CATEGORIES

Kaapit kuntoon

15.10.2020

Kerroin teille hiljattain, että Netflixini suositteli minulle tv-sarjaa nimeltä Ammattijärjestäjät. Siinä ystävykset Joanna ja Clea järjestelevät ihmisten vaate-, siivous- ja ruokakaappeja ja näin sujuvoittavat heidän arkeaan. Olin myyty ensimmäisestä jaksosta lähtien. Miten en ennen ollut kuullut tästä? Sisäinen Monicani oli aivan tulessa. Rakastan järjestystä ja olen luontainen organisoija, mutta sarjaa katsoessani sain liudan hyviä vinkkejä vaikka valtaosa asioista olikin juuri sellaisia mitä itsekin olen aina toteuttanut. Meillä kotona kaikella on oma paikkansa, mutta en ole koskaan panostanut kaappien sisällön visuaalisuuteen. Esim heidän käyttämänsä sateenkaari-värijärjestelmä oli minulle ihan uusi ajatus. Innostuin tästä niin paljon, että halusin optimoida omatkin kaapit. 

Otin yhteyttä Kiiraan, kenet tunnen muutamaakin eri kautta. Kiira on 19-vuotias kauppatieteiden opiskelija, jolla on aina ollut intohimo järjestelyä kohtaan ja sen myötä perusti hiljattain oman KonKiira-yrityksen (instagramissa @konkiira), joka myy kodin järjestelypalveluita. Ihailen suuresti tämän ihastuttavan naisen yritteliäisyyttä ja määrätietoisuutta – jo noin aikaisessa vaiheessa hänellä on hyvin selkeät sävelet. Hän menee varmasti vielä pitkälle. Kysyin olisiko hänellä kiinnostusta toteuttaa kanssani postaussarja, jossa jakaisimme käytännönvinkkejä ja apuja arjen järjestykseen. Innostuimme molemmat yhteisestä ideasta niin paljon, että ryhdyimme hommiin heti. 

Kuten teistä varmasti monet tietävät – rakastan järjestystä. Minun on suorastaan vaikea keskittyä, jos ympärilläni vallitsee kaaos. Kun kaikelle on oma paikkansa, on järjestystä helpompi pitää yllä ja aikaa turhaan etsimiseen menee paljon vähemmän. Arkikin sujuvoituu kun järjestykseen on laitettu ajatusta ja kaikessa on oma flownsa. Näin isommassa lapsiperheessä se on valtavan tärkeä osa arkeamme, että asioilla on paikkansa. Se on mahdollistanut lapsillemmekin enenevää omatoimisuutta, kun tavarat ovat paikoilla minne he yltävät helposti ja osaavat myös omat tavaransa laittaa. Toki kaiken harjoittelu vie oman aikansa, mutta tästä on heille myös suuresti apua kun he kokevat itse osaavansa ja pystyvänsä. Puhumattakaan siitä, paljon se vapauttaa myös omaa aikaani. En halua olla koko ajan palvelemassa – haluan kannustaa poikiani omatoimisuuteen ja siihen, että he ovat pystyviä ja osaavia.

Kuten olen jo vuosi sitten todennut haluan, että blogini olisi teille arjen apuri. Paikka mistä saa vertaistukea, ideoita ja konkreettista apua arkeen. Tästä alkaa Kaapit Kuntoon-postaussarja, missä jaamme teille ennen ja jälkeen kuvia keittiön, eteisen, ja kodinhoitohuoneen kaapeistamme sekä annamme vinkkejä järjestyksen luomiseen ja ylläpitoon. Varsinkin nyt tänä vuonna kun ihmiset ovat paljon kotona toivon postaussarjan tuovan paljon ideoita ja iloa kotiin. Ensimmäisen osion saimme jo eilen järjesteltyä ja kuvattua vain muutamassa tunnissa. Ensimmäinen postaus siis pian ulkona!

Kiran aikaisempia ennen ja jälkeen toteutuksia voit käydä katsomassa @konkiira Instagram-tililtä. 

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Veera

  Ihan mahtava idea! Odotan postauksia innolla!

 • Anna

  Hei tää kuulostaa huipulta sarjalta! Ihanaa, kun sulla löytyy aina uusia ideoita blogiin, jotka tuo sekä konkreettista apua meille lukijoille, mutta samalla mukavaa viihdettä. Tää on just syy miksi seuraan sua vuosien jälkeenkin. :)

 • HJ

  Kuulostaa hauskalta yhdessä tekemisen meiningiltä että odotan innolla tulevaa.

 • Sonja

  Jes mahtavaa Hanna! Odotan innolla seuraavia postauksia, ja hienoa, että sait Kiirankin tähän mukaan!

 • Jade

  Mahtavaa, odotan innolla ??????

 • Minna

  Voi vitsi, jään innolla odottamaan tätä sarjaa :D

 • Haidi

  Rakastan tälläisiä ennen ja jälkeen siivoilu juttuja! The Home edit törmäsin ekan kerran vuosi sitten Lauren Conradin podissa ja silloin kaapit saivat ekan järkkäyskierroksensa. Nyt taas jaksot katsoneena löytyi monta hyvää ideaa millä saa omat kaapit taas hieman järkätymmiksi. Nyt pitäisi vaan päästä ostamaan ”product” jotta saisi kaikki kuntoon :D ihana jäädä katselemaan millainen järkkä teille syntyy!