CATEGORIES

Joulumetsä

23.11.2020

Muutimme alkuvuodesta omakotitaloon Kauniaisiin. Talo oli meille suoranainen unelma toiminnallisuutensa, erinomaisen pohjan ja mahtavan avaran tilansa takia. Jo ensimmäisellä näytöllä mietimme, että tänne saisimme rakennettua unelmiemme joulun. Meillä on pitkään ollut haave tilasta, jonne mahtuu niin pitkä pöytä, että meidän molemmat perheet mahtuisivat sen ääreen. Nyt lähestyy ensimmäinen joulu unelmiemme kodissa, joten jouluttajalla lähtee erittäin todennäköisesti mopo käsistä… Mennään vasta marraskuussa ja mopo on jo ojassa…

Ostin pari vuotta sitten hollantilaisesta verkkokaupasta (Royal Christmas) lumisen tekokuusen, jota olin jo muutaman vuoden ajan kuolannut. Kun edellinen meitä 13 vuotta palvellut tekokuusi hajosi lopullisesti, viitsin viimein himoitsemani kuusiostoksen tehdä. Se oli täydellinen Helsingin asuntoomme. Nyt kuitenkin tuo sama kahden metrin korkuinen kuusi hävisi isoon yli kuuden metrin korkuiseen aulatilaan kuin hyttysen henkäys. Menin jälleen tutulle Royal Christmasin sivustolle ja tutkin lumisien kuusien valikoimaa. Suurin vastaaava kuusi valmiilla valoilla oli 270cm. Olisin halunnut 3 metrisen, mutta sellaista en löytänyt – etsin vastaavaa monilta muiltakin sivustoilta. Mietin ihan vihreää kuustakin, jota oli 3 metrisenä, mutta olen tykästynyt tuohon lumiseen versioon. Täten päädyin tilaamaan sen samasta verkkokaupasta kuin edellisenkin kuusemme. 

Kun pystytin isomman 2,7 metriä korkean kuusen aikaisemman 2 metrisen viereen ihastuin heti siihen miltä ne näyttivät yhdessä. Olin ajatellut myyväni vanhan kuusemme, mutta totesin nopeasti, etten halua siitä luopua. Tuo uuden kuusen korkeus osoittautui lopulta loistavaksi. Yli kolme metrinen kuusi olisi ollut alaosasta jo liian leveä ja haukannut isomman palasen halkaisijaltaan lattialla. Nämä kaksi kuusta sai aseteltua tuohon aulaamme niin, että ne eivät ole mitenkään tiellä vaan tuovat ihanan joulumetsäfiiliksen kotiimme.

 

Tuo 2,7 metriä korkea kuusi on siinäkin mielessä nappi valinta, koska jos se olisi isompi niin sen latva ei enää näkyisi olohuoneestamme vaan se katoaisi portaikon taa.

Vieressä olevasta kuvasta hahmottaa paremmin kuusen koon kun seison sen rinnalla.

Olin ajatellut laittaa yhden pienemmän (120cm) samaa sarjaa olevan joulukuuseen yläkertaan lasten huoneiden yhteyteen, mutta se tasapainotti niin kivasti näitä kahta isompaa kuusta portaikon toisella puolella, että se jäi siihen. 

Todennäköisesti laitan vielä tuon kaksi metriä korkean kuusen ulos lasiterassillemme ennen aattoa ja koristelemme  vain tuon isoimman 2,7 metriä korkean. Kaikkia kolmea emme koristele. Minulla on vielä valoköynnöksiäkin laatikossa, joita tulen vielä esim. portaikon kaiteisiin lisäämään. Muun koristelun aloitan heti joulukuun alettua :D Että odotan sitä että saan kuusien alustat täytettyä lahjoilla ja stereoista pauhaa joululaulut täysillä <3

Olen totaalinen jouluhullu ja niin onnellinen, että saamme viettää nyt ensimmäisen joulun uudessa kodissa sitä koristellen ja jouluisaksi tehden. Nämä kuuset ovat minulle  oma taianomainen joulumetsä! Juuri mitä tämä pimeä vuodenaika tänä erikoisena vuonna tarvitsee. Siinä onkin oma jokavuotinen jouluteema: winter wonderland <3 

Tänä vuonna tuntuu, että todella moni on ottanut varaslähdön jouluun. Kuten yksi ihana seuraajani sen totesi: Joulu on enemmänkin kuin viides vuodenaika, joten otetaan siitä kaikki irti! Onko teillä jo otettu joulukoristeita esille?

11 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Eve

  Moikka. Ihanalta näyttää! Mutta mun on pakko kysyä nyt mua pitkään vaivannut kysymys. Miten teillä on tekokuusi?! Mikä tämä tekokuusivillitys oikein on ? Eikö sen pitäisi olla aito kuusi tuoksuineen ja havuineen? Mun ei tätä tarvi sinänsä enempää miettiä, kun mies järkyttyy pelkästä muovikuusen ajatuksesta niin, että asiasta keskustelukin on hankalaa ?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos :)
   Tämä on meille ihan itsestäänselvä asia. Meillä on ollut kaksi isoa koiraa (miksi aikanaan tekokuusi hankittiin) ja nyt kolme lasta (ei tosin enää niin pieniä), mutta ollaan totuttu muoviuuseen jo yli vuosikymmenen ajan. Harvemmin olen myöskään nähnyt niin tuuheaa aitoa kuusta, mistä itse pidän. En itse kestä sitä havurumbaa, mikä aidosta kuusesta tulee. Meille siis aivan selkeä valinta, mutta aito / muovi on monelle aika tottumuskysymys :)

 • Helena Koivisto

  Ite Jouluhulluna tuli hymy huulille. Näyttää ihan White Housen Decorationille. Onpa ihana tunnelma. Jouluisaa, ihanaa, överiä, Jouluisaa. Ihana Joulusisustus!! Laitanpa itellenikin parit uudet Jouluvalot!

 • Mimmu

  Oi miten kauniit kuuset, sopii todella hyvin teille ja luo totta tosiaan satumaista joulumetsätunnelmaa <3 Pakko kysyä tuosta kuusen koristelusta kun olet tarkka sisustuksessa ja maininnut välillä sinussa olevan paljon "monicamaisia" piirteitä, niin miten teillä on hoidettu kuusen koristelu lasten osallistumisen osalta? Itselläni ei ole lapsia ja olen myös etenkin joulukuusen suhteen hyvin "monicamainen", eli kaiken täytyy olla just eikä melkein symmetristä ja ei mitään tonttu-ukkoja tms. kuusen koristeiksi. Muistan aina Frendeistä sen jakson kun Monica antaa ensin ystävien koristella kuusen, mutta kääntää sen lopulta toisin päin niin, että ystävien koristelema osuus menee piiloon :D En tiedä miten itse tekisin jos minulla olisi lapsia, varmaan heidän huoneessaan olisi sitten erikseen heidän koristelema kuusi, missä koristeet voisi olla vinksin vonksin ;)

 • RITVA

  Kuinka upean näköiset kuuset, kuin tehty tuohon.
  Näyttävät hienoilta jo ilman koristeitakin. Mukavaa joulun odotusta teille ja voi kun saataisiin hiukan lunta tänne eteläänkin.

 • Kaisa-Maria J.

  Niin ihanan jouluisen näköistä! ?
  Täällä on itse asiassa tismalleen sama juttu joulukuusien koon suhteen. Nimittäin viime jouluksi hankin lumisen tekokuusen ja maaliskuussa muutettiin uuteen kotiin, jossa huonekorkeus on aivan eri luokkaa kuin entisessä kodissa.
  Parhaillaan odotan uutta, isompaa kuusta saapuvaksi Royal Christmasilta ?
  Kyllä nyt saa jouluttaa ja tuoda valoa tähän koronaharmauteen!

 • Jasmin

  Jos kirjoittaisit joulupukille kirjeen nyt, mitä siinä lukisi??

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 • Jemmi

  Upean näköistä :) itsekin viime vuonna tilasin Hollannista upean kuusen sinun vinkistä. Heidän asiakaspalvelu toimi loistavasti kun valitettavasti toinen kuusi oli lyhyempi kuin tilattu. Eikö sivusto keinotekoiset-kuuset.fi ole sama firma mutta nyt myös suomeksi? Ihanaa lukea joulun fiilistelyä ja se ei ole lainkaan liian aikaista <3

 • Jaana

  Todellakin on kuusi laitettu valoineen paikoilleen. Ajattelin, että koristeet voisi lisätä joulukuun puolella. Joulukuusi on niin ihana, että olisi sääli ihailla sitä vain viikon verran jouluna. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että viides vuodenaika alkakoon marraskuussa ;D

  Nuo lumiset kuuset teillä on mielettömän kauniita ja aivan ihanasti täydentävät toisiaan noin kolmikkona <3 Mä olen ostanut meidän kuusen ekaan omaan asuntooni vuonna 2001. Tämä oli joku hintavampi malli silloin ja mitä ilmeisimmin laadusta olen maksanut, kun kaikki nämä 19 vuotta jo kestänyt. Viime jouluna huomasin parissa oksassa pientä purkautumista. Seuraava kuusi voisi kyllä olla meilläkin tuollainen luminen.

  Ja siis ymmärsinkö oikein, että näissä teidän kuusissa on valot valmiina?

 • Moona

  Aivan ihanat! Ja juuri tuo kokonaisuus kaiken kolmen kuusen kera, todella ihana fiilis! Olen pistänyt visusti talteen tuon vinkkaamasi hollantilaisen kuusikaupan, josko johonkin tulevaan kotiin saisin sieltä isomman kuusen hankittua. Nyt reilu 60-neliöisessä koirakodissa olen tyytynyt vain pieneen kuuseen. Todellinen jouluttaja asuu täälläkin ja joka vuosi odotan joulua ja koristelua kuin kuuta nousevaa. Olen myös aika hyvin pitäytynyt siinä, että joulun saa räjäyttää kotiin heti marraskuun puolivälin jälkeen. Koristelen silloin jo kuusenkin. Jotenkin kaikkine kiireineen tämä joulunaika meinaa hujahtaa aina liian nopeasti ohi, joten tunnelmoin ja fiilistelen mielelläni jo marraskuun puolella, että ehdin varmasti rauhassa. Mikä sen mukavampaa, kun aamun (ja illan ja ympärivuorokautisessa ?) pimeydessä alakerrasta loistaa joulukuusi ja muut kausivalot <3 Pipari-, juusto- ja glögijutut aloitan myös hyvissä ajoin.

 • Petra Hellén

  Aivan ihanat! <3 <3 <3 Mä myös todellakin aion aloittaa joulutuksen mahd. pian tän korona-ankeuden vastapainoksi :)