CATEGORIES

Lounge ja lamppu lovea

11.3.2020

Alakerran sisääntulosta aukeaa meillä avoin oleskelutila, jossa on yhdessä olohuone, ruokailuhuone ja keittiö. Kokonaisuuden kyljessä on vielä leffahuone, josta löytyy meidän vanha Boknäs Heaven-sohva. Sinne meidän perhe kerääntyy iltaisin televisiota katselemaan. Varsinainen leffapesä ja rento löhöilyalue. Siksi halusin tehdä toisesta olohuoneesta enemmän “lounge” tyyppisen alueen. En halunnut sinne löhöilysohvaa, vaan sohvat ja nojatuolit, missä voisi suht ryhdillä istua ja isovanhemmatkin pääsevät helpommin ylös –  toisin kuin maailman mukavimmasta Heaven-laiskanlinnasta. Toivon sen olevan alue, missä vieraat voisivat seurustella kaikissa tulevissa synttäreissä, rippijuhlissa jne. Minä ja mieheni tykkäämme järjestää erilaisia illanistujaisia. Esimerkiksi nyt kesällä meillä tullaan pitämään jonkin verran erilaisia kisastudioita (kunhan esim. futiksen EM-kisoja tai MM-lätkää ei peruta!), joten halusimme tähän tilaan myös TV-mahdollisuuden. 

Tilassa on tällä hetkellä vielä vanha olohuoneen mattomme, vanha olohuoneen tv-taso, mutta nuo sohvapöydät ja sohva ovat uusia. Tilasin sivupöydät Ellokselta ja sohvan sekä nojatuolin saksalaiselta Kare Design-merkiltä. Huoneessa on tällä hetkellä vielä väliaikaisesti tuo vanha kattokruunu, joka on minun omasta lapsuudenkodista Kauniaisista. Tulemme siirtämään sen vielä leffahuoneeseen, kunhan saamme sinne lampun paikan.

Mutta mistä minä pidän erityisen paljon tuossa tilassa ovat nuo upeat Gubin pöytälamput. Kysessä on Gubi Large Gravity Lamp harmaalla marmorilla ja valkoisella kuvulla. Samaa lamppua saa myös pienemmässä koossa, sekä mustalla tai valkoisella marmorilla. Itse ihastuin tuon harmaan marmorin lämpöön. Molemmat ostin sisustusliike Zarrosta. Rakkauteni tähän tanskalaiseen design-merkkiin roihahti heidän Beetle-ruokatuolien kautta. Lapsiperheeseen en vaan mitenkään raaski ostaa niin kalliita tuoleja – ja mekin kun tarvitsisimme niitä jopa 10 kpl pöydän ympärille. Mutta nämä lamput säilyvät varmasti hyvinä ja upeina vielä vuosikymmenet. Minua ihastutti lampussa myös himmennin ominaisuus. 

Kyseinen tila on vielä aivan kesken. Olohuoneeseen on tulossa toimitusvaikeuksien takia perästä toinen samanlainen harmaa nojatuoli, isompi samansävyinen matto (ja tämä menee meidän makuuhuoneeseen) ja todennäköisesti jokin toisenlainen ratkaisu tv-tasoksi. Mitä se on, en vielä tiedä. Esim digiboksin ja muun elektroniikan ratkaisun pitäisi pystyä piilottamaan. Tv-taso voisi olla myös pidempi, mikä tasapainottaisi kokonaisuutta. Ideiota otetaan vastaan. Tilaan saapui viime viikolla pitkään ihailemani sohvapöytä, jonka perään monet teistä on kyselleet IG-tarinoitteni puolella. Siitäkin lisää pian.

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Eveliinalivin

    Superkaunista! Upeat värit ja nuo lamput tosiaan, ah <3 Hei moni onkin jo ehdottanut Ikea hack -tyyppistä ratkaisua TV-tasoksi ja samasta tulin huikkaamaan minäkin! Bestå tosiaan on yksi vaihtoehto. Jos Ikean omista valikoimista ei löydy värejä tai materiaaleja pinnoiksi, nättejä pintamateriaaleja niihin tekee tosiaan esimerkiksi Doorie, ja joku toinenkin valmistaja, kunhan muistaisin mikä…!

    Beståssa on neliömmän malliset ovet ja kaapit. Jos se ei miellytä, yksi vaihtoehto on Ikean Metod – keittiön kaapistot, joista saa rakennettua vaikka mitä. Me tehtiin omanlaisemme ratkaisu juuri Metod-kaapeista ja Veddinge -ovista TV-tasoksi. Marmorilevy pintaan tilattiin kivitoimittajalta mittojen mukaan erikseen. Täällä valmiista lopputuloksesta kuvia:

    http://eveliinalivin.com/2019/07/valmis-tv-taso-keltaista-samettia-ja-marokkomatto/

    Ennen valmistumista pohdin useamman viikon, laitetaanko vetimiä ollenkaan. Ennen vetimiä ja marmoritasoa taso näytti tältä:

    http://eveliinalivin.com/2019/03/uusi-tv-taso-melkein-valmis/

    Tämän koko idean varastin kauniista Coffee Table Diarysta:

    https://www.coffeetablediary.com/tag/ikea-tuunasikea-hack/page/2/

    Metod-keittiönkaappeihin ei tietääkseni kuitenkaan ole saatavilla Doorien kaltaisia nätimpiä värivaihtoehtoja, jos Ikean omat mallit eivät ihastuta. Tuollaisessa kiinteässä seinään kiinnitettävässä tv-tasossa on myös huomioitava johdot, jos virtaa ja bokseja telkkarissa on tarpeen olla kiinni. Me asensimme pistorasian ja muut TV:n taakse seinään ja roilosimme seinän sisälle kaikki muut johdot. Eikä TV:stä mene johtoja mihinkään bokseihin, koska digiboksi on TV:ssä sisällä emmekä juuri koskaan käytä DVD-soitinta. (Silloin harvoin kun käytämme, digiboksi nostetaan vain tason päälle ja käytön jälkeen pois.) Näin kaapin ja marmoritason sai ihan seinään kiinni.

    Jos tähän ei ole mahdollisuutta, kaapiston päälle voi porata vaikka yhden pyöreän reiän johtoja varten. Samanlaisen saa myös tasoon, vaikka se olisi kiveäkin. En malta odottaa, mitä keksitte! :)

  • Jaana

    Niin ihanan harmonista jo nyt. Silmä lepää näissä kokonaisuuksissa, ja miten ilmavaa!

    Oli ihan pakko tulla kertomaan, kun mainitsit tuon tv-tason. Meillä oli viime syksynä uuden tv-tason hankkiminen päällä ja siinä inspiraatiossa hakiessa törmäsin tähän blogipostaukseen: http://unelmista-toteutukseen.blogspot.com/2018/07/ikean-besta-kaappien-kiinnitys-seinaan.html

    Ihastuin tuohon ratkaisuun ja laitettiin meille juuri tuo sama setti seinäkiinnityksellä. Olen ollut valtavan tyytyväinen tähän; lasisen päällyslevyn kanssa tyylikäs, toimiva ja kaikinpuolin loistovalinta. Myös siivoaminen on olohuoneessa ihan mahtavaa, kun tuolta alta pääsee niin hyvin siivoamaan imurilla ja lattialuutulla, eikä ole mitään tv-tason jalkoja edessä tiellä. Lämmin suositus tälle!

    Bongasin myös tällaisen ruotsalaisen sivun, josta voi tilata Ikean kaappeihin etupaneeleja.
    https://www.frontcover.se/
    Rakastan art deco -tyyliä (jota tuo teidän portaikon yllä oleva valaisin taitaa myös tyyliltään edustaa), johon tällä sivulla on vaikka kuinka monta vaihtoehtoa, jos tuo ihan sileä bestå-kaapin ovi alkaa joskus kyllästyttää ja haluankin vähän pisitystä siihen.

  • Katri

    Wau, aivan upea huone!! Ja tuo sohva on tosi kaunis. Onko se tämä? https://www.kare-design.com/shop/fi/fi/Sofa-3-Seater-Variete-Grey/84217

    Näyttää verkkokaupan kuvissa niin eri väriseltä.

  • MD

    Hei!
    Ihanan näköistä teidän uudessa kodissa. Tuo tilan tuntu, wau! Meillä on totuttu kompaktimpiin tiloihin, ja vaikka laajennuksen myötä ollaankin saamassa lisätilaa, niin jaksan aina ihailla tällaisia super tilavia ja avaria koteja, missä tilan tuntu on ihan eri tavalla läsnä. <3

    Mutta vastauksena kysymykseesi: voisiko TV-tasoksi olla hyvä ratkaisu ihan perus Ikean Bestå, mutta Doorien peitelevyillä ja ovilla? Saa tarvittaessa tosi leveänäkin. Itse meinasin meidän uuteen oleskelutilaan vastaavaa ratkaisua, vaikkakin pienessä koossa. Doorien peitelevyillä saatava eleetön vaikutelma sopii mielestäni kivasti juuri TV-tasoon. :)

  • Christa

    mistä tuo ihana oranssi/ruskea maljakko on? :)

  • Haidi

    Ihanat sohva ja nojatuoli ? harmaa värimaailma on eniten omaa silmääni miellyttävä sisustuksessa. Kauniita elementtejä, kuten lamput olette löytäneet tähän tilaan. Parastahan on asua hetki ja tehdä sitten hankintoja niin näkee mitä oikeasti kaipaa :)

  • Taiga

    Itse haaveilen gubin beetle lounge tuolista.
    Törmäsin tällaiseen moderniin tv-tasoon jossa on messinkiset jalat. En tiedä riittääkö tässäkään pituus?
    https://www.rum21.fi/vogue-mediakaluste-180cm-v119848#/138969

  • Sssss

    Jotenkin tragikoomista, että Suomi on ensimmäistä kertaa historiansa aikana mukana jalkapallon EM-kisoissa ja nyt kisat ovat enemmän tai vähemmän vaarassa peruuntua/siirtyä. Jollain korkeammalla voimalla on kieroutunut ajatuksenjuoksu tämän suhteen. “Suomi on odottanut tätä kauan, ne jaksaa varmasti odottaa vielä hetken” tai “Nytpä testataan suomifutiksen kärsivällisyyttä ihan tosissaan” :D

    Oleskelutila näyttää ihanalta! Tekisi mieli loikata ttuolle sohvalle päiväunille vaikka samantien!

  • Merja

    Hei, upealta näyttää. Lamput ovat aivan ihanat. Tv-tasoahan ette varsinaisesti tarvitse, kun TV on seinällä. Mitenkä olisi joku korkeampi tumma senkki, niitähän on tarjolla nyt paljon ja sisään mahtuu niin elektroniikkaa kuin muutakin. Hei, ette kai juuri luopuneet sellaisesta?
    Kiva seurata sisustuksen kehittymistä, vaikkakaan kaikkia ei tarvitse heti alussa hankkia, on mukava myöhemminkin saada jotain uutta kotiin. Lisäksi kaikkea uusia hankintoja on niin paljon, että rahakirstuakin on joskus pakko vilkaista.