CATEGORIES

Taivaallinen sohva

13.10.2019

*Kaupallinen yhteistyö: Boknäs huonekalut*

Kesän kynnyksellä kotiimme muutti uusi perheenjäsen, josta olimme haaveilleet vuosikaudet: nimittäin Boknäsin Heaven-sohva. Meidän arki pyörii hyvin pitkälti olohuoneen ja avokeittiömme välillä, missä mukava sohva näyttelee valtavaa roolia arjessa. Siinä löhöillään urakalla koko perheen voimin. Katsotaan piirrettyjä aamusin, tehdään viikonloppuiltaisin houkuttelevia leffapesiä ja arkisin se on minun ja mieheni paikka rauhoittua sarjoja katsellen lasten mentyä nukkumaan. Sohva on siis todella kovassa käytössä. Kolme pientä tasmanian tuholaistani testaavat sen kestävyyttä päivittäin. Siksi oli äärimmäisen tärkeää tehdä tarkkaan valittuja valintoja sohvan ja sen kankaan kestävyyden suhteen. 

 Kaunis sohva, jonka muodon ja koon päätät sinä

Alunperin ihastuin Boknäsin Heaven-sohvaan sen ulkomuodon takia. Se suorastaan kutsui luokseen löhöilemään, mutta oli samalla klassisen tyylikäs. Pehmeät linjat, muhkeat sohvatyynyt ja löhöiltävä istuntyynyn syvyys olivat asioita mihin rakastuin. Kun lähdin tutkimaan sohva ominaisuuksia tarkemmin olin viimeistään vakuuttunut, että tämä olisi meidän unelmasohva. Heaven on moduulisohva, joten tapoja sen kokoamiseen on valtava määrä. Tämän sohvan monista eri palasista pystyt kokoamaan täydellisesti istuvan sohvan ihan mihin tilaan tahansa. Pystyt jopa lisäämään tai poistamaankin paloja jälkikäteen tarpeen tullen. Meidän olohuoneeseemme istui täydellisesti sohvan valmis SET3R-malli, jonka oikealla puolella on leveän muhkea divaaniosio. Se on minun suosikkipaikkani kodissamme. Sinne minä käperryn mieheni kainaloon iltaisin katsomaan yhteisiä sarjoja ja lataamaan akkuja. 

Sohvaryhmään on mahdollisuus lisätä myös settiin kuuluva rahi. Kokoja on erilaisia. Meidän kokomme on medium-malli ja se toimii meillä pääsääntöisesti sohvapöytänä lisäämäni tarjottimen ansiosta. Kun pidämme leffaillan, vedän rahin sohvankulmaan jatkeeksi, milloin saa luotua houkuttelevan “leffapesän”, missä me katsomme poikien kanssa yhdessä leffoja.

Kangas ja värivaihtoehtojen määrä on ääretön

Ehdoton asia meille uuden sohvan hankinnassa oli, että sohvatyynyjen päälliset pitäisi saada irroitettua ja pestyä tarvittaessa. Koska lasten kanssahan sattuu ja tapahtuu vaikka kuinka sitä yrittäisi varoa ja kieltää… Heavenin sohvatyynyissä on vetoketjulliset päälliset, jotka ovat konepestäviä. Kangasvaihtoehtoja on loputon määrä. Käytännössä voit valita sohvaan juuri sen kankaan minkä haluat, vaikka se ei merkin tuhansien vaihtoehtojen seasta löytyisikään. Me päädyimme valitsemaan luonnonvalkoisen (rohkea veto lapsiperheeltä eikö!) Drom- nimisen kangasvaihtoehdon, joka on 75% polyesteria ja 25% polypropylenia, 01 Creme värissä. Meille suositeltiin tätä kangasvalintaa sen erinomaisen kestävyyden takia. Kyseisen kankaan hankauksenkestoluku on 42 500 Martindalea, joka on hyvin korkea. Mitä korkeampi luku, sitä parempi kestävyys. Yleinen ohjenuora näissä on:

15 000 Martindalea / kierrosta vähäiseen käyttöön
15 000 – 20 000 kierrosta kevyeen käyttöön
20 000 – 25 000 kierrosta tavalliseen päivittäiseen käyttöön
yli 25 000 kierrosta kovaan käyttöön

Luulisi siis kestävän meidänkin paviaanien riehumista.

Huolto

Kyseisen kankaan voin pestä pesukoneessa 30 asteessa, mutta linkousta ja silitystä ei suositella. Se olisi hyvä antaa kuivua pesun jälkeen lattialla pitkäkseen ja laittaa takaisin paikoilleen aavistuksen kosteana. Pesussa ei myöskään suositella käytettävän valkaisuaineita vaan tavallisia pesuaineita ja noudattamaan kankaan pesuohjeita. Pesun lisäksi sohva tarvitsee jatkuvaa kevyttä huolenpitoa, kuten kaikki verhoillut huonekalut. Sen säilyminen hyvänä riippuu aina käytöstä ja huollosta. Tässä muutama ohjenuora kyseisen sohvan hyvänäpitoon:

Poimut ja rypyt tulee oikaista, nukkakankaiden pinta harjata ja tyynyjen pehmusteet ravistella, tampata tai kohentaa säännöllisesti. Sohvan tyynyjen sisämateriaalina on käytetty höyheniä ja tarvitsee täten  säännöllistä pöyhintää. Pehmustetta ravistellaan voimakkaasti samalla muokkaamalla se alkuperäiseen muotoonsa. Tämä on syytä tehdä viikottain tai tarpeen vaatiessa.

Huonekalun pinnalta tulee poistaa pöly, jolloin ehkäistään lian pinttyminen kankaaseen. Pöly poistetaan joko harjaamalla tai imuroimalla tekstiilisuulakkeella.

Säännöllinen puhdistaminen auttaa pidentämään huonekalun käyttöikää.

Kyseinen sohva on herättänyt teissä paljon kiinnostusta ja kysymyksiä, joten toivottavasti tämän postauksen avulla pystyin vastaamaan suurinpaan osaan. Mikäli sohva on sinunkin unelmasohvasi voit käydä tutustumassa sohvaan ja sen mahdollisuuksiin tarkemmin Boknäsin omassa liikkeessä. He hiljattain avasivat uuden pisteen Helsingin keskustaan, Mannerheimintie 72 – aivan Töölön Kisahallin kupeeseen. Isompi lippulaivamyymälä löytyy edelleen Kehä kolmosen varrelta Varistosta.

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ritva

  Meillä juurikin tuo saminen sohva ja kangas. Hyvässä kunnossa vielä viiden käyttövuoden jälkeenkin ja perheessä lapsia 4. Itse asiassa painottivat liikkeessä monta kertaa, että tätä sohvaa pitää jaksaa pöyhiä kun untuvat menevät kasaan ja saattaa joistakin tuntua työläältä olla koko ajan pöyhimässä. Mutta on kyllä sen väärtti, onnittelut uudesta ihanuudesta.

  • Hanna Vayrynen

   Se on totta! Samaa painotettiin meille! <3 Kiitos paljon - niin ihana kuulla, että sohva edelleen erinomaisessa kunnossa! :)

 • alla

  näyttää muihin Böknäsin kalusteisiin verrattuna aika lössöltä minun makuuni eli varmaan parin vuoden lasten sohvalla pommisisen (jota en vaan tajua, vaikken kukkahattutäti olekaan) ymmärrä. Samoin jos tulee vieraita niin mennään pomppimaan kyläpaikan sänkyyn tai sohvaan… joku muu väri olisi ehkä tuonut enemmän ryhtiä sohvaan. Nyt näyttää lähinnä siltä, että siinä on isompikin V pomppinut, että tyynyt tipahtaa just lattialle

  • Hanna Vayrynen

   Ah, minä taas juuri rakastan tuota slouchya olemusta – se tekee siitä laiskanlinnan! <3 Ja ei hätää, ei meilläkään muuten lapset saa hyppiä sohvalla - puhumattakaan että menisivät pomppimaan kenekään muun sohvalla - joten no worries there :). Nyt sanoin, että kerrankin saa ja siitähän riemu repesi:D Koska kun tuolla sohvalla on viisihenkinen perhe, niin kulutusta tulee ja halusin välittää sen kuviin :) Ja itse taas pidän juuri tuosta valkoisesta, se raikastaa koko muuta tilaa <3 Mutta, iloista viikkoa sinne! :)

 • rii

  Onpa mukavan näköinen sohva! Syksyinen “kotihiireily” sarjojen parissa sohvan nurkassa on ihan parasta – joten pakko kysäistä teidän sarjasuosikkeja mitä katsotte yhdessä? Aina kiva kuulla muiden vinkkejä, tuntuu että kaikki on niin koluttu läpi.

  • Hanna Vayrynen

   Hei tässähän olisi erinomainen postaus aihe taas näin syksyn pimenevinä iltoina! Teen vielä oman postauksen aiheesta, mutta tällä hetkellä katsotaan:
   Pitääkö olla huolissaan
   Ballers
   Flip it like Disic
   Selviytyjät
   Entourage (taas uudestaan :D )

   Minä:
   Frankie & Grace
   Younger
   Keeping up with the Kardashians