CATEGORIES

Makuuhuoneen suunnittelua

2.2.2021

Tämän vuoden ensimmäisiä kotiprojekteja on makuuhuoneemme pieni pintaremontti. Jo edellisessä kodissamme haaveilin seinän koristelistoista ja nyt näin monen vuoden jälkeen tuntuu että palo niitä kohtaan on vain kasvanut. Talon edellisen omistajan lampuista on jäänyt pienet reiät seinään, joten kun meidän pitää seinää hieman täyttää on tämä oiva tilaisuus pienelle pintaremontille.

Meillä on ollut hetekka sänkymme vieressä sillä pienet poikamme kömpivät joka yö viereemme eikä minulla ole sydäntä heitä lähettää takaisin sänkyihinsä. Otan mielelläni viereen. Pian koittaa varmaan sekin aika kun en saa heitä millään viereeni halimaan.

Pidän tämän makuuhuoneen harmoniasta ja yksinkertaisuudesta, mutta haluan saada siihen ripauksen mielenkiintoa ja ryhtiä ja uskon seinälistojen tuovan juuri sen. Kun viime vuonna muutimme sisään tähän taloon lisäsimme kaikkialle katto- ja lattialistat. Niiden valinnassa ja suunnittelussa minua avusti huikea Annu Lova Co Interiorsilta. Hän suunnittelee työssään paljon erilaisia katto-, lattia ja seinälistoja ja nyt hän on mallintanut tarpeemme tähän tilaan ja suunnitelma näyttää ihanalta <3 Mikäli sinäkin mietit kauniita koristelistoja kotiinne mutta et tiedä mistä aloittaa, suosittelen ottamaan yhteyttä Annuun

Tilanjakaja

Tämänhetkinen tilanjakaja makuuhuoneen ja vaatehuoneen välillä on liian tumma ja raskas tilan muuten kevyen harmoniseen tunnelmaan. Siksi olen pohtinut siihen valkoisella tai greigellä raamilla toteutettua Hietakarin lasiseinää kapeilla tuplaovilla. Sen lisäksi haluaisin leffahuoneemme tavoin lasiseinän rinnalle verhokiskot näkösuojaa varten.

Siinä suunnitelmiani. Annu suunnitteli nopeasti koristelistat tilaan ja varasimme saman tutun loistavan remontoijan, joka teki kotiimme viime vuonna lattia- ja kattolistatkin. Kiitos Annun myös listat on tilattu tutustusta WallArkista  a parin viikon päästä päästään itse hommiin!

 Sain tilattua nuo himoitsemani Gubin valaisimet valkoisena marmorina, mutta nyt pohdin yöpöytiä. Laittaako seinään kiinni neliskanttiset yöpöydät vai hankkisinko ilmavat ja pyöreät yöpöydät? Tällä hetkellä pohdin Gubin TS-sivupöytää valkoisella kivellä ja mustalla jalalla (kuten tuossa refekuvassa), mutta ehdotuksia saa antaa! :)

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Hanna

  Lopputuloksesta tulee varmasti upea! Minä olen myös kiinnostunut teidän käyttämästä listojen asentajasta ? Kattolistat on ilmeisesti myös WallArkilta, mutta mikä malli teillä on? Uuteen kotiin olisi tarkoitus vaihtaa kaikki listat.

  • Hanna Vayrynen

   Siis meinasin laittaa suosituksen tänne, mutta en ikävä kyllä voikaan täysin sydämin nyt suositella. Hän on todella hyvä tekemään, mutta ikävä kyllä ei täysin luotettava. Oli ekana päivänä 2,5h myöhässä ja toisena 4,5h sovitusta ajasta myöhässä :/ Tokana päivänä sanoin, että ei haittaa jos on myöhässä, mutta toivoisin että edes ilmottaisi.. Hän totesi vain “että jos häntä ei näy niin soita” :D Apua, miten tämä onkin aina tällä alalla niin yleistä :D Ja sitten loppulaskussakin oli hieman kyseenalaisuutta. Joten voin antaa tiedot, mutta olkaa tietoisia :)

 • Ritva

  Lopputulos on varmaan harmonisen ylellinen. Kaunis tuo sängynpääty. Meillä kanssa oli vielä jokunen vuosi sitten lisäsänky lapsille kun kömpivät viereen. Monesti siihen kyllä joutui itse menemään kun lasten mielestä aikuisten sänky on niin mukava nukkua. Nykyään 12 vee tulee viereen nukkumaan, jos mies on työmatkoilla.

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana Ritva – sitä toivon! :) Ja meilläkin mies usein menee sinne suosiolla kun kuopus hyörii ja pyörii väliin :D

 • Johanna

  Moi, olisin kiinnostunut teidän listojen asentajasta (remppamiehestä)? Meilläkin on tulossa pieni pintaremppa ja uudet jalkalistat laitetaan koko alakertaan ja tarvitsisin tekijän. Granissa myös meidän kohde, Kiitos??

  • Hanna Vayrynen

   Joo mulla on siihen ihan huipputyyppi! Teen vaikka vielä oman postauksen siitä – niin moni kyselleet :D Luotettava ja osaava kundi!

 • Milla

  Minulla tuli mieleen suomalainen GRANdesign ja heidän “nappi” taso yöpöydäksi! Se on todella klassinen, kaunis ja kestää hyvin aikaai! Itselläni tämä on ehdottomasti ostoslistalla, heti kun muutamme vuokra-asunnosta pois :) https://grandesign.fi/tarina/

  • Hanna Vayrynen

   Hei tuo on kaunis! Me tosin päädyimme ettemme laita kiinni mitään seinään – tilasin viime viikolla yhden pyöreät marmoripöydät Zarrosta… <3 Mutta iso kiitos vinkistä!

 • Haidi

  Omaa silmää miellyttää enemmän erilliset yöpöydät, joten nuo Gubinit olisi kyllä kaunis kaveri lampun kavereiksi! Itsekkin tykkään, että makuuhuone on harmoninen ja seinillä mahdollisimman vähän asioita :)

  • Hanna Vayrynen

   Zarrosta tilattu yhdet pyöreät marmoriset yöpöydät viime viikolla… :)

 • Katri

  Oletko harkinnut valkoista maitolasia vaatehuoneen uusiin oviin, niin ei välttämättä tarvitsisi erillistä näkösuojaa ja kokonaisilme olisi silti huoliteltu? :)

  • Hanna Vayrynen

   Ollaan! Mutta ikävä kyllä emme mieheni kanssa juuri välitä maitolasista :/ Verhot tuovat mielestämme kauniimpaa pehmeyttä. Kiitos kuitenkin ajatuksesta <3