CATEGORIES

Pikaperjantai

18.10.2019

Kaupallinen yhteistyö: McDonald’s ja Asennemedia

Meidän perheessä perjantai on pojillemme juhlapäivä, sillä silloin vietämme pikaperjantaita. Se on päivä kun minä en kokkaa vaan lapset saavat päättää mitä ruokaa tilaamme. Perjantaisin tilaamme esim. pizzaa, sushia tai nepalilaista, mutta hyvin usein poikien toive on “mäkkiä“. Tilaamme pikaperjantaisin joko Woltin kautta ruokaa kotiin, haemme ruoan itse tai menemme ravintolaan syömään. Toissaperjantaina päätimme mennä Niittykummun McDonald’siin syömään, sillä jatkoimme siitä vielä Ison Omenan Duudsonit Parkkiin purkamaan energiaa.

Minulle kyseinen “Niittarin-mäkki” sisältää paljon muistoja. Kun minä olin lapsi, siellä juhlittiin monia kaverisyntymäpäivä, mikä oli sitä aikaa kovaa huutoa! Lasten leikkipaikalla oli pieni karuselli sekä pallomeri ja oli jännittävää kun pääsi ravintolan keittiöön kierrokselle ja tekemään oman hampurilaisen! Täällä oli (ja on edelleen) 24h auki oleva autokaista, minkä kautta ollaan kaveriporukalla haettu lukuisat tuplajuustot ja pirtelöt yön pikkutunneilla kun 18-vuotiaina ajettiin takaisin kohti Grania Helsingin yöelämän riennoista :D Nostalgista tulla tänne nyt omien poikien kanssa. Ravintolaa on hiljattain remontoitu. Sisääntulosta löytyy mm. tilausautomaatit, jotka kerran pelastivat minut kun ajoin poikien kanssa tänne syömään, mutta olin unohtanut lompakon kotiin! Mobile Pay -maksumahdollisuus pelasti tilanteen. Kolmen liikkuvaisen pojan kanssa helpottaa myös suuresti pöytiin tarjoilu!

Remontin lisäksi uudistuksia on tapahtunut muuallakin. Lokakuun alussa McDonald’s toi valikoimaansa odotetun uutuudeen: 100% Vegaanisen Happy Mealin. Minusta on hienoa, että niin monet eri toimijat tuovat valikoimiinsa ympäristöystävällisempiä ja vastuullisempia vaihtoehtoja. Kasvisruoan kysyntä on selkeästi kasvanut ja uudistuksen myötä Mäkkäri tarjoaa 100% vegaanisia vaihtoehtoa sekä lapsille, että aikuisille.

McVegan-hampurilainen ilmestyi Mäkkärin listoille jo vuonna 2017, ja nyt kasvismenu laajenee Happy Mealiin, johon voi valita pääruoaksi herkullisia falafeleja. Päältä rapeat ja sisältä mehevät kikherneistä valmistetut falafel-pyörykät ovat nyt saatavissa kaikista McDonald’s-ravintoloista. Falafelit maistuivat erityisesti meidän kahdelle nuorimmalle.

100% Vegaaninen Happy Meal

Pääruokana uudet runsaskuituiset Falafel Bites (4kpl) -palat

Lisukkeena omenalohkot, miniporkkanat tai pienet ranskalaiset perunat.

Juomaksi voi valita Tropicana mehun (omena tai appelsiini) tai veden.

Happy Mealin mukana tuli aina ennen pieni lelu, mutta nykyään sen tilalle voi valita myös kirjan. Vaihtoehtoja on saatavilla kaksi kerrallaan, ja ne vaihtuvat kahdeksan viikon välein. Nyt valikoimissa on Cressida Cowellin McDonald’sille kirjoittamat pienet kirjat. Niistä on tehty 12 kirjan sarja, jossa seikkailevat Treetoppien kaksoset. Cressida Cowell tunnetaan parhaiten “Näin koulutat lohikäärmeesi” -kirjasarjasta.

Pikkulapsiarjessa ei voi kuin iloita siitä, että markkinoille tulee tasaisella tahdilla terveellisempiä ja vastuullisempia valintoja pikaruoankin saralla. Vaikka sitä tekeekin ruoan pääsääntöisesti kotona, tuo arkeen ihanaa helpotusta se, että aika ajoin sitä voi ottaa iisisti ja viedä lapset Mäkkäriin. 

5 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Sanna Inspired by love

  Niittarin mäkki best! :D Siellä mäkin oon aina käynyt, taitaa olla ainut design-mäkki lähistöllä!

 • Sanna

  Ha ha, Niittarin Mäkki! Olin jo unohtanut tämän legendan. Jostain syystä tie Helsingistä vei usein Espooseen kun taskussa oli uunituore ajokortti. Ehkä Espoo tuntui jotenkin ”ollaan kaukana kotoa”.

  Itse podin huonoa omaatuntoa Mäkkäristä lasten kanssa, mutta kukaan ei varmaan mene rikki muutamasta kananugetista… Ja tosiaan ihanaa kun lapset innostuvat vielä mehusta ja pikkuporkkanoista. En pidä roskaruoka sanasta ollenkaan eikä meillä sitä käytetä. Koitan kuitenkin opettaa, että kaikkia ruokia kohtuudella.

 • katariina

  Siis en todellakaan ole tiennyt, että mäkkäristä saa falafeleja ja miniporkkanoita lapsille, siis ihan mahtavaa! :)

 • Haidi

  Näyttääpäs mäkkärin esteettiseltä tossa ekassa kuvassa missä olet poikien kanssa! :D menee värit tosi hyvin yhteen.

  Tuli kyllä elävästi mieleen kaikki ne kaverisynttärit mäkkärissä missä itsekin tuli nuorena käytyä. Myös kisamatkoilla monesti paluu oli mäkkärin tai grillin kautta. Ikäänkuin palkinnoksi kisasta :) teininä abc oli place to be ja viettää iltoja ennenkuin oli 18. Sitten palattiinkin baarin jälkeen lähes aina mäkkärin kautta :D hah!

  • Hanna Vayrynen

   Noh, myönnettäköön että valitsin vaatteet, Niittarin ja kellon ajan sen mukaan että ajatteli niistä syntyvän nätein kokonaisuus .D
   Mut joo kyllä! Ne kruunut ja kaikki ;D Ja mikä siinä olikaan, että juuri baari-illan jälkeen tie kävi usein drive throughn kuatta! :D