CATEGORIES

Koti kaikkien kattojen yllä

15.5.2020

*Kaupallinen yhteistyö POF Groupin ja SRVn kanssa*

Muutimme alkuvuodesta pois kaupungin sykkeestä Kauniaisiin, minkä koimme kolmen hyvin aktiivisen ja paljon harrastavan lapsen vanhempina tähän kohtaan meille toimivammaksi ratkaisuksi. Me kuitenkin rakastimme asua keskustassa. Ajatuksissamme on, että kun jonain päivänä pojat kasvavat niin, että muuttavat pois kotoa (!), muuttaisimme mieheni kanssa silloin taas takaisin keskustaan kaikkien palveluiden ja sykkeen äärelle. Olen viimeisen kuuden vuoden ajan selannut Oikotien tarjontaa valtavasti. Omat kriteerit uudelle kodille olivat melko tiukat ja suppeat, mistä syystä koti viisihenkiselle perheelle sopivalta alueelta keskustasta tuntui mahdottomalta tehtävältä. Oli paljon alueita, mitä en edes ajatellut mahdollisuutena, kun olin niin kiinni niissä omissa ympyröissä. Tämä varmasti on monelle tuttua. Kun on johonkin tiettyyn alueeseen tottunut, voi olla vaikea miettiä jotain ihan uutta.

Hiljattain minulle tarjoutui mahdollisuus aivan uudenlaiseen yhteistyöhön. Helsinki kasvaa kovaa vauhtia ja pääkaupunkiimme rakentuu monia uusia hienoja uudiskohteita. Yhteistyön muodossa pääsin tutustumaan yhteen kohteeseen. Pakko todeta heti alkuun, että tämä on ollut yksi kivoimpia ja sykähdyttävimpiä yhteistöitä toteuttaa. Omassa kaveriporukassani on meneillään kova muuttobuumi. Läheisimmistäni ystävistä n.80% on hiljattain myynyt pitkäaikaisen kotinsa ja ostanut uuden. Elämme selvästi elämänvaihetta, joka kaipaa uusia ratkaisuja. Mitä olen blogin kautta huomannut, tuntuu että hyvin moni elää kanssamme tätä samaa vaihetta. Täten uskon, että tämä yhteistyö on teillekin mieluinen ja ehkä mahdollisuuksia avaava.

Helsingissä on muutama alue, jotka kehittyvät hurjaa vauhtia. Esimerkkinä Telakkarannan alue, missä asuimme vielä vuoden alkuun saakka. Sen kehitystä seuraan innolla ja tietynlaisella haikeudella. Telakkarannan lisäksi Kalasatama on kehittynyt viime vuosina hurjasti. Yhteistyön ansiosta pääsin tutustumaan joulukuussa valmistuneeseen maineikkaan ja tunnetun suomalaisen rakennusyhtiön SRVn rakentamaan REDIn Majakkaan, joka on Suomen korkein asuinrakennus ja Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä. Olen ajanut sen ohi usein. Kalasatamaa ympäröi kaunis merialue, Helsingin rannat ja toisella puolella Helsingin tuikkivat valot. Muutamaan kertaan siitä ohi ajaessa auringonlaskun aikaan ollaan mietitty mieheni kanssa, että alueen asunnoista on varmasti kivat näkymät. Nyt pääsinkin tutustumaan asuntoon, joka sijaitsee Majakan korkeimmassa kerroksessa. Voin sanoa, että näkymät olivat moninkertaisesti upeammat kuin olisin koskaan voinut edes kuvitella.

Parkkeerasin auton taloyhtiön juurella olevaan kauppakeskukseen ja nousin ylös katutasolle, mistä oli sisäänkäynti tornitalo Majakkaan. Alakerrassa oli siisti vastaanottoaula, sekä kolme kappaletta hissejä. Otin hissin 33. kerrokseen, minne noustiin todella nopeasti. Niin korkealle olisi voinut kuvitella kestävän pidempään, mutta yläilmoissa oltiin hetkessä. Tässä kerroksessa sijaitsee taloyhtiön monet yhteiset tilat: juhla- sekä kerhohuone, muutama sauna, työskentelytila sekä valtavan iso ja upea kattoterassi penkkeineen, aurinkotuoleineen, upea kesäkeittiö grilleineen sekä ulkoporeamme! Wau! Tästä kerroksesta nousin vielä toiseen erilliseen hissiin, joka vie Majakan kahteen ylimpään kerrokseen. Painoin nappia numero 35 – Majakan ylin kerros. Mietin itsekseni, etten varmasti koskaan ennen ole Helsingissä ollut näin korkealla.

Asunto 284, 35krs.

120,5m + 9,5m viherhuone (3h, K, RT, S)

Olohuone

Saavuin sisään kuvattavaan asuntoon. Heti edessä valkeni olohuoneen upeat näkymät Helsingin ylle. En ole koskaan Helsingissä kokenut mitään vastaavaa näkymää. Hotelli Torni ja Stadika ovat lilliputteja näihin majesteettisiin näkymiin verrattuna. Oli keskipäivä ja aurinko porotti taivaalta. Taivas komeili sinisenä ja taas yllätti, kuinka korkealla todella olimmekaan. Helsingin normaalit kerrostaloasunnot hävisivät kauas alle ja näkymä kantoi varmasti pitkälle Espooseen saakka.

Kyseinen asunto on kooltaan 120,5m + 9,5m viherhuone. Siinä on olohuone, keittiö, ruokatila, kaksi makuuhuonetta, kaksi wc:tä ja valtava kylpyhuone. Kaikista huoneista avautuu upeat näkymät ympäri Helsinkiä. 

Asunto oli stailattu kauniisti POF Groupin toimesta. POF (Piece of Furniture) Groupin sisustusammattilaiset toimivat asuntomarkkinoinnin parissa tuottaen upeita ja yksilöllisiä sisustuksia rakennustöiden uudiskohteisiin. Heidän toimintansa avulla pystytään luomaan uuden asunnon ostajalle mielikuvia asunnosta visualisoimalla asunnon mahdollisuudet tyylikkään toteutuksen avulla. Omaan silmään asunnossa osui monia sellaisia piensisustuselementtejä, mitä omasta kodistammekin löytyy tai mitä olen tovin himoinnut. Esimerkkinä nuo monet Muubsin saviruukut, joita olen jo tovin Stockmannin valikoimassa harmaana ihaillut. Niin tyylikästä, harmonista ja kodikasta!

Olohuoneen ilmeeseen sopi kauniisti Vitran arvokas Eames lounge-tuoli, missä voisi ihailla edessä avautuvia kaupunkinäkymiä pienen ikuisuuden. 

 

Ruokatila ja keittiö

Suosikkini tässä upeassa asunnossa taisi olla keittiön ja viherhuoneen välissä sijaitseva ruokailutila. Mitä ihania illanistujaisia tuossa voisikaan viettää ystävien kesken samalla ihaillen tuota ainutlaatuisen kaunista Helsinki-maisemaa, joka tarjoaa aina uutta nähtävää ja koettavaa vuodenaikojen ja kellonajan mukaan. Asunnon valon määrä on häikäisevä ympäri vuoden.

Tällaisia näkymiä et löydä mistään muualta Helsingistä! Henkeäsalpaavan kaunista!

Ruokatilaan valittu upea Jubileum-kattokruunu kiinnitti huomion tilan upeasti muotoiltuun kattoon ja erinomaisiin valoratkaisuihin.  

Pidin siitä, kuinka keittiö oli tässäkin asunnossa keskeisellä sijainnilla ja avoimilla ratkaisuillaan kodin sydän. Laskutilaa oli paljon ja kokkaillessa pystyy seurustelemaan niin ruokasalin kuin olohuoneen puolella olevien kanssa.

 

Kylpyhuone

Kylpyhuone sekä saunaosasto oli poikkeuksellisen tilava ja valoisa. Vaikka itsessään kylpyhuone oli jo näyttävä, teki tämän tilan uniikiksi jälleen näkymät. Samalla kun peset hiuksia suihkussa, rentoudut työpäivän jälkeen ammeessa, tai istut saunan lämpimissä löylyissä, voit ihailla ikkunasta satamaan lipuvia Ruotsin-laivoja, horisontissa nousevaa jylhää Tuomiokirkkoa ja kaukana alla kimmeltävää merta. Kylpyhuoneen yhteydestä löytyi myös hyvänkokoinen kodinhoitohuone.

 

Makuuhuone + työhuone

Asuntoon oli sisustettu upea makuuhuone, sekä tyylikäs työhuone, josta halutessaan saa myös makuuhuoneen. Molemmista huoneista avautui näkymät länteen Pasilan suuntaan. Eli aamuisin ei aurinko häikäise, vaan nukkumaan mennessä saat varmasti ihailla mitä kauneimpia auringonlaskuja.

Pidin asunnon yleisilmeen raikkaudesta. Skandinaavista yksinkertaisuutta yhdistettynä viehättävään japanilaiseen zen-fiilikseen. Ja sitä rauhaa tästä asunnosta todella löytyi. Vaikka olimme keskellä sykkivää kaupunkia, en kuullut asuntoon mitään kaupungin ääniä. Pelkkää hiljaisuutta ja taustalla kuuluvaa pehmeää musiikkia asunnon stereoista. Vaikka jalkojen juurissa on vilkas Itäväylä, metroyhteydet ja kauppakeskus palveluineen – ei niistä ollut tietoakaan tämän asunnon rauhassa. Kauniisti ja harmonisesti sisustetussa asunnossa oli helppo nähdä itsensäkin asuvan.

Kenelle tämä asunto sitten sopisi? Näkisin asunnon erittäin toimivana heille, ketkä arvostavat asuinpaikaltaan helppoutta ja sujuvuutta, joka tulee lukuisten palveluiden läheisyydestä. Asunnossa on hyvin tilaa niin pariskunnalle kuin pienelle perheellekin. Majakka-taloyhtiössä on myös vaikuttava määrä omia erilaisia palveluita. Viereinen suuri ruokakauppa voi halutessa toimittaa kauppakassit kotiovelle. Läheinen palvelupesula voi hakea pesua kaipaavat vaatteesi ja palauttaa kotiovellesi niiden valmistuttua. Majakalla on myös oma handyman, jonka saa apuun tarvittaessa niin pienimissä kuin suuremmissakin kodin askareissa – esim. taulutelevision seinään laitossa. Kerrostalosta löytyy luonnollisesti taloyhtiön hyvin varusteltu kuntoilutila upeine korkeine näkymineen. Majakassa toimii myös oma lemmikkien hoitopalvelu, joka voi ulkoiluttaa koirasi tai hoitaa yön yli kotonaan tai sinun kodissasi. Myös pienemmälle perheelle sijainti on erinomainen. Alta löytyy esim. Espan kokoinen Bryga-puisto kattojen yllä leikkitelineineen ja Redi-kauppakeskuksen monet aktiviteetit, kuten kiipeilykeskukset niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisämukavuutta tuo myös Majakan oma kotisiivouspalvelu. Lisäinfoa kohteesta ja sen mahdollisuuksista kannattaa lukea SRV:n omilta sivuilta.

Asunto 282, krs.34

Pääsin myös kurkistamaan kerrosta alempaa löytyvään 61 neliöiseen (57m + 4m viherhuone) asuntoon, josta avautui henkeäsalpaavat näkymät Arabianrannan ja Kulosaaren suuntaan. Tämäkin asunto oli sisustettu kauniin harmonisesti. Harmonista vaaleaa puuta sekä mustia yksityiskohtia tuomassa mielenkiintoa ja kontrastia. Marimekon lakanat makuuhuoneessa ja sohvan koristetyynyissä sopivat tilaan erinomaisesti. Ihastelin myös tovin ruokapöydän yllä komeilevaa Artekin käsikranaatti valaisinta sekä olohuoneesta löytyvää mustaa Mademoiselle-klassikkotuolia. Tuoli oli tuohon tilaan erinomainen valinta: arvokas ja upea, mutta yhtään takana avautuvalta näkymältä varastamatta. 

Mitä halusin sanoa on, että uskaltakaa rohkeasti laajentaa niitä omia etsintäalueita. Itselleni Kalasatama ei tullut ensimmäisenä mieleen mahdollisia asuinalueita miettiessä, mutta tuon tilan nähtyäni vaikutuin suuresti alueen mahdollisuuksista. Erityisen paljon kiinnosti myös Majakan monet upeat palvelut ja kaiken läheisyys. Alla kulkevalla metro-yhteydellä pääsee nopeasti ja helposti kaikkialle Helsingissä – vaikka kaikki mahdollinen taitaa alta löytyäkin. Samalla kuitenkin tuolla yläimoissa vallitsi sellainen hiljaisuus, mitä ei monessa paikkaa Helsingissä saa. Mietin miten upealta tuo asunto ja sen näkymät mahtavatkin näyttää näinä kauniina kesäiltoina, kun auringonlasku maalaa taivaanrannan ja kaikki mitä se koskee hattaran pastellisilla sävyillään. Rakastin jo vanhaa Nosturi-näkymäämme Telakkarannassa, mutta Majakan korkeimpien kerrosten näkymille ei varmasti mikään vedä Helsingissä vertoja. Ja mitä kaikkia ihania tilaisuuksia sitä voisikaan ystäville järjestää Majakan upealla 33.kerroksessa sijaitsevalla asukkaiden käyttöön varatulla ulkoterassilla, juhla- ja saunatiloissa, kunhan tämä vallitseva maailmantilanne sitten joskus helpottaa. Ja sehän vielä helpottaa. <3 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Jenni

    Ihanalta näyttää ja tosi kaunis sisustus. Tuo olohuoneen matto on aivan ihana. Tiedätkö yhtään minkä merkkinen matto on kyseessä? :)

  • Piia

    Henkeäsalpaavan upeat maisemat, ja yhtä hieno sisustus!❤
    Valitettavasti uudistuotannossa vaikuttaa olevan niin valtavasti laatuongelmia ettei tulisi mieleenkään hankkia 2000-luvulla rakennettuja asuntoja. Tänä aikana gryndaaminen ja ketjutukset, vastuiden pako konkursseja tehtailemalla, alipalkkaus, nopeiden voittojen etsintä ja maksimoiminen ilman moraalia ym. ongelmat ovat kasvaneet sellaisiin mittoihin ettei vain voi luottaa. Iso suru ja sääli. Toivon että tilanne pian kääntyy.