CATEGORIES

Keittiösaarekeen kattolamput

4.3.2020

Vaikka keittiönkalusteet ovat valmiit, on kokonaisuus silti vielä keskeneräinen. Meiltä puuttuu vielä baarituolit sekä työtason kattolamput. Molempia olen etsinyt jo hyvin pitkään, mutta en ole halunnut tehdä päätöstä ennen kuin keittiö on tasoineen pystyssä. Nyt se on, joten nyt voin makustella sisustusratkaisuja konkreettisemmin. Pitkän vertailun jälkeen olen päätynyt kolmeen eri lamppuvaihtoehtoon, jotka ovat seuraavat.
(HUOM – lamput eivät oikeassa mittakaavassa)

Artek Golden Bell

Plussat
Pidän pyöreästä muotokielestä
Suomalaisuus
Ne ovat sirot
Kohdennettu valo (eikä hajavalo)
Tunneside – isovanhemmillani oli aikanaan samanlaiset. He olivat minulle hyvin rakkaita ja liitän Bellin vahvasti heihin ja lämpimiin lapsuusmuistoihini. Ikävä kyllä heidän vanhojaan ei meillä enää ole.

Miinukset
Hintavat
Tuleeko liikaa messinkiä? 

Ellos Alve

Plussat
ilmavuus
lasin läpinäkyvyys (avointa tilaa)
yksinkertaisuus

Miinukset
jääkö liian pliisuksi kokonaisuus?
hajavalo?

Jotex Boston

Plussat
kaunis kontrasti tuo syvyyttä
kaunis pieni messinkinen reunus sitoo kokonaisuutta
kohdennettu valo

Miinukset
en tiedä pidänkö tuosta mustasta johdosta (olisiko kettinki parempi)
Onko näköeste?

Siinä pähkäilemiäni vaihtoehtoja. Osaisitko sinä valita näiden välillä? Sinänsä hyvä ongelma, sillä minusta nuo kaikki vaihtoehdot ovat käypiä eikä mikään niistä ole huono. Nyt pitäisi vaan päättää se meille paras. Pidän pyöreästä muotokielestä sillä se tuo kokonaisuuteen pehmeyttä. Koska keittö on avokeittiö ja siitä suora näköyhteys ruokatilaan sekä olohuoneeseen, haluan kokonaisuuden olevan ilmava ja harmonisen soljuva. 

Baarituoleja tulen hankkimaan 4-5, mutta lopullista mallia ei ole sitäkään päätetty. Kriteerinä on että siinä on oltava selkänoja. Näin se on turvallisempi pienten lasten kanssa ja siinä on myös mukavempi istuskella. Minulla mukavuus menee sisustuksessa aina ulkonäön edelle. En voisi hankkia epämukavia tuoleja näön tai tyylin vuoksi. Haluan, että baarituoleissa on pehmuste vähintään istuinosassa ja mielellään olisi harmaan tai beigen sävyinen – ehkä rouhealla pellavalla. Jalat saisivat olla tukevan paksut – ei liian ohuet / huteran näköiset. Ehdottomasti neljä jalkaa, jotka mielellään mustaa puuta. Tästäkin pohdinnasta todennäköisesti kyhään vielä postauksen. Teiltä kun tulee aina niin hyviä ideoita ja huomioita!

61 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Pinjal

  Grüezi Hanna!

  Olet varmaan jo tehnyt päätöksen valaisimista, mutta vielä oli pakko tulla vinkaamaan Tom Dixonin kullanvärisistä pyöreistä valaisimista. Sattuivat silmään Gloriankoti-lehdestä ‘Puiston laidalla’ -jutusta. Käyhän vilkaisemassa tätäkin vaihtoehtoa.. Kaksi kaunista valaisinta saattaisi riittää tuomaan jutun mukaan ’tilaan lämpöä’, myös teidän kauniiseen keittiöön.

  Olen pahoillani viimeisen corona-postauksesi saamasta palautteesta IS-sivulla. Jätä kommentointi lukematta. IS-kommenttipalstalla ihmiset purkavat huonoa tuultaan ja pahaa oloa, heti kun siihen tulee pienikin tilaisuus. Ei muuta kuin toisesta korvasta sisään, ja toisesta ulos!
  Aurinkoista viikonloppua Alppimaasta.

 • Heidi

  Moi Hanna! Minua todella paljon häiritsee kun puhut valaisimista ”lamppuina”. Jokaisessa valaisimessa on lamput sisällä ? Kalliista valaisimista ei voi puhua niin..?

 • Zen

  Artekin Golden bellit noista parhaat kolmena kappaleena! Itse pidän hurjasti myös design house stockholmin work lamp -valaisimesta ja se voisi toimia myös tuossa tilassa – siinä yhdistyisi kultainen ja lampun värin voisi ottaa esim. kirkkaana, jolloin se vähentäisi näköestettä muuten keittiöön. https://www.formverk.com/work-riippuvalaisin

 • Katja

  Hei,jos päädyt Artekin valaisimiin niin onko kultaisilla jaloilla olevat baarijakkarat ihan nou nou? Jotenkin sopisi tuohon kokonaisnäkymään mielestäni hyvin. Niitäkin saa selkänojallisia ja kangasversioilla, mutta ovat kyllä ehkä vähän rimpulaisempia kuin puujalalliset, joten ymmärrän pointtisi.. Tämä vain ideana :) Teidän kodin sisustamista on ihana seurata. Tulee itsellekin sisustuskuume, muutamia juttuja jo hankittukin;) Ihanaa viikonloppua!

 • Kirsi

  3x Bell -ja se ois siinä. ? Todella kaunis kokonaisuus.

 • Ansku

  Kolme belliä. Neljä ehdottomasti liikaa.

  • Hanna Vayrynen

   Samaa mieltä! :)

 • Stina

  Ihania kaikki vaihtoehdot, mutta muista käytännöllisyys, jos teillä on tuo liesi saarekkeessa lamppujen alla ja liesituuletin katossa, niinkuin luulen, niin kokkailessa sitä rasvaa+pölyä kertyy valaisimiin ihan kiitettävästi…niin noiden lasisten kanssa tulet kyllä hulluksi kun yrität pitää siistinä ja mustissakin pöly/rasva näkyy aika hyvin ja vielä kun aurinko paistaa niin saat pyyhkiä joka päivä…eli noi Golden Bell ja niiden takana oleva historia?

  • Hanna Vayrynen

   Erinomaisia pointteja ja huomioita! Kiitos!! <3

 • J

  Näistä Artek, riittäisikö kolme kappaletta? Musta valaisin loisi kyllä kivan kontrastin.

  • Hanna Vayrynen

   Loistava pointti teiltä kaikilta – ehdottomasti kolme… Samaa mieltä siis! :)

 • Eve

  Hei Hanna!

  Kiva lukea tällaista postausta kuvineen. Suurin tekemäni huomi liittyy Elloksen valaisimeen, samainen valaisin oli meillä keittiössä. Se on nätti ja ilmava, kuten sanoit, mutta äärimmäisen epäkäytännöllinen. Meidän oli mahdotonta löytää lampppuun polttimoa, joka on riitävän himmeä, eikä niin kirkas että häikäisee pöydän ääressä istuttaessa. Nätti valaisin, kun ei ole päällä, mutta päällä ollessaan aivan mahdoton, myös koska polttimon värisävy tulee niin selvästi esiin kirkkaalla kuvulla ja hyvän värisävyistä polttimoa oli todella mahdotonta löytää. Lisäksi lasikuvussa näkyy pöly ja pyyhintäjäljet, joten valaisinta oli vaikea saada siistinnäköiseksi vaikka se oli juuri pyyhitty, koska lasi on lian suhteen todella armoton. Omien kokemusten perusteella en voisi siis suositella kenellekään tätä tai mitään muutakaan kirkasta lasikupuista valaisinta (valkoinen lasi tms on asia erikseen).

  Neljä kultaista Bell valaisinta on mielestäni liian koristeellinen ja kultainen ja jotenkin hyppää liiaksi esiin kokonaisuudesta. Valaisin on todella kaunis ja ajaton klassikko ja mittasuhteiltaan ja muodoltaan varmasti hyvä tuohon. Siksi tulikin mieleeni, että jos tätä valaisinta koittaisi tuohon jossakin muussa värissä, voisi toimia.

  Jotexin musta valaisin on mielestäni liian kookas ja juurikin näköeste tuossa tilassa. Jotenkin tuo koko ja väri tekee sen, että ei istu niin hyvin kokonaisuuteen.

  Minusta mikään näistä valaisimista ei ole juuri täydellinen valinta teidän keittiöön. Jotenkin kaikista puuttuu se jokin, mikä saa tilan edukseen ja siitä parhaimmat puolet esiin. Sopivalla tavalla korostaa tilaa ja sopivalla tavalla tulisi itse valaisin esiin kauniina yksityiskohtana. Oma kokemukseni on se, että sisustusvalinnoissa onnistuu parhaiten, kun luottaa intuitioonsa eikä tyydy vähempään kuin juuri siihen, mikä on omaan silmään täydellinen. Se on joskus aivan äärimmäisen työlästä ja saa mennä useamman kokeilun kautta, mutta lopulta niin palkitsevaa, kun onnistunut valinta miellyttää silmää ja käyttäjää vuosien ajan. Ihan hyvä vaihtoehto taas harmittaa ja sapettaa vuosien ajan ja sen tilalle tulee kuitenkin hankittua melko pian just se täydellinen. Toisaaalta omat parhaat ratkaisut on löytyneet juuri yrityksen ja erehdyksen kautta, että ei sekään ole aina niin huono tie. Ja siinä samalla oppii paljon ja osaa tehdä seuraavat ratkaisut viisaammin.

  Omat kokemukseni ovat juuri keittiön valaisimista sieltä haastellisemmasta päästä, missä on menty yrityksen ja erehdyksen (ja Elloksen) kautta, kunnes lopulta löytyi juuri hyvä ja meidän tarpeita ja tilaan sopiva valaisin.

  Teillä on eteisessä uskomattoman kaunis valaisin, ja se sopii teidän tyyliin ja kotiin aivan täydellisesti.

  Toivotan tsemppiä kaikkiin sisustushankintoihin ja mielelläni luen kaikenlaisista sisustusjutuista ja kotijutuista. Pidän kovasti tyylistäsi, joka on kodikas ja klassinen ja jenkki.

  • kerttu

   Olen samaa mieltä. Golden Bell on sopiva kaikin tavoin, paitsi väriltään. Löytyisikö lamppua eri värissä tai vastaavaa samantyylistä lamppua? Ja kolme kappaletta ehdottomasti.

  • Hanna Vayrynen

   Ihan älyttömän ihanaa ja perusteellista pohdintaa <3 Kiitos niin valtavasti! <3 Mä saan teiltä aina parhaat ideat ja ajatukset - kiitos. Tiedätkö, mulla on just niin toi fiilis. Tää sisustus on ollut viimeaikoina juuri tuota. JOtain mikä on näyttänyt kuvassa mahtavalta niin sitten huomaakin että se ei vaan täydellisesti istu KOKONAISUUTEEN. Ja omat fiilikset menee ihan hurjaa vuoristorataa :D Juurikin yrityksen ja erehdyksen kautta mennään! :D

   • V

    Eveltä tulikin kaikki mun ajatukset yhdessä paketissa, hah! En itsekään jotenkin lämmennyt millekään vaihtoehdolle 100% – olin äänestämässä Alveja (‘pliisuutta’ voisi paikata muilla sisutuselementeillä, esim tauluilla), kunnes luin, että joku sanoi olevan epäkäytännölliset. Mustat voivat sapettaa ajan kanssa, kun tulevat näköesteiksi vaikka tuovatkin ihanasti kontrastia, ja belleissä on tosiaan aika paljon messinkiä. Ehdotus kolmesta bellistä on myös minun voittaja!

   • Eve

    Ja muuten todella kaunis keittiö teillä! Ihanaa nähdä onnistunut toteutus hieman klassisemmasta keittiöstä blogissa. Niin paljon blogit on täynnä moderneja keittiöitä, että keittiöremontista haaveilevan on vaikea löytää pohdintoja ja kokemuksia ja materiaali ideoita klassisemmista valinnoista. Toivon todella, että löydät itseäsi miellyttävät valaisimet kauniiseen tilaan ja innolla jään seuraamaan, mihin päädyt. Tsemppiä!

 • Tuulia

  Golden bell- nämä tuli mieleen heti kun näin keittiön. Olisin siis ehdottanut näitä ilman tätä postaustakin.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos paljon <3

 • Veera

  Läpinäkyvissä “varjostimissa” on myös se huono puoli, että kaikki pintapöly ja skraidut korostuu lasissa valojen ollessa päällä – ei tarvitse siis olla pölyistäkään niin lamppu näyttää helposti epäsiistiltä. Mulla on ollut muutama tällainen valaisin käytössä ja en voi kyllä suositella. :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos hurjasti tästä!

 • Sofia

  Noi kultaiset bellit on mun suosikkini tuohon tilaan! Ja kolme kappaletta laittaisin ??

  • Hanna Vayrynen

   Samaa mieltä! :)

 • Ann-Cathrine

  Artekit, mustana tai valkoisena.

 • Tiina

  Oi, ihana Golden Bell olisi valintani näistä vaihtoehdoista. Ja ne toisivat sinulle vielä ihania muistoja. Riittäisikö kolme?

 • Tintti

  Bellit, indeed :)

 • Priska

  Täältäkin ääni Artekin lampuille! Ja minäkin laittaisin niitä kolme. Ihana vielä tuo kytkös isovanhempiesi kotiin!

 • Haidi

  Ellos, tykkään!

 • Santtu

  Mielestäni tämä Gubin valaisin sopisi paremmin eikä ole “niin nähty” kuin Artek https://www.finnishdesignshop.fi/valaisimet-kattovalaisimet-riippuvalaisimet-multilite-riippuvalaisin-pieni-messinki-kiiltava-messinki-p-24332.html

 • Katja

  Hei Hanna,
  Tuo valinta on teillä aina läsnä kotona, hyvin näkyvällä paikalla. Olet kirjoituksissa maininnut, että Pidät ja haluat tukea Suomalaista suunnittelua ja sinulla on tunneside Artekin valaisimiin. Laadukas valaisin kannattaa aina. ?

 • Anna

  Golden Bellit ehdottomasti näistä!
  Ihana piirre niissä, jos vielä rakkaat isovanhemmat tulevat niistä myös mieleen :)

 • stina

  Ranskalainen klassikko Lampe Gras, malli N324. Saatavilla messinkisillä kuvuilla, conic tai round ja johdotus luo kivan yksityiskohdan. Esim Zarro myy.

 • Marja

  Minäkin valitsisin Artekin klassiset kaunokaiset ja laittaisin vain kolme kappaletta. Tai sitten lasiset ja niitä laittaisin vain kaksi.

 • Haidi

  Artekit ehdottomasti eniten omaa silmää miellyttävät :) sävynä ehkä musta miellyttää eniten kontrastin vuoksi, mutta Artekin lampun malli jotenkin istuu eniten omaan makuuni tilaan.

 • Sofia

  Itse valitsisin ehdottomasti Artekin valaisimet – tunneside suurimpana syynä, vaikka valaisimet ovat muutenkin kauniita ja tilaan sopivia.

 • Merja

  Artekin Bellit, mutta eiköhän kolme riittäisi? Vähän ovat hintavia, mutta niitä jaksaa katsella lopun ikäänsä, toisin kuin jotain tämän hetken trendivalaisimia.

 • Katja

  Artekille täältäkin ääni ja minäkin laittaisin tuohon vain kolme, neljä näyttää jotenkin “raskaalta”.

 • Wk

  Mites olis Himmeen Poiju-valaisimet mustana? Ne on samantyyliset kuin nuo Artekin, mutta on puuta ?

 • Tanja

  Liputan Artekin valaisimia! ?

 • Anne L.

  Artekin bellit mustana (3 kpl), jos tuoleihin tulee mustat jalat. Sitovat toisensa kokonaisuudessa siten yhteen.

  • Eveliinalivin

   Ihanaa pohdintaa Hanna jälleen kerran! Olin tulossa kannattamaan juuri tätä Annen esittämää vaihtoehtoa: kolme mustaa (tai valkoista?) Belliä! :) Lasikupuiset varjostimet on tosiaan mahdottomat, tulen hulluksi omani kanssa :D

 • A

  Artekit mustana ja kolme neljän aikaan. Artekit sopivan sirot mutta musta toisi hieman kontrastia ja sitoisi yhteen muita mustia elementtejä ??

 • Mintsu

  Artekin Bellit 3kpl!

 • Katri

  Artekit ehdottomasti! Itselläni on keittiössä yksi ja on se vaan upea. En usko että noin ajattomaan malliin voi ikinä kyllästyä!
  Mielestäni kuitenkin keventäisi, jos laittaisitte neljän sijaan kolme valaisinta hieman leveämmillä väleillä. Messinkisten ohella myös musta voisi toimia hyvin!

 • Tinde

  Kaikki on kyllä tosi hyviä vaihtoehtoja, mutta joku kommentoi, että Artekit mustana. Ja se ois kyllä minustakin just hyvä tuohon kokonaisuuteen? Keittiö on kyllä todella kaunis.

 • Wenni

  Noista ehdottomasti Artekin Bellit, mutta entäpä Louis Poulsen VL45 Radiohus ja pienempi koko?

  • Noora K.

   Ahhhh, Radiohus on aivan ihana! <3 Komppaan tätä, pienin koko olisi varmasti tosi ihana tässä. :)

 • Maija M.

  Ehdottomasti Artekin Bell! Ihailen noita lamppuja aina ja kaikkialla, missä niihin törmäänkään. Artek kestää aikaa ja on näin ollen hyvä valinta vuosiksi eteenpäin. Ja noista kolmesta vaihtoehdosta mielestäni sopii teillekin parhaiten. Omassa nykyisessä kodissani ei Bellille ole paikkaa, mutta ehkä vielä jonain päivänä toisessa kodissa? Sitä odotellessa ihailen näitä lamppuja muiden kodeissa ja julkisissa tiloissa <3.

 • Saija

  Artekit <3 Tosi kauniit ja ajattomat. Sopivat kokonaisuuteen jotenkin luontevasti.

  Nuo lasiset eivät ole niin kivat sitten kun valot ovat palamassa, sillä polttimot näkyvät suoraan joka suuntaan ja häikäisevät. Valaisimissa on yleensä varjostimet ihan syystä.

  Mustissa kontrasti tulee omaan silmään liian vahvaksi. Lamput vievät huomion ja koko kaunis keittiö upeine yksityiskohtineen näyttää vaan vaalealta puurolta. Vaikka ovat kivat lamput muuten, itselle ostaessa miettisin että kauanko ne jaksaisivat viehättää, kun ovat tyyliltään niin vahvasti juuri tätä hetkeä.

 • Sara

  Valitsisin Artekin Bellit, mutta mustana. :)

 • FruG

  https://images.app.goo.gl/6zuWAu78qo83AJaD9
  Louis Poulsens Toldbod, ehka hieman eri varisia yhdessa. Pehmentaa ja lammittaa keittion kokonaisutta.

 • Jenni

  Artekin lamput on klassiset ja todella kauniit <3

 • Katja

  Artekit olisivat myös minun valintani : ) Ja ehkä niitäkin sopisi kolme kappaletta tuohon tason päälle neljän sijaan?
  Juuri ihailin Arjen Karusellissa -blogin keittiötä, missä hänellä on nämä Artekit pöydän päällä. Ovat kyllä tosi kauniit.

 • Annika

  Itse valitsisin Louis Poulsenin PH 5 roosana tai &Tradition Copenhagen SC7 mustana. Niistä oon haaveillut pitkään.

 • Ritva

  Itse laittaisin artekin valaisimet. Oletko ajatellut Hay:n Hee selkänojallisia baarituoleja? ne ovat ihanan ilmavat ja jos haluaa niihin voi laittaa istuintyynyt jos haluaa. Meillä on ruokapöydän tuoleina matalat Hay Heet ja on kyllä todella mukavat istua ja helppo pitää puhtaana. Kartellilla on myös baarijakkaroita, joissa selkänoja. Ne on kanssa mukavat ostua. ainoa miinus, jos ostaa läpinäkyvät, niissä näkyy lasten rasvaiset sormenjäljet tosi herkästi.

 • Pilvi

  Ääni Elloksen lampuille. Artekitkin kivat, miltähän näyttäisi kolme lamppua neljän sijaan?

 • Annika

  Mustat, ei välttämättä juuri nuo esimerkin mukaiset, mutta mielestäni sitoisi parhaiten yhteen mustan liukuoven ja mustan lieden ja uunin osaksi kokonaisuutta. Musta toisi myös kontrastia vaaleudelle jota on nyt todella paljon isossa huoneessa. Ja lamput erottuisivat edukseen vaalea taustaa vasten.

 • Sara

  Mun mielestä toi keskimmäinen läpinäkyvä on paras. Nätein mun silmään, ja myöskin koska halusit keittiön olevan avointa tilaa ruokailutilaan/olkkariin(?) päin niin ei tule mitään näköesteitä ja ylipäätään ne luovat enemmän fiilistä avoimesta tilasta ?

 • Aba

  Artek,kaunein ja sopii kokonaisuuteen.

 • TerhiR

  Minä valitsisin Artekit <3

  • Miimi

   Täältä ääni myös Artekeille, todella kauniisti istuvat koonaisuuteen <3 hintaa en uskaltanut katsoa :D