CATEGORIES

Pellolta pöytään

14.6.2020

*Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkun kanssa*

Kesää on odotettu! Meilläkin on tänä viikonloppuna edessä grillin korkkaus. Olen innoissani kerännyt kaikkia ihania grillireseptejä. Säiden lisäksi kun kesän parhaita puolia on kaikki tämän lämpimän vuodenajan ihanat maut. Raaka-aineet saa läheltä, mikä tekee ruoasta helposti maukasta ja laadukasta. Kun haluan jotain erityisen hyvää, suuntaan itse edelleen Food Market Herkkuun. Paitsi että siellä esteetikon silmä lepää, on valikoima laaja ja monet kauden tuotteet tulevat lähistön pienviljelijöiltä. Keskustan Herkku on saanut myös juuri vuoden paras HeVi- kauppa 2020 palkinnon – mikä ei ole mikään ihme.

Food Market Herkun esillepanot jo sisääntulossa ovat aina niin herkullisen ja upean näköiset, että väkisinkin tulee panostettua kasviksiin. 

Varhaisperunat ovat kesän merkki ja monen suurherkkua. Food Market Herkun varhaisperunat tulevat Rymättylästä. Yritän aina poimia mahdollisimman samankokoisia perunoita, jotta ne kypsentyisivät tehdessä tasaisesti. 

Valitsin ostoskoriini suomalaisia Hästön mansikoita. Hästön maatila on ollut Food Market Herkun kesäisten tuotteiden, kuten mansikoiden herneiden ja papujen, luottotoimittaja lähes 20 vuotta. Kyseessä on jo vuodesta 1851 toiminut perheyritys Särkisalosta. Nämä alkuvuoden Allegro ja Clery lajikkeet ovat täydellisen makeita ja mehukkaita. Suosittelen pistämään mansikoiden alkuperän merkille, koska erot ovat valtavia.

Upean Hevi-osaston lisäksi minua vetää erityisesti puoleensa Herkun pitkät palvelutiskit. Erinomaiset juustovalikoimat, leikkeleet sekä erityisesti liha- ja kalatiski saavat minut Herkkuun aina juhlapyhien kynnyksellä. Nytkin juhannuksen grilliliha ja kala haetaan täältä.

Ostin myös Herkun Satokausikassin, joka sisältää sesongin parhaita HeVi-tuotteita.  Niitä on 3 erilaista hintaluokassa 9,90-19,90 €. Ostin niistä isoimman, mikä sisälsi mm. raparperia, varhaisporkkanoita, basilikaa, fenkolia, purjosipulia ja retiisejä. Ihastuttava lahjaidea esimerkiksi tuliaiseksi kesän kyläilyihin. Kassi sisältää myös reseptivihon, josta löytyy huippukokki Eero Vottosen Herkulle loihtimia reseptejä.

Erityisesti varhaisporkkanat ovat meidän perheen suurta herkkua. Niitä ei tarvitse edes kuoria vaan ne voi vaan laittaa uunivuokaan, lisätä hieman oliiviöljyä ja suolaa ja sitten vain uuniin n.10-15min. Itse lisäsin päälle tällä kertaa burrata-juustoa sekä pestoa. Samaiset porkkanat maistuvat myös erityisen hyvälle hollandaise-kastikkeen parina.

Parasta kesän kokkailussa on se, kun ruoka tulee läheltä, on maku niin herkullinen, ettei kummempaa kikkailua tarvita. Puhtaat ja kesäiset maut syntyvät kädenkäänteessä. Yksinkertaista ja maukasta. Meillä tehtiin taas eilen varhaisperunoita, joiden lisänä oli vain voita, suolaa ja tilliä. (Katso muuten vinkit vahaisperunoiden kypsennykseen täällä), uunipaistettua lohta sitruunalla ja suolalla maustettuna sekä nuo burrata kuorrutetut porkkanat. Kaikki pojatkin söivät viimeistä murua myöten.

Jälkiruokakin mentiin helpoilla ja maistuvilla kesän mauilla. Tämä on yksi suosikkijälkkäreitäni. Niinkin yksinkertaista kuin hyvää vaniljajäätelöä (itse käytin Helsingin Kivikossa tehtyä Kolmen Kaverin vaniljaa), marenkia murustettuna sekä tärkeimpänä hyviä makeita mansikoita (käytin Hästön mansikoita). Nämä kolme ainesosaa muodostavat täydellisen kesäjälkkärin. 

Siinä muutamia meidän suosikkikesämakuja! Lopuksi minulla on vielä jakaa teille alekoodi Food Market Herkun verkkokauppaan: Koodilla HANNA5 saat kesän ajan 5 euron hyvityksen ostoksistasi. Food Market Herkusta saat toimituksen seuraavalle päivälle kun tilaat ennen keskipäivää. Voit valita toimituksen tai noudon. Keskustan Food Market Herkku on kuitenkin niin upeasti aina laitettu, että tykkään käydä myös paikan päällä valitsemassa omat herkut pyhien korvilla.

On kesä vaan ihanaa aikaa!

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Farfalle

    Oletpa viehättävä pallomekossasi?

    • Hanna Vayrynen

      Voi kiitos kauniista kohteliaisuudesta! On suomalaisen Andiatan!