CATEGORIES

Syysterassi

28.9.2020

Kulunut kesä on ollut mieletön. Saimme ja saamme edelleen nauttia hyvin aurinkoisista ja lämpimistä päivistä ja illoista. Oma piha on ollut niin kovassa käytössä ja iloinen olen, että annoin mieheni puhua minut ympäri ja tehtiin heti piharemppa. Pojat pelailevat ja leikkivät siellä kavereineen monia tunteja päivässä. Pihamme on meille niin viihtyisä ja nyt jo ihmetyttää miten olemme selvinneet näiden kolmen vili vilperin kanssa niin pitkään ilman sitä :D Vaikka silloin stadissa asuessamme en edes sitä osannut kaivata. Vielä on paljon työnsarkaa pihalla (esim kaikki istutukset on tekemättä!), mutta koko kevään aherruksen ja kiihtyneen työtahdin takia on nyt joutunut ottamaan pientä breikkiä seuraavien kotiprojektien suhteen. Alkurysäyksen jälkeen on iskenyt pieni väsymys, mutta nyt syksyllä yritän taas hiljalleen tehdä niitä kodinkin rästihommia. 

Takapihan terassillamme on kesän ajan ollut tuo ihana lähes 14 vuotta vanha ulkosohvaryhmämme, jota rakastan! Se on erinomaisessa kunnossa muuten, mutta kankaat ovat haalistuneet auringossa. Ensi kesäksi yritän muistaa / jaksaa teettää niihin jossain uudet päälliset. Tämä on nyt viides koti minne sohvaryhmä on matkannut mukanamme. Se sisältää meille paljon muistoja Englannin ja Hollannin kodeistamme. Sen suuri plussa onkin ollut muunneltavuus. Palaset saa irti ja ryhmää voi siten muokkailla eri tiloihin sopivaksi. Siksi se mahtui osaksi meidän edellisen Helsingin kodin parvekkeellekin. Tämä kesän se on ollut pitkästä aikaa kokonaisena ulkoterassillamme, mutta syksyn sateiden (ja taannoisen Aila-myrskyn) saapuessa päätimme siirtää sen lasitetulle terassillemme talvehtimaan. 

Emme koskaan löytäneet sitä täydellistä pöytäryhmää vielä täksi kesäksi tuonne lasitetulle terassille, joten sieltä ei tarvinnut rahdata mitään pois sohvan tieltä. Kokonaisuudessaan sohva ei sinne mahdu, joten päädyimme erottelemaan siitä tällaisen kokonaisuuden.

Koska nyt tuon pitkän avattavan lasiseinän takana on asentamamme poreamme, halusimme ehdottomasti asettaa sohvan talonpuoleiselle seinustalle. Siitä näkee katsella lasten pihaleikkejä sekä ihailla poreammeen tunnelmaa syysiltoina takkatulen ääressä.

Tuo juuttimatto ikävä kyllä otti jo hieman hittiä kun kova sade yllätti ja olimme unohtaneet lasiovet auki. Maton reuna kostui ja nyt siinä on edelleen tuollainen tumma alue. Luulin tämän olevan ulkokäyttöönkin sopiva, taisin olla väärässä :/

Nämä palat eivät mahtuneet lasitetulle terassille, joten tällä hetkellä ne vielä odottavat paikkaansa tuossa katoksen alla (matto tosin on jo korjattu talvehtimaan varastoon). Todennäköisesti tulemme siirtämään kyseiset palaset talveksi yläterassillemme, missä ne ovat sateensuojassa myös. Sinne voi mennä esim. vilvoittelemaan hetkeksi saunan löylyistä.

Olen Tunnelmoija isolla T-kirjaimella, joten nämä viilenevät illat, takkatuli ja lämpimät poreet ovat olleet suurta herkkua. Sytytän melkein joka ilta muutaman kynttilän, nautin kodin rauhasta sekä siitä tulen luomasta tunnelmasta näinä kylmenevinä syysiltoina.

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Lotta

  Ihanan näköistä! <3 Syksyinen tunnelma tosiaan välittyy kuvistakin.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovin <3

 • Katri

  Niin ihana tunnelma siellä! <3

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos <3 Mustakin <3

 • Maija M.

  Ihanasti välittyy alkusyksyn iltojen tunnelma näistä kuvista! Rakastan tätä vuodenaikaa ja tykkään tunnelmoida itsekin kynttilöiden palaessa illan hämyssä. Istua parvekkeella ja tuijotella merta. Mahtavaa, että saitte osan sohvaryhmästä sijoitettua noin kivasti lasitetulle terassille.

  • Hanna Vayrynen

   Nämä kirpeät illat! <3 Ja stadin kotimme merimaisemaa välkkyvän kynttilänvalossa on minullakin hetkittäin ikävä - vaikka mekin saatiin paljon sen tilalle <3 Nauti kauniista maisemastanne <3

 • Mermar

  Voi, miten tunnelmallista. Meitä on kyllä hellitty hienolla syksyllä, puutkin ovat niin kauniita etelää myöten.

  • Hanna Vayrynen

   Niinpä! Niin kaunista! Mieletön syksy!