CATEGORIES

Pihavideo

2.7.2020

Viimein voin esitellä teille meidän takapihamme videon muodossa! Viime viikolla saimme pohjan valmiiksi, mutta töitä pihalla vielä riittää. Heinäkuun aikana olisi tarkoitus tehdä vielä kaikki istutukset – mm. tuija-aita ja terassia reunustavat kukkapenkit. Mutta jo tässä kohtaa voin todeta, että pihassa onnistuttiin juuri siinä mikä oli meille kaikkein tärkein: että se saisi mahdollisimman paljon käyttöä. Kolmen aktiivisen pojan vanhempina halusimme pihastamme mahdollisimman toimivan ja palvelevan, missä on tilaa pelaa, leikkiä ja temmeltää. Tästä syystä valitsimme luonnonnurmen lisäksi pihalle tekonurmea. Siitäkin on oma postauksensa tulossa, sillä IG-tarinoiden puolella tekonurmi on herättänyt hurjan paljon kysymyksiä. Olen tekemässä pihasta vielä kuvien kera ennen & jälkeen -postauksen, mutta ensiksi halusin tehdä videon, jotta alue ja sen toiminnallisuus hahmottuisi teille paremmin.

Pohjatyöt, siirtonurmen istutuksen ja tekonurmen asennuksen teki jphelenius.com. Kysyimme tarjouksia monelta eri tekijältä, mutta päädyimme lopulta ostamaan palvelun häneltä, sillä myös perheenisänä ja koiraihmisenä hän ymmärsi hyvin perheemme tarpeet. Mikäli tekonurmi kiinnostaa, suosittelen kysymään häneltä arviota ja suosituksia, sillä tekonurmissa on valinnan varaa. Vihreän sävyn, nurmen tunnun ja pituuden voi valita oman mieltymyksen mukaan. Meillä oli jenkeissä takapihalla tekonurmi ja jo silloin ihastuimme sen toimivuuteen. Tosin Kalifornian kuumuudessa melkein kaikilla oli tekonurmi, sillä alueen jatkuva kuivuus ei sallinut luonnonnurmen tarvitsemaa ylläpitoa. Meidän alueella oli säännöstelty hyvin tarkkaan miten usein ja miten pitkään sai oman pihan kasveja kastella – kuivuus kun on siellä päin ollut suuri haaste. Suomessakin tekonurmen kysyntä on ollut kovassa nousussa, enkä ihmettele sitä ollenkaan. Erityisen hyvä myös mökille helppohoitoisuutensa ja kestävyytensä takia.

Terassitekijän kohdalla minulla kävi suoranainen munkki. Tähän aikaan vuodesta kaikki hyvät terassin tekijät ovat työllistetympiä kuin joulupukki jouluaattona. Sain muutaman suosituksen jotka soitin epätoivoisena läpi, sillä allas oli jo saapumassa paikalleen ja sen ympäristö olisi hyvin onnettomuusaltis pojillemme ilman ympäröivää terassia. Ilokseni sain käsiini Peten, joka osoittautui puhtaaksi timantiksi. Drop-allas vaatii myös omia ratkaisujaan terassilta, jotta huoltoluukkuun pääsee tarvittaessa käsiksi. Paitsi että Pete sai täysin kiinni siitä miltä toivoin valmiin terassin näyttävän, hän myös keksi erinomaisen toimivan ratkaisun terassin huoltoluukulle, joka on oma haasteensa. Sen lisäksi, että hän oli erittäin osaava timpuri, oli hän myös todella mukava mies. Meidän pojatkin tykästyivät häneen päivien saatossa ja kävivät vähän väliä hänen työtä ja työkaluja ihailemassa. Pete otti pojat vielä mukaan laittamaan terassin viimeiset ruuvit paikoilleen. Se sinetöi meidän terassin valmistuksen <3 Joten suurella lämmöllä suosittelen myös hänen palvelujaan, www.hirsi-pete.fi, erityisesti jos teilläkin on terassin suunnittelu ajatuksissa Drop-altaan kanssa. 

19 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Katja

  Ihana piha ja tuo terassi etenkin on todella houkuttelevan näköinen! Tulee jotenkin ulkomaan fiilis :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos kovin <3 Meillä oli haaveena tehdä oma lomaparatiisi takapihalle etenkin näin koronan jälkeen kodin ihanuus vaan korostui. Ollaan oltu äärimmäisen tyytyväisiä <3

 • Emma

  Upea näköinen, ihan unelmapiha ? Ja huomaa kyllä, että on koko perheelle tehty ja kaikki viihtyy ❤ Itse tykkään myös, että piha on selkeä ja siellä voi tehdä ja leikkiä. Suuri nurtsialue eikä liikaa kasveja. (Itsekin harrastanut jalkapalloa lapsuudesta asti, en tiedä onko sillä jotain vaikutteita tähän?.) Mies taas ei ole niin nurmikon perään vaan haluaisi mielummin ison terassin ja kasveja. Onneksi on vielä ensi kevääseen asti aikaa tulla yhteisymmärrykseen ennen kuin on muutto edessä. ?

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3 Ja kyllä - tämä on tehty nimenomaan meidän perheen tarpeita miettien <3 Meillä on sama maku! <3 Ja futiksella on meillä ainakin ollut iso vaikutus :D Ihania hetkiä suunnitteluun ja toivottavasti pääsette ihanaan yhteiseen ratkaisuun! :)

 • Rosa

  Olet perehtynyt hyvin ja ihanasti tosiaan kehut tekijöitä, erittäin kiitollista. :)

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana <3

 • Haidi

  Teidän pihasta tuli kyllä niin ihanan näköinen! Vieläkun saatte viimeiset silaukset istutuksista niin tulee varmasti ihanan viimeistelty kokonaisuus :) rempan tekijöiden etsiminen ja hyvien löytäminen on aina niin haastavaa. Ihana, että teille osui niin hyvät tekijät! Itse olen ollut onnekas kun ystäväni isä on alalla. Tullut sitten hänet aina palkattua erilaisiin remppajuttuihin, kuten äitini keittiöön :)

  • Hanna Vayrynen

   Kyllä! Nyt tosiaan vaan kun saisi aikaiseksi nuo istutukset! :D Todella iso etu! Ja meillä myös mieheni isä on ollut alalla ja hänestä on aina ihan valtava apu kun mietimme vaihtoehtoja <3

 • ailat

  Minkä kokoinen tuo tontti on? Ja millainen on sitten etupiha ja toinen sivu? Tekonurmi on varmaan ihan hyvä ratkaisu, jos pelaillaan paljon. Itse olen mahdollisimman helppohoitoisen pihan kannattaja : )

  • Hanna Vayrynen

   En ikävä kyllä suoraltaan muista täysin tontin kokoa. Toisella puolella on autatallit yms :) Ja meillä on nyt pelattu tuolla aamusta iltaan, joten olemme kyllä äärimmäisen tyytyväisiä tähän ratkaisuun! <3

 • Veera

  Voi vitsi, kun tuli kiva piha! Ihan super! Varmasti viihtyy niin lapset kuin aikuisetkin :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos! <3 Kyllä - ihan äärimmäisen hyvin! <3 Rakastamme tätä! :)

 • ?

  Ps. Onneksi teitä ympäröivissä naapureissa näyttää olevan noin viehättäviä puutarhoja vanhoine puineen ja näkyvät teidänkin pihaan.?

 • ?

  Kaunista kun kehut töiden tekijöitä ja huolellista jälkeä varmasti onkin. Olet kyllä herttainen.

  Vaikka oma puutarhurisydän vuotaa verta kun näen videossa esitellyn ankeuden, jossa ei mitään aiempaa viherkauneutta ja täysin suojaton paahteelle ja muille elementeille, ihanaa että se teidän elämään sopii. ?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos.
   Toiseksi, meille se ei ole ankeaa, että pihalla on käyttöä. :) Emme itse välitä siitä, että puskaa on joka nurkassa. Meidän sydämemme täyttää lämpö kun näemme miten paljon iloa ja käyttöä pihamme nyt saa :) Me pidämme “paahteesta”, mitä Suomessa ikävä kyllä liian harvoin on.

 • .

  Aivan ihana piha! Olisi ihana kuulla miten teidän koirasuunnitelmat etenevät ja oletteko jo tehneet päätöksiä rodun suhteen :). Itsellänikin kova koirakuume kun edellinen koirani kuoli 2 vuotta sitten ja rotu minullakin vielä hakusessa.

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3 Ja on edenneet! Saattaapi olla, että ensi vuonna jo tulee koira.... ja rotu on päätetty <3 ja osanottoni <3 Niin vaikea kohta ja rakkaan haukun muistot kiirivät tasaisin väliajoin mieleen <3 Hyviä hetkiä rodun pohdintaan <3

 • Maija

  Ihanaa, että saitte unelmienne pihan! Onko tekonurmi ympäristöystävällistä?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos! :) Siinä mielessä kyllä, että se on äärimmäisen kestävää! :) Me itseasiassa yritimme saada “kierrätettyä” tekonurmea, eli yritimme saada vanhan Telia stadionin tekonurmesta osan meille kun he sen vaihtoivat uuteen hiljattain. Kyseinen nurmi menikin kokonaisuudessaan Helsinkiin toiselle kentälle, joten sitä ei saatu. Nyt siis tästä nautitaan pitkään ja jos koskaan halutaan lasten kasvettua miettiä toisia suunnitelmia niin laitetaan tää vuorostaan kiertoon :)