CATEGORIES

Suosikki mobiilisovellukset

15.5.2019

Hiljattain rikoin puhelimeni tiputtamalla sen asfalttiin, joka vei voiton puhelimesta 100-0. Matsi oli ohi sekunnissa puhelimeni ollessa tuhannen pirstaleina. Ei muuta kuin korjaukseen. Ollessa ilman täysin toimivaa puhelinta pari päivää, sai taas havahtua siihen, miten paljon sitä onkaan tässä kapulassa kiinni. Oli suorastaan herättävää huomata kuinka paljon arjen askareista sujuukin puhelimen kautta perus puhelinsoittojen, whatsapp-viestien ja Instagramin selaamisen lisäksi. Siitä heräsikin idea. Mitkä ovat suosikkini mobiiilisovelluksista ja mitä käytän eniten? Mitä ilman olin pari päivää ihan sormi suussa?

Nordean mobiilisovellukset

Pankkini on Nordea ja heidän mobiilipalvelunsa ovat olleet itselleni erittäin toimivia arjessa. Apua kuinka pitkään tuli kannettua mukanaan lompakossa paperisia nettipankkitunnuksia. Sähköiset tunnusluvut ovat kätevöittäneet toimintaa hurjasti. Sen lisäksi rakastan sitä, etttä voin hoitaa pankkiasiat niin nopeasti melkeinpä mistä vain. Erityisesti rakastan maksaa laskut QR-koodin avulla. Kaikissa laskuissa niitä ei ole, mutta esimerkiksi verottajan laskut sisältävät aina maksuja huomattavasti nopeuttavan QR-koodin. Niin nopeaa ja helppoa! Niiden avulla laskut eivät jääkään niin helposti unohduksiin, kun on nopeaa ja vaivatonta maksaa ne samoin tein eikä lykkätä inhottavaa askaretta “paremmalle ajalle”. Toki tietokoneella voi laskuja myös maksaa, mutta itse pidän siitä miten nopeaa se on kännykän mobiilisovelluksen kautta. Vasta hiljattain tutustuin myös Nordean omaan lompakko-sovellukseen ja olen aivan rakastunut! Siihen sain aikanaan vinkin teiltä! Ei tarvitse itse pitää kulukirjaa kun sovellus tekee sen puolestasi! Vielä kun sinne saisi lisättyä pankin suoraveloitustapahtumat niin se olisi täydellinen.

HSL-matkaliput

Kuulun niihin, jotka ostivat lippunsa pitkään tekstiviestillä, mutta nyt on siirrytty täysin HSLn omaan mobiilisovellukseen. Se on erittäin nopea ja toimiva, mutta apua mitä tehdä silloin kun kännykkä on korjauksessa eikä kuskiltakaan voi enää ostaa lippua? Lähimmän kiskan etsimisen sijaan päätin kävellä.

Kulkupelien vuokraus

Olen todella innostunut Voi – ja Tier-skoottereista. Niin nopeita ja käteviä sekä erityisen ihania näin päivien lämmetessä. Pääsee niin kätevästi usein ovelta ovelle. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Kolmas kulkupelien vuokraussovellus minkä olen ladannut puhelimeen on DriveNow, mutta vielä en ole sitä kokeillut.

Mobile pay

Jos sinulla ei tätä sovellusta vielä ole niin lataa se nyt! Ei enää hiljuen kaivamista ja hankalaa ravintolalaskun jakamista. Kaiken pystyy helposti maksamaan yhdellä pyyhkäisyllä takaisin kaverille. Kirppareilla ja lasten futisturnauksien leipomokojuilla tätä on tullut käytettyä paljon. Yhdellä McDonalds reissulla mobile pay maksumahdollisuus pelasti kun olin unohtanut lompakon kotiin.

Apple TV kaukosäädin

Applen kaukosäädin on käsittämättömän pieni. Se on meillä ainakin AINA hukassa. Siksi applen oma kaukosäädin mobiilisovellus on pelastanut useasti.

eTasku

Tulisin varmaan hulluksi jos joutuisin keräämään aina kaikki paperiset kuitit talteen ja kiikuttamaan niitä kirjanpitäjälle. Mikä määrä myös hukkuisi ja häviäisi? Pyydän aina sähköisen kuitin jos mahdollista ja lähetän kaiken kirjanpitäjälleni eteenpäin siltä istumalta kun kulu on syntynyt. Jos et käytä jo eTaskua, suosittelen kokeilemaan.

ParkMan

En muista koska olisin viimeksi käyttänyt parkkiautomaattia. ParkMan on äärimmäisen toimiva ja kätevä. Ei enää hilujen kaivamista ja parkkiautomaatilla ravaamista.

Sporat kartalla

Suhteellisen uusi mobiilisovellus minulle, mutta yllättävän kätevä keskustassa asuvalle. Missä lähialueen raitiovaunut nyt liikkuvat, mille pysäkille kannattaa suunnata, jos vaihtoehtoja on muutama. Mitä olen sovellusta seurannut niin erittäin tarkasti se kyllä ilmoittaa raitiovaunujen liikkeet reaaliajassa.

Tiny Scan ja Genius Sign

Tämä teille kaikille ketkä joudutte tekemään myös paljon töitä eri dokumenttien ja sopimuksien parissa. Tärkeät paperit saat skannattua nopeasti kätevän Tiny Scan sovelluksen avulla. Ja digitaalisen allekirjoituksen voi lisätä kätevän Genius Sign sovelluksen avulla. Viimeisestä sovelluksesta kuulin vasta hiljattain, mutta jo nyt se on osoittautunut käteväksi apuvälineeksi.

Teknologia on sujuvoittanut arkea hurjasti, vaikka takkuillessaan se saa myös repimäään hiuksia päästä. Mitkä ovat sinulle ne parhaimmat ja käytetyimmät sovellukset kännykässäsi? Jos Instagramia, whatsappia ja muita sosiaalisen median viestimiä ei lasketa? Mikä helpottaa sinun arkeasi?

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sanna

  Kosmetiikan ihmeellisessä maailmassa käytän paljon CosmEthics sovellusta, missä voi skannata tuotteiden viivakoodin, ja sovellus kertoo onko tuotteissa myrkyllisiä ainesosia. Monet purkit ovat jääneet kaupan hyllylle kun sovellus näyttää punaista ja kertoo mitkä ainesosat ovat huonoja minulle ja ympäristölle.

  • Hanna Vayrynen

   Hei mieleinkiintoista!Kiitos <3

 • Tuuli

  Matkalipuista. Ulkosuomalaisena olin vähän pihalla lippujen ostosta Helsingissä, kun tekstiviestilippujen myynti oli loppunut. Minua helpotti, että myös parkkiautomaateista saa ostettua lippuja. Se oli uusi tieto itselleni.

  • Hanna Vayrynen

   Joo niistäkin tosiaan monista nykyään saa! :)

 • Sanna

  Hei, mites HSL:n matkakortti? Kulkee lompakossa mukana ja voi ladata arvoa :)

  • Hanna Vayrynen

   Se voi olla vaihtoehto tuklevaisuudessa! Nyt vaan yllättäen ilman puhelinta jäätyäni niin olin ihan hukassa :D

 • Kannu

  Jes, kiitos tästä! Tuli monta uutta sovellusta, jotka ehdottomasti menee testaukseen. Itselle käytetyimmät ovat varmasti Wilma, johon tulee lasten kouluviestit, Nimenhuuto, johon laitetaan in/out-merkinnät futisharkkoihin/-peleihin, Wolt – huonon äidin helpotus ja MobilePay. Lisäksi tulee selattua vaatekauppoja, kuten H&M ja Zalando, sovellusten kautta.

  • Hanna Vayrynen

   Nyt tulee syksyllä meilläkin Wilma käyttöön! :O ja meilläkin on nimenhuuto käytössä! Woltia käytin myös pitkään, mutta nyt on tullut taukoa kun kuljetukset tökkivät pahasti ja meillä jäi lapset nälkäisiksi kun ruoka tuli monta tuntia myöhässä ja kylmänä.

 • N

  Nordean Wallet sovelluksen saa myös yhdistettyä Applen omaan lompakkoon eli Apple Payhin, eli myös sillä pystyt tekemään ostoksesi samoin, kuten MobilePaylla! :) Äärettömän käteviä sovelluksia molemmat!

  • Hanna Vayrynen

   No tämä minun on pitänyt tehdä jo pitkään! Kiitos muistutuksesta! :)

 • I

  Näin instassa, ettei teidän ranska toteutunut :( En oikein ymmärrä miksi vanhemmat eivät valitse näitä vaikeampia kieliä lapsilleen heti alusta. Englantia kuitenkin kuulee joka tuutista, joten kyllä sen perusteet väkisinkin tarttuu. Minusta on myöskin todella harmillista, että ruotsinkielisissä kouluissa opitaan suomea?! Kyllähän sitäkin kuulee. Itse laitan lapseni sitten vaikka johonkin kielikerhoon erikseen, todella harmillista ettei ole mitään muita kieliä tarjolla heti koulussa. Ymmärrän, että nämä ovat myös kustannuskysymyksiä, mutta minusta jotenkin koko pointti herkkyyskauden kanssa menee ohi kun vaan luetaan jotain englantia ja suomea. Juuri tuossa iässähän pitäisi juuri aloittaa ranska, saksa, espanja, mandariini etc. Vähän nihkeetä tämä minusta kyllä on.

  • Hanna Vayrynen

   Siis täysin samat ajatukset täällä! Olen puhunut asiasta lukuisten eri kieltenopettajien kanssa ja kaikki todenneet samaa. Juurikin tuo herkkyyskausi olisi tärkeä hyödyntää ja englantia tosiana kuulee ihan joka tuutista jokatapauksessa. Ja samaa olen harmitellut ystävieni kanssa keillä lapset ruotsinkielisessä koulussa – heillä kun suomi on vieras kieli ekat kaksi vuotta ja enkku tulee vasta kolmannella. Aika hassua, sillä valtaosa tosiaan puhuu sielläkin suomea toisena äidinkielenään.

   • Haiha

    Pakko kommentoida tähän, kun asia on itselleni lähellä sydäntä: Siis uskomatonta, että Helsingin keskusta-alueella ei kouluun tule muita kuin englannin ryhmiä! Tai oliko siis muita (saksaa tms.) tarjolla, en muista. (Onko ekaluokkia muuten yksi vai useampia tulevassa koulussa?) Ilmaiseksi saisi oppia kieltä lapsena… Hoh hoijaa! Vaikka itselläni ei lapsia olekaan, ärsyttää kovasti ihmisten yksisilmäisyys ja englannin ylivalta. :(

    • Hanna Vayrynen

     Oli valittavana vain englanti tai ranska, mutta nyt ilmoitettiin että ranska ei toteudu koska tarpeeksi moni ei valinnut sitä. On kyllä suuri harmi, koska enkku tulee niin joka tuutista, että olisi tähän herkkyyvaiheeseen ottaa joku suhteellisen vieras kieli, mitä ei niin helposti muualta kuule.

 • Veera

  Ylivoimaisesti paras sovellus on ReittiGPS, joka näyttää bussit, sporat, lautat, metrot ja junat reaaliaikaisesti! Näyttää kätevästi bussit myös pk-seudun ulkopuolella, ainakin Turussa ja Tampereella on tullut suunnistettua tämän avulla. Eli aika samanlainen sovellus kuin Sporat kartalla, mutta vähän enemmän :D

  • Hanna Vayrynen

   Hei mahtava vinkki! Kiitos tästä!!