CATEGORIES

Sisustusprojekteja

25.11.2019

Kuten aiemmassa postauksessa totesin, ensi vuosi (tai ainakin sen alku) tulee blogissa olemaan hieman erilainen. Tulette varmasti saamaan enemmän sisustuspostauksia kuin koskaan ennen. Minulle tämä on aivan ihana uusi vaihe. Päästään ensimmäistä kertaa tekemään kotia meidän perheelle ja sen nykyisille tarpeille. Muutamme pienemmästä kerrostaloasunnosta suurempaan omakotitaloon, joten paljon riittää hankittavaa. Tulen jakamaan nämä projekteittain ja saatte jokaisen kohdalla osallistua suunnitteluun kanssani ja lopulta yritän saada aikaiseksi jokaisesta tilasta ennen ja jälkeen kuvat. Tässä tulevia sisustusprojekteja:

Ruokahuone
Olohuone
Eteinen
Leffahuone
Toimisto
Meidän makuuhuone
Poikien makuuhuoneet
Takapihan terassi

Vaikka talo on erinomaisessa kunnossa eikä kaipaa juuri mitään remonttia niin yhden merkittävän alueen tulemme tekemään täysin uusiksi. Ei siksi että se tarvitsisi remonttia, vaan puhtaasti omaa makuamme mukaillen. Siitä kerron vielä lisää tällä viikolla. 

Talo on linjoiltaan melko moderni. Minä ja mieheni olemme aina olleet ns. jenkkityylin ihailijoita sisustuksen saralla. Täten tulemme pehmittämään talon modernia ilmettä ja siistejä linjoja sensuellilla sisustuksella, johon kuuluu kutsuvat materiaalit ja pehmeän pyöreät muodot. Haluamme kodin tuntuvan lämpimältä ja kodikkaalta. Tässä tekemäni mood board siitä, mitä olemme ideoineet tällä hetkellä uuteen olohuoneeseen.

Kyse on siis tuosta tilasta, joka on pohjapiirrustuksessa oikealla alhaalla. Tulemme tekemään siitä enemmänkin loungen / seurustelutilan – nykyisen upean Boknäs-löhösohvan mennessä keittiön vieressä sijaitsevaan leffa/pelihuoneeseen.

Värimaailma tulee olemaan vaaleanharmaata, valkoista, beigeä ja ripaus kullanhohtoa. 

Tarkoitus olisi hankkia yksi ryhdikäs sohva, jota vasten laittaisimme 2 nojatuolia. Keskelle sohvapöytä ja mahdollisesti yhdelle sivulle vielä nojaton penkki. Hyvin samantyylinen järjestys kuin keskimmäisessä kuvassa.

Vielä pohdin päädymmeko valkoiseen vain harmaaseen sohvaan. Koska tila itsessään on niin vaalea, luulen että päädymme vielä harmaaseen sohvaan (ja lapsitaloudessa se on myös ehkä se turvallisempi valinta). Mikäli päädymme valkoiseen, tulen tuomaan siihen väriä harmaiden ja kullanhohtoisten tyynyjen avulla. 

Haluan myös, että sohva ja nojatuolit olisivat hieman eri mallisia keskenään. Se toisi vähän mielenkiintoa muuten vaaleaan tilaan.

Tiedän, että suurin haasteeni näissä projekteissa tulee olemaan valinnanvaikeus. Niin paljon kauniita huonekaluja mutta jotain pitäisi valita – ja mielellään nopeasti. IG-tarinan puolella pääsette myös äänestämään omaa suosikkianne. 

Harmaa vai valkoinen kokonaisuus?

26 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lotta

  Koko sisustusprojekti vaikuttaa aivan ihanalta, mutten voinut olla ihastelematta myös tuota tilaratkaisua, missä on oma sisäänkäynti, josta pääsee suoraan kodinhoitohuoneeseen! Eilen kaksi nenänpäätä myöten kuraista lasta hoidosta hakiessa, olisin mielelläni ohjannut heidät suoraan pesuhuoneeseen, mieluiten sinnekin painepesuripesun kautta!
  Suomen ilmat tiedostavana olen välillä ihmetellyt, miksei nämä pienet suuret käytännön asiat ole vahvemmin mukana asuntojen suunnittelussa. Näitä hyviä käytännön ratkaisuja ainakin peräänkuulutin, kun etsimme kotia ja joista jouduin osasta myös valitettavasti tinkimään. Tuommoinen pohjaratkaisu on täydellinen lasten ja koirien ;) kanssa!

  • Hanna Vayrynen

   Siis sano muuta!!! <3 Se oli asia mihin itse tässä talossa rakastuin: Arjen toimivuus ja miten fiksusti talo on suunniteltu! lapsi (ja koirarakkaalle... <3) perheelle ihan täydellinen. Kuraeteinen ja kodinhoitohuone ylhäällä ja alhaalla oli ne minun suosikkiasiani tässä talossa :D Tässä elämäntilanteessa mennään kun nää on se isoin luksus! :D

 • Mari

  Ei välttämättä kumpikaan. Nyt kun saatte aloittaa puhtaalta pöydältä suosittelen oikeasti miettimään mitä vaihtoehtoja on. Harmaa vai valkoinen? Entäpä jos uskaltaisitte kokeilemaan värejä. Miltä maistuisi mid-century modern? Yms yms. Nyt nämä mallikuvat kalskahtaa vähän siltä että on vaan tavallaan ”kopioitu” jostain tusinablogista, eikä siinä oikeastaan ole mitään mihin tarttua kiinni. Täysin persoonaton.

  Tottakai jos tuo on oikeasti se mitä itse haluat ja ihailet niin sitten vaan hippulat vinkumaan. Näen tuota vaan päivittäin ja tosi usein se tuntuu olevan vaan persoonattomuuden tulosta, tai halua emuloida jotain että sopii tiettyyn imagoon.

  • Hanna Vayrynen

   Noh, sisustus on vähän sellainen juttu että mielipiteitä, näkemyksiä ja makuja on tasan juuri niin paljon kuin meitä ihmisiä ja koskaan en tulisi tekemään sellaista kokonaisuutta joka olisi täysin jonkun toisen mieleen. :) Henk koht itse en yhtään välitä esim mid century modern tyylistä.
   Oma tyylini on hyvin läpimänhohtoinen – tulen käyttämään sisustuksessa juurikin valkoisen, harmaan, beigen ja kullansäyjä sekä vanhaa tammea. Se siksi, koska itse uskon että niihin en itse kyllästy. Henk koht en itse tykkää liian rajuista sisustuksista vaikka olisikin “persoonallisia”. Tykkään itse harmoniasta, lämmöstä, rauhasta ja kodikkuudesta <3 Tuskin moni sisustaa niin että se sopisi johonkin imagoon :O Ainakin kun kodista kyse. En sisusta siksi että pitäisi väkisin olla jotain tosi erikoista - vaan juurikin vaan hyvin omaa tyyliä mukailevaa ja kestävää. Se on aina persoonansa mukaista :)

 • A

  Ihania juttuja! On kyllä niin ihana fiilistellä yhdessä kun ihan samaa täällkin mietitään. Mistä muuten on toi ylimmän kuvan sinapin värinen nojatuoli? :)

  • Hanna Vayrynen

   Se on ellokselta! :)

 • Kikaltsu

  Erittäin mielenkiinnolla odotan postauksia. Ollaan itse ensi keväänä rakennuttamassa, ja tässä pohjapiirros alkaa olla melko valmis, ja seuraavaksi pitää pohtia valojen ja pistorasioiden paikkaa, mutta erityisesti alkaa pohtimaan sisustuksellisia juttuja.
  En ole missään nimessä valkoisen sisustuksen ystävä, joten harmaata äänestän ?

  • Hanna Vayrynen

   Voi miten ihanaa! Onnea ja voimia uuden kodin rakennukseen! :) Itsekään en tykkää valkoisesta valkoista vasten, mutta koska seinät on tämän talon ratkaisussa järkevin jättää valkoiseksi niin todennkäöisesti sisustus tulee muuten olemaan pitkälti harmaata, beigeä, kullanhohtoaja vanhaa tammea <3

 • Sonja

  Hei,
  KUKAAN Suomessa ei hallitse jenkkiläistä sisustussuunnittelua kuten Marko Paananen! Toivottavasti käytätte häntä. :) <3
  Hänen kädenjälkensä on a i n a tyylikäs, laadukas ja kodikas.
  Olen Etuovesta silmäillyt näitä suuria, moderneja taloja, ja ajoittain hämmästellyt miten paljon rahaa on käytetty jotta saatu halvan näköinen lopputulos…
  Valkoista valkoisella, kiiltävää, ei viherkasveja, ei taidetta, ei kirjoja, ei kankaita, ei kodinomaisuutta??
  Paananen sisustaa niin että talossa näytään myös asuttavan, teilläkin niin että näyttää myös neljän miehen kodilta. ;)

  • Hanna Vayrynen

   Voih, emme käytä häntä – vaan erästä ihanaa nuorta naista joka hiljattain muutti takaisin jenkeistä SUomeen. Kerron hänestä lisää myöhemmin <3 Ja kyllä, itsekin olen nähnyt hänen sistuksiaan television välityksellä ja hänellä on kyllä pettämätön silmä! :o
   Joo itsekään en oikein lämpeä valkoinen valkoisella sisustuksesta - oma suosikki on beigen ja vaaleanharmaan sekoitus, erilaiset kankaat ja sisustuselementit. Viherkasvien ystävä en ole, mutta ah - tuo kuvailusi kyllä kuulostaa juuri sellaiselta mitä itse haluaisin! :)

 • Haidi

  Harmaa on oma lemppari sisustuksessa ja koen, että tuo hyvää tasapainoa valkoiselle taustalle. Sisustussuunnittelijan apuna oleminen on varmasti ihan korvaamatonta näinkin isossa kodissa :) teillä on kyllä ihanan toimiva pohjaratkaisu ja onneksi koti on hyvässä kunnossa niin voitte keskittyä laittamaan sitä vain oman näköiseksi. Itsekin rakastan jenkkien kodikasta tyyliä Fixer upper on lemppari ohjelma ja vitsi omaispa Joanna Gainesin silmän sisustuksessa ;>

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos! Ja niin samaa mieltä! <3 Ihanan "helppo" muutto kyllä kyseessä ja niin kivaa päästä teidän kanssanne näit pyörittelemään. <3

 • Sohvi

  Odotan sisustuspostauksia niiiin innolla! Itse en ole myöskään liian valkoisen ystävä, mielenkiinnolla odotan miten saatte tuotua pehmeyttä tuohon moderniin ja valkoiseen pohjaan :)

  Sisustusjutut kiinnostavat erityisesti koska olemme muuttamassa tällä viikolla (!) kerrostalokaksiosta paritaloon ja neliöt tuplaantuvat :D huonekaluja on menossa paljon vaihtoon, koska moni on ollut väliaikainen ratkaisu eri asuntoihin matkan varrella, ja uutta hankittavaa riittää tietysti kasvaneiden neliöiden myötä. Vauva-arjessa päätimme kuitenkin että katsomme muuton jälkeen rauhassa meille sopivat ja toivottavasti pitkäikäiset ratkaisut uuteen kotiin :) hauskaa että meidän alakerran pohja on hyvin samanlainen (vaan pienempi), mutta meillä on tuon leffatilan tilalle tehty ruokailutila entisestä makkarista, ja meillä on myös yksi mh alakerrassa :)

  • Hanna Vayrynen

   Miten ihana kuulla! <3 Itse haluan kodista lämpimän ja kutsuvan, mutta uskon sisustukella saavamme paljon lisää aikaa - koska upeahan talo on tuollaisenaan! Me vain haluamme hieman pehmittää sitä! <3

   Ja miten ihana kuulla että meilläkin on niin samanlainen elämäntilanne! Onnea teille uudesta kodista! <3 Ihana päästä yhdessä pyörittelemään näitä vaihtoehtoja! <3

 • Merja

  Kirjoitin pitkän kommentin, mutta se taisi mennä Kankkulan kaivoon, joten viestini oli, mitä jos käyttäisit sisustussuunnittelijaa? Kalliita ja pitkäikaikaisia hankkeita kuitenkin paljon, joten kokonaisuuden kannalta ammattilaisen käyttö voi olla hyvä ratkaisu.

  • Hanna Vayrynen

   EI kyllä se saapui! <3 Vastasin sinulle tuossa aiemmin <3 Luit taas ajatukseni <3

 • Merja

  Olen innokas ruotsalaisten sisustuslehtien plärääjä. Tyyli poikkeaa niin paljon meidän ainaisesta valkoisuudesta. Amerikkalaisesta tyylistä en osaa sanoa muuta kuin että, lapsuudenkodissa oli rimpsut samettisohvan alareunoissa ja se kait edusti jotain senaikaista amerikanmallia. Ruotsalaiset rakastaa värejä ja ovat kokonaisuudessaan rohkeampia sisustajia kuin me. Sköna Hem oli suurena innoittajana kun remontoin ja sisustin aikoinaan 1920 rakennettua taloamme. No, Ruotsihan on täynnä suuria vanhoja taloja, esim. Tukholman lähiseutu. Kotimme on tosin vaihtunut jo monesti.
  Tästä pääsinkin aasinsiltaan, näkisin täysin ilmeisen valkoisen talonne kaipaavan muutakin kuin valkoista. Pelkät sisustustyynyt eivät näin suuressa tilassa varmaankaan riitä.
  En tiedä haluatko käyttää ammattilaisen apua, mutta jotain värimaailma yms. vinkkejä he voivat antaa. Ajattelen asiaa siltä kannalta, koska valikoimaa on niin paljon ja hankinnat maksavat kuitenkin paljon. IKEA ei ehkä ihan tässä kohtaa ole se juttu.
  Innoissani odotan sisustusjuttuja, ja ymmärrän kuinka ihanaa on päästä niitä suunnittelemaan. Onnea vielä kerran.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana niin paljon avusta ja olen tiedätkö ihan samaa mieltä! <3
   Minulla tulee olemaan suunnittelussa sisustussuunnittelija apuna! <3 Muuten hukun upeaan tarjontaan ja valinnanvaikeuden usvaan :D Esittelen hänet teillekin heti kun saadaan pyörät pyörimään! :)

 • Jenna

  Lapsista huolimatta meillä on aina ollut valkoiset sohvat ja nojatuolit. Nykyään kankaat on helposti pestäviä. Itselläni on kaapissa ikean sohvien ja nojatuoleihin ruotsalaiselta Bemz -merkiltä tilatut päälliset. Käy ehdottomasti checkkaamassa heidät! Esim lasten huoneeseen samettiset pinnat edullisemmin! ? Täällä innolla seurataan minkälaisiin vaihtoehtoihin sisustuksen kanssa päädytte! Tsemppiä!?

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos ihan hurjasti vinkeistä! <3 Kullanarvoisia tässä kohtaa - oon tosin jo ihan pääpyörällä kaikista ihanista vaihtoehdoista! <3

 • Anne-Maria

  Ehdottomasti harmaa! Varsinkin tuo harmaa sohva näyttää ihanalta <3

  • Hanna Vayrynen

   Mäkin oon tosi ihastunut tohon harmaaseen sohvaan <3

 • Niina

  Ihanalta näyttää teidän suunnitelmat! Meillä sama tilanne menossa. Muutetaan kerrostalosta rivitaloon ja remontti käynnissä. Väreinä meillä tulee olemaan eri harmaan sävyt, musta, valkoinen (keittiö), ripaus hopeaa ja vaaleanpunaista. Sekä pojan huoneessa hieman mintun värisiä yksityiskohtia. On kyllä vaikeeta valita uusia huonekaluja, kun tarjolla olisi vaikka mitä ihanuuksia.

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana kuulla että siellä ollaan niin samassa elämäntilanteessa! Kuulostaa aivan ihanalle tuo teidän suunnitelma! Itsekin pidän pinkistä sisustuksessa! <3 Mies ei lämpeä sille taas yhtään niin vähän yritän mukailla hänenkin makuaan kun yhteinen koti on kuitenkin :D Ja kyllä - valinnanvaikeus BIG TIME :/

 • Linda

  Huomaan kommentoivani nyt jo ties monettako kertaa lyhyen ajan sisään, vaikka yleensä vain seurailen sivusta. Nyt vain liippaa niin läheltä omaa elämääni. (Ensin koirakuumeilu ja nyt asunnonvaihto ja sisustusprojekti)

  Muutimme kaksi kuukautta sitten pienemmästä asunnosta suureen, moderniin omakotitaloon Espoossa ja tässä on ollut jos jonkinmoista sisustusprojektia sekä pihasuunnitelmaa yms. Päädyimme lopulta käyttämään sisustussuunnittelijaa apunamme, enkä ole katunut. Olen sisustajana sellainen, että haluan ”vähän tätä ja tuota ja ja…”. Suunnittelijan avulla homma ei ole levähtänyt käsiin ja hän on etsinyt toiveidemme mukaisia huonekaluja ym. Tämä on ollut myös ajankäytöllisesti erittäin hyvä ratkaisu meille. :)

  Onnea vielä uudesta kodista ja ihania sisustushetkiä. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektin etenemistä.

  • Hanna Vayrynen

   Eikä miten ihana kuulla! <3
   Oon niin fiiliksissä siitä että siellä on niin monia ihan samassa tilanteessa ja voidaan saada toisiltamme apua näissä mietinnöissä ja tiedetään mitä hullunmyllyä tää on samalla lapsiperheen arjessa :D Ja hei minullakin on apuna sisustussuunnittelja! <3 Esittelen hänet teille vielä myöhemmin kun päästään vauhtiin! <3
   Kiitos ja sitä samaa! <3