CATEGORIES

Hiihtoloman kuulumiset

24.2.2020

Viime viikolla Etelä-Suomessa vietettiin hiihtolomaa. Meillä nuorimmilla olisi ollut mahdollisuus olla päiväkodissakin, mutta esikoisella oli viikon verran vapaata, joten pidimme kaikki pojat kotona. Pitkään pohdimme josko olisimme suunnanneet lomamatkalle lämpöön koko perhe, mutta ihan vielä en kaiken muuton jälkeen jaksanut rykäistä reissuun. Näin päädyimme taas valitsemaan koti-Suomen ja viettämään viime viikon osaksi kotona ja osaksi Vierumäellä sportaten. Tismalleen sama kaava kuin viime joululomallakin <3 Miehelläni on maaliskuussa mahdollisesti muutama päivä vapaata, joten yritämme silloin lähteä reissuun ihan kahdestaan. Kaiken muuttohärdellin ja väsymyksen jälkeen tekisi kyllä todella hyvää ottaa hetki ihan iisisti ja mennä täysin omien aikataulujen ja tuntemuksien mukaan miettimättä kenenkään muun päikkäreitä, väsymystasoa tai välipalatilannetta. :D Mieheni ei töidensä takia ole päässyt aurinkoon sitten viime vuoden kevään, joten toivottavasti päästäisiin kahdestaan pienelle löhölomalle vielä ensi kuussa. 

Mutta vaikka hiihtolomasäät olivat surkeat, oli meillä silti aivan ihana loma. Alkuviikosta suunnattiin koko perhe Vierumäelle. Siellä riittää aina tehtävää. Kun lapset saavat tarpeeksi liikuntaa ja aktiviteetteja, vähenee myös keskinäisen nahistelun määrä huomattavasti. Esikoinen on täällä Kauniaisissa aloittanut myös tenniksen ja on ollut ihana huomata miten nopeasti hän on lyhyessä ajassa kehittynyt! Ollaan perheen kesken käyty aina silloin tällöin pelailemassa, mutta nyt huomasi ettei mene muuten enää pitkään kunnes hänen kanssaan pystyy ihan pelaamaankin. Liikunnallinen poika <3 Myös meidän keskimmäinen on ihan äärimmäisen innostunut mailapeleistä. Hänkin on osoittanut sen verran paljon innostusta ja lahjakkuutta niiden saralla, että pitänee hänellekin etsiä sopiva harrastusryhmä. Vierumäellä pelailemme tennistä enemmän padelia, joka on tosi helppo tapa saattaa lapsetkin mailapelien pariin. Tenniksen ja padelin lisäksi muuta suosikkipuuhaamme Vierumäellä on luistelu (Vierumäen hallilla on yleisöluisteluvuorot), uinti sekä volttivuoro, joka on poikiemme ylivoimainen suosikki. Siinä pääsee isoon telivoimiselusaliin puoleksitoistatunniksi harjoittelemaan monia eri telinevoimistelunmuotoja. Meidän vanhin on erityisen innostunut trampoliinivoimistelusta, missä hän vetääkin jo vaikka mitä bäkkäreitä ja sivukierrehyppyjä. 

Vierumäelle liittyi myöhemmin seuraksi myös meidän läheinen ystäväperhe. Lapset saivat leikkiä keskenään ja me aikuiset saatiin kokkailla yhdessä hyviä ruokia ja nauttia niiden rinnalla hyvistä viineistä. Käytiin metsäkävelyillä, nautittiin kiireettömästä yhteisolosta ja kirottiin yhdessä lapsiamme joita oli aivan naurettavan vaikea saada illalla nukkumaan vaikka oltiin koko päivä menty :D Mutta olipa ihanaa. Vierumäki on ihanan lähellä, mutta silti tarpeeksi kaukana. Siellä pystyy irtautumaan arjesta juuri sopivasti.  

Vierumäellä olimme vain neljä päivää ja loput ajasta halusimme olla Kauniaisissa. Olemme niin onnellisia ja iloisia tästä uudesta kodista. Tänne on ollut ihana kutsua läheisiä kylään. Kuluneen viikon aikana meillä onkin käyneet täällä lukuisat ystäväperheet. Viime viikolla kävi kolmen ystäväperheen lisäksi molemmat siskonikin kylässä – Kira ensimmäistä kertaa kun hän on ollut tämän koko ajan Sveitsissä. Kuvasin systerin ensimmäistä reaktioita talosta ja ajattelin yrittää koota niistä lyhyen videon teillekin. Nyt viikonloppuna yksi lähimpiä ystäviäni oli meillä lastensa kanssa yökylässä. Lapset leikkivät yhdessä ylhäällä tai katsoivat leffahuoneessa keskenään elokuvia samalla kun me aikuiset saimme rauhassa jutella keskenämme. Instagram-tarinoista näittekin miten suunnattiin viereiseen metsään lasten kanssa leikkimään susia ja kuinka sunnuntai huipentui ensimmäiseen aurinkoiseen kahvihetkeen omalla terassilla. Siinä oli jopa LÄMMIN. Nyt alkanut viikko pitäisikin olla melkoisen kaunis ja aurinkoinen. Ihana lomaviikko koti-Suomessa takana ja tyytyväisen onnellisena jatkuu taas arki.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Anna

  Sun blogia lukiessa tulee monesti tosi onnellinen ja iloinen, ihana fiilis. Kiitos kun kirjoitat <3

  • Hanna Vayrynen

   Miten kauniisti sanottu <3 Kiitos paljon, ja myös siitä että olet seurana :)

 • Haidi

  Aivan ihanan kuuloinen lomaviikko teillä takana! Parasta on vain rentoutua hyvässä seurassa ja nauttia kun on aikaa nähdä läheisiä :) ja varmasti ollut aivan ihana nauttia uudessa kodissa ystävien kanssa!

  • Hanna Vayrynen

   No se on juuri näin <3 Ja kiitos <3