CATEGORIES

Kuraeteinen

12.2.2020

Uudessa kodissamme on pari erinomaisesti suunniteltua ominaisuutta, jotka olivat minulle päällimmäisiä syitä siihen, miksi tähän taloon rakastuin. Ei, ne eivät tietenkään olleet nuo eteisen näyttävät jenkkileffaportaat, vaikka niistä kovin pidämmekin. Minulle yksi painavimpia syitä taloon rakastumisessa oli kaksi eteistä. Toinen vieraille ja toinen arkikäyttöinen kuraeteinen. Kyllä, tällaisessa elämänvaiheessa täällä eletään: kuraeteinen oli tämän äidin märkä päiväuni.

Kuraeteisestä tuskin osaa haaviellakaan ennenkuin on pari päiväkoti-ikäistä muksua, joille lätäköissä pomppinen, mudassa ryömiminen, ojien kaivaminen ja ylipäänsä kaikenlainen ulkona rymyäminen on sitä parasta parsaa. Toisaalta innokas  koirakin ajaa saman asian, mistä syystä haave kuraeteisestä on saattanut käydä lapsettomankin päiväunissa. Tässä talossa oli niin erinomaisesti suunnitellut eteiset, että ne ovat itselle ihan suoranaista arjen luksusta. Mitä kuraeteisemme sitten pitää sisällään ja miksi se on meille niin iso arjen helpotus? Tein teille myös videoesittelyn, jotta saisitte paremmin kiinni kokonaisuudesta.

Viisihenkisen perheen arjessa missä harrastetaan todella paljon ja ollaan jatkuvasti menossa, on näin hyvin suunniteltu arkieteinen päivittäistä elämää isosti helpottava tekijä.

Alakerrasta löytyy oma kodinhoitohuone pyykkikoneineen, minne voi heittää heti likaantuneet harrastusvaatteet.
Toinen kodinhoitohuone löytyy yläkerrasta makuuhuoneiden yhteydestä.

Eteisen seinällä on perheen kalenteri, missä on merkattuna kaikkien harrastukset sekä työ- ja vapaa-ajan menot kuten kaverisynttärit jne.

Kurapiste heti sisäänkäynnillä

Kaikki pipot ja takit omilla paikoillaan

Nurkkaus kaikille harrastustarvikkeille

Siinä yksi suurimpia syitä, miksi tähän taloon ihastuin. Talon suunnittelu on viety hyvin pitkälle, mikä tekee arjen pyörittämisestä erittäin tehokasta, toimivaa ja sujuvaa ja sitähän minä arvostan.

57 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Adalmiini

  Ihanalta näyttää!!
  Juuri katsoin tuon teidän arki-eteisen esittelyn ja inspiroiduin siitä niin paljon ????
  Meillä ei todella kaan ole nuin iso kodinhoitohuone ja arkieteisen systeemi mutta sain tuosta harrastus -moduulista inspiraation ja toteutan sen meille erilliseksi osaksi kaappiin niin harrastus_tamineet eivät pyöri siellä normaalissa arkieteisessä.
  Ja perhe-kalenterit oli aivan ihanat!! Meidän perhekalenteri ei jostain syystä tällä hetkellä toimi niin olisi ihana saada siihen vinkkejä, eli kuinka luoda toimiva perhe-kalenteri..?

 • Johhu

  Siis aivan ihana eteinen! Mua eniten ihmetyttää miten ihmeessä olette saaneet kaiken tuon kaman mahtumaan ja toimimaan aiemmassa kodissanne, sillä ei teille nytkään jäänyt kovin montaa kaappia tyhjäksi! :D

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos <3 Ja meidän vanha koti oli kyllä tilaihme. Siellä oli eteisen kaappien lisäksi jopa kolme walk-in-closetia. Erinomainen pohja. Mutta Monicana pidin myös järjestystä hyvin yllä ja esim kesällä kaikki meidän talvikengät/ haalarit /luistimet yms olivat meidän omassa kellarikomerossa, joka oli myös kiitettävän tilava :) Nyt ei tartte varastoida mitään kun kaikki löytyy helposti sitten vaan noista yläkaapeista! :)

 • HJ

  Aivan ihana video joka sai haaveilemaan kunnollisesta kodinhoitohuoneesta sekä kuraeteisestä vaikka lapsia ei vielä olekaan niin näillä keleillä olisi kyllä käytännöllinen myös aikuisille.

  • Hanna Vayrynen

   Voi ihana <3 Kiitos, ja ihana jos tästä sai ideoita tulevaan! Eteisellä on yllättävän suuri funktio jokapäiväisessä arjessa ja ihanaa jos moni sai tästä ideiota oman tulevan tai nykyisen eteisen suunnitteluun! :)

 • Emma

  Upea koti :-) mistä tuo eteisessä näkyvä seinäkello on ostettu?

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos! Ja olen ostanut tuon kellon aikanaan Stockalta! :) En ikävä kyllä muista merkkiä…

 • Kaisa-Maria

  Aivan mieletön arkieteinen ja muutenkin upean kaunis koko talo ?
  Tuollainen pitäisi saada kaikille harrastaville perheille ?

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos paljon – ja ihan samaa mieltä! Usein keititötä ja olohuonetta mietitään kovasti pohjassa, mutta eteinen ansaitsisi vähintään yhtä paljon ajatusta! :) Iso tekijä arjessa! Harrastaville perheille valtavan iso.

 • Jessi

  Olen menossa ekaa kertaa Los Angelesiin, niin voisitko antaa vinkkejä missä päin kaupunkia kannattaa yöpyä? Autoa ei ole käytössä, joten julkisilla tulen siellä pyörimään (olen reissussa yksin). Ja onko lämpimät säät yleensä maaliskuun puolivälissä? Odotan innolla matkaa, täytyykin lukea sun Losi-postaukset läpi :D

  • Hanna Vayrynen

   Heippa!
   Losi on ihana! Alkuun minun on todettava rehellisyyden nimissä, että Losissa on erittäin huono julkisen liikenteen verkosto. Siksi kaikki siellä kulkevat omilla autoilla. Losissa on ns. monta keskustaa, ja liikkuminen niiden välillä käy useimmiten Lyft- tai Uber-sovellusten avulla ellei omaa autoa löydy. Ikävä kyllä busseillä liikkuminen hämärän tultua on laajassa osassa kaupunkia jopa vaarallista. SÄät vaihtelevat vuodesta toiseen, mutta yleensä maaliskuussa on jo mukavan lämmintä (n.24 astetta) Riippuu suuresti mitä lomaltasi haluat, mutta suosittelisin sinulle West Hollywoodin aluetta, sillä se on siisti ja suht keskeisellä paikalla jos turistinähtävyyksiä miettii. Kannattaa lukea kaikki losi postaukseni, ne löytyvät tuon travel ja Los Angeles linkin alta :) Ihanaa matkaa – minulla on jatkuvasti ikävä sinne <3

 • Sini

  Hanna, on mahtavaa kuinka jaksat ja ehdit vastata jokaiselle kommentoijalle! Se on yksi piirre mikä tekee blogistasi erityisen ja miellyttävän seurata, ja antaa sinusta todella lämpimän kuvan. Video ja kuraeteinen on super, mutta enempi minut sai kommentoimaan tämä miellyttävä tapasi toimia. Kiitos siitä sinulle!

  • Hanna Vayrynen

   Miten kauniisti sanottu <3 Ja kuule, te olette tämän koko blogin pitämisen suola. En olisi ikinä jaksanut tehdä tätä harrastukseni ja sitä kautta taas työksi näin pitkään ilman teitä. Ajatusten vaihto kanssanne on minulle sitä parasta parsaa :D <3 Kiitos todella kauniista kommentista <3

 • Heikura

  Mahtava tila! Mutta hyödyntäkää ihmeessä harrastenurkkaus tehokkaammalla säilytys/ hyllysysteemillä! Mieheni rakensi meille kodariin upean puisen hyllykön. On mitoitettu just hokkareiden,hiihtomonojen ja sorel- talvikenkien korkuiseksi. Sekä pysyy jäkiskypärät,pesäpallokypärät,pyöräily- ja kelkkakypärätkin ojennuksessa. Vinkvink vain nimimerk.Hokkaritx6, hiihtomonotx6,lenkkaritx12,sisäpelikengätx6,luistelukypärätx6,pesiskypärätx4,pyöräilykypärätx6,kelkkakypärätx6 sekä lukematon määrä talvinkenkiä.

  • Hanna Vayrynen

   Hei iso kiitos!
   Itse mietinkin että miten tuota tilaa saisi tehostettua entisestään?
   Vielä en ole ehtinyt sinne saakka paneutumaan, vaan ajan vie akuutimmat asiat, mutta varmasti on jonkun vaiheen projekti vielä – sitähän koti on – ikuinen projekti <3 Jos sinulla olisi kuvia jossain olisi aivan ihana nähdä? terkuin. Monica :D

 • Mira

  Aivan käsittämättömän nerokas tila! Tuo arkieteinen erillisenä tilana pääeteisestä on ollut mielessä meidän tulevaisuuden taloa suunnitellessa, mutta tuo erillinen sisäänkäynti, tila harrastuskamppeille (!!!) ja kodinhoitohuone samassa yhteydessä on Täydellistä! Talon suunnittelija on kyllä vienyt käytännöllisyyden aivan uudelle tasolle. Tästä sai kyllä suurta inspiraatiota suunnitelmiin. Kiitos esittelystä! ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei aivan ihana kuulla, että tästä oli apua ja inspiraatiota! Koska kuten joku sanoi, paljon laitetaan ajatusta keittiöön, olohuoneeseen jne, mutta eteinen jää aika usein aika pienelle huomiolle – vaikka sillä on iso osuus arjen sujuvuudessa. Varsinkin kun perheenjäseniä on paljon sekä pitäisi tehdä paljon nopeita lähtöjä :D Kiitos sinulle <3

 • Anne

  Suurenmoiset onnittelut UPEASTA kodista❤️
  On kyllä todella käytännöllinen kuraeteinen, siis wow! Sain niiiin paljon inspiraatiota tästä videosta, kiitos❤️
  P.s Sä olet Hanna uskomattoman tehokas ihminen, tämän muuttohärdellin keskelläkin olet tehnyt postauksia säännöllisesti. Mistä ihmeestä sinulla tuota virtaa riittää… ihailen!

  • Hanna Vayrynen

   Voi iso kiitos Anne kauniista sanoista! <3 Ja niin ihana kuulla, jos tämä käytännöllinen alue kodissa antoi ideoita! <3
   Ja voi kiitos <3 Nyt tosin vielä päällä aika vahva muuton jälkeinen väsymys, mutta voiton puolella jo ollaan! <3

 • Jutta

  Aivan ihana eteinen, todellista arjen luksusta! <3 Tee lisää tälläisia videoita, näitä on mukava katsella :)

  • Hanna Vayrynen

   No juuri näin! Voi kiitos paljon tsempeistä! <3

 • Jenni

  Aivan upea!!! Mielestäni tila on käytännöllinen vielä lasten kasvettua kuravaiheen ohi, kuitenkin löytyy urheiluvaatteita, kenkiä ja takkeja joita on mukavampi säilyttää tuolla kuin pääsisäänkäynnin yhteydessä. Meiltäkin kuraeteinen löytyy, mutta koska rakennusoikeutta tontilla oli niin niukasti, niin siitä ei saatu niin isoa kuin käytännössä tarvitsisi. Koska se on samanaikaisesti kodinhoitohuone, niin lattiatilan vie pyykinkuivausteline (en halua rumpukuivata lastenvaatteita), joten eteisenä tilaa ei oikein voi edes käyttää, niinkuin alunperin olin ajatellut.

  • Hanna Vayrynen

   Olen ihan samaa mieltä. Vaikka nyt onkin se vahvin lasten kuravaihe ja tuo kurapiste erittäin runsaalla käytöllä, tulee sillä olemaan paljon käyttöä myös tulevaisuudessa tässä paljon liikkuvassa perheessä :) Ja voih että – mutta olisi ihana nähdä jotain kuvia / seurata jotain blogia missä olisi teidän taloprojektista! :)

 • riikkaJV

  Siis apua, toihan on ihan käsittämättömän hyvä! On kyllä ollut uskomattoman hyvä arkkitehti siellä, en ole ikinä törmännyt noin toimivan näköiseen ja tilavaan arkieteiseen. Ja just toi kuraritilä! <3 Monesti arkieteisestä pääsee kylppäriin, mutta ei sinne suihkuun haluaisi kaikkea soraa ja mutaa mitä ainakin meidän poikien vaatteissa on kainaloihin asti :D Toi varmasti helpottaa teidän arkea tosi paljon!

  • Hanna Vayrynen

   No siis älä! Minusta tässä on suunnittelu ja toteutus onnistunut 10+ ! Lukijoideni joukossa tuntuu olevan paljon samassa elämäntilanteessa olevia ja vielä suunnittelevat tai ovat lähteneet taloprojektiin joten toivottavasti tästä joku voi saada suunnitteluun idean tai kaksi! <3

 • Tiina

  Noihin massiivisiin avorappusiin kyllästyisin äkkiä. Liian näkyvällä paikalla. Aika äkkiä lasten kuravaate vaihe päättyy.

  • Toinen Tiina

   Kaimalleni vastaisin että ei kai kuraeteinen ole vain kurakelejä varten. Tai lapsia. On se aikuisellekin kätevä kun tulee lenkiltä jos on märkää, loskaa tai kuraa.
   Kerta kaikkiaan upea talo, sekä esteettisesti että toimivuudeltaan, paljon hyviä ominaisuuksia :)

   • Kolmas Tiina

    Aivan mahtava arkieteinen, jolla ihan varmasti paljon käyttöä vielä lasten kuravaatevaiheen jälkeenkin. Kyllähän tuota käyttäisi vain kaksi aikuistakin, sillä jokaisella on ulkoiluvaatteita, tuulipukuja, jumppavaatteita, lenkkareita, kumppareita ym. Hyvin suunniteltu talo kertakaikkiaan.

    Minun mielestäni portaat ovat todella upeat. Tietysti kaikki eivät pidä näin näyttävästä tyylistä, mutta teidän perheellenne ne sopivat.

    Onnellisia hetkiä uudessa kauniissa kodissanne!

    • Hanna Vayrynen

     Voi iso kiitos Tiina kauniista sanoista! <3

     Se on juuri näin - kaikilla on oma makunsa :) Me päädyimme tämän talon ostamaan sillä se oli meidän silmään niin kaunis ja pohjaltaan sekä ratkaisuiltaan meille niin äärimmäisen toimiva <3

     Kiitos kovasti! <3

   • Hanna Vayrynen

    Paljon kiitoksia Tiina! :) Ja kyllä, ihan totta :)

  • Hanna Vayrynen

   Minulla ei onneksi maku nopeasti muutu:) Ja kuravaiheen jälkeen jatkuu silti harrastusrumba sekä toivottavasti tulevaisuudesta meiltä löytyy taas koira, milloin taas osaa arvostaa tätä ominaisuutta :) Elämää ei koskaan kannata elää “sitten kun” vaan nauttia tässä ja nyt :)

 • Saara

  Kiitos kun teit videon, tilan toiminnallisuus tuli ansaitusti esiin! Lisää näitä! ? Tuollainen kuraeteinen-kodinhoitohuone loistavilla säilytysratkaisuilla ja toiminnallisuudellaan on jokaisen ”Monikan” unelma! Täällä ilmoittautuu toinen kahden pienen liikkuvan pojan äiti ja samanlainen Monika ?

  Hurjasti onnea teille uuteen ihanaan kotiin! ❤️

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos ja ihana kuulla, että siellä on niin samanlainen elämänvaihe, että voit helposti samaistua tähän riemuun :) Iso iso kiitos ja ihania hetkiä teille arjen pyöriteisiin <3

 • Rosa

  Onpa kätevä ja avara! Pidän miten rauhallisesti ja selkeästi kerrot videolla ?

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos ihana – ja apua – minä selkeä ja rauhallinen? :D Iso kiitos palautteesta – koska yleensä en todellakaan ole kumpaakaan :D terkuin, iso häsä :D

 • Tee

  Siis ihan käsittämättömän mieletön tila, ihan unelma ? olisin niin onnellinen tuollaisesta koska olen juurikin sitä sorttia että kaikelle pitäisi olla paikka.
  Rakastan taloissa tällaisia käytännöllisiä ratkaisuja joissa on otettu huomioon estetiikka ja perusarki, tuntuu että tosi paljon keskitytään vain olohuoneisiin ja keittiöihin vaikka eteinen on ihan supertärkeä. ?

  • Hanna Vayrynen

   Ah no siinä tapauksessa ymmärrät minua 110%! :D Juurikin tuo että kaikelle on oma paikka on mullekin super tärkeää, koska se tuo mulle järjestystä ja sitä kautta rauhaa :D JA siis sanopa muuta! Ollaan silmäilty viimeisen 6 vuoden ajan PALJON taloja ja asuntoja, eikä näin toiminnallista eteistä ole tullut vielä vastaan! Kommenttien perusteella tosi moni blogiani lukevista on oman talon rakennusurkan äärellä niin ehkä tästä voi saada omaan arkeen ja sen pyöritykseen ideoita! :)

 • C

  Vau, miten joku on osannut miettiä asiat noin helpoiksi taloa suunnitellessa. Ja toi kurapiste.. kahden koiran taloudessa olis kyllä aika kova juttu näillä keleillä :)

  • Hanna Vayrynen

   No siis sanopa muuta! Tuossa aikaisempi kommentoikin että paljon mietitään keittiö / olohuone ratkaisuja, mutta eteinen jää usein liian vähälle huomiolle, vaikka arjen kannalta ihan valtavan iso funktio! :) Ja jep – koirien kanssa erittäin iso apu myös! :) Mekin kun taas omasta karvaturrista unelmoidaan <3

 • Marika

  Aivan ihana! ? Tää olis niin unelma! Eipä muutama vuosi sitten ennen lapsia edes kuvitellut että tulee päivä kun haaveilee enemmän kuraeteisestä ja kodinhoitohuoneesta kun korkeista huoneista ja leveistä ikkunalaudoista. :D

  • Hanna Vayrynen

   No sinäpä sen sanoit! :D Niin se elämä, tarpeet ja sen myötä unelmat muuttuvat! :D <3

 • EmmaM

  Ihanan käytännöllistä ja samalla kaunista! Ja täytyy sanoa, että vaikkei ole ole yhtään lasta, eikä koiraa, tällainen kuraeteinen on ollu silti mun märkä päiväuni jo pitkään! ? Itse olen harrastanut jääurheilua ja kaikkia muita palloilulajeka ja mies kamppailulajeja, ja olisi ihanaa, kun lähellä sisäänkäyntiä olisi joku tila, mihin saisi kaikki mahdolliset harrastuskamat ja niille järkevät, ilmavat säilytystilat. Nythän kaikki varusteet on ollut kuivumassa tietysti saunassa ?

  • Hanna Vayrynen

   Hei siis ihana kuulla! <3 Koska toi on niin totta - fiksusti suunniteltu eteinen on oikeasti todella tärkeä jokaisessa perheessä. Niin usein annetaan paljon ajatusta olohuoneelle, keittiölle jne - eteisen jäädessä pienemmälle huomiolle, vaikka juuri arjen kannalta se eteinen on oikeasti isossa roolissa!

 • Emma K

  Olipas kiva nähdä videolta tuo tila ja mielellään jatkossa tällaisia katsoisi muualtakin talosta. :) Mielenkiinnosta kysyn, että osaatko sanoa paljon tähän tilaan on käytetty neliöitä? Mukavaa loppuviikkoa sinne päin! :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos paljon! :) Onpa kiva kuulla, että oli palveleva! Ja siis ihan tarkkaa määrää minulla ei ole, mutta neliöpiirrustusten mukaan about 34 neliötä :)

 • Jemmi

  Ihanaa kun teit videon <3 hienosti sai tilan toiminnallisuuden esiin. Ja ai vitsit kun tuo kurapiste olisi näin koirien omistajana mahtava. No kummasti sitä tottuu siihen mitä on :) teillä on ihanan harmoniset sävyt kotona.

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos hurjasti ja ihana kun ymmärrät mikä tuossa on niin hienoa niin voit yhtyä tähän kuraeteisriemuuni :D

 • Iida

  Vau! Todellakin loppuun asti mietitty sisäänkäynti. Ominaisuus, jota en muista ennen nähneeni tässä mittakaavassa, on toi yläkaappien määrä kuraeteisessä. Kiva että kesä/talvivaatteet saa varastoitua ilman että tarvitsee kanniskella niitä jonnekin kellarikomeroon tai ullakolle. Toiminnallisuuden lisäksi eteinen on myös kaunis!

  Joo-o, eipä olisi muutama vuosi sitten osannut arvata, miten käsitys unelmatalon ominaisuuksista muuttuu. Mutta kieltämättä varsinkin tällaisena kuratalvena, jolloin imuroidessa toista tai kolmatta kertaa per päivä samaa ahdasta kerrostaloeteistä, josta läpikulku toisiin huoneisiin, kuraeteinen alkaa houkutella;)

  • Hanna Vayrynen

   No siis sinä sen sanoit! :D Ymmärrät selkeästi 100% miksi tää on niin mahtava ja iso ominaisuus tässä arjessa! :D
   Ja tsemppiä sinne näihin kuukausiin! Ja toivottavasti saat vielä oman kuraeteisen!! <3

 • Johanna

  Ihana video! Toivon kovasti, että tekisit taloesittelyä lisääkin videoiden muodossa, ne antavat niin paljon todellisemman kuvan kuin kuvat.

  • Hanna Vayrynen

   Voi ihana kiitos paljon palautteesta! <3 Kannustaa tekemään lisää! <3

 • Jenni

  Oih, (kahden futispojan äitinä + futismiehen vaimona) todellakin ymmärrän ihastuksesi tähän arkieteiseen! <3 Ja olipa kiva nähdä tämä videolla :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihanaa että täältä löytyy meitä muita samasta kurasuosta! :D Niin iso asia arjen pyörityksessä! <3

 • Haidi

  Vitsi mikä unelmien kuraeteinen! Ihana kun kaikelle on oma paikkansa ja niin loogisesti suunniteltu kokonaisuus :) en yhtään ihmettele, että tämä on ollut teille kunnon myyntivaltti kotia etsiessä!

  • Hanna Vayrynen

   No siis älä – näin kummasti ne unelmat muuttuvat :D Tää on ollut se mun ehkä ykkösasia kyl koko talossa :D

 • Anna

  Haha se on kyllä hauskaa, miten asunnon suhteen toiveet muuttuu elämäntilanteen mukaan. Ennen lapsia en ymmärtänyt, miksi jotkut fiilisteli kuraeteisiä tai kodinhoitohuoneita, mutta nyt äitinä ja kerrostalokolmiossa asuvana (jossa ei ole kuraeteistä eikä kodinhoitohuonetta) niin arvostaisin näitä arkea helpottavia asioita suuresti :D Kiitos inspiroivasta blogista – aina ilo lukea!

  • Hanna Vayrynen

   No ÄLÄ!! :D Siis miten sitä tosiaan unelmat ja tarpeet muuttuu! :D Se on just näin, että ei tätä upeutta oikein ymmärrä ennenkun tota saamarin kurravaatepukemista päivittäin elää :D Ja iso kiitos kun kommentoit ja kannustat! <3