CATEGORIES

Olohuoneen seinän muutos

10.2.2020

Fiilistelin Instagram-tarinoiden puolella tilaamani peilin saapumista. Olen pitkään kuolannut isoa pyöreää peiliä messinkisellä reunalla ja nyt muuton myötä minulla oli viimein täydellinen paikka sellaiselle. Tarvitsin tilaan ison yksilön. Muutamia malleja löysin 80cm halkaisijalla, mutta halusin siitä vielä aavistuksen isomman. Viimein löysin haluamani Kare Design-merkiltä, joilla on oma kivijalka Tapiolan kauppakeskus Ainoassa. Tilasin tuotteen joulukuun lopussa ja viime viikolla se sitten saapui!

Rakastan sen tuomaa pehmeyttä ja lämpöä. Tila tuntuu nyt entistä avarammalta ja peilin muotokieli sekä sävyt sopivat täydellisesti eteisaulamme kattolampun kanssa. Pidän pyöreistä linjoista. Kun esittelin tämän ihanuuden IG-tarinoiden puolella, kiinnitti teistä monet huomionsa tuohon takaseinään. Sain lukuisia kyselyitä tarkasta maalisävystä. Värin valinta olikin tarkka prosessi. Vertailin n.15 eri maalisävyä tähän tilaan – niin illan keinovalotuksessa kuin päivänvalossakin. Tarkoituksena oli jälleen kerran pehmittää tilan yleisilmettä. Koska kaikki oli niin valkoista, sain idean maalata vain tämän yhden olohuoneen seinän hyvin hailakalla beigellä. Mutta sävyn tulisi olla hyvin selvä haalea beige. Ei keltainen, ei rusehtava, ei pinkki eikä harmaa. Se ei saisi olla yhtään liian tumma, vaan sopivan hento tuomaan sävyeroa valkoisen jalkalistan rinnalle lämmittämään muuten hyvin valkoista tilaa. Se ei kuitenkaan saisi myöskään liiaksi pompata kokonaisuudesta. Siksi olen erittäin tyytyväinen tähän valintaan.

Tässä olen kokeillut kahta parhaaksi kokemaani sävyä rinnakkain seinälle. Minulle selvä valinta oli tuo vasemmalla puolella näkyvä värisävy. Se on Teknoksen maali, jonka koodi on T1701. Maalasin seinän kahteen kertaan, sillä ekasta kerrasta minulle oli jäänyt keskelle pieni raita. Tokan kerroksen jälkeen väri oli täydellisen tasainen.

Seinä illalla keinovalossa

Rakastan kuivakukkia.
Nämä hortensiat olen itse kuivattanut ja ne ovat olleet minulla esillä jo muutaman vuoden ajan. Edellisessä kodissamme ne olivat minulla esillä kylpyhuoneessa. Lähiaikoina aion käydä hamstraamassa vielä lisää pampaheiniä :D

 Senkki ja lamppukin saivat jonkin verran kyselyitä osakseen (teitä on niin ihanasti kiinnostanut nämä taloasiat!). Lamppu on peräti 15 vuotta vanha ja meillä on niitä kaksi. Ostimme ne aikanaan hollantilaisesta sisustusliikkeestä maassa silloin asuessamme. Sen jälkeen ne ovat kulkeneet meillä kaikissa kodeissamme. Rakastan niiden klassista, sensuellia ja hieman ruukkumaista muotoa. Valkoinen senkki taas tuli talon mukana, joten ikävä kyllä siitä minulla ei ole tietoa minkä merkin se on vai onko kustomoitu, sillä se on istutettu seinään kiinni.

Ennen

Jälkeen

Olen todella tyytyväinen tuohon valitsemaani maalisävyyn sekä suureen pyöreään peiliin.  Se tuo kaipaamaani pehmeyttä ja lämpöä muuten hyvin avaraan ja valkoiseen tilaan. Muotokieli myös ihanasti toistaa eteisen valaisimen ulkonäköä, joka kuroo kokonaisuutta kauniisti yhteen. 

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Terhi Uusitalo

  Hei Hanna! Aivan ihana blogi ja ihana koti teillä! Jäin hein koukkuun. Minkä merkkinen tuo moderni ja kaunis senkki/lipasto on?

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos paljon! <3 Mutta anteeksi kovin etten pysty auttamaan, sillä tuo senkki on kiinni seinässä ja tuli "talon mukana" kun sen ostimme. Pahoitteluni ettei minusta ollut apua!

 • Sarita

  Moikka Hanna! Mikähän mahtaa olla tuo toinen väri? Sekin kovin kaunis. Ja hyvä idea muuten tuo seinään pienen kohdan maalaaminen!! Tossahan sen värin vasta oikeesti näkee!

  • Hanna Vayrynen

   Siis tuo valkoinen, joka on muuten koko asunnossa? Se on Tikkurilan Lumi seinämaali! :) AIvan ihana kirkas ja puhdas valkoinen!
   https://new.tikkurila.fi/kotimaalarit/koti/tuotteet_sisapinnoille/lumi

   • Sarita

    Meinasin tuota toista beigeä jota testailit seinään?

    • Hanna Vayrynen

     se on farrow & ball merkin, mutta ikävä kyllä en enää muista sävyä kun se oli meille tähän tilaan liian voimakas beige. :/ Pahoitteluni