CATEGORIES

Vuorokauden irtiotto

27.10.2020

Viime lauantaina pyrähdin kahden ystäväni kanssa Vierumäelle vuorokaudeksi. Meillä on jo pidempään ollut puheissa tällainen nopea irtiotto. Toteutus on ollut haasteellisempaa töiden, arjen velvollisuuksien ja lasten harrastusten pyörteissä – harrastavia lapsia kun meilläkin on yhteensä kahdeksan. Mutta nyt lähes ihmeen kaupalla pääsimme lähtemään extempore-yhden yön irtiotolle!

Matkalla pysähdyttiin Lahden Karismassa hakemassa illan ja seuraavan aamun ruoat. Yllätyimme suuresti, kun isossa kauppakeskuksessa ei maskeja juurikaan näkynyt – vaikka oli lauantai-iltapäivä ja asiakkaita normaalia enemmän. Arviolta vain 20 prosentilla asiakkaista oli maski kasvoillaan. Tuskin kukaan näitä maskeja erityisemmin tykkää käyttää, mutta tehdään se kuitenkin meidän kaikkien turvallisuuden ja terveyden vuoksi. 

Kauppareissun kruunasi Karisman ihana kaupankassa, joka pyysi nähdä paperit kun ystäväni ostivat illaksi kaksi saunasiideriä. Me 36-vuotiaat väsyneet äidit olimme erittäin otettuja. Virkistävä viikonloppureissu oli tainnut jo tuossa vaiheessa tehdä tehtävänsä :D

Vierumäelle ajaa ihanan nopeasti keskustasta – reilun tunnin verran matka kestää pysähdyksistä riippuen. Aurinko laskee tähän vuodenaikaan aikaisin mailleen, mutta ehdittiin nähdä auringonlasku mökinrannalta. Niin kaunista ja rauhoittavan hiljaista.

Mökille saavuttuamme laitoimme bataattikookoskeiton aluille ja sitten suunnattiin yhdessä pelaamaan tennistä. Kuvasta saattanee päätellä miten totista hommaa se meidän kesken oli.

Tenniksen jälkeen palattiin mökille syömään, käytiin saunomassa, pohdittiin josko oltaisiin käyty järvessä pulahtamassa (ei kuitenkaan uskallettu) ja vietettiin ilta spa-moodissa vähän erilaisilla maskeilla viiniä ja juustoja nauttien. 

Oli kerrassaan ihanaa. Juteltiin aamun pikkutunneille asti aivan kaikesta maan ja taivaan välillä poukkoillen. Muisteltiin kreisejä yhdessä elettyjä teinivuosia, pohdittiin kuinka Britneyn tulisi muuttaa Suomen metsien rauhaan (#freebritney) ja vertailtiin hyviä sijoituskohteita lastemme tulevaisuutta miettien. Hiljaisia hetkiä ei ollut.

Aamu otettiin kaikessa rauhassa ja nautittiin hidas aamupala poukkoilevia ja naurun hörähdyksen täyteisiä keskusteluita jatkaen. 

Vasta 11.00 suuntasimme Barre-tunnille, jota olin jo pitkään halunnut kokeilla. Pidän pilateksesta sekä joogasta ja pienenä harrastin balettia vuosia. Barre yhdistellee näitä kaikkia, joten odotin tuntia suurella mielenkiinnolla. Olin myyty jo ensimmäisestä pliéstä. Tunnin aikana heräsi palava into aloittaa barren lisäksi myös aikuisbaletti. Barre ei todellakaan ollut mitään kevyttä venyttelyä, vaan laittoi lihakset todella töihin! Tunnin jälkeen olin aivan intona – kuin sisälläni olisi herännyt taas se balettia rakastanut pikkutyttö.

Innostuin niin paljon, että vietin hyvän tovin sunnuntai-iltana googlaillen barre- ja aikuisbalettitunteja. Löysinkin muutaman sopivan paikan ja olen tänään menossa ystävän kanssa ensimmäiselle aikuisbalettitunnille! 

Vielä ennen kotiin suuntaamista käytiin nopealla happihyppelyllä Vierumäen ympäristössä. Alueella on monia upeita peilinkirkkaita lampia ja kauniin jylhiä näkymiä tarjoavia harjuja. Reilun puolen tunnin reippailun jälkeen hyppäsimme autoon ja totesimme kaikki, kuinka paljon pidemmältä tuo vietetty 24h tuntui – se oli aivan mahtava miniloma! Saatiin kaikki aivan uutta energiaa. Tämä on toteutettava pian uudestaan – niin tyttöjen kesken kuin perheittemme kanssa. Joulukuussa miehelläni alkaa loma, joten toivottavasti silloin viimeistään päästään taas Vierumäelle sporttaamaan koko perhe.

Kiitos rakkaat – oli ihanaa!

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Johanna

  Kiitos taas mainiosta postauksesta, muistuttaa siitä mikä on tärkeää ja tuo arkeen kivan tauon, liikkuen ja nauttien.

  Ennen kaikkea vastuullisesti – arvostan sinua ja ystäviäsi suuresti tässä. Olet esikuva ja selkeästi vastuullinen sellainen.

  Luen blogiasi ilolla inspiroituen!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana <3 Eletään erikoisia aikoja, mutta uskon vahvasti että meidän on jotenkin yritettävä VASTUULLISESTI elää tätäkin arkea mahdollisuuksien mukaan. <3

 • Nina

  Kuulostaa mitä ihanimmalle viikonlopulle! Ja toivottavasti balettituntikokeilu osoittautui mielekkääksi :)! Mihin balettikouluun ja opettajalle päädyit? Opettajissakin on todella paljon eroa, eli jos tunti ei vaikka ollut se kaikkein onnistunein, voi toisen opettajan tunti osoittautua osoittautua aivan helmeksi. Baletissa on vielä se added bonus, että esteetikko voi saada leotardeista ja balettihameista aivan uuden obsession :D

  • Hanna Vayrynen

   Oli kyllä aivan ihana viikonloppu! Ja eka aikuisbalettituntikin oli kiva! Mentiin tosin minulle vielä aivan liian nopeaan tahtiin eikä tunnista vielä oikein saanut kaikkea irti, mutta ehkä kun pari kertaa käy niin muistuu kaikki paremmin mieleen ja pysyy paremmin mukanan :D Ja jep… mä niin haluan jonkun leotardin! :D

 • Mimmu

  Hei ihana postaus! :) Kiva kun kerroit teidän minilomasta ja postauksen kuvistakin tykkään kun eivät ole niin siloteltuja vaan ihanan rentoja ja tunnelma välittyy hyvin :)

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana kuulla! <3 Kiitos kovin!

 • Evelynnn

  Heippa!

  Asun Lahdessa, mutta vietän paljon aikaa Helsingissä. Olet oikeassa, Lahdessa ei juurikaan käytetä maskeja :/ Itse käytän silti maskia Lahdessa, koska olen tottunut siihen, että Helsingissä lähes kaikilla on maski metrossa, ruokakaupassa yms. Itseäni jopa vähän “hävettää” käyttää maskia Lahdessa, vaikka siinä ei ole mitään hävettävää ja muitahan siinä suojaan ja teen oman osani.

  Onko toinen noista kavereistasi joskus ollut jossain videollasi blogissa vuonna kivi ja keppi?? Oliko se joku tyyliin liittyvä video? En muista mistä tällainen flashback tuli ja muistanko oikein :D

  • Hanna Vayrynen

   Voi onpa kurja! Meilläkin asuu paljon ystäviä Lahdessa, mutta tämä ei ole tullut puheeksi. Pitääkin kysellä mitä he ovat huomanneet!

   Ja siis apua – voi hyvinkin olla :D Sillä ollaan näiden ystävieni kanssa tunnettu 15-vuotiaista saakka ja ollaan tehty niin paljon kaikkea etten edes muista :D MUtta tais Leedsissä olla joku video mikä kuvattiin :D

 • ritva

  Kuulostaa kivalta irtiotolta, niitä tarvitsee välillä vaikkei olisikaan monta päivää kestäviä.
  Olin sunnuntaina pojan lätkäpelin takia Lahdessa ja kävin Karismassa myös. Ruokakaupassa olin todella yllättynyt maskien vähyydestä. Päin vastoin, tuntui että sain pitkiä katseita kun kuljin musta maski kasvoilla, tuntui oudolta…
  Itsellä alkaa olla jo alaston olo, jos menee kauppaan ja maski vaikkapa unohtunut autoon.

  • Hanna Vayrynen

   Siis aivan sama kokemus! Tuntui että meitä tuijotettiin ikään kuin maskin käyttö olisi outoa? Sama – en enää kehtaa mennä kauppaan ilman maskia.

 • Haidi

  Teillä on ollut kyllä ihanan rentouttavan kuuloinen viikonloppu. Hyvien ystävien seurassa lyhytkin aika tuntuu riittävän vaikka mihin mielenkiintoiseen ?

  • Hanna Vayrynen

   Se on kyllä juuri näin <3 Pienikin aika tekee ihmeitä! <3

 • Johannes Suni

  Kiva, että sinulla on noin läheisiä kavereita, joiden kanssa tuollainen on mahdollista toteuttaa!!!!

  Upeaa viikkoa sinulle

  https://suninidea.blogspot.com/2020/10/heijastava-kasvomaski.html

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos <3 Olen erittäin kiitollinen ystävistäni <3