CATEGORIES

Joulumaa

16.12.2019

Miehelläni alkoi hiljattain loma – tai no ainakin melkein. Suomen futiskausi on tältä vuodelta saatu pakettiin, mutta muutama studiolähetys hänellä on tänä vuonna vielä jäljellä. Hänellä ei ole ollut lomaa alkuvuoden hiihtoloman jälkeen, joten hänen teki ymmärrettävästi mieli lomalle pitkän kauden jälkeen. Oli puhetta aurinkolomasta, mutta tulevan muuttomme ja joulun lähestyessä itse henk.koht. koin ulkomaanmatkan vievän ehkä enemmän energiaa kuin antavan. Koska miehelläni on todennäköisesti hiihtoloman aikaan viikon loma, päätimme jäädä kotiin ja tehdä enemmän retkiä isäni Vierumäen mökille – lähdetään lämpöön perheen kanssa sitten ehkä alkuvuodesta. 

Koska miehelläni on nyt joulun aikaan n. kolmisen viikkoa lomaa, olen itsekin pyrkinyt järjestämään kalenterini niin, että voisin loppuvuoden rauhoittaa töiltä ja keskittyä vain perheeseen ja yhteiseen aikaan. Tämä viikko on vielä työn täyteinen, mutta nyt saapuvana viikonloppuna kalenteri tyhjenee täysin. Tammikuussa hommat alkavat taas ryminällä, mutta joulun jälkeiset pari viikkoa mennään ilman aikatauluja ja täysin fiiliksen mukaan. Hyvin todennäköisesti tulemme viettämään paljon aikaa Vierumäellä – siellä vietimme kuluneen viikonlopunkin. 

Poikamme ovat täysin rakastuneet Vierumäkeen. Harva se päivä he kyselevät koska mennään taas mökille. Minun on todettava, että me kaikki viihdymme siellä äärimmäisen hyvin. Siellä vallitsee omalaatuisensa rauha – kuin olisi joulumaahan matkannut. Ollaan päivittäin paljon ulkoilmassa, sportataan monipuolisesti, pelataan lautapelejä mökillä, paistetaan makkaraa takkatulen ääressä ja nukutaan kaikki poikkeuksellisen syvästi ja pitkään. Siellä todella ladataan akkuja. Poikien lisäksi me kaikki nautimme siellä olosta täysin siemauksin. Se on riittävän lähellä, joten sinne voi halutessaan lähteä vaikka päiväksi jos siltä tuntuu. 

Olen iloinen siitä, että isäni osti mökin millä on niin paljon käyttöä vuoden ympäri. Usein kuulee, että mökkiä tulee käytettyä vain kesäisin, mikä on sääli. Juuri tähän pimeään vuoden aikaan kun kaipaisi tällaisia pieniä valopilkkuja ja irtiottoja. Kolmen hyvin aktiivisen pojan äitinä olen myös iloinen urheiluopiston lajitarjonnasta. Vierumäellä tekemistä riittää jos ei halua vain mökillä chillata. Meidän suosikeita on padel- ja tenniskentät, uimahalli sekä temppuparkin ja volttiareenan telinevoimistelumahdollisuudet. Ainut miinus paikassa meidän perheelle on, että talvisin ei juuri ole mahdollisuutta pelata jalkapalloa – sillä heillä ei ole jalkapallokuplaa. Kesäisin Vierumäen ulkotekonurmi on kyllä kovassa käytössä. Kesäisin myös kiipeilypuisto Korkee on mahtava uusi lisä opiston liikuntamahdollisuuksissa. 

Näiden lisäksi itse pidän suuresti Vierumäkeä ympäröivästä luonnosta. Upeita luontopolkuja puroineen, harjuineen ja järvineen. Viikonloppuisin järjestetään myös paljon erilaisia ryhmäliikuntatunteja: barrea, joogaa, tanssia, crossfitia ja vaikka mitä. Liikunnan lisäksi alueelta löytyy myös oma spa ja hierontamahdollisuudet. Toivon alkuvuodesta pääseväni tänne vielä viettämään tyttöjen viikonloppua ystävieni kanssa. 

Eilen illalla palasimme takaisin kaupunkiin. Viikonloppu todella rentoutti ja nyt vielä tämä viikko paiskitaan hommia jotta voidaan karata joululomille. <3 Joten jos joku miettii vielä talvilomille hyvää kotimaanmatkailukohdetta perheen kanssa, täältä suositus Vierumäelle!

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Virve

  Vierumäki on kiva! Olemme olleet siellä kun lapset olivat pieniä – juurikin talvella. Kokeile muuten sitä ratsastamista, siellä pitäisi olla issikkatalli ❤️?

  • Hanna Vayrynen

   Hei totta! Sinne onkin mentävä! Olen pari kertaa jo sanonut siellä ääneenkin että haluan mennä ratsastamaan siellä, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi! Mutta varmasti menen vielä pian! :)

 • Haidi

  Ihanan rauhallinen ja talvinen tunnelma näissä kuvissa. Vierumäki on kyllä upea paikka mistä löytyy paljon tekemistä ja onhan tuo luksus, että mökki on noin lähellä, että voi tehdä lyhyitäkin retkiä :) meidän mökki on 4h (plus pysähdykset) ajomatkan päässä ja vain kesäkäyttö kunnossa. Paikka on maailman rakkain, mutta matkan takia tulee käytyä vain muutaman kerran vuodessa, mikä toki on sääli. Silti en osaisi kuvitella elämää ilman meidän mökkiä <3

  • Hanna Vayrynen

   Sehän siinä on, kun paikalla on maailman rakkaimmat muistot <3 Ihanaa että on tuollaisia paikkoja <3