CATEGORIES

Koronakesä

4.6.2020

Pandemia-aalto pyyhki kalenterit tehokkaasti tyhjäksi seuraavien kuukausien ajalta. Tässä nyt seistään kesäkuun ensimmäisellä viikolla – kesä vielä täysin edessä ja täynnä mahdollisuuksia ex-tempore-tekemiselle. Mitä me sitten haluaisimme tehdä tänä kesänä? Mitään tarkempaa ei ole sovittu, joten mitä minä tältä poikkeukselliselta kesältä toivon?

Ei ulkomaanmatkoja tänä kesänä

Yleensä kesäisin suuntaamme reilun viikon ajaksi Ranskaan serkkujeni luokse. Serkkuni asuvat Pariisissa, mutta kesät vietämme aina Arcachonissa, missä heidän kesäasunto sijaitsee. Olemme käyneet paikassa jo runsaan 25 vuoden ajan. Koen erityisen suurta kiitollisuutta siitä, että voin tänä päivänä tarjota niitä samoja muistoja ja kokemuksia omille pojilleni noissa idyllisissä maisemissa, mihin itsekin olen saanut kasvaa. Aamuiset croissantin hakureissut lähileipomosta, päivittäiset tutkimusseikkailut voimakkaan laskuveden aiheuttamille merivesialtaille, pitkiä lounaita kauniissa rantaravintoloissa suuremman sukumme kesken, veneretkiä taianomaisen kauniille hiekkasärkille sekä joka-iltaisia äänekkäitä seurusteluhetkiä serkkujeni kanssa paikallisia juustoja nauttien ja niitä bordeauxlaisella punaviinillä alas huuhtoen. 

Tänä kesänä emme koronan takia ole poikkeuksellisesti matkaamassa sukuni luokse lainkaan. Juuri pohdimme serkkujeni kanssa whatsappissa, että koskakohan näemme seuraavan kerran. Heillä oli myös määrä saapua ensi jouluksi Suomeen luoksemme. Saa nähdä miten tämä maailmantilanne etenee ja onko lentomatkustaminen taas koska suotavaa.

Futiskesä

Mieheni toimii HJKn kakkosvalmentajana ja suomalainen jalkapallokausi on vasta alkamassa (mahtavaa että saadaan alkamaan, koska sekin oli pitkään epävarmaa). Täten hän on koko kesän kiinni töissä eikä pääsisi muutenkaan juuri reissaamaan. Muutamia vapaapäivä saattaa olla siellä täällä. Täten jalkapallo sanelee pitkälti meidän kesän suunnitelmat. Suuri ilo tälle kesälle on myös kun Hesa Cup päätettiin järjestää. Se on ollut meidän poikein kesän kohokohtia, joten ihanaa saada nauttia jalkapallon tuomasta ilosta tänäkin kesänä.

Kotimaanmatkailua

Mieheni töiden takia emme pääse perheenä päivää paria enempää kerrallaan irtautumaan pääkaupunkiseudulta, mutta suunnitelmissa on vapaa-päivinä tehdä muutamia lyhyitä reissuja lähialuille. Ajatuksissa olisi käydä esim Hangossa sekä isäni mökillä Vierumäellä. Puheissa on ollut myös tehdä nopeita visiittejä ystäviemme mökeille esim. Tammisaareen ja hieman pidemmälle Seinäjoen suuntaan. 

Lomaparatiisi takapihalla

Ehkä eniten odotan vain rauhallisia kesäpäivä kotona. Olemme hyvällä tahdilla rakentaneet uudesta kodistamme omaa tyyssijaamme. Sisätilat ovat olleet meidän perheelle toiminnallisuudeltaan täysi kymppi, nyt olemme rakentaneet pihaammekin meidän tarpeillemme mahdollisimman käytännöllisiksi. Tarkoitus on olla  tänä kesänä pääsääntöisesti kotona, joten olen hyvin iloinen siitä, että mieheni puhui minut ympäri ja päätimme aloittaa pihan rakennusprojektin heti alkuun. Suurin rykäisy on jo takana ja pohjatyöt ovat valmiit. Vielä on edessä terassin laajennus, ulkovalaisimien asennus sekä istutusten laitto, mutta pohja on jo sen verran kunnossa, että lapset pystyvät nyt kunnolla nauttimaan tästä pihasta. Olen ollut niin ihastunut tähän omakotitaloelämään. En kaupungissa ollessa osannut kaivata tällaista lainkaan, mutta nyt tämän makuun päästyä tuntuu, että miten me pärjättiinkin niin pitkään ilman. :D Ollaan ääneen mieheni kanssa niin moneen kertaan todettu, että hitsi mikä tuuri meillä kävi, että Se Koti tuli vastaan kuuden vuoden etsinnän jälkeen juuri ennen koronaa. Leijonaosa kesästämme tulee kulumaan kotona ja tänne kutsutaan ystäviemme lapsineen grillailemaan ja viettämään lämpimiä kesäpäiviä. Parasta.

Mitä te odotatte tältä koronakesältä?

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • emmiina

  Hei! Ehkä olet kirjoittanutkin aiheesta, mutta kiinnostaisi kuulla ajatuksiasi lasten yksityisyydestä. Aiemmin olit tarkka lasten kasvojen näkymisestä blogissa ja instagramissa, nykyään näytät lasten kasvot. On kiva nähdä suloiset poikasi, ajatuksesi aiheesta silti kiinnostavat jos haluat niistä kertoa.

  • Hanna Vayrynen

   Moikka!

   Olen kirjoittanut tästä aina vähän väliä, koska tämä aihe ei ole itselle mitenkään yksinkertainen ja kipuilen asian kanssa jatkuvasti.
   En vieläkään näytä poikieni kasvoja selvästi suoraan edestäpäin. Vaan joko pipo päässä / aurinkolasit silmillä / kauempaa / sivusta jne.
   En myöskään puhu blogissani pojistani nimillä. Puhun esim nuorimmaistesta, esikoisesta tai esim 5-vuotiaasta. Tämä siitä syystä, etteivät pojat liiaksi personoituisi. Pojat ovat tietysti elämäni keskipiste ja tuntuisi hullulta pitä heidän täysin kokonaan pois, mutta samalla en uskalla / halua heitä ihan kokonaan blogiini / someeni tuoda, vaikka esikoista kiinnostaakin sosaalinen media hurjasti ja hänelle kasvojen näkyminen on täysin ok. Itse kuitenkin koen, että hän ei täysin sen mittasuhteita ymmärrä, joten en vain halua liian selkästi kaikkea näyttää. Tämä on minulla siis tällä hetkellä tällainen välimuoto. Se kaikki elää hetken mukana, enkä usko että siinäkään tulee koskaan “valmista”. Se miten toimi joskus, ei välttämättä ole enää paras tapa tänään. Uskon myös, että vanhempana minun ei tule sulkea poijiltani somea, vaan nimenomaan kasvattaa heidän hiljalleen sen maailmaan, koska he tosiaan kasvavat sen parissa , toisin kun me vanhemmat. He tarvitsevat siihen apuja ja yritän parhaani mukaan heitä tukea, jotta he oppivat sitä turvallisesti ja järkevästi sitä itse käyttämään. Mutta kiitos aiheesta – varmasti tulen palaamaan taas asiaan, koska tämä on minulle aiheena kaikkea muuta kuin “helppo”.

 • Haidi

  Teillä on tulossa ihanan kuuloinen suomi kesä. Ystäviä ja mökkeilyä on aika täydellinen kombo :) omakin kesä koostuu samoista teemoista. Viime viikonloppuna olin ystävien kanssa omalla mökillä ja käytiin pihatien päästä huutelemassa heipat papalleni, joka mökin omistaa. Pappaa harmitti, kun emme tulleet lähemmäs, mutta täältä koronapesäkkeestä uudeltamaalta tullessa ei vaan uskaltanut </3 nyt avasinkin kesän keppien kanssa kun onnistuin mökillä murtamaan jalkapöydän luuni :D onneksi ei tarvitse kipstata ja kohta on jo ensimmäinen viikko lepoa takana. Tästä selvittyä olisi suunnitelmissa perinteinen mökkireissu ystävien kanssa, Hangon rapujuhlat ja enemmän extempore iltoja ihan vain yhdessä ollen :) aika tyhjää verrattain aiempiin kesiin, mutta samalla niin ihanaa vapautta, kun voi tänään keksiä mitä huomenna tekee!