CATEGORIES

Vähän isompaa remonttia…

29.11.2019

Muutamme tammikuun lopussa uuteen kotiimme, joka iloksemme on niin loistavassa kunnossa, ettei se remonttia kaipaa. Yhden huoneen tulemme kuitenkin muuttamaan kokonaan. Ei siksi että huone tarvitsisi sitä, vaan puhtaasti siksi, jotta se olisi enemmän oman maumme mukainen. Me nimittäin tulemme tekemään kotiimme aivan uuden keittiön.

Nykyinen keittiö on hieno. Se on arvokkaan italialaisen Valcucine-merkin keittiö ja sitä varten on kuulema Italiasta lentänyt aikaan merkin omat asentajat sitä asentamaan ja johtoryhmä lopputulosta ihailemaan. Tuntuu kieltämättä hieman pahalta lähteä tätä keittiötä purkamaan, mutta samalla meidän on todettava, että se ei ole meidän tyylisemme. Meidän makuumme tämänhetkinen keittiö on hieman liian moderni ja siitä syystä myös kylmähkö.

Kuvat: Kahdeksas Päivä & Valokuvaaja Tomi Heikkinen

Keittiö on meille kodin tärkeimpiä paikkoja. Se on kodin sydän, jonka ympärillä kaikki arki tapahtuu. Haluan, että keittiö huokuu siitäkin syystä lämpöä ja toiminnallisuutta. Me kokkaamme todella paljon kotona ja haluan rakentaa keittiöstä kotimme keskipisteen. Paikan, missä voidaan lasten kanssa leipoa yhdessä. Paikan, missä minä voin kokkailla samalla kun koululainen tekee läksyjä vieressä. Paikan, joka on meidän perheemme näköinen ja oloinen. Täten tulemme tekemään keittiön täysin uudestaan. Makuuhuoneiden maalauksen lisäksi se on ainut remontti, mitä teemme ennen sisäänmuuttoa.

Minä ja mieheni olemme molemmat ns. jenkkityylin faneja. Pidämme hyvin klassisista ja jopa vähän koristeellisista ovista. Mietin pitkään menemmekö vaaleanharmaalla kalusteilla vai täysin valkoisella. Olemme nyt päätymässä valkoiseen, koska oletamme sen olevan paremmin aikaa kestävä ratkaisu. Haluan vetimien, hanan ja altaan olevan messinkisiä. En ole pitkään aikaan ollut kromin/hopean suuri ystävä. Uskon, että viihdyn tuossa lämpimämmässä sävymaailmassa vielä pitkään. Työtasot tulevat olemaan marmorin näköistä kiveä, joka on kestävä ja helppohoitoinen. Siinä saa olla vähän voimakkaampaa harmaata kuviota, jotta se toisi vähän kontrastia muuten valkoiseen keittiöön. Yksi tärkeimpiä asioita mitä haluan, on iso saareke, josta kokkaillessa näkee koko olohuoneen ja sen ympärille saa baarituolit mihin lapset voivat kiivetä piirtämään ja tekemään läksyjään. Vielä tällä viikolla pitäisi saada suunnitelmat hiottua, jotta se ehtii ajoissa tuotantoon. Niin innoissani olen, että päästään vihdoin ja viimein tekemään meidän perheen näköinen keittiö – kotimme sydän <3

Tulen blogissa ja instassa näyttämään tekoprosessia kanssanne ja lopuksi odotan innolla lopputulosta. Saanko aikaiseksi sellaisen kokonaisuuden rakennettua, mitä olen visioinut? 

Ja tätä varten meidän on purettava tuo edellinen ja hyvin arvokas keittiö pois. Aion laittaa sen myyntiin ja moni on suositellut tori.fi -sivustoa sitä varten. Jos tiedätte ketään joka voisi olla vastaavasta keittiöstä kiinnostunut, kertokaahan asiasta eteenpäin! :) Laadullisesti keittiö on aivan huippuluokkaa – edessä on jopa biokaasulla toimivat tuletkin. Liian hasardi meille lapsiperheen arkeen, mutta varmasti toiseen talouteen erinomainen tunnelmanluoja. Jos tiedätte kiinnostuneita, minulta saa kysellä lisätietoja! :)

19 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Maria

  Ihania inspiraatio kuvia! Hyvin samanlaisilta nayttaa kun meidan keittiokin. itse olin pitkaan himoinnut Statuario marmori tasoja mutta marmori firman myyja ei yksinkertaisesti suositellut niita keittioon. Paadyttiin italialaiseen posliiniin joka on kuin kopio statuario/calacatta marmorista ilman huolia likaantumisesta, ollaan oltu tosi tyytyvaisia ja bookmarkingit yms tehty todella hyvin, joten ihan ensimmaisella tai toisella vilkaisulla ei huomaa tason olevan marmoria 😉 suosittelen harkitsemaan posliinia! :)

 • Enmimaria

  Upeahan tuo keittiö on, mutta sen enempää teitä tuntematta niin voisin kyllä sanoa ettei ole teidän näköinen 😁
  Nuo laittamasi inspiraatiokuvat sen sijaan jotenkin kuvaavat teitä. Olette jotenkin niin lämpöisen oloisia 😊❤️ Itse tykkään valkoisesta keittiöstä ja sisustusjutuilla saa onneksi väriä aikaan.
  Ihailen kyllä värikkäitä sisustuksia ja mm marimekon upeita kankaita, mutta koen etteivät ne kuvasta minua mitenkään.
  Tsemppiä keittiöremppaan! Upea siitä tulee ❤️

  Aiotteko muuten miten muuttaa uuteen kotiin? Tuleeko teillä muuttofirma avuksi? Me ollaan aina käytetty Niemen muuttoapua ja on kyllä ollut ihan loistavaa palvelua aina! Ja mikä parasta; huonekalut suojataan huolella ja muutto on ollut nopea.

  • Hanna Vayrynen

   Voi Kiitos <3 Ja siis juuri näin - koen hyvin samalla tavalla. Upea se on, mutta ei meidän näköisemme. Minulle kun vielä keittiö on koko kodin sydän ja sen toiminnallisuus ja ulkonäkö on iso asia. Vietän siellä paljon aikaa perheeni kanssa, joten nyt kun ostettiin uusi koti tässä oli erinomainen tilaisuus uusia ennen kuin kaikki tavara tulee sisään ja silloin se olisi taas vaikeampaa kun pitäisi purkaa jne.

   Meillä tulee muuttofirma avuksi! <3

 • Ansku in ireland

  Meille tuli vaalean harmaat ovet ja valkoinen kvartsitaso ja olen todella tyytyväinen! Saareke on tummansininen (F&B stiffkey blue) ja se tuo kivasti dramatiikka huoneeseen vaikka muuten olenkin vaalean ystävä! Nuo sun inspiraatiokuvat on just mun tyylisiä joten uskon että tulen pitämään sun uudesta keittiöstä ja ehkä jopa harkitsen messinkisiä vetimiä kun esittelet sun uuden keittiön 😋

  • Hanna Vayrynen

   Siis vitsi miten upealta kuulostaa! <3 Itse aion tuoda kontrastia ehkä hieman saarekkeen ylle tulevilla lampuilla, mjutta kuulostaapa hyvin samanlaiselta toteutukselta tuo teidän keittiö! <3

 • Eeva

  Hei, teillä on edessä aikamoinen puristus joten tsemppiä siihen ja koko muuttopuuhaan! Meilläkin vastaava keittiöprojekti edessä ja olisinkin tiedustellut kuka teidän keittiön suunnittelee ja tekee ja onko hyviä vinkkejä tekijöistä? Mm Kvänumia ollaan mietitty tai sitten ihan arkkitehtitoimistoa ja puuseppiä…

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihan hurjasti! <3
   Joo täytyy sanoa että nyt on päällekkäin niin monta eri projektia, että unet vähän kärsineet. Oon usein myöhään yöllä kirjaamassa erilaisia listoja milloin minäkin projektin suhteen :/ Niin monta palasta ilmassa. Tosin kaikki aivan ihania ja mieluisia projekteja, joten ihanaa vaikka onkin paljon kerralla :) Varsinkin näin joulun lähestyessä ja se on töidenkin kannalta kiireistä aikaa :D Ja hei mä olen tavannut neljää eri firmaa ja just nyt perjantaina lyötiin lukkoon keittiöfirma koska aikarajat painaa muuten päälle! Kerron siitä lisää myöhemmin <3 Mutta nuo teidän suunnitelmat kuulostaa todella hyviltä <3

 • Vilma

  Suunnitelmat näyttää ihanille, minunkin makuuni keittiö saa olla lämminhenkinen ja siellä saa olla kotoisa tunnelma. Kiva, että raportoit sisustusprosessista, nämä kiinnostaa! Olisi myös mielenkiintoista kuulla siitä, miten nykyisen saarekkeen poisto ja sen alta paljastuva mahdollinen parketin epätasainen väri ratkaistaan, jos parkettia ei uusita. Vai oliko tarkoitus laittaa keittiöön uusi lattia vai voiko tuon asian ratkaista muuten?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovin <3 Samaa mieltä - minä vietän ihan valtavan paljon aikaa päivässä keittiössä, joten meille on tärkeää sen toiminnallisuus. Se on kaiken keskiö meidän arjessa, joten niiden tarpeiden mukaan se suunnitellaan. Ihanaa, että siinä mukana saa rakennettua meidän näköisen, lämpimpää fiilistä hehkuvan mallin <3 Ja tosiaan tuo on hyvä kysymys: asioiden todellinen laita paljastuu vasta kun saareke poistetaan. Mutta sen tilalle tulee tosin uusi saareke, joten paljon siitä peittyy. Jos kaikki ei ihan samaa sävyä ole (eikä varmasti alla olekaan) niin aurinko yllättävän nopeasti tasoittaa senkin. Ja jos lattia on hieman eri sävyinen se ei minua hirveästi haittaa - varmasti saadaan jotenkin sävyeroa hieman tasattua :)

 • Sanna

  Onko sulle The White Company tuttu? Jos saat käsiisi tämän kirjan, niin kannattaa vilkaista. Täynnä upeita vaaleita koteja ja hyviä ideoita! https://www.thewhitecompany.com/uk/For-The-Love-Of-White-Book-by-Chrissie-Rucker-OBE/p/BKHLW?swatch=White

  • Hanna Vayrynen

   On!! Rakastin heidän tuotteitaan Englannissa asuessamme! <3 Kiitos <3 Meen kurkkaamaan heti!

 • Virve

  Ymmärrän erittäin hyvin teitä. Vaikka tuo olemassa oleva keittiö on upea ( ja kallis ) ei se mielestäni ole sellainen jossa tehdään ruokaa rakkaudella ❤️ Enemmänkin intohimolla, mikä ei tietysti sekään huono juttu ole. Uudesta keittiöstä tulee upea ja lämmin, onneksi lähdette rohkeasti sitä kohti. Itsekin olen jenkkityylin fani, joskus katson elokuviakin vain niiden talojen vuoksi 😂😂

  • Hanna Vayrynen

   Sinä sen sanoit: ei ehkä ruokaa rakkaudella, vaan ruokaa intohimolla! Se on upea, mutta meidän arkeen ei ihan istu. Siellä on muutama toiminnallinen asia mitä halutaan muuttaa ja ulkonäöllisesti saadaan samalla myös enemmän meidän näköinen keittiö. Upeahan tuo on, mutta ei sellain kodikas – ja meille keittiö on aina kodin sydän <3 Ja siis jep.... me ollaan nyt katottu sellaista sarjaa Netflixistä kuin LA listings! :D

 • Sanni

  Tuleeko uusi keittiö kaupallisena yhteistyönä? :)

  • Hanna Vayrynen

   Minulla on tällä hetkellä tästä neuvottelut käynnissä! :) Uusi keittiömme on herättänyt hurjasti kiinnostusta! :) Mutta kaupallinen yhteistyö tässä ei tarkoita sitä, että vain “saisimme” keittiön. Maksamme keittiön itse, mutta ilokseni on monia toimijoita jotka haluaisivat olla mukana tätä tekemässä ja sitten myyn heille omia postauksiani aiheesta <3 Eli win win - molemmat työllistävät molempia :) Mutta tämä ei ole vielä varmaa - vasta neuvotellaan! :)

 • Haidi

  Noi inspo kuvat olis voinut ottaa suoraan mun pinterest taulusta! Rakastan jenkkien tyyliä tehdä keittiöt. Isot saarekkeet, paljon laskutilaa ja lämmin tunnelma :) ihan päästä seuraamaan teidän remonttia ja näkemään millainen lopputulos on!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana! Juu aikamoista – melkoisella aikataululla yritän puristaa valmiiksi :/ Koska yritetään saada tehtyä ennen sisäänmuuttoa! :/ Mutta kiitos muru tuesta <3

   • Haidi

    toivottavasti aikataulu pitää ja kaikki olisi kunnossa sisäänmuuttoon mennessä :) tsemppiä remppailuun!

    • Hanna Vayrynen

     <3 <3 Kiitos