CATEGORIES

Viime viikon kuulumiset

30.11.2020

Uusi viikko ja uudet rajoitukset. Paheneva koronatilanne on laittanut muutamia meidän suunnitelmia uusiksi, mutta edelleen ollaan toiveikkaita pienen perhejoulun suhteen. Elämme mahdollisimman varovasti ja noudatamme vallitsevia suosituksia, jotta jouluna ei tarvitsisi mahdollisesti jopa “lock downiin” mennä. Moni alkaa olla korvia myöten täynnä koronaa, mikä on enemmän kuin ymmärrettävää. Toivon silti kovasti, että saisimme näillä voimaan tulleilla rajoituksilla ja suosituksilla tartuntamäärät laskuun.

Tässä kuulumisten muodossa hieman viime viikon tapahtumia ja muuttuneita suunnitelmia. 

Vatsavaivoja

Jo aiemmin mainitsemani vatsavaivat äityivät yksi ilta niin inhottavaksi, että hakeuduin keskiyön paikkeilla päivystyksen puolelle Espoon Jorviin. Minusta otettiin verikokeet ja todettiin, ettei ole akuuttia hätää, joten sain lääkkeeitä (jotka onneksi auttoivat) ja pääsin kotiin. Seuraavana päivänä suuntasin kuitenkin Mehiläiseen, jotta pääsisimme paremmin kartalle siitä, mikä minua on mahtanut jo melkein vuoden ajan vaivata. Olen aiemminkin käynyt vatsaspesialistin vastaanotolla ja gastroskopiassakin mustan pitkän letkun niellyt, mutta mitään selkeää ei löydettu. Mehiläisessä otettiin taas verikokeita sekä ultraääni, mutta aivan selkeää syytä ei löydetty. Todennäköisesti epämääräiset oireet johtuvat sappikivistäni, jotka tehtiin vahinkolöydöksenä kolmannen raskauteni jälkeen kun umpparini tulehtui. Nyt sain kuitenkin uuden 2 viikkoa kestävän lääkityksen, jos kyse kuitenkin olisi orastavasta refluksitaudista. Seuraillaan miten se toimii ja jos se ei tuo toivottua tulosta, edessä on todennäköisesti tähystyksessä tehtävä sappirakon poistoleikkaus. Mutta seuraillaan.

Lisääntyneeseen oireiluun varmasti vaikuttaa tämä erikoinen vuosi. Kotona pääsääntöinen pysyttely, päätteellä istuminen ja päivisin vähemmän otetut askeleet eivät tee keholle erityisen hyvää. Nyt todella yritän priorisoida omaa terveyttä muistamalla päivittäiset kävely- / juoksulenkit työajan välissä – enkä vain paahda menemään “teen vielä vain tämän”-petollisella ajatuksella. Havahdun liian usein siihen että en lähtenyt ulos tai syönyt kunnon lounasta vasta kun lapset pitää jo hakea päiväkodista. 

Uusi sarja

Aloitin uuden sarjan – nimittäin Netflixistä löytyvän Crownin. Olen pitkään jostain kumman syystä ajatellut, että kyseinen sarja ei ole minulle. Miten väärässä olinkaan. Sarja on niin taidokkaasti kuvattu ja on hyvin mielenkiintoinen katsaus Windsor-suvun (osittain oletettuun) historiaan. Olen pienenä tyttönä ihaillut suuresti prinsessa Dianaa, mutta en ole juuri koskaan päätynyt miettimään kuningatar Elisabethin elämää. Miten kirjava ja kivinen tie hänelläkin on ollut kuljettavanaan. Varsinainen rautarouva. Olen katsonut vasta ensimmäisiä jaksoja ensimmäiseltä tuottarilta, joten minun joulukuuni kotoiluhetket on sillä pelastettu. Harmikseni miestäni ei sarja kiinnosta yhtään, joten tämä jää enemmänkin vain minun sarjakseni.

Peruuntuneita suunnitelmia

Meillä on ollut perinteenä pitää kummiglögit lastemme kummeille ja kummilastemme vanhemmille. Olemme pitkälti lastemme kummeja ristiin, joten puhutaan n. kuudesta perheestä. Olimme aikaisemmin ajatelleet pitävämme porrastetusti kummiglögipäivän, mutta vallitsevassa ja melko nopeasti taas eskaloituneessa tilanteessa emme sitä uskalla tai koe vastuulliseksi nyt järjestää. 

Meillä on ollut tapana myös järjestää “serkkujoulujuhla” hieman ennen joulua äitini kahden siskon ja heidän lapsien eli meidän serkkujen kanssa. Pahenevan tilanteen vuoksi päädyimme peruuttamaan senkin. Hieman vielä pohdimme, josko uskaltaisi nähdä varovasti ulkona – missä voisi helposti pitää turvavälejä maskien kanssa, mutta kuitenkin kaikki voisivat toivottaa toisilleen kasvotusten hyvät joulut.

Kaiken kaikkiaan olemme karsineet omat kontaktit ihan minimiin. Miehelläni alkoi juuri loma päivätöistään, joten hän ei enää treeneissä ole monien kanssa kontaktissa. Oma työ on onneksi mahdollista tehdä melkein täysin etänä, joten en töiden takia näe myöskään ketään. Myös kummilasten joululahjaostokset olen ostanut kaikki netistä – sujuu niin mukavasti ja helposti. Aivan täysin kevään kaltaisiin eristyksiin emme vielä ole asettautumassa, vaan yrtämme luoda oman “koronakuplan.”

Ja sitten vielä pieni kevennys viime viikon tapahtumiin. Kävelimme poikien päiväkodin ohi kun pojat olivat aamupäivän ulkoilullaan ystäviensä kanssa. He olivat kovassa työn touhussa ja kaivoivat isoa kuoppaa aidan vieressä olevaan hiekkalaatikkoon. Isänsä huomattuaan hiekasta nousi meidän keskimmäisen pojan riemastunut naama joka huudahti: “Isi – me kaivetaan isoa kuoppaa! Ja sit me karataan täältä!” :D

Millaisia ajatuksia uudet rajoitukset ja tämä loppuvuoden kokonaisutilanne sinussa herättää? Jaksaako vielä? Miten te aiotte selvitä läpi loppuvuodesta? 

21 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kirsi

  Hei,
  ihanat kuvat! Koronarajoitukset tietenkin harmittavat, mutta kaikkien parhaaksihan tämä on. Meidän perheessä varsin pieleen mennyt koko vuosi koronan takia. Keväällä etänä tyttären ylioppilasjuhlat, juhlimme perheen kesken. Nyt joulukuussa etänä toisen tyttäremme ylioppilasjuhlat, jälleen juhlimme vain oman perheen kesken. Myös tyttäremme sotilasvala jäi livenä näkemättä, emmekä ole päässeet edes sotkun munkkeja maistamaan. Eniten harmittaa jostain kumman syystä kuopuksemme ensimmäisen luokan joulujuhla, tämäkin tulee videoituna, mutta eihän se ole sama asia lainkaan.
  Kiitollisia saamme toki olla; koko perhe, läheiset ja muut omaiset olemme säästyneet virukselta! Mieheni saa tehdä etätöitä ja onkin niitä tehnyt maaliskuusta saakka. Itse olen hoitoalalla, joten tartunnan uhka päällä koko ajan. Vielä jaksaa tsempata, mutta jouluna on ihana käpertyä lasten kanssa omaan kotiin ja vain nauttia yhdessäolosta.

 • Maybelline

  Moikka! Minulla todettiin sappikivet ensimmäisen raskauden jälkeen. Sain 3 kertaa tosi pahan kipukohtauksen ja kerran jouduin soittamaan ambulanssin. Kivut olivat ihan hirveitä ja oli tosi pelottavaa kun vauva oli silloin tosi pieni. Mun vatsa ultrattiin yksityisellä ja sappirakossa oli kiviä. Minut laitettiin leikkausjonoon. Kohtauksia ei sitten vähään aikaan tullut ja melkein unohdin koko asian. Sitten sain soiton ja ilmoitettiin että leikkausaika olisi parin viikon päästä.

  Jännitin leikkausta tosi paljon, mutta ihan turhaan. Kaikki sujui tosi hyvin ja leikkaus tehtiin Jorvissa. Kururgi näytti leikkauksen jälkeen kuvan sappirakostani, joka oli täynnä pieniä kiviä/sakkaa. Leikkaus oli nopea ja tehtiin nukutuksessa. Kipukohtauksia ei ole sen jälkeen tullut. Tulin myös tuon leikkauksen jälkeen uudelleen raskaaksi pari kuukauden päästä ja olin tosi iloinen ettei raskauden aikana tarvinnut pelätä kohtauksia.

  Lääkäri kertoi muuten, että sappikivet on yleisiä raskauden aikana ja sen jälkeen. Ilmeisesti hormonit vaikuttaa. Edelleen minullakin on välillä vatsavaivoja, mutta ei onneksi enää niitä pahoja kohtauksia. Ruokavaliolla saan pidettyä vaivat jotenkin kurissa.

  Toivottavasti sinunkin vaivat helpottaa. Tsemppiä ja hyvää joulun odotusta :)

 • Maija M.

  Mahtava loppukevennys! :D
  Toivottavasti saat selville, mikä vatsaasi vaivaa ja saat rauhan asian kanssa. Inhottavia kaikki terveysongelmat, koska ne vievät hirveästi tilaa ajatuksissa :/
  Toivon, että suomalaiset jaksaisivat koronarajoituksia. Ikävä kyllä maskittomuuteen törmää edelleen paljon julkisissa tiloissa ja se suututtaa. Lyhyellä tähtäimellä pitää pystyä elämään rajoitusten puitteissa, jotta pitkällä tähtäimellä elämä normalisoituisi. Jonain päivänä, kun katsomme taakse päin, toivottavasti toteamme, että eihän se koronajakso todellakaan kovin pitkä ollut, silloin se vain tuntui pitkältä ajalta.
  Tältä joulukuulta on tietenkin kaikki pikkujoulut peruttu ja oli jo hyvin varhaisessa vaiheessa selvää, että joulu Alpeilla jää tänä vuonna väliin. Toivon, että pysytään kaikki terveinä, jotta perinteinen perhejoulu maalla voitaisiin viettää edes jollain kokoonpanolla.
  Ja hei, miehellesi sellainen viesti, että The Crownissa on myös paljon prinssi Philipin elämän eri tapahtumiin keskittyneitä jaksoja, kuten myöhemmin myös poikansa prinssi Charlesin. Miehinen näkökulma saattaisi kiinnostaa. Minä ja mieheni ollaan katsottu about kaikki jaksot yhdessä :)

 • Jenni

  Toivottavasti ikäviin vatsakipuihin löytyy syy! Mulla diagnosoitiin refluksitauti kolmisen vuotta sitten, ja sitä edelsi samantyyppinen ajanjakso mitä tuossa kuvailet. Ei se mukavin sairaus, mutta tietyillä elintapamuutoksilla oon saanut tilanteen kuriin ja voin nykyään pääosin hyvin, ja lääkkeitä tarvitsen enää harvoin. Kannattaa ehdottomasti katsoa tuo kortti, ja toivotaan, että syy kipuiluun löytyy oli se mikä hyvänsä <3

 • eikiitosrajoituksille

  Yritetäänkö näillä uusilla rajoituksilla pelotella kansa ottamaan korona rokote kun sellainen suomeen tulee…… Älkää unohtako mitä pysyviä sivuoireita H1N1 rokote maailmalla aiheutti.

  • Kateliini

   Sivuvaikutus sikainfluenssarokotuksessa oli hyvin valitettava. Uusimpien tutkimuksen mukaan nämä perimältään narkolepsialle alttiit olisivat sairastuneet narkolepsiaan myös tuon influenssan sairastaneena. Joten kaikkea ei voi laittaa rokotteen niskaan. Ja se pelasti lukemattomia ihmishenkiä.

  • RITVA

   Eiköhän nyt tässä vain yritetä suojella ihmisiä. Rokotteen saa kuitenkin aika pieni osa väestöstä näin alkuun.

 • Henna

  Kyllähän tässä on runsaasti suunnitelmia muutettu. Ikävä on nähdä, että kaikesta taloudellisesta riskistä (yhä tiukentuvat rajoitukset tarpeen) ihmiset niin laajalti jättää noudattamatta ohjeita ja on jopa porukkaa, jotka eivät ”usko koronaan”, niinkuin se joku uskon asia olisi. Ja mitä tulee kyllästymiseen, niin tottakai kaikkia harmittaa ja kyllästyttää, onhan tämä nyt todella ikävää ja etenkin pitkittyessään, mutta onneksi rokoteasia näyttää lupaavalta aiemmin kuin uskalsi toivoa. Ihmiset ovat vaan niin itsekkäitä, että kun kyllästyttää niin ei ole mitään vastuuta, on vain vapauksia. Ei ohjeiden noudattajistakaan tämä mitenkään miellyttävää ole, mutta niin vaan vastuu tunnetaan ja asiassa toimitaan, kun eihän tässä nyt vaihtoehtojakaan ole. Kaikki varmasti poistaisi Koronan pois kokonaan ja välittömästi jos vain voisi, mutta ei se nyt mihinkään tässä katoa. Tsemppiä erilaiseen joulunaikaan! Onneksi jouluja tulee vielä monta ja ystävien sekä rakkaiden kaipuu on valtava onni, sillä sehän tarkoittaa että tärkeitä ihmisiä on :)

 • Sara

  Hienoa, että te näytätte hyvää esimerkkiä siitä, miten nyt jokaisen kannattaa toimia -ainakin Uudellamaalla. ❤️

  Joulukuun illanistujaiset ja tapaamiset joudutaan meilläkin perumaan. Eniten surettaa anopin ja äitini puolesta, sillä Uudenmaan tilanteen takia emme taida voida matkata toiselle puolelle Suomea viettämään joulua heidän kanssaan. Molemmat kuuluvat riskiryhmään pelkästään ikänsä puolesta, mutta onneksi heidän ei tarvitse kuitenkaan olla yksin jouluna.

  Joulu siis vietetään todennäköisesti joko oman perheen tai korkeintaan veljen perheen kanssa. Olen ollut vähän pettynyt muutoksista, mutta olen samalla yrittänyt takoa päähäni vähän suhteellisuudentajua. Vaikka olemme saaneet nauttia aiemmin suuresta sukujoulusta, on ihanaa, että on oma perhe, jonka kanssa joulua voi viettää.

  Rauhallista joulun odotusta!

  • Sara

   Jatkona vielä viestiin: toivottavasti syy vatsavaivoihisi löytyvät. Olet kärsinyt niistä niin pitkään. ❤

 • Satu

  The Crown on huikea sarja! Jopa mieheni innostui vaivihkaa seuraamaan sitä kanssani, sarjassa on loistavat näyttelijät, se on upeasti toteutettu ja siinä kuvataan hienosti historiallisia tapahtumia. Mukavaa joulun odotusta teille!

 • Kata

  Onhan tämä todella ikävä ja huolestuttava tilanne! Tuskin kukaan haluaa itselleen tai läheisilleen tuota virusta ja siksi on syytä olla varovainen. Vaikka kuinka yrittää suhtautua positiivisesti tilanteeseen niin kyllä se hieman pistää mieltä ankeaksi yhdistettynä vielä tähän pimeään ja kiireiseen vuodenaikaan! Toivotaan että ihmiset jaksavat noudattaa suunnitelmia jotta päästäisiin mahdollisimman pian edes suht normaaliin arkeen takaisin. ❤️

 • Jessii

  Hyvä, että kerrot avoimesti korona toimista ja otatte sen vakavasti. Toimitte perheenä hyvänä esimerkkinä. Joissakin blogeissa kauhistuttaa, kun saa lukea juhlimisesta ja ystävien tapaamisesta tai matkustelusta. Sappivaivat kannattaa ottaa vakavasti ja hoitaa ajoissa kuntoon. Itselläni ne huomattiin liian myöhään, vaikka oli kovia kipuja ja vaivoja. Lopulta pääsin vihdoin leikkaukseen, mutta monen vuoden jälkeen kärsin vieläkin vaivoista.

 • Haidi

  Täälläkin on peruttu kotimaan reissuja ja ystävien kanssa suunniteltuja menoja. Nyt sitten luodaan taas koronakuplan lähipiriiriä ja yritän keskittyä joulun fiilikseen ja toiveikkuuteen :) vähän alkaisi jo moti loppua ja harmittaa kun on taas vaikea nähdä ystäviä, mutta tätä tämä uusi arki nyt on.
  Mäkin löysin viimeviikon saikulla Crownin ja ahmaisinkin kaksi ekaa kautta hetkessä, kolmannelle kaudelle jäin nyt vähän jumiin.. latasin bf tarjouksella taas Bookbeatin, ja nyt olen kuunnellut Pottereita jälleen uusiksi :) netflixistä pakko suositella The Queen’s Gambit. Meni heittämällä omaksi lemppariksi tältä vuodelta!

 • Sari

  The Crown on paras! Rakastan,miten siinä näkee läpileikkauksen lähihistoriasta. Sarja kannattaa jättää kolmeen kauteen. Neljännestä jäi paha mieli,vähän kuin tabloidtoimittaja olisi päässyt ohjaajan paikalle. Ihmiset esitettiin ilkeästi ja mustavalkoisesti ja minusta historiaa väritettiin aika lailla. Ei ihme, että esim Charles ja Camilla joutuivat rajoittamaan Instagramin kommentointikenttää viime viikolla, niin raivoisasti kansa reagoi ja “valitsi puolensa” ohjelman yksipuolisen esityksen mukaan. Harmitti ihan hirveästi, olin odottanut uutta kautta aivan hirveästi.

 • Taru

  Hei, odotan niin sitä rokotetta… Ollaan myös noudatettu koko korona aika kaikkia määräyksiä ja suosituksia. Mutta jouluna mennään vanhempieni luokse, vaikka taivas putoaisi tai suositus olisi mikä??

 • Jaana

  Töiden puolesta on niin paljon tehty etänä koko syksy, että ei suurta vaikutusta siinä mielessä arkeen suoraan itsellä.

  Lasten harrastustoiminnan osalta saatiin melkein koko syksy treenata normaalisti ja kisat pitää lokakuussa ja näistä ollaan todella kiitollisia. Meillä olisi syyskauden treenejä enää 2 viikkoa jäljellä. Harmittaa, että ei päästä kavereiden kanssa treenaamaan enää yhdessä, vaan viime viikon treenit jäivät viimeisiksi. Kaksi viikkoa on kuitenkin tosi vähän ja nämäkin järjestetään kuitenkin etäyhteydellä.

  Joulukuulta meillä nyt peruuntui lasten (musiikkiluokan) joulukonsertti, joka harmittaa erityisen paljon, sillä myös viime kevään musaluokkalaisten konsertti jäi myös koronan vuoksi toteutumatta. Lisäksi peruuntui nyt appiukon 75v -syntymäpäiväjuhlat, joulupäivän perinteinen ruokailu anopin ja appiukon luona, sekä mieheni suvun kesken yhdessä pidetyt tapaninpäivän kahvittelut. Harmittaa toki nämä, mutta joulu ja nämä perinteet tulevat joka vuosi. Tämä joulu tänä vuonna nyt mennään erilaisella kaavalla ja sopeudumme siihen.

  Toiveena lähinnä se, että kaikki vedettäisiin nyt samaa köyttä ja toimittaisiin sen mukaan,mitä ohjeistetaan, jotta poikkeuksellinen tilanne ei pitkittyisi ja päästäisiin takaisin normaalimpaan elämään alkuvuodesta. Toivottavasti peruskoululaiset saisivat käydä koulua normaalisti, eikä olisi tarvetta siirtyä pienimpien koululaisten kanssa kotimoodiin.

  Pelottaa yleisellä, yhteiskunnallisella tasolla, mitä tämä tekee yrityksille ja työpaikoille ja sitä myötä perheissä ja yksilötasolla eskaloituville sosiaalisille ongelmille. Kuinka yksinäiset ihmiset pärjäävät tämän eristäytymisen keskellä.

  Huolestuttaa kovasti.

 • Eve

  Kiitos loppukevennyksestä! Naurahdin ääneen ja hymy jäi elämään kasvoille pitkäksi aikaa. Se tuntui erityisen hyvältä tänään, kun mieli on uinut aika syvissä vesissä kaikenlaisista omista huolista ja tämän koronatilanteen suomat epävarmuudet ja murheet siihen päälle.

  Oon kunnioituksella seurannut vaikuttajana käyttämääsi vastuuta ja antamaasi esimerkkiä tässä poikkeusajassa. Sen, miten tosissaan olet suositukset ja rajoitukset ottanut, ja kehoittanut ystävällisesti muitakin toimimaan samoin.

  Sussa on Hanna sellaista hyvää energiaa ja pehmeää lämpöä, joita julkaisuillasi tartutat ympärillesi ja jaat eteenpäin. Kiitos, kun teet työtäsi. Sillä on merkitystä, isosti❤️

 • Emma

  Onpa mukava lukea, että otatte tilanteen tosissanne! Ihanan virkistävää, kun on saanut somesta katsella aika monen vaikuttajan suht lepsua olemusta koronaan syksyn mittaan :-). Ei ole helppoa kenellekkään, mutta jos nyt ennen joulua jaksetaan tsempata, voi ehkä jouluna sitten nähdä esim. isovanhempia. Ja ylipäänsä viettää joulua koko perheen kesken <3. Kiitos vastuullisesta koronatilanteen ottamisesta, kiitos kivoista postauksista, blogista ja instasta! Ihanaa joulun odotusta sinulle ja perheellesi!

 • Murumuru

  Arvostan kovasti tapaasi olla läheisten kanssa yhteyksissä näinä aikoina. Yhteys omien ja lasten kummien kanssa on merkityksellistä. Kun kummit ja serkut kun ovat myös ystäviä perheineen keskenään, tuo se sellaista koko kylä kasvattaa meininkiä.
  Näen että sinulla on paljon sosiaalista osaamista, myönteisyyttä ja lämpöä, mikä ei ole ihan mutkatonta meille kaikille. On ilo seurata etäältä sinun ja perheesi tekemisiä:) ja kauniita kuvia. Välillä kyllä huomaan pohdiskelevani miten ihmeessä tuon kaiken jaksat, osaat ja pystyt niin taitavasti tekemään:)

 • Evelynnn

  Hienoa, että otatte tosissanne koronan (taas) :) Itsekin olen perunut tapaamisia läheisteni kanssa ja pyrin nyt kotoilemaan ja ulkoilemaan, koska en halua sairastua nyt, kun joulu on lähellä. Tuntuu, että ihmiset ovat todella kyllästyneitä koronaan ja valitettavasti vieläkin näkyy kaupoissa ihmisiä ilman maskeja :/ Toivottavasti me kaikki päästäisiin kuitenkin viettämään joulua edes pienemmässä porukassa :)