CATEGORIES

Kodin suomalainen sydän

20.1.2021

*Kaupallinen yhteistyö Keittiömaailma, Cosentino ja Ylämaan Graniitti*

Vuosi on vierähtänyt siitä, kun aloitin uuden kotimme keittiön suunnittelun. Se oli projektina suhteellisen helppo, sillä olimme jo yli vuosikymmenen haaveilleet klassisesta ja puhtaan valkoisesta keittiöstä. Täten meillä oli hyvin selkeä visio lopputuloksesta. Meille keittiö on kodin sydän. Paikka, minne kaikki kerääntyvät arjessa kuin juhlissa ja missä vietetään valtavasti aikaa. Tärkeintä meille oli toiminnallisuus. Arki kolmen pienen lapsen kanssa tuo omat vaatimuksensa. Tässä vanhassa postauksessa (CLICK) kävin läpi itse suunnitteluprosessia. Nyt näin vuoden jälkeen käyn läpi asioita ja valintoja, jotka olivat erityisen onnistuneita. Mitä taas vaihtaisin tai miettisin uusiksi jos voisin?

Keittiökaapit ovat Saara-mallia. Väriksi valikoitui puhtaanvalkoinen sävy nimeltä Huurre. 

Uutta keittiötä valitessa minulle tärkeä arvo oli kotimaisuus. Päädyin valitsemaan muutaman vaihtoehdon parista lopulta Keittiömaailman. Ilokseni pääsin paikan päälle heidän tehtaalle Lahden kupeeseen katsomaan kun meidän keittiömme valmistui suomalaisten osaajien käsissä. Kulunut vuosi varsinkin on korottanut suomalaisen suosimisen tärkeyttä. Kun suosit suomalaista ylläpidät työpaikkoja ja kotimaista osaamista.

Vaikein päätös?

Minulle keittiön ulkonäkö ja toiminnot olivat hyvin selkeät. Olinhan unelmoinut isommasta avarasta keittiöstä jo monet vuodet perheeni kasvaessa. Prosessin vaikein päätös oli kuitenkin keittiötason valinta. Ei siksi että olisi ollut vaikea löytää hyvää, vaan siksi että upeita vaihtoehtoja oli niin monia. Puntaroin kuuden eri vaihtoehdon välillä: Dekton Bergen, Dekton Natura 18, Dekton Opera, Dekton Entzo, Dekton Arga ja Silestone Calacatta Gold olivat mielittyni ja valinnanvaikeus oli vahvasti läsnä. Kävin muutamaankin otteeseen Cosentinon varastolla Vantaalla katsomassa kivilaattoja kokonaisuudessaan (sillä mallipalasta näkyy vain pieni osa koko upeutta). 

 

Rakennusvaihe

Vertailin koepaloja uuden keittiön tilassa niin keino- kuin luonnonvalossa. Koska keittiö oli hyvin valkoinen mietin alkuun haluavani työtasoon kontrastia ja elävää pintaa. Mutta koska keittiö oli osa hyvin avonaista tilaa ja sinne oli suora näköyhteys niin ruokapöydästä kuin olohuoneesta, totesin että haluan kokonaisuudesta mahdollisimman rauhallisen ja ajattoman. Lopulta sain vaihtoehdot rajattua Dekton Entzon (kuvassa alarivissä toinen vasemmalta) ja Silestone Calacatta Goldin (kuvassa alarivin oikimmainen) välille. Pidin kovin Dekton Entzon lämpimistä sävyistä, mutta koska sen pinta oli hieman rosoinen, jäin miettimään sen äänimaailmaa. Jo koepalan kanssa huomasin, että viinilasin liikuttelu sen päällä toi aavistuksen raapivan äänen. Täten päädyin kaikista neutraalimpaan vaihtoehtoon: Silestone Calacatta Goldiin. Näin vuoden jälkeen totean sen olleen meille ihan paras ratkaisu. Läheltä pinta näyttää kauniin elävältä, mutta isossa avoimessa tilassa se ei kuitenkaan pomppaa ikävästi esiin. 

 

Jälkeen

Mitä muuttaisin?

Näin vuoden jälkeen olen edelleen niin valtavan tyytyväinen keittiöön. Se on kauniin raikas ja ennen kaikkea hyvin toiminnallinen. Ainut asia mitä olen kaivannut on isompi jääkaappi. Poikien kasvaessa olen huomannut että kaipaisin maidoille yms. lisää kylmätilaa. Vaikka omamme on sisältä reilu 50cm leveä ja 165cm korkea ja täten ihan kunnon kokoinen jääkaappi, tuntuu silti että hieman isompaan jääkaappiin olisimme voineet vaihtaa. Päädyin kuitenkin pitämään vanhan jääkaapin enkä edes tuolla hetkellä osannut ajatella vanhan vaihtoa. Unohdin myös lisätä oman ohuen vetokaapin mausteille. Se olisi ollut kätevä sijoittaa heti esim. lieden alle vedettäväksi, mistä näkisi suoraan missä on mikäkin. Tämä kuitenkin on tässä keittiössä ratkaistu sillä, että lieden takana olevasssa yläkaapissa minulla on pieni laatikko, mihin olen erikseen mausteet lisännyt ja nimikoinut.  Kun alan maustaa ruokaa nostan maustelaatikon vain lieden viereen.

Mihin olen ollut tyytyväisin? 

 Kaikista tyytyväisin olen sen raikkaaseen ulkomuotoon, isoon upeaan saarekkeeseen (135cm  x 316cm) jonka ympärille mahtuu isompikin sakki kokkaamaan kun on paljon laskutilaa, maksimoituun säilytystilaan (yläkaapit minne mahtuu vähemmän käytetyt kodinkoneet, tarjoiluastiat yms) sekä tuohon ihanaan aamiaiskaappiin, minne saan kaikki kodinkoneet piiloon, sillä keittiömme on tosiaan hyvin avointa tilaa olohuoneeseen asti ja meidän keittiössä ei ole kulmia joiden uumeniin esim paahtimen voisi kivasti piilottaa. Olen myös erittäin tyytyväinen että sijoitin mikron alas, jonka läheisyyteen laitoin myös pienen laatikon missä on kaikki lasten käyttämät astiat. Näin pystyn tässäkin asiassa kannustaa poikia omatoimisuuteen kun asiat eivät ole heidän ylettymättömissä. 

Olemme rakastaneet tätä keittiötä. Sen ympärillä tehtiin joulun ensimmäiset piparit koko perheen voimin, esikoinen tekee läksynsä samalla kun teen hänelle välipalaa koulun jälkeen, kavereiden kanssa päädytään usein saarekkeen baarituoleille viinilasi kädessä ja sen ympärillä elämä tapahtuu. Ehdottomasti kotimme suomalainen sydän.

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Petra

  Hei, mitkä nämä ihanat lankavetimet ovat? <3

  • Hanna Vayrynen

   Ne on kettiömaailman valikoimasta! Nimeä en ikäväkseni enää muista :/

 • Larsson

  Ihana keittiö ja ennenkaikkea ihana sinä! Kuten toinenkin lukija mainitsi, myös minä arvostan tapaasi vastata negatiivisiin, joskus jopa trollaaviin kommentteihin. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi vuodelle 2021! Groeten uit Holland

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana kovasti hyväsydämisyydestäsi ja valtavan ihanaa vuotta myös sinne ihanaan Hollantiin <3 Hartstikke bedankt <3 Groetjes <3

 • RITVA

  Ihanan valoisa ja raikas keittiö, oikein kylpee valossa ja jakaa tilan hienosti.Niin paljon kuin on ihmisiä, on myös makuja ja tyylejä. Joskus tuntuu kun ihmiset kommentoi, varsinkin negaa, niin olisi mukava päästä näkemään heidän vastaava tila. Monissa blogeissa en lue kommentteja ollenkaan kun sinne suolletaan se oma paha olo tms. Sulla Hanna on kyllä hieno tapa vastata kaikenlaisiin kommentteihin ja toivottavasti et anna näiden negatiivisten kommenttien vaikuttaa itseesi.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana Ritva <3 Ymmärrän loistavasti, että tämä aika on monelle hyvin raskas ja mieli painaa monesta syystä. Mutta myös siitä syystä en halua vaan olla sanomatta mitään, vaan mielelläni lämmöllä haluaisin herätellä miettimään sitä omaa purkausta. Auttoiko se? Tuntuiko se hyvältä? Edistikö se asioita? Vai lisäsikö se pahaa oloa? Koska omalla ajattelulla ja tavalla ilmaista asiat on merkitystä. Kiitos kun olet osaltasi jakamssa valoa, lämpöä ja tukea tänä aikana, kun me kaikki olemme väsyneitä <3

 • rea

  kukin makunsa mukaan, mutta muuten niin moderni koti ja kaunis portaikko, niin tuo teidän keittiö on jotekin niin täyteen ahdettu kahteen tasoon noita kaappeja, että kyllä varmaan vähempikin olisi riittänyt ja nyt ilmavuus ja avaruus on poissa ja liian country-tyylinen tekele, samoin osa vetimimistä pystyasennossa, joka tosi levottoman näköinen. Vetimet myös liian sirot. Rahalla ei saa makua – valitettavasti

  • Hanna Vayrynen

   Voi meille juurikin tämä toi kotiin sitä lämpöä ja avaruutta, mikä toisesta keittiöstä meille puuttui. Se oli meille liian futuristinen ja siitä puuttui kodikkuus sekä lapsiperheen toimivuus. Haluaisin myös muistuttaa, että jokaisella on oma makunsa. Ja meillä jokainen kaappi tuli tarpeeseen – paljon kokkaileva lapsiperhe kun olemme ja nautin myös järjestää juhlia kun tilanne sallii – täten on paljon tarjoiluastioita yms, joille tarvitsen paikkansa. Itse koen myös, että liian samanlaiset vetimet tekisi kokonaisuudesta linjaston. Nyt ne on toimivat ja kädelle sopivat :) Toivon että ymmärrät ettei kenenkään maku ole toisen makua parempi. Kritisoida toki saa asioita, mutta “rahalla ei saa makua” ei ole kirtiikkiä vaan toista kohtaan yritetty loukkaus. Ihan omaa hyvinvointiasikin miettien kannustaisin miettimään omia sanojaan: Kuinka ne palvelevat vai tai rakentavat? Sinua tai toista ihmistä? Mikä pointti oli tällä sanomallasi? Miten se edistää sinun tai toisen tilannetta? Oliko se todella tarpeellista sanoa? Koska oma ajatusmaailma ja tapa nähdä asiat heijastavat suuresti omaan jaksamiseen. Paljon iloa ja onnea tähän vuoteen. <3