa

14.5.2019

Toivottavasti teillä kaikilla oli ihana äitienpäivä? Meillä viikonloppu sujui pitkälti juuri niin kuin mikä tahansa muukin viikonloppu. Nautimme yhdessäolosta, olimme jatkuvasti liikkeessä ja päiviin mahtui vastoinkäymisiäkin. Tässä meidän viikonloppu pähkinänkuoressa:

Perjantai oli hyvin työn täyteinen. Yrittäjille kuun 12. päivä on tärkeä päivä, sillä silloin erääntyy ALVien maksu. Tämä tarkoittaa, että kirjanpito pitää olla siihen mennessä tehtynä ja raha-asiat järjestyksessä. Itse vaihdoin hiljattain myös toiminimestä osakeyhtiöksi, eli paperityötä on erityisesti viimeaikoina riittänyt melkoiseksi pinoksi asti. Luojan kiitos minulla on apuna mahtava kirjanpitäjäni. Jotkut rentoutuvat meditoiden, toinen kuunnellen musiikkia – minulle rauhaa ja zeniä arkeen tuo kirjanpitäjäni kanssa alas istuminen. Kun saa kaikki asiat selkeään järjestykseen ja varmistuksen siitä, että kaikki on reilassa voin hengittää vapaammin. Perjantai alkoi tapaamisella kirjanpitäjäni kanssa ja muutaman tunnin asioiden hoitamisen jälkeen ajatus juoksi taas kirkkaammin ja fiilis oli korkealla: Yhden uuden asian opettelussa mentiin taas harppaus eteenpäin. Ei osakeyhtiön pyörittäminen olekaan sen kuimmoisempaa kuin toiminimen ylläpito. Oman mukavuusalueen rajoja on hyvä ravistella aika ajoin. 

Lauantaina oli vuorossa poikiemme jalkapalloseuran aamupäivätapahtuma, missä oltiin iltapäivään asti pelaamassa ja viettämässä aikaa alueen muiden pienten jalkapallonharrastajien kanssa. Reippaasti alkanut päivä otti kuitenkin itselleni tylsän käänteen. Menin ja tiputin kännykkäni asfalttiin autosta noustessani ja se meni tuhannen pirstaleiksi. Lasin lisäksi siitä meni kamerakin rikki. Äsh että ärsytti oma kömpleyys. Tämän myötä taas valkeni se karu totuus miten kiinni omassa puhelimessa on. En pystynyt esimerkiksi tekemään tiettyjä maksuja lainkaan. Minullakin kun on tapana ostaa sporalippu mobiiliaplikaatiolla, vuokrata sähköskoottereita mobiiliaplikaatioilla, lähettää kuitteja eteenpäin kirjanpitäjälleni mobiilipalikaatiolla ja maksaa laskuja QR-koodin avulla. Eilen illalla sain puhelimen korjattuna takaisin – nyt panssarilasilla varustettuna.

Sunnuntaina juhlittiin äitienpäivää. Oma toiveeni oli, että voisimme mennä aamulla uimaan koko perheen voimin. Toiveeni toteutui, ja käytiin Märskyssä polskimassa ja siskoni Nellikin liittyi iloksemme seuraan. Iltapäiväksi siirryttiin äitienpäiväbrunssille anoppilaan. Kälyni on kokki ja erinomainen sellainen, joten syötiin taas niin että napa paukkui. Ruokailun jälkeen torkahdin pienille päiväunillekin. Illaksi suunnistimme takaisin stadiin, missä näin vielä omaa äitiä ja siskojani, minkä jälkeen loppuilta (peräti 3 tuntia) vietettiin jälleen kerran poikiemme kanssa futiskentällä potkimassa.

Viikonloppu sujui ihanasti pientä vastoinkäymistä lukuunottamatta, mutta eilinen ei vain ollut minun päiväni. Tuntui, että kaikki mikä sain saattoi mennä pieleen meni. Kuuluisa huono päivä. Niitä tulee tasaisin väliajoin, mutta tänään ollaan uudella energialla valmiina kohtaamaan tiistai. Olkoon se eilistä parempi.

Kuvat Kira Kosonen

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Haiha

  Laitan kommenttini äitipostaukseen (kysymyksen takia) uudestaan, kun et ehkä arvontapostauksen kommentteja ole kaikkia lukenut:

  Itselläni ei ole lapsia, vaikka niitä kyllä haluaisin; tosin ikä alkaa tulla pian vastaan. Jotenkin ei ole ollut kumppanin suhteen hyvä tuuri itselläni, mikä aiheuttaa tietenkin surua ja myös hieman katkeruutta (kun kaikki edellytykset periaatteessa kuitenkin hyvään suhteeseen olisi, vaikka muutamia “ongelmakohtia” toki minullakin on).
  Tuli mieleen kysymys kuvauspaikoista. Kysytkö lupaa, kun kuvia otetaan esimerkiksi tämäntapaisissa paikoissa? Joskus olisi ihana ikuistaa itsekin hetkiä tämän ja tämäntapaisten rakennusten luona, mutta en tiedä, uskaltaako lähelle mennä kuvaamaan…

  • Hanna Vayrynen

   Moikka! Pahoitteluni, kysymyksesi on mennyt ohi! Kyllä, on paljon myös erilaisia kohteita mihin tarvitaan kuvauslupa missä kuvaan (esim LuoMus, Kansalliskirjasti jne), mutta tämä rakennus on Munkassa Munkkiniemen puistossa, joka siis täysin avoin kaikille eikä mitään aitoja yms. Tähän siis ei tarvita erikseen lupaa kun on ihan yleisellä paikalla rakennuksen ulkopuolella. Mutta tämä on aika paikkakohtainen juttu. Joissain paikoissa tarvitsee tarkatkin luvat kun taas joissain ei tarvitse mitään. :)

   • Haiha

    Kiitos! Olen asunut melko lähellä tuota rakennusta, joten olen miettinyt, kehtaisiko siinä lähellä ottaa kuvia. Nyt kun olet testannut asian, eikä lähellä oviakaan kuvien ottaminen ole aiheuttanut hälytyksiä tms., uskallan joskus testata kuvaamista! :)

    • Hanna Vayrynen

     Toivottavasti saat ihania ja juuri haluamiasi kuvia! :)