CATEGORIES

Eteisen kattokruunu

4.2.2020

Yksi ensimmäisiä asioita mitä lähdin etsimään uuteen kotiin oli kattovalaisin eteiseen. Edellinen kattovalaisin oli tietenkin myyjän ja se sopi taloon sellaisenaan erinomaisesti. Me kuitenkin halusimme muokata tätä modernia taloa hieman enemmän meidän näköiseksi. Sellaisenaan se oli aavistuksen liian kylmä meille. Halusimme pehmittää taloa ja tuoda siihen vähän lämpöä. Täten vaihdoimme kaikki lattialistat, teimme makuuhuoneisiin kattolistatkin ja päädyimme myös vaihtamaan keittiön enemmän meidän tarpeisiimme sopivaksi. Keittiössä tulee olemaan inspiskuvani mukaan messinkiset vetimet, joten idea kattolampusta lähti siitä. Halusin mielelläni aavistuksen messinkiä kattolamppuunkin, jotta se sitoisi kokonaisuutta yhteen. Mutta sopivan kattolampun etsintä ei ollutkaan ihan helppo juttu.

Nämä näyttävät portaat ja tämä avara tila ovat ensimmäinen asia mitä näet kun tulet taloon. Huonekorkeutta on peräti 6,5 metriä. Täten tilaan piti saada riittävän suuri ja näyttävä lamppu, sillä pienempi häviäisi tilaan kuin hyttysen henkäys. Kävin läpi monia nettikauppojen sivustoja, mutta en millään löytänyt sopivaa. Mainitsin asiasta ystävälleni Alexalle, joka sanoi kysyvänsä äidiltään vinkkiä. Alexan äiti omistaa Helsingin kuuluisan sisustusliike Zarron. Hänellä on monen kymmenen vuoden kokemus alalta ja näin ollen hänellä on myös ihan valtavan laaja kuvapankki päänsä sisällä mahdollisista vaihtoehdoista. Suureksi ilokseni Alexa ja hänen äitinsä Irene tulivat kanssani käymään Kauniaisissa paikan päällä ja hän suositteli heti Eichholtzin Ruby Chandelier L -kattokruunua. Näin kuvan ja olin myyty. Se istuisi täydellisesti siihen kokonaisuuten mitä sisustukselta haemme. 

Ostin lampun miltein siltä istumalta, sillä asialla oli hieman kiire. Talon myyjä tarvitsi edellisen pikaisesti alas ja ystävällisesti tarjoutui jakamaan kustannukset sähkömiehestä, sillä edellisenkin lampun alas ottoon tarvittiin korkeat telineet ja järeämmät välineet. Tämä meidän uusi lamppu on lasia ja messinkiä, sekä painaa peräti 30kg…. Oli melkoinen operaatio saada se kattoon, mutta osaavan sähkärin ansiosta sekin sujui yhdessä illassa.

Ennen

Jälkeen

Olen äärimmäisen tyytyväinen tähän lamppuun. Voin syvästi suositella teille Zarroa kaikissa kodin sisustukseen liittyvissä pohdinnoissa. Ireneltä löytyy varmasti upeimmat ratkaisut jokaiseen tilaan.

16 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Ninni

  Kaunista! Kysyisin, että mistä nuo marmorisen tuplapöydät ovat ostettu jotka näkyvät taaempana. Kiitos jos ehdit vastailla. Etsin samanlaisia kotiimme.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos!
   Ja ne ostin hiljattain Ellokselta! Tosin on pakko sanoa että en suosittele niiden ostamista – ainakaan pareittain. Nimittäin niiden kivitasot oli ihan eri väriset! Toisessa pöytäparissa kivi on selkeästi kauniin beige kuten kuvassa, toisessa pöytäparissa kivet ovat täysin eri kiveä – ne ovat selkeästi sinertävät! Ei ole mitenkään kyse siitä että “kivi on elävä materiaali ja kuviointi on paikoin erilainen” vaan kyseessä on aivan selkeä sävyero, vaikka tilasin samaa tuotetta x 2. Joten en voi täysin suositella, vaikka kaukaa ovatkin nätit. Asiakaspalvelu ei ollut kovin ystävällistä ja kieltämättä oli vähän vaikea ymmärtää kaikkea sillä puhelu meni viron puolelle.

   • Ninni

    Kiitos rehellisestä vastauksesta. Etsintä jatkuu ?

    • Hanna Vayrynen

     Toivottavasti auttoi :)

 • Mia / Beauty Highlights

  Onpa upea ja näyttävä lamppu! Tykkään itsekin enemmän tuosta teidän “lämpimästä” valinnasta kuin talossa aiemmin olleesta :) Teidän koti näyttää kyllä niin ihanalta!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovin <3 Itsekin pidän tuosta juurikin kun se on hieman lämpimämpi :)

 • Merja

  Upea tilaan täydellisesti sopiva valaisin. Hyvä, että luotit ammattilaiseen. Vielä kun saamme joskus nähdä miltä se näyttää pimeällä kun valot on päällä? Ihanaa olla mukana “sisustamassa”.

  • Hanna Vayrynen

   Eikö! Ja kyllä, Irene osaa tän puolen :) Ja hei pitääkin laittaa joku IG-tarina illalla :)

 • Annika

  Upea valaisin! Tuo mukavasti lämmintä tunnelmaa ympärilleen :) Olisiko sinun ollut mahdollista jakaa sähkärinne nimeä/yhteystietoja? Kuulostaa tyypiltä, joka saattaisi hanskata meidänkin korkeanpaikankohteen :D

  • Hanna Vayrynen

   Eikö! :) Ollaan super tyytyväisiä siihen. Iso hankinta, joten aina suuri ilo kun saa sitten sen paikalla ollessa olla enemmän kuin tyytyväinen ostokseensa :) Ja hei minun pitää ensin kysyä häneltä! :)

   • Annika

    Kiitos, jos kysyt :)

    • Hanna Vayrynen

     Ja hei kannattaa kysyä myös Zarrolta jos sieltä olet ostamassa lamppua -> heillä oli myös joku luottosähkäri joka pystyy tekemään “vaativempiakin” asennuksia :)

 • Teija Nurmi

  Kiitos! Upea valaisin kruunaa portaikon. Perfect!

  • Hanna Vayrynen

   Samaa mieltä! <3 Kiitos <3

 • Veera

  Huh miten valaisinkin muuttaa jo tilan tunnelmaa! Todella upea yksilö <3

  • Hanna Vayrynen

   Eikö! Olen todella tyytyväinen tähän valintaan – kiitos Irenen sen löysimme ja sain ostettua tänne täydellisen kodin kruunun <3