CATEGORIES

Suuri pieni muutos: Lattialistojen vaihto

21.1.2020

Ostamamme talo on meille ennennäkemättömän upeasti suunniteltu. Siinä on todella mietitty lapsiperheen arkea niin, että pelkkä arjen pyöritys kolmen lapsen kanssa tuntuu suorastaan luksukselle. Esimerkkinä tästä on tilava ja iso kuraeteinen, sekä kodinhoitohuoneet ylhäällä makkarien välittömässä yhteydessä JA alhaalla kuraeteisessä. Tämmöinen elämänvaihe täällä :D Niin isoja arjen toimivuuden ja sujuvuuden asioita. Talo on täynnä upeita yksityiskohtia enkä voi kyllin ihailla miten hienoa jälkeä talon entinen omistaja (joka talon myös rakennutti) on tehnyt. Ainut mitä meidän tuli muuttaa omaan makuumme sopivaksi oli talon fiilis. Talo oli hyvin moderni ja ehkä aavistuksen kylmä, joka korostui entisestään kattolamppujen kylmien loisteputkien alla. Yksi asia mitä ensitöikseni tein oli, että vaihdoin kaikki sisäänrakennettujen valojen loisteputket lämpimään sävyyn. Toinen mitä päätimme mieheni kanssa heti tehdä oli vaihtaa kaikki lattialistat. Halusimme pehmittää talon tuntua ja saada sitä kodikkkaamman ja lämpimämmän, missä me itse viihdymme paremmin. 

Vuosia Hollannissa, Englannissa ja Amerikassa asuneina me pidämme kovin koristeellisista ja paksuista valkoisista katto- ja lattialistoista. Suomessa ne eivät ole niin yleisiä, mutta varsinkin Jenkeissä ja Englannissa ei juuri muuta edes näe. Se on uskomatonta miten paljon lattialistat tekevät tilalle. Miten paljon se lämmittää, pehmentää ja tuo viimeistellympää ilmettä tilalle. Vanha tuttuni tuo katto- ja lattialistoja Suomeen, joten ei ollut vaikeaa keksiä mistä ne ostan. Hänen firmansa nimi on Wallark. Myös sisustussuunnittelijani Annu suositteli heitä. Täten tilaus pistettiin nopeasti menemään. Eikä vain lattialistoja… Makuuhuoneisiin ja minun toimistoon asennetaan myös kattolistat ja osiin ovista uudet ovilistat! Tässä teille pieni sneak peek siitä miltä meillä alkaa hiljalleen näyttämään.

Makuuhuoneisiin tulee vielä myös valkoiset kattolistat

Koska talomme on kivitalo ja melko moderni, emme halunneet valita liian krumeluurisia listoja. Halusimme maltillista koristeellisuutta, mistä tulisi kuitenkin lämmin ja pehmeä vaikutelma, olematta kuitenkaan liikaa talon luonteeseen. Wallarkin lattialistat on tehty 100% kierrätettävästä polystyreenistä. Ne ovat puuta kestävämpiä sekä kevyitä käsitellä. Puulistoista poiketen ne liimataan kiinni lattiaan, seinään tai kattoon listasta riippuen. Minä ajattelin ensiksi että “Kyllähän minä voin niitä asennella.” :D Mutta vähän enemmän talon kulmia katseltuani totesin, että nyt kyllä sittenkin palkkaan ammattilaisen hommiin! :D

Uudet lattia- ja ovilistat

Nälkä kasvaa syödessä… En nyt, mutta ehkä tulevaisuudessa tulen vaihtamaan nuo makuuhuoneiden ovet

Tavara saapui paikalle viikossa ja parhaillaan meillä asennetaan kaikkia paikoilleen. Kunnolliset ennen ja jälkeen kuvat tulossa heti kun saadaan kaikki paikalleen! Ja toki kerron hieman tarkemmin silloin myös mitä listamalleja käytettiin mihinkin.

Jos haluatte vaihtaa kotinne tunnelmaa, on seinien maalauksen lisäksi lattialistojen vaihtaminen erittäin hyvä vaihtoehto. Vaihtoehtoja on hurjasti erilaisia ja lattialistat tuovat yllättävän paljon ryhtiä ja uutta eloa vanhaan tilaan. 

43 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Tuuli

  Hei! Kaunista jälkeä olet tehnyt. Mikä on näiden kuvien ihana harmaan sävy?

 • Minni

  Mitkä katto- ja lattialistat valitsitte Wallarkin valikoimasta? ?

  • Hanna Vayrynen

   Teen niistä vielä ihan oman postauksen koska meillä oli yhteensä peräti neljä eri!

 • Satu

  Hei, kaunista on. Ovatko nuo Farrowwall: n maalit vesiliukoisia? Eli oliko helppo maalata ja putsata tahrat?

  • Hanna Vayrynen

   On! Ja oli tosi helppo putsata! Mullakin käsi lipesi maalatessa pari kertaa mutta kun heti pyyhki seinästä pois niin lähti pyyhkeellä ja vedellä! :)

 • Merja

  Huomaatko kuinka liekeissä olemme perheenne talo-remppa-muutto-sekä sisustusprojektin kanssa. Ihan tuntuu kuin itse muuttaisi. Kiva kun jaksat postailla kaiken kiireen keskellä, kiitos!

  • Hanna Vayrynen

   Siis mä olen NIIIIIN iloinen ja otettu että niin vahvasti myötäelätte kanssani näinkin tärkeää hetkeä kanssani <3 <3

 • SAN-na

  Ihanalta näyttää jo nyt, enkä yhtään ihmettele haluasi vaihtaa ovia, ovat kyllä aika kermaiset listoihin :) Stemppiä loppu puristukseen, tiedän tunteen et rankkaa on mutta lopputulos tulee olemaan kaiken tuon stressin ja kiireen arvoista!

  • Hanna Vayrynen

   No siis juuri tämä… Vaikka toisennäköiset ovet olisivat enemmän oma juttu, pidän todennäköisesti vielä näistä kiinni ja vaan maalautan ne vitivalkoisksi…

 • Avelina

  En voisi olla enempää samaa mieltä listoista! Olen vaihtanut kaikkiin kolmeen remontoimaani asuntooni korkeat, valkoiset listat joissa on profiilia matalien puunväristen tilalle. Ilme muuttuu ihan valtavasti heti, tilasta tulee jotenkin harkitumpi ja ehkä ylellisempikin. Tosi kivan näköistä teille tulossa, ja tuo vaaleanharmaa seinämaali on kaunis.

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3 Ja aivan ihana kuulla että samanlaisia kokemuksia sinulla ja vielä useammastakin tilasta ! :)

 • Eveliinalivin

  Olen AIVAN fiiliksissä, kun päivität sisustus- ja remppajuttuja näin ahkerasti! KEEP THEM COMING! <3 Kiva nähdä myös Wallarkin tuotteita lopputuloksessa, laitoin heidät merkille taannoin etsiessäni inspiraatiota ja mahdollista tekijää seinälistoille. Teidän valinnat näyttävät tosi hyviltä! Runsas jenkki-/brittityyli on ihana. En malta odottaa vaiheita ja valmistumista!

  • Hanna Vayrynen

   Miten ihana kuulla! <3 Kiitos niin paljon kun myötäelät! <3
   Kiitos paljon - tämä on niin meidän näköistä että olen ollut niin iloinen että te olette osanneet nähdä sen meidän tyyliseksi myös ja iloinneet kanssamme sen toteutumisesta <3

 • Petra

  Hei aivan ihanan sävyiset seinät teillä! Osaatko kertoa mitä maalia/sävyä seinät on? Etsitään juuri meidän kotiin täydellistä harmaata sävyä ja nyt ollaan kyllä lähellä ?

  • Hanna Vayrynen

   Toki!

   Löytyy muuten pari postausta takaperin tarkemmin! Maalimerkkinä Farrow & ball ja sävynimi Ammonite! :9

 • Mia

  Olen niin samaa mieltä kanssasi listoista.Hyvältä näyttää,odotan innolla uusia kuvia.Omasta muutosta n.pari kuukautta.Nyt taas maistuu uni joka oli hetken kadoksissa kun yöllä tuli samoin mietittyä remppajuttuja.Tsemppiä Hanna!!Kyllä se uni sieltä taas tulee kun remppa ja muutto valmis.

  • Hanna Vayrynen

   HAhahah :D Kuulostaa NIIIIIN tutulta! Siis olen normaalisti tosi hyväuninen, mutta nyt heräilen monta kertaa yössä :/ huh! Kyllä se sitten pian palkitaan! <3

 • Haidi

  Ihanat listat olette valinneet! Ja siis muutenkin ihan sävyiset nuo seinät :) mutta vitsi samaistun tohon ovi asiaan! Itsekin kun laittoi uuden lattian, maalasi seinät ja laittoi lattialistat, sekä ovilistat niiin vitsi nuo ovet nyt sieppaa mua ? en ole vaan saanut aikaiseksi vaihtaa koska lattian vaihdon takia uusia ovia pitäisi hioa, että ne mahtuisivat liikkumaan.. ehkä vielä joku päivä ?

  • Hanna Vayrynen

   Hahahah :D ihan sama homma taas :D Itse ajattelin nyt että maalautan ne kirkkaan valkoisiksi! :)

 • Kati

  Upeat listat ja hyvältä näyttää muutenkin! Teidän koti on kyllä ihan unelma ❤️ Omaan kotiimme olisi ihana laittaa uusi lattia, listat ja ovet. Tiedän että se muuttaisi koko kodin ilmeen täysin. Olen kyllä toisen kommentoijan kanssa samaa mieltä, että ovien sävy häiritsee ja jos teillä vaan on mahdollisuus ne vaihtaa niin se varmasti viimeistelisi tilat todella upeasti. Omassa kodissa sen ainakin huomaa, että keskeneräisyydet ja pienetkin ”viat” ottaa koko ajan omaan silmään ja häiritsee.

  • Hanna Vayrynen

   Ihan samaa mieltä. Nyt kallistun siihen että maalautan nuo ovet, sillä ne ovat itsessään arvokkaat ja myös tosi hyvät ovina. MJa iso kiitos myötäelämisestä <3 Toivottavasti pääset / jaksat :D lähteä pian toteuttamaan omia remppaunelmia! <3

 • Anne

  Mut noi väliovet voi maalata valkoisemmiksi, näyttävät laadukkailta. Noiden listojen valkoisia väliovia ei ehkä löydy vakiona, mut toki teettämällä erikoisväriin. ?

  • Hanna Vayrynen

   Ne ovat laadukkaat! Näet siis ihan oikein <3 Siksi olen itsekin nyt maalaamssa, tuntuisi tylsältä vaihtaa ne, varsinkin kun kokonainen keittiö meni juuri vaihtoon... kiitos vinkistä! :)

 • Sanna

  Tosi kivan näköistä! Olen kyllä samaa mieltä lattialistoista, ne tuovat kummasti ryhtiä huoneisiin. Erityisesti kun seinissä on vähän väriä. Täällä UK:ssa olen kyllä niin tottunut ja tykästynyt, että voi olla vaikea hyväksyä suomalaisia rimpula listoja. :) En tiedä tuliko sulle The White Company tutuksi, mutta vilkaise For The Love Of White -kirja, jos saat käsiisi! Ihania ideoita (tai vain kuvia) vaalean ystäville.

  • Hanna Vayrynen

   No siis juuuuri näin! :) Ja hei kiitos vinkistä – itse rakastin englannissa asuessa the white companya! Pitää siis katsoa tää kirja!!! <3

 • Minni

  Wow! Tuosta kodista tulee niin upea!
  Osaatko suositella valkoiselle nahkasohvalle jotain koristetyynyjä? Samaa henkeä mitä kotinne on<3

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3
   Suosittelen katsomaan sisustusliike Zarron valikoiman, netissä toimiva Jotex, heillä myös laaja valikoima. Valitsisin itse seuraksi eri materiaaleja tuomaan pehmeyttä ja mielenkiintoa, esim pörröiset/karvaiset tyynyt :)

 • Ninni

  Niin ihanaa lukea tästä teidän talorempasta, muutosta, sisustuksesta.. olen seurannut blogiasi alusta asti ja elämme aina suht samanlaisia aikoja kanssasi. Mekin ostimme juuri jenkkityylisen ison omakotitalon johon maalasimme makkarit hyvin samansävyisellä harmaalla ja vaihdoimme puulistojen tilalle raikkaat valkoiset listat. Muuta remppaa ei tarvinnut tehdä. Nyt olemme asuneet uudessa kodissa 2 viikkoa ja kaikki se suunnittelu ja vaiva oli todellakin sen arvoista. Tsemppiä teille ja odotan kovasti kuvia muutoksista ?

  • Hanna Vayrynen

   Eikä miten ihana kuulla! <3 Onnea teille uudesta kodista! <3 Ja ihana kuulla, että noin nopeasti muutosta teilläkin se palkinto jo tullut <3 NÄin mekin uskomme. Vielä viikon puristus ja sitten alkaa uusi arki!! <3 Onnea vielä! <3

 • Tiina

  Millaiset vanhat listat olivat, onko kuvaa miten visu muuttui? Olisi kiva nähdä ennen – nyt.

  • aila

   Samaa katsoin, ovien väri ei käy noihin seiniin ja listoihin. Ei kun vaihtoon vaan samalla kertaa : )

   • Hanna Vayrynen

    Mietin tätä kanssa, koska toisennäköiset ovet olisivat ehkä enemmän mieleeni, mutta jotenkin tuntuu hurjalta nääkin vaan vaihtaa – joten nyt mietin että maalautan vain hohtavan valkoisiksi :)

  • Hanna Vayrynen

   Vanhat listat olivat ohuet pienet ja puiset. Tämä tulos ei ole vielä valmis. On tulossa vielä kattolistatkin! :) Kuten mainitsin tuossa postauksessa – Sen jälkeen teen teille oman postauksen missä tarkemmat tiedot listoista sekä selvät ennen ja jälkeen kuvat! :)

 • Ellu

  Jotenkin mun silmiin ei mene yhtään yks yhteen seinämaali, lattia, listat & ovet. Johtuiskohan kun ovet eri sävyn valkoiset? Innolla odotan lopputulosta ?

  • Hanna Vayrynen

   se on juurikin se ovi… en itse pidä niiden kermaisesta sävystä…. Siksi pohdinnassa jopa vaihtaa ne… :)

   • Elina

    Ovethan voi myös vaan maalata! kun tilassa kaikki muu maalataan raikkaalla valkoisella niin vanha maali alkaa näyttää usein kulahtaneen keltaiselta..

    • Hanna Vayrynen

     Siis tämä on vahva vaihtoehto ja olen nyt jopa kallistumassa siihen… Vaikka toisennäköiset ovet olisivat ehkä enemmän mieleeni, niin vaihdettiin jo keittiö niin tuntuu hurjalta luopua ovista… Todennäköisesti nyt vaan maalautan ne kirkkaan valkoisiksi! :)

   • Mm

    Ovet voi myös maalauttaakin, esim. jotkut automaalaamot tekevät tällaisia maalauksia. Uusien ovien mukana tulee myös karmit, jotka joutuu vaihtamaan ja on suht iso homma. Joutuu repimään juuri asennetut listatkin sitten pois. Kauniit listat ja värit olet kyllä valinnut, ihana asunto teille on tulossa!

    • Hanna Vayrynen

     No siis juuri tämän tajusin minäkin… Ja jotenkin tuntuu hurjalta heittää nuo ovet pois kun ei ne itsessään huonot ole jos värin (ja kahvan) vaihtaa :)

   • Raisa

    Totta:listat tuovat ilmettä. Jo 90-luvulla etsin leveämpiä listoja (matalat normilistat näyttivät hölmöltä n.3,50-4,5m korkeissa huoneissa), mutta en löytänyt mistään. Niinpä me teetimme haluamamme.
    Ja mitä tulee noihin oviin, ne kellastuvat ajan kuluessa! Päätimme säästää hyväkuntoiset ovet rempan yhteydessä, mutta se oli virhe. Uudet listat ja kellastuneet ovet eivät oikein natsaa… Eli vaihtoon menee, kunhan saan aikaseksi tutustua mallistoihin. Heh.

    • Hanna Vayrynen

     Niin totta! :)
     Ja ah, ihan sama homma. Olisiko teillekin mahdollista maalata ovet? Itse alan kallistua siihen, koska nuo ovat kuitenkin laadukkaat ovet.

     • Raisa

      Yritettiin maalata kodinhoitohuoneen ja vaatehuoneen välistä ovea: ei oikein tullut hyvä. Joku ehdotti täällä automaalaamoa. Ehkä se..? Mutta. Muut ovet pitäisi uusien lattioiden takia hioa alhaalta, sekä tehdä niille muutakin fiksaamista. Mietinnässä tuo uudistus maalaamalla kyllä yhä on ns. ilmassa! :)
      Jos päädytte maalaamaan omanne, laitatko tänne kuvia ja kokemukset?

     • Hanna Vayrynen

      Hei mullekin appiukko joka on rakennusalalla suositteli maalaamoa tällaiseen tehtävään!
      Joten hei laitan varmasti kun siihen projektiin pääsen käsiksi! :)