CATEGORIES

Syksyn neljä kenkätrendiä ja 21 kenkää syksyyn

17.9.2019

Tänä syystalvena muodin tarjoilulautanen on runsas. Hetken muoti on hyvin kirjavaa ja monipuolista. Kaikille varmasti löytyy omansa. Kenkätrendejäkin tuntuu olevan kymmenittäin, mutta tähän yritin poimia syystalven neljä vahvinta tähtimallia.

 Muodissa komeilee edelleen vahvasti eläinprintti. Leopardit, tiikerit, seeprat ja käärmeet ovat edelleen muotiviidakon kuninkaita. Jo viime vuonna nähtiin paljon erityisesti käärmeennahkaisia saappaita eikä villitys ole katoamassa minnekään tänäkään syystalvena. Itse lämpesin viime vuonna ensimmäistä kertaa käärmekuviolle, mutta kenkiini tämä muodikas matelija ei ole vielä luikerrellut. Toinen vahva trendikenkä on nyöritetyt nilkkurit. Muistan itse käyttäneeni vastaavia joskus 18-vuotiaana Beyoncesta inspiroituneena (kuka muistaa Beyoncen nyörilliset Timeberland-henkiset nauhanilkkurit Bonnie & Clyde videosta?) Yleensä en innostu samasta trendistä myöhemmin enää uudestaan, mutta ajatuksena nuo beigeruskeat Timberland-nilkkurit viehättävät edelleen. Samat kengät nähtiin myös Jennifer Lopezin “Jenny from the block” musiikkivideolla. Ehkä vahvin trendi mitä on viimeaikoina Instagramissa nähnyt on neliökärjelliset kengät. Olen nähnyt lukuisia sandaalimalleja joissa se näyttää hyvältä ja on silmään jopa raikkaan erilainen malli. Samaa kärkeä on näkynyt paljon myös nilkkureissa, mutta niistä en ole syttynyt. Neliönilkkureita näkyi paljon mm. Proenza Schoulerin ja Marnin syyslavoilla. Tästä tyylistä en kuitenkaan itse juurikaan välitä – pidän klassisemmasta kärjestä. Viimeinen ja ehkä käytännöllisin syyskenkä on paksupohjaiset maiharit. Ne ovat yllättävän monipuoliset ja antavat kiehtovaa rouheutta hempeiden kukkamekkojen parina. Paksupohjaisia tolppanilkkureitakin näkyy paljon – niistä en tosin itse syty juurikaan.


Oli hetken kenkämuoti mikä vain, huomaan itse suosivani klassikoita vuodesta toiseen. Ostan kenkäni pitkälti netistä ja olen tykännyt kovin MyTheresa-verkkokaupasta. Nyt päädyin selailemaan nilkkureita ja saappaita syyskelejä silmällä pitäen ja siellä oli ihan hurja määrä kenkiä jotka saivat sisäisen kenkäfriikin sydämen pamppailemaan. Tässä minun 21 kenkävalintaa syksyyn!

Kuvan nilkkurit ja saappaat ovat hyvin minun tyylisiäni, mutta viimeisen sarakkeen kengät olivat itselleni hieman yllättäviä valintoja. Statement-kenkiä, joissa jokin selittämättömällä tavalla viehättää. Näyttäisivät kaikki hyvältä neutraalin beigen asukokonaisuuden säväyttäjinä. Nuo Alexandre Vauthierin kengät ovat kelpo esimerkki yhdestä syystalven microtrendeistä: kimalluksen ja koristeiden täytteiset kengät. Isot vyönsoljet kengissä ovat myös trendikkäät. Vaikka kyseisestä en muuten juuri syty, näissä kengissä se jotenkin toimii. Toinen suuri yllättäjä olivat nuo monclerin Moon Bootsit. En Moon Bootseista yleensä juurikaan syty, mutta nuo kengät ovat sävyltään todella herkulliset.

I am a sucker for different shades of beige. Can’t you tell? :D

Löytyikö seasta oma syyssuosikki?

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • ellie

  Huh, mitä hintoja! Kuinka paljon noissa nyt maksetaan merkistä?

  • Hanna Vayrynen

   Hinnat ovat kyllä melkoisia :/

 • Haidi

  Voisin kotiuttaa kaikki nuo beiget nilkkurit ! Aiemmin kengät ollut aina mustaa, mutta jo viime vuonna aloin himoitsemaan vaaleita.. josko sitä ostaisi uudet ihanuudet.

  • Hanna Vayrynen

   No aijaa… Mä tilasin tänään kahdet… Ei ollut helppo valinta :D

   • Haidi

    Uuu! Mielenkiinnolla jään odottamaan mitkä päätit kotiuttaa :)

 • Jade

  Alarivistä ei jostain syystä näy kuin varren yläosat? Iphonesta yritän katsella..

  • Hanna Vayrynen

   Voi ei! Onko iPhonella mikä nettiselain käytössä? Chrome? Safari? Mullakin iPhone ja safari ja toimii? :O Kiitos kun ilmoitit!

   • Annika

    Mulla myös iphone ja safari, näkyy vain viidet saappaat ja neljästä yläosaa…

    • Hanna Vayrynen

     Kiitos kovasti kun raportoit ongelmasta! Yritän selvittää mistä kiikkastaa!
     Satutteko pääsemään päättellä sivulle? Toistuuko ongelma?

 • Mia / Beauty Highlights

  No kyllä kelpaisi monetkin noista kengistä! Mulla on kans joku beige kausi nyt meneillään, ja oon kovasti viime aikoina selaillut erilaisia beigejä kenkiä, joista aion vakaasti jotkut hankkia tälle syksylle :)

  Ihanaa viikkoa, Hanna!

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihanaa! Mulla sama, aion hankkia beiget saappat ja kamelinväriset nilkkurit. Nyt vaan pitää päättää mitkä on _ne_ ultimatet!