CATEGORIES

Perheaikaa

2.9.2020

Näytin teille viime viikolla IG-tarinoissani kun kolme poikaani ovat innostuneet nyt myös valokuvaamisesta. Pojat ovat vanhimman veljen esimerkistä katselleet innoissaan erilaisia TikTok-tansseja ja niiden kuvaamisen lisäksi innostuneet nyt kuvaamaan kamerallakin. He hinkuvat järjestelmäkameraani käyttönsä ja ovat sillä saaneetkin kuvata kotona ja vähän muuallakin. Teiltä tuli pyyntö nähdä kuvatuotoksia, joten tässä niitä olisi! Seuraavat kuvat ovat kaikki kuusi- ja kahdeksanvuotiaamme ottamia.

Näitä otoksia oli ihan huikea käydä läpi! Pojilla selkeästi silmää asetteluun ja kuvasommitteluun! :D Pitää tehdä tätä enemmänkin – sillä itsekin pidän näiden kuvien rennosta fiiliksestä ja pojat ovat aivan innoissaan. Olen sen verran kuville tehnyt, että olen kaikki nämä järjestelmäkameralla otetut raakakuvat käyttänyt Lightroom ohjelman kautta  ja säätänyt hieman valoja, varjoja ja värejä. 

Olemme parhaillaan nopealla parin päivän visiitillä Vierumäellä, sillä miehelleni siunaantui pitkästä aikaa pari peräkkäistä vapaapäivää. Koronan takia jalkapallokausi tiivistyi loppuvuodelle ja heillä on ollut todella kova ottelusuma. Suomalaisessa jalkapallokaudessa ei ole kesälläkään lomia ja viikonloput eivät koskaan ole vapaita koska silloin on useimmiten pelejä, joten tällaiset pienet mahdollisuudet kun voidaan perheen kanssa ottaa yleensä myös pyrimme käyttämään :) Vierulla ei olla ehditty käydä sitten juhannuksen, joten nyt päästiin perheen kesken hieman irtautumaan arjesta ja vetämään henkeä yhdessä. On se kumma miten mökillä vaan rentoutuu ihan erilailla, vaikka itsekin teen täältä töitä ja istun etäpalavereissa. Eilen illalla jo käytiin järvessä uimassa, poimittiin mökkirinteestä marjoja, sytytettiin takkatuli ja pelattiin yhdessä muistipelejä. Katsotaan jos pojat intoutuisivat tekemään oman kuvakollaasin täältäkin! :D

9 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Piia

  Luetaanko teillä kirjoja, ihan perinteisiä paperikirjoja? Iltasatuja? Eikös koululaisille opetussuunnitelmassakin ole tehtävänä sellainen, käydään kirjastossa ja sieltä valitaan mieluisia teoksia, muutama lukuvuoden aikana? Entäs te aikuiset? Itse koen se parhaimmaksi irtautumiskeinoksi. Äänikirja ei ole ollenkaan sama, siinä ei tule rauhoituttua tarinan äärelle samoin. :)

  • Hanna Vayrynen

   Niitäkin luetaan! :) Minä kuuntelen sekä luen ja ihan sama pojilla. Minulla tosin paras irtautumiskeino on poikien futistreenit – ihanaa keskittyä vaan yhteen asiaan:lasten iloon <3

 • Taija E

  Olipas kiva nähdä lapsen silmin teidän meininkiä. Ihanan kodikas tunnelma välittyi. Meillä esikoinen on myös kiinnostunut valokuvaamisesta ja minusta on tärkeää, että hän saa ilmaista itseään hänelle luontevalla ja kiinnostavalla tavalla. Olen muuten viimeaikaisista postauksista huomannut, miten paljon lapset merkitsevät teille ja miten paljon ajattelette asioita lasten kannalta, kuten esim kodin laitossa. Tai siis tietenkin, niin meidänkin perheessä tehdään, mutta tällä lailla vieraan ihmisen blogia lukiessa se vaan tuntuu jotenkin liikuttavalta huomata. Et kuitenkaan mitenkään alleviivaa asiaa, se vain välittyy teksteistäsi. Mukavaa alkanutta syksyä sinulle ja perheellesi :)

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos <3 Niin ihana kuulla jos tälläinen lämmin tunnelma välittyi! <3 Ja ihana kuulla, että sielläkin ollaan innostuttu samasta! Ja kiitos huomiosta - minulle ja miehelleni kaikessa on perhe. Tärkeintä meille on yhteinen aika <3 Kiitos valtavasti ja sitä samaa teidän perheelle! <3

 • Katja

  Onpa ihania kuvia, nuo jälkimmäiset pihalla otetut kuvat voisi olla sinun ottamia! varsinkin ensimmäisessä on silmää kun ovi on vähän blurrattu mutta tausta näkyy selvästi, tuohan voisi olla jostain asuntomyyntilomoituksesta!

  • Hanna Vayrynen

   Eikö! :D Hienosti he jo osaavat! <3

 • Linda

  Ihania arkikuvia ja pojat ovat selvästi omaksuneet äidin visuaalisen silmän. Ei kaiken tarvitse aina olla viimeisen päälle siloiteltua ja tietynlaisten mielikuvien luomista.

 • Tee

  Huikeita kuvia!

 • Haidi

  Ihania nämä poikien ottamat kuvat! Sellaisia elämänmakuisia. ”Snapshots” arjesta :) hyvin kyllä hahmoittavat jo raameja, että ihmiset on kuvassa keskellä, eikä näy vaikka vain keskikroppa :D