CATEGORIES

Remppakuulumisia

14.1.2020

Viimepäivät ovat kuluneet jo ahkerassa työntouhussa Kauniaisissa. Kiitos talon myyjän ystävällisen jouston, pääsin viikkoa aikaisemmin aloittamaan ne pienet pintaremontit mitä halusimme tehdä ennen sisään muuttoa. Viime päivinä on pistetty hihat heilumaan ja ryhdytty maalaushommiin. Yläkerrassa maalasin poikien makuuhuoneet sekä makuuhuoneisiin johtavan käytävän päädyn seinät. Sisustussuunnittelijani Annu on laillani jenkkityylisen sisustuksen fani, joten hän osasi heti ehdottaa hyviä maaleja näihin tiloihin. Ihastuin suuresti Farrow & Ball nimiseen maalimerkkiin, joiden valikoimista löytyy niin mattaisia kuin kiiltäviäkin sävyjä. Heidän kattavasta valikoimastaan löytyi sävy, johon ihastuin suuresti: Ammonite. Täydellinen haalean harmaan sävy, joka tekee valkoisista listoista ihanan raikkaat.

Kuvassa seinän pinnassa näkyy ensimmäinen kerros tuota kauniin haaleanharmaata Ammonite sävyä. Jokainen seinä tulee kyseisellä maalilla maalata kahteen kertaan, jotta väristä tulee tasainen. 

Nyt on jo maalattu poikien huoneet sekä käytävä. Vielä pohdin maalaanko olohuoneesta yhden pienen seinän pätkän tuomaan tilaan hieman lämpöä, mutta valtaosa maalaustöistä on jo tehty. Seuraavaksi edessä on uusien listojen laitto. Tilasin Wall Ark nimiseltä suomalaiselta firmalta hieman koristeellisemmat ja paksummat lattialistat. Makuuhuoneisiin tulee myös kattolistat ja makuuhuoneen oviin ovilistat. Olin ensiksi ajatellut tehdä tämän itse, mutta kyseiset listat tulee liimata eikä niiden asennus ollutkaan ihan yksinkertaista… Täten olemme nyt etsineet hyvää remonttimiestä, joka voisi nopealla aikataululla tulla ne asentamaan (vinkkejä saa antaa!).  Muutama tarjous on pyydetty ja huomenna tehdään valinta.

Paljon vielä riittää tehtävää ja järjesteltävää muuton osalta. Tämä kuukausi tulee puskettua hommia niska limassa ja ylimääräistä aikaa töiden ja muuton ympärille ei juuri jää. Sen kaiken jaksaa helposti kun on ihana tapahtuma edessä ja kyse on ajallisesti hyvin pienestä rutistuksesta. Puhutaan kuitenkin vain muutamasta viikosta. Ihan valtava hatunnosto heille, ketkä ryhtyvät kokonaisiin taloprojekteihin. Meillä on jo tähän pieneen aikaan mahtunut paljon yllättäviä kustannuksia ja virhevalintoja  – mikä määrä kaikkea sähellystä liittykään vuosien mittaisiin rakennusprojekteihin… 

13 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Saara

  Hei Hanna, kävin täällä blogissasi etsimässä ideoita uuden kotimme remppaan ja niitä löytyikin, iso kiitos jo tässä vaiheessa! Maalista kysyisin vielä, että laitoitteko siis koko asunnon tuolla Ammonitella (sitä olohuoneen yhtä seinää lukuunottamatta)?

  Ja maalasitteko myös katon? Itse etsin kattoon väriä ja ei ole helppo sekään… ?

  Kiitos paljon!

  • Hanna Vayrynen

   Moi Saara!
   Hei ihanaa jos olen voinut olla avuksi! <3
   Näissä kun riittää aina niin pirusti arvottavaa :D
   Laitetiin vaan yläkerran aula ja lasten huoneet sillä ammonitella! Muuten meillä on seinät valkoiset (snowwhite).
   Kattoa emme ole itse maalanneet, mutta se on samaa tikkurilan snow white sävyä! :)

  • Hanna Vayrynen

   Moi Saara!
   Hei ihanaa jos olen voinut olla avuksi! <3
   Näissä kun riittää aina niin pirusti arvottavaa :D
   Laitetiin vaan yläkerran aula ja lasten huoneet sillä ammonitella! Muuten meillä on seinät valkoiset (snowwhite).
   Kattoa emme ole itse maalanneet, mutta se on samaa tikkurilan snow white sävyä! :(

 • Inka Hytönen

  Suosittelen Fiksusti Oy:tä, joka on pieni remppafirma ja tekee pääkaupunkiseudulla hommia. Tosi hyvää palautetta kuullut heistä. Hyvää remppaa!

  • Hanna Vayrynen

   Hei mun äiti käytti heitä juuri hiljattain ja kehui suuresti! :) Mä laitoin eilen tarjouspyynnön! Toivottavasti vastaavat pian! :)

 • Jenni

  Itse olemme löytäneet aina tekijän hommaan kuin hommaan urakkamaailma.fi sivuston kautta. Suosittelen tutustumaan, jos sivusto ei ole entuudestaan tuttu.

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos paljon vinkistä! :)

 • Haidi

  Ihanan sävyisen maalin olette löytäneet! Ja siis maalaamisessa on oikeasti yllättävän paljon hommaa :D mulla meinasi kesällä loppua usko kesken kun kesällä remppasin äidin asuntoa. Enimmäkseen maalaamista, kaikki huoneet uusiksi 60m2 kämpässä.. hyrr! Tsemppiä teille superisti loppu rutistukseen <3 kohta on pinnat valmiit ja kamat uudessa kodissa!

  • Hanna Vayrynen

   Joo kyllä mullakin ekana päivänä meinasi pariin kertaan mennä ihan usko :D Mutta sitten se alkoi sujumaan ja vaikka aikaa meni niin on kiva katsella sitä omaa jälkeä mikä on yhdessä miehen, Annun ja appivanhempien kanssa tehty <3 Kiitos <3

 • Heli

  Voi miten innoissani olen tästä teidän toteutuneesta talohaaveesta ja kaikista tulevista sisustuspostauksistasi – sisustustyylisi on niin kaunis. <3 Paljon onnea koko perheellenne uuteen kotiin! <3

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos valtavasti! <3 Niin ihana kun olet seuranani! <3

 • Noora

  Tsemppiä remonttiin ja toivottavasti saadaan paaljon kuvia lopputuloksesta! Täällä ruudun toisella puolen ollaan varmasti yhtä innokkaita uudesta muutoksesta kuin olette itsekin :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi että miten otettu olen, että myötäelätte kanssani niin kauniisti kaikkia elämämme vaiheita <3 Kiitos, siitä tulee niin tuettu ja lämmin olo <3