CATEGORIES

Kodinhoitohuoneen kaapit kuntoon

3.12.2020

Joulukuu saapui – hieman mustempana tosin kuin aiempina vuosina. Vallitseva korontilanne on ottanut nopean käänteen huonompaan ja taas suositellaan kotoilun maksimointia. Yritetään siis keksiä mahdollisimman paljon mukavaa tekemistä ja kivoja valopilkkuja vallitsevaan arkeen. Tässä yksi asia mitä voi iltaisin ja viikonloppuisin tehdä: joulusiivous! Ja kyllä – menee ehkä taas kategoriaan Monican kiva tekeminen :D Tavaran karsiminen ja järjestäminen tuo hyvää mieltä sekä järjestää samalla omaa pääkoppaakin. Se on hyvin terapeuttista ja jotenkin fiilistä keventävää. Tässä meidän alakerran kodinhoitohuone (toinen kätevästi yläkerrassa makuu- ja vaatehuoneiden yhteydessä.)  Kiira järjesteli kaapit samalla kuntoon kun itse työstin omia töitä mitkä piti ajoissa toimittaa sisään.


Lääkekaappi

Ennen

Jälkeen

Nyt omissa laatikoissaan on kauniisti järjestetty:

-laastarit ja muut haavoihin ja loukkaantumisiin käytettävät tarvikkeet (ja nenäkannu :D)
-säryt ja eniten käytetyt lääkkeet
-lääkkeet yleisesti
-vitamiinit

 

Pesuaineet

Ennen

Jälkeen

Pyykinpesutarvikkeet ja muut saippuat löytyvät kaikki tästä kaapista. Poikkeuksellisesti en halunnut pesuaineille omaa laatikkoa. Koin että ne olivat toimivammat ja siistimmät jättää itsekseen vierekkäin. Siitä ne saa helpommin käsiinsä versus painavien isojen pullojen liikuttelu aina isossa korissa. 

 

Kodinpuhdistus

Ennen

Jälkeen

Tästä kaapista löytyy kaikki kodinpuhdistusaineet, myrkyt ja osa siivoustarvikkeista. Jaoimme tuotteet kuuteen eri kategoriaan:

-pesuaineet
-lattianpesuaineet
-rätit ja sienet
-myrkyt
-ulkopuhdistus
-suojahanskat

Miten kauniisti Kiira järjesti jopa puhdistussienet ja rätitkin! Tehtiin siivous jo kuukausi sitten ja ne on muuten edelleen tuossa kauniissa rivissä vaikka melkein päivittäin käytetäänkin. 

 

Sälälaatikko

Ennen

Jälkeen

Tässä tällainen kodin sekalaatikko, missä on paljon usein tarvittuja työkaluja, maalarinteipit ja patterit. Laatikot saivat niin paljon fiksumman ilmeen Ikean kahden laatikonjakajan avulla. Nyt kaikki pysyy helpommin järjestyksessä ja näyttää myös hyvältä.

 

Siivouskaappi

Ennen

Jälkeen

Myös siivoustarvike kaappi näyttää nyt siistimmältä ja sinne saa enemmän tavaraa, kun Kiira lisäsi hyllyille laatikot. Yhdessä on kaikki ikkunanpesu lastat ja pyyhkeet. Toisessa pölypussit ja imurin eri suuttimet. Ja siellä nököttää myös synttärilahjaksi saamani Kärcheri :D Sillä on suorastaan ilo pestä lattioita! Niin ne synttärilahjatoiveet muuttuu. Ennen kuolattiin kenkiä ja laukkuja – nyt kuljen k-raudassa intopiukeena kuola poskella :D

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Minulle tuo suurta rauhaa ja helpotusta, että kaikella on oma paikka. Järkevällä ja selkeällä nimikoidulla järjestelyllä myös muiden perheen jäsenten on helppo pitää järjestystä yllä. Kaikki valkoiset laatikot on ostettu Ikeasta (keittiöosastolta) ja valkoiset nimikointilaput olen ostanut ihan Citymarketista.

Mikäli sinullakin on kädet täynnä töitä ennen joulun lomia, annan ihan mahtavan lahjavinkin: osta lahjaksi läheiselle (tai itsellesi) KonKiira järjestelypalvelu. Aivan varmasti ilahduttaa ja helpottaa läheisen elämää. Yksi parhaita lahjoja mitä olen koskaan saanut on isältäni, joka osti meille vuoden siivoukset siivousfirmalta sinä vuonna kun toinen poikamme syntyi. Lifesaver. Tänä vuonna jos joskus kannattaa suosia lahjoissaan kotimaisuutta ja palveluita. Saat Kiiraan yhteyden Instagramissa @konkiira

7 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • ellie

  Taidankin olla järjestelmällisempi kuin ikinä ajattelinkaan. Olen iät ja ajat tehnyt tuontyyppistä järjestelyä omien tavaroideni kanssa. Lipaston laatikoissakin on meikit yms. pienemmät tavarat omissa laatikoissaan käyttötarkoituksen mukaan.

 • Jade

  Yleensä en ole mistään toisille kateellinen, mutta tästä järjestyksestä voisin vähän ollakin. Somessa nyt leviävä järjestelyinnostus on saanut minutkin mukaan eivätkä nämä mahtavat muutoskuvat ainakaan hillitse omaa innostusta i. Aloitin tosi pienestä, keittiön kuivatarvikekaapeista ja nyt ne jo näyttävät niin ihanilta joka kerta kun ne avaa. Eikä rahallinen panostus ollut todellakaan suuri. Miten sitä muka pystyi aiemmin elämään sen sekamelskan kanssa 🤔

 • Ritva

  Siistit kaapit on kyllä ihanan näköisiä. Jotenkin nyt kun maailma on mullin mallin, niin järjestys kodissa kaappeja myöten tuo kyllä jännän mielenrauhan ja zen-tilan. Itselläni ollut koko kodin kaappien ja varastojen siivous ja kamaa lähtenyt ihan urakalla kierrätykseen. Mahtava tunne. Ihanaa joulun odotusta :)

 • Elle

  Kiira on kyllä huippu! Olisi kiva postausidea jos vinkkailisit muitakin pienyrittäjien suosikkituotteitasi tai palveluita. Lukijat saisivat joululahjaideoita ja pienyrittäjät näkyvyyttä! :)

 • Niina

  Kiitos jälleen inspiroivasta postauksesta! Juuri tänään myös nimikoinut mm. lääkkeiden ja vitamiinien säilytysrasiat :D ja Ammattijärjestäjät menossa uusintakierroksella, kiitos vaan vinkistä! Itsellä se oma aika kädet vapaana on nyt pienten lasten yh:na aika kortilla, mutta pikkuisen kun saa eteenpäin, niin huomaa jääneensä koukkuun. Jostain syystä oma koti ei ole oikein koskaan ollut siinä kunnossa, kuin toivoisi, mutta tällaisilla suht helpoilla, mutta erittäin toimivilla säilytysratkaisuilla alkaakin pikkuhiljaa jo näyttää siltä “miltä muilla voisi näyttää” :) Ja juuri tuo, kuinka ihmeellisen rauhoittava vaikutus sillä on, kun tavarat onkin kauniisti järjestyksessä. Oon kanssa naureskellut, kuinka ne unelmat muuttuu – aiemmin oli vaikka reissuja ja nyt himoitsen päästä vaatehuonetta laittamaan kuntoon :D

  Mukavaa joulun odotusta!

 • Ninni

  Mä oon kuolannu sun näitä järjestelypostauksia ja silmä NIIN lepää noissa lopputuloksissa <3 En tiedä mitä mieltä sä oot, mutta jaksan aina ihmetellä miks siivouskomerot on aina niin pieniä. Meillä on ainaki imurin lisäksi esim. silityslauta ja vielä lattiahöyrytin ja saa olla melkonen fakiiri, että ne saa kaappiin siististi. Vaadin isompia siivouskomeroita! :-)

 • Haidi

  Vitsi tää on kyllä niin mielihyvä kun näitä ennen ja jälkeen kuvia ihmettelee! Tulee heti niin seesteinen olo. Itelläkin on joulusiivous käynnissä, joka päivä jotain pientä. Vaatekaappi ja eteisen kaappi meni uusiksi muutama kk takaperin. Tekee niin paljon kun kaikelle on oma laatikko ja paikka :)