CATEGORIES

Terassin laajennus

28.7.2020

Heinäkuun viimeisiä hetkiä viedään. Toivottavasti teillä on ollut ihana kesä tähän asti? Vielähän sitä on jäljelläkin! Elokuussa koittaa meillä paluu arkeen, mikä on ihanaa. Nuorimmat siirtyvät päiväkotiin Kauniaisiin ja esikoinen aloittaa toisen luokan. Uusi arki koittaa. Minä iloitsen siitä, että olen tänä vuonna onnistunut ottamaan heinäkuussa rennosti. Vaikka omalla alalla heinä-elokuun vaihde on yksi vuoden kiireisimpiä, ehdin saamaan paljon valmiiksi ennen lomani aloitusta. Näin ollen sain viime viikkoina tehdä paljon sitä mitä kaipailin – ei aikatauluja, fiiliksen mukaan menemistä, viipyileviä grilli-iltoja ystävien kanssa ja monia läpi kuunneltuja äänikirjoja. On ollut aikaa ja tilaa luovuudelle. Muistivihkoni pursuaa erinäisiä aiheita, mitä haluaisin kanssanne pohtia ja pyöritellä <3 

Heinäkuun aikana saimme tehtyä myös pihahommia. Nyt on kaikki suuremmat hommat tehty. Pohja on valmis, terassi on laajennettu molemmista suunnista ja piha on äärimmäisen toimiva. Tästä valtava kiitos omille appivanhemmilleni. Appiukkoni on ammatiltaan rakennusmestari. Hänen apunsa ja ammattitaitonsa meille uusille omakotitalon omistajille on ollut korvaamatonta. Viime viikolla hän laajensi sivuterassiamme, jotta saimme siitä toimivan kulkuyhteyden trampoliinille sekä ihanan aurinkoterassin alkukevääseen ja syksyyn. 

Tällä sivulla kukkapenkki jatkui talon reunaan asti (katso ennen ja jälkeen kuvat alla). Pojat hyppelivät jatkuvasti mullan yli ja läpi trampoliinille, mistä syystä halusimme siihen helpomman ja turvallisemman kulun. Huomasin keväällä, että tämä kohta on yksi pihamme aurinkoisimpia ja suojaisimpia paikkoja. Siihen paistaa aurinko heti aamusta ja talon nurkkaus tuo suojaa tuulelta. Tässä istuinkin monesti keväällä aamukahvilla kuunnellen linnunlaulua ja mietin, että kohtaa pitäisi hieman laajentaa. Takapihan terassillemme aurinko alkaa paistaa vasta 11 tienoilla, ja viipyy siellä ihanasti auringon laskuun asti, mutta alkukeväästä ja syksyllä se on vielä liian kylmä aamukahveille ilman lämmittävää aurinkoa. Täten ristimme tämän aurinkoterassiksemme. 

ENNEN

JÄLKEEN

ENNEN

JÄLKEEN

ENNEN

JÄLKEEN

ENNEN

JÄLKEEN

ENNEN

JÄLKEEN

Terassin saimme laajennettua appiukon osaamisella. Tyhjensimme kukkapenkin tuosta kohtaa, lisäsimme koloon palan paksua rakennusstyroksia, lisättiin rautaverkko, valettiin betoniin ja sitten laatoitettiin. Tai me mieheni kanssa hankimme tarvikkeet ja teimme vain työtä käskettyä – appivanhempani olivat tässä ihan pro tekijöitä ja kiitos upeasta lopputuloksesta kuuluu heille. 

VALMIS!

Nämä aurinkotuolit ovat nyt tilapäisesti tässä, mutta ajatuksena olisi hankkia tähän vielä joskus kauniit säkkituolit ja joku pieni pöytä. Kunhan kaikki olisi helposti siirreltävissä. Haluan myös että ne olisivat mahdollisimman matalat, jotta näkymä sisältä ulos ei olisi kovin estynyt. Meidän trampoliinimme on todella kovassa päivittäisessä käytössä. Säkkituolilla olisi kiva löhöillä ja katsella poikiemme temppuja. Meillä myös ravaa paljon naapuruston ihania lapsia, joten säkkituolit tässä olisi myös kiva paikka heille hengailla sillä aikaa kun toiset pomppii.

Appiukkoni rakensi meille myös portaat terassin päätyyn puukomposiitista, jota jäi terassin toisen puolen laajennuksesta yli. Tuo  kiven harmaa sävy sopii täydellisesti talomme ulkosivun väritykseen.

Trampoliin alustaksi valitsimme tekonurmen. Luonnonnurmi kuolisi sen alla, hiekka kulkeutuisi jalkojen mukana trampoliinille ja kivialusta olisi äänekäs ja aina aavistuksen hutera. Tekonurmi on siisti vuodenajasta toiseen, pehmeä ja lämmin jalalle sekä helppohoitoinen (ei tarvitse käytännössä mitään). Kiitos laajennetun terassin, pääsevät lapset tännekin puhtain jaloin. Harvemmin heillä on takapihalla edes kenkiä jalassa, joten tämä ratkaisu on ollut toimivuuden lisäksi todella siisti. Ei mutaa, hiekkaa, multaa tai mitään. Tekonurmi on lapsiarjessa osoittautunut ihan äärimmäisen hyväksi ratkaisuksi. Mikäli teitä kiinnostaa myös, suosittelen ottamaan yhteyttä JP Heleniukseen, joka on perehtynyt tekonurmien asentamiseen.

Olemme pihaamme äärimmäisen tyytyväisiä. Piha on toimiva, käytännöllinen ja sillä on nyt hyvin korkea käyttöaste. Vielä pitää tehdä kaikki istutukset terassin kukkapenkkeihin ja aidan vierustalle, mutta vahvasti voiton puolella ollaan! 

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Henni

  Onpa hieno muutos. ?
  Tuli mieleen, että kannattaisiko terassin muutkin istutusaltaat ottaa pois ja laajentaa terassia? Näyttää nykyisellään omaan silmään riskialttiilta kosteuden vuoksi. Ei nimittäin suositella että rakennusten vieressä kasvaisi mitään. Vaikka tuossa kohtaa on terassi, niin kosteus voi kulkeutua talon rakenteisiin.

  • Hanna Vayrynen

   Hei kiitos paljon tästä ja myös huomiosta!
   Meillä kävi rakennusmestari mutta hän ei kokenut tätä uhkaksi, sillä meillä menee terassin alla myös lämmitys ja ilmanvaihtojärjestelmä. Mennään monimutkaisempiin asioihin kuin mitä minä osaisin huomioida, joten kiitos kovasti huolenpidosta <3

   • Henni

    Kiva kuulla että asia kunnossa ☺️

 • Haidi

  Tästä pihasta tuli kyllä niin kiva ja mitä enemmän tätä näkee niin sitä paremmalta se vaikuttaa. Laajennus on toimiva ja näkisin tässä kyllä niin hyvin visiosi säkkituoleista :) Juuri sellainem rentopaikka missä hengailla!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana kovasti! <3 Se on nimenomaan toimiva ja äärimmäisen kovan käyttöasteen omavaa :D Juuri sitä mitä meidän perhe nyt tarvitsee :)

 • Mermar

  Oikein kivan ja toimivan ratkaisun olette yhdessä appivanhempienne kanssa tehneet. Jopa tramppa piiloutuu puun taakse ja sille on hyvä kulmaus tontilla. Teillä on hyvin tilaa tehdä erilaisia ryhmiä terasseille, esim. ruokailua ja oleskelua varten.
  Ihanasta pihasta saatte nauttia koko perhe, ystävät ja lasten kaverit.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos paljon! Tuo kulmaus on kyllä kuin trampalle suunniteltu! Piha saa maksimaalisen käytön! :) Ja kyllä – ollaan iloisia kun tämä piha muuntuu ja taipuu niin moneen <3 Ihanaa kesää sinne <3