CATEGORIES

Syksyn kolme kestosuosikkia

9.10.2019

Mä olen just se crazy lady, joka sata lasissa fiilistelee kaikkia eri vuodenaikoja. Tunnelmoin syksyn sateisia päiviä aivan onnessani. Vedän kotona pumpulin pehmeän oloasusetin päälle, villasukat jalkaan, teen itselleni kupin teetä, sytytän kynttilöitä ja vetäydyn sohvan nurkkaan kuuntelemaan sateenropinaa. Aivan ihanaa! Tosin olen sitä mieltä että meillä se loska-räntä-roskavaihe kestää ihan liian pitkään, mutta muuten jokaisessa vuodenajassa on ihanat puolensa. Mutta mitkä ovat ne omat suosikkituotteet, mitkä kaivan salamana esille syksyn saapuessa. Tässä kolme kestosuosikkiani.

Kashmir-villaiset neuleet

 

Nahkahousut

Kesän vaihtuessa syksyyn päälle löytää taas yhdet ehdottomasti lempivaatekappaleistani: nahkahousut. Ne ovat valtavan monikäyttöiset, mukavat, lämpimät ja helppohoitoiset. Lian saa usein pyyhittyä pois kosteuspyyhkeillä ja vuosia käytössä olleet housut tuntuvat päällä kuin toiselta iholta. Ehdottomasti vaatekappale, mihin kannattaa satsata. Omat mustat nahkahoususuosikit olen löytänyt Samsoe & Samsoelta (kuvassa), Andiatalta sekä Sand Copenhagenin valikoimasta. Tein joskus Rytky Remix-sarjan postauksen niiden ympärille.

 

Tuoksukynttilät

Syystalven aikaan olen täydessä kynttilähurmiossa. Iltahämärän saapuessa rakastan sytyttää olohuoneeseen pari kynttilää ja tuikkujen lisäksi suosin erilaisia tuoksukynttilöitä. Ehdottomasti laadukkaimmat ja selkeimmät tuoksut olen todennut olevan Jo Malonen tuoksukynttilöissä. Ne tuoksuvat lempeinä huoneessa ilman palavaa liekkiäkin. Suosikkituoksuni ovat heiltä Peony & Blush Suede, Sweet Almond & Macaron sekä viimevuoden talvituoksu White Moss & Snowdrop. Hiljattain ihastuin kaverin kautta myös H&M:n Cotton tuoksuun. Aivan ihanan pehmeä, mutta tuoksuna ei huoneessa yhtä vahva kuin mainitsemani Jo Malonen kynttilät. 

 

Mielelläni kuulen teiltä lisää eri tuoksukynttilävinkkejä! Täksi jouluksi haluan löytää tuoksukynttilän, joka tuoksuu kuuselta. Viime vuonna sellaista etsin, mutta huonolla menestyksellä. 

17 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lara

  Yankee Candlen kuusentuoksuinen The Perfect Tree on oma suosikkini! Täytynee myös tutustua tuohon Skandinavisk-merkkiin.

 • Jenni

  Olen polttanut pari viime jouluna Skandinavisk-merkin SKOG tuoksukynttilää, joka on ihanan metsäinen.

 • Niina

  Tuleeko teiltä enää podcastia?

  • Hanna Vayrynen

   Ikävä kyllä tällä hetkellä jouduimme toteamaan että meillä ei tällä hetkellä vain riitä aikaa kaikkeen mitä haluaisimme tehdä. Joten ikävä kyllä nyt oli sen takia aivan pakko laittaa pillit pussiin.

 • Mia

  Oma suosikkini on diptyquen feu de bois- tuoksukynttilä jolla saa asuntoon aivan mahtavan takan tuoksun! siis jos fanittaa takan tai puulämmitteisen saunan tuoksua :D Jo Malonelta suosikkini on ehdottomasti English Oak & Redcurrant.

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos paljon! <3 Pistän korvan taakse! <3

 • Merja

  Ihanaa, Joulukuume nostaa päätään, kun näitä juttuja lukee.

  • Hanna Vayrynen

   Uuh, tää jouluttaja on silloin valmiina! :D

 • Yei

  Bath body worksillä aivaaaan täydelliset joulu aiheiset kynttilät ja heidän takka/kuusi kynttilät ovat ihan täydelliset!! Koko koti tuoksuu niin hyvälle ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos paljon! <3 Rakastan erilaisia tuoksukynttilöitä tähän vuodenaikaan erityisesti!

 • Haidi

  Mulla on ollut RITUALS Woody vanilla mikä tällä hetkellä on ihan mun lemppari. Nyt tosin niin vähissä, että olen alkanut säästelemään sitä :D muuten olen tosi huono tuoksukynttilöiden kanssa ja yleensä polttelen normeja tai ikean vaniljaa tuikkujen muodossa.

  Neuleet on oma vakkari läpi vuoden. Omat lempparit ovat Samsoe & Samsoelta ja Makian uusi tulokas meni myös heti kärkeen :)

  • Hanna Vayrynen

   Oi kuulostaa ihan täydelliselle! <3 Woody vanilla ois niin munki juttu! Ootko muuten tuoksuna kokeillut atelier colognen vanilla intenseä?

   • Haidi

    Ei ookkaan tullut vielä vastaan! Täytyykin tutkia :)

 • MiiaK

  Nopea vinkkaus kuusen tuoksuisesta tuoksukynttilästä on Skandinaviskin “Skog”. Aivan täydellinen! Mutta muuten suosittelen tutustumaan kotimaisen pienbrändin Malian tyylikkäisiin soijavahasta tehtyihin tuoksukynttilöihin.

  • Hanna Vayrynen

   Iso kiitos – lähden tutustumaan! <3

 • TerhiR

  Suosittelen heti sinulle Skandinavisk-kynttilöitä, heillä on myös huonetuoksuja. Paras on minun mielestäni ehdottomasti Skog, joka tuoksuu metsälle. Näitä saa Stockmannilta tai esim. Finnish design shopin verkkosivuilta.

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos! <3 Nyt lähden sitä jouluksi metsästämään! <3