CATEGORIES

Joulukuusenkoristeet

14.12.2020

Olemme aloittaneet kuusenkoristeidemme keräyksen jo vuonna 2005. Asuimme tuolloin mieheni kanssa Eindhovenin kaupungissa Hollannissa. Perheeseemme kuului tuolloin meidän lisäksemme rottweiler poika Ben. Tuolloin ostimme edellisen tekookuusemme paikallisesta Bijenkorf-tavaratalosta, mistä ostin myös osan joulupalloista, jotka roikkuvat kuusessamme edelleen. Vuosien mittaan olen keräillyt erilaisia sisäistä harakkaani puhutelleita palloja, joten moniin liittyy muistoja eri elämän ajanjaksoilta. Muutamat ovat Instagram-tarinoiden puolella kyselleet mistä olen koristeitani ostanut, joten tähän teen pienen yhteenvedon teille muille jouluttajille.

Nämä kaksi valkoista palloa on ostettu vuonna 2005 Hollannista. Todennäköisesti Bijenkorfin tavaratalosta. Noita kimaltavia valkoisia minulla on n. 15 kappaletta kuusessa, sillä ne tulivat kätevästi kaikki yhdessä isommassa pakkauksessa. 

Hopeatähdellisiä palloja minulla on jäljellä vielä kolme, joista yksi on mennyt rikki. En tätä palloa enää itse valitsisi kaupasta, mutta pidän niistä silti kovasti kuusessamme. Niissä on paljon muistoja vuosien varrelta ja eri kodeista eri maissa. 

Seuraavat kaksi kultaista on myös ostettu Hollannista. Isompi kultainen on Bijenkorfista, ja samaan settiin kuului myös vastaavia hopeitakin palloja. Noita pienempiä kultaisia minulla on varmaan n.30kpl ja ne on ostettu ihan Ikeasta tuolloin 16 vuotta sitten. 

Seuraavaksi muutamia tämänhetkisiä suosikkejani. Niistä kaikki on ostettu itseasiassa Suomesta ja viime vuosina kun olemme täällä taas asuneet. 

Nämä kaikki kolme palloa on ostettu Stockmannin jouluosastolta n.3-4 vuotta sitten. Ne ovat minusta niin äärimmäisen kauniita ja näyttävät kaikki upeilta lumihuurteisessa kuusessamme. 

Myös tämä erikoisemman mallinen valkoinen koristeellinen joulukoristed on ostettu Stockalta n.8 vuotta sitten kun muutimme takaisin Suomeen ja vietimme ensimmäistä joulua pienen lapsen vanhempina. Jokin tuossa muodossa minua viehätti silloin ja viehättää edelleen. Ostaisin niitä mieluusti lisää jos niitä löytyisi. Muutamaan vuoteen en ole kuitenkaan niitä Stockalla nähnyt.

Myös nuo kultaiset lumihiutaleet ostin vuosia sitten Stockan jouluosastolta. Mutta silloin asuimme vielä Hollannissa ja kiikutin ne sinne – ne olivat minusta niin kovin kauniit.

Tänä vuonna kuulin äidiltäni, että Vepsäläinen x Shishi-joulupuodissa on paljon kauniita kultakimalteisia koristeita, mistä varmasti pitäisin. Olen vältellyt keskustaan lähtemistä vallitsevissa olosuhteissa, mutta nyt alkuviikosta minulla on siellä päin yksi paikalla oloa vaativa Ylen haastattelu, joten tein sen jälkeen nopean täsmäiskun liikkeeseen. Käsistähän se lähti. Siellä oli erinomainen valikoima suuria ja kimaltavia kultaisia palloja, jotka erottuvat tarvittavalla tavalla valkoisesta kuusesta. Niitä ei vielä näissä kuvissa näy, mutta ne viimeistelivät kuusen ihanalla tavalla. Ne tulevat taas seuraavat vuodet muistuttamaan tästä vuodesta, kun pääsimme muuttamaan meidän unelmien kotiin perheenä, mistä unelmoimme jo kaksin vuonna 2005 Eindhovenissa. 

Mistä sinä olet löytänyt suosikkikoristeesi?

13 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Kisu

  Antiikkiliikkeistä! Rakastan vanhojen koristeiden hillittyä kimalletta ja pientä patinaa. Olen vuosien varrella ostanut aina pari kerralla, äitini on myös ostanut minulle matkoilta lahjaksi. Joukossa on muutama todella rakas isovanhemmilla peritty . Alaoksilla on sitten muutama uusi kun en 100% luota kissaan. :)

 • Virve

  Minulla on paljon erilaisia koristeita. Nuorempana halusin sellaisen Disenyn joulukuusen kultaisine ja punaisine palloineen. Nyt hankin luumunpunaisia ja ruusukullan värisiä koristeilta Weisteeltä. Olen viime vuosina hankkinutkin vain noita kotimaisia joulukoristeilta vanhalta suomalaiselta toimijalta. Suosittelen piipahdusta Weisteen Vanhaan Villaan Pukinmäessä.

 • Haidi

  Ostin tänä vuonna ekaa kertaa joulukuusen yksiööni ja vitsi oli ihana kaivaa kaikki vuosien saatossa kerätyt koristeet esiin ekaa kertaa. 150cm lumihuurteinen tekokuusi löytyi Etolasta ja enemmistö koristeista on Pentikin (lasisia) ja Stockmannilta. Muutamia koristeita olen ostanut nuorempana vain yhdet ja nyt harmittaa, ettei niitä ole useampaa :D vielä on hyvin tilaa palloille, mutta keräilen rauhassa mieluisia uusia. Ehkä itsekin pitäisi sen verran käydä keskustassa, että tutkisi tuon vepsäläisen ja sishin joulukaupan :)

 • lillan

  Mielestäni kuusenne ovat kauniita ja arvokkaan näköisiä kauniine koristeineen. Ovatko pienet poikanne todella samalla linjalla teidän aikuisten maun suhteen eivätkä halua osallistua kodin puiden koristeluun omilla valinnoillaan? Ajattelisin että värikkyys on lasten mieleen joulukoristeissa, samaten joulupaketeissa.

 • Veera

  Stockmannin joulutorilta löytyy aina kauniita koristeita. Sieltä olen suurimman osan kuusenkoristeista löytänyt. Minulla ne ovat hopeisen ja valkoisen sävyisinä. Myös Pentikiltä löytyy kauniita palloja, tänään juuri ostin yhden! Pakkohan se oli! Olin ostamassa opettajille Pentikin joulukahvipaketit, niin samalla sitten ihastelin heidän joulukoristeita. Ostin myös pari viikkoa sitten Kämp galleriasta My o my:stä kaksi ihanaa hopeisen väristä joulukoristetta. Siellä oli todella kivoja myynnissä.
  Kaunista joulua!

 • Lena

  Omat suosikkikoristeet ; lapseni askartelemia ja itse lapsena tekemiä, plus vanhimpia lasipalloja isomummon perintönä 40- ja 50-luvuilta.
  Aina aito kuusi, muutamaa päivää ennen joulua kotiin, tuoksua ei voita mikään?

  Kuusenne ovat näyttäviä, kokonaisuus ja tila tosin näyttävät erehdyttävästi tavaratalon aulalta, ei lapsiperheen kutsuvalta joulukodilta..?

  • Hanna Vayrynen

   Kuulostavatpa ihanalta nuo aarteesi! :)
   Ymmärrän että aitojen kuusien nimeen vannovat eivät muovikuusista välitä.
   Meille se on taas ehdottomasti oikea valinta ja meille koti on nimenomaan lapsiperheen kutsuva ja lämmin ihana joulukoti <3 Hyvää joulua ja toivottavasti paljon joulumieltä :)

   • Mari

    Jokaisen koti on omanlainen, siihen ei ole yhtä ainoaa oikeaa vaihtoehtoa. Toki sisustus ja koristeet tärkeät, mutta eiköhän se ole niin, että perhe tekee kodin ja joulun <3. Kaunis koti teillä.

    • Hanna Vayrynen

     Juuri näin <3 Kiitos kovin ja ihanaa joulu <3

 • Liisa

  Meidän joulukuusi on värikäs sekametelisoppa yksittäin poimittuja koristeita. On matkamuistoja, lasten askarteluja, lahjaksi saatuja koristeita ja erinäisiä muita ihanuuksia. Ja lisäksi värikkäitä palloja tekemään ilotulituksesta täydellisen! :D

  Joulukoristeostoksiin suosittelen joulukoristevalmistaja Weisteen puotia, Wanhaa villaa. Sieltä olen ostanut muutaman todella kauniin vähän erikoisemman lasikoristeen ja aion pistäytyä täydentämässä kokoelmaa tänäkin vuonna.

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihana perinne teillä <3 Minuakin harmittaa, että ei tullut esim Jenkkivuodeltamme ostettua mitään joulupalloja - juurikin muistojen kannalta. Mutta onhan niitä muitakin <3 Ja hei juuri toinenkin tuota Weisteen puotia suositteli! Aion ensi vuonna mennä paikan päälle!!

 • Maija M.

  Mun all time suosikkikoristeet on tietyt koristeet lapsuudesta <3 Muutamat kuusessa aina roikkuneet enkelit, aito kuusenkynttilä isäni lapsuudesta ja isovanhempien Neuvostoliitosta tuomat lasipallot, jotka vielä ovat ehjinä jäljellä. En ole mikään jouluttaja, mutta viime joulukuussa kävin Weisteen wanhassa villassa Pukinmäessä, jossa tämä suomalainen joulukoristetehdas sijaitsee. Ostin sieltä samettipäällysteisiä joulupalloja, joista tuli heti uusia suosikkeja! Myös H&M Homelta olen ostanut vastaavia. Äitini osti mulle vielä Weisteen hopeankimaltavia kyyhkyskoristeita kuuseen, ne ovat myös superkauniita! Kannattaa tsekata tuo Weisteen villa joku kerta (ehkä sitten pandemian laannuttua ensi vuonna?), talo täynnä upeita koristeita ja joulun tunnelmaa!

  • Hanna Vayrynen

   Mitä aarteita sinulla onkaan! <3 Hei iso kiitos tuosta vinkistä! Jospa ensi vuonna jouluttaja kävisi sen tarkastamassa! <3