CATEGORIES

Makuuhuoneen remontti

4.3.2021

Olen saanut hurjan määrän kysymyksiä makuuhuoneen remonttiin liittyen. Vaikka muutos näyttää suhteellisen isolta, meni muutokseen kuitenkin vain kaksi päivää. Poistettiin vanha tapetti, liimattiin paikoilleen sinälistat ja maalattiin päälle. Siinä kaikki. Olen itsekin niin rakastunut lopputulokseen, että tulen laittamaan samanlaiset seinälistat toimistonikin puolelle. Siitä projektista yritän tehdä teille IG-reelsin, joka toivottavasti toimii esimerkkinä niiden asennuksen helppoudesta.

Olen vuosia himoinnut seinälistoja, mutta suurin hidaste niiden tekemiselle oli kun en tiennyt mistä aloittaa. Otin kovasti paineita siitä miten korkeat ja leveät suorakulmioiden tulisi olla, jotta ne olisivat varmasti tilaan toimivat. Tähän sain avun sisustussuunnittelija Annulta (Lova Co Interiors)  joka on auttanut minua paljon ennenkin. Lähetin hänelle tarkat mitat makuuhuoneestamme ja hän piirsi ja suunnitteli toiveitteni mukaiset seinälistat. Toki tämän voi tehdä myös itse, mutta itse halusin käyttää suunnittelussa ammattilaista. Joten jos sinuakin kiinnostaa seinälistat, mutta et tiedä mistä aloittaa, niin aloita ottamalla yhteys Annuun  Hänkin on asunut Jenkeissä ja tehnyt sielläkin sisustussuunnittelijan töitä, joten hän jakaa rakkauteni kodin katto-, lattia- ja seinälistoihin.

Lähtötilanne

Tässä on makuuhuone kutakuinkin siinä kunnossa kuin millainen se oli meidän muuttaessa sisään. Minusta tuo tapetti oli tosi kaunis ja pidin sen lämpimästä sävystä, mutta koin että niinkin tärkeä huone kuin makuuhuone tarvitsi lisää viihtyvyyttä. Muutaessamme olimme onneksemme jo vaihtaneet ohuet puiset lattialistat paksumpiin valkoisiin. Lisäsimme silloin myös melko yksinkertaiset valkoiset kattolistat kaikkiin makuuhuoneisiin. Kotimme katto- ja lattialistat ostin suomalaiselta Wallarkilta.

Suunnitelma

Seinälistat tilattiin myös Wallarkilta, joka on itseasiassa vanhan tuttuni pari vuotta vanha firma. Suunnitelman seinälistoille teki Annu. Sen mukaan tilaan tulisi Wallarkilta kolmea erilaista listamallia:

Panel 4, joka kiertäisi läpi huoneen yhtenä suorana.
Panel 2, jolla tehtäisiin seinän suorakulmaiset kuviot.

Mietimme myös toista suorakulmiota ulommaisten suorakulmioiden sisään. Se olisi toteutettu Panel 1:llä. Päädyin lopulta kuitenkin yksinkertaistamaan kokonaisuutta ja päätin jättää sen kokonaan pois.

Toteutus

Wallark Panel 2

Muuta listojen asennukseen ei tarvitse kuin mittanauhan, vahvaa asenusliimaa ja sirkkelin. Tärkein on mitata listojen pituus sekä paikka oikein, joten tarkkana pitää olla. Mutta muuten aika leikkaa ja liimaa -meininkiä. Suhteellisen yksinkertainen siis toteuttaa. Itse fiilistelin myös sitä miten kauniisti tuo Panel 2 lista toistaa portaikkomme kaidetta. Niissä on sama kaunis muoto, joka ikään kuin jatkuu makuuhuoneisiin.

Maalaus

Halusin huoneen olevan harmoninen ja suhteellisen neutraali. Etsin mahdollisimman greigeä sävyä, joka ei olisi yhtään sinisen harmaa, eikä myöskään keltaisen beige. Suomalaiselta Cover Story Paintilta löysin kaksi sopivaa sävyä, joiden välillä puntaroin: tummempi Frantz sekä vaaleampi Pablo. Kyselin Instagram-tarinoiden puolella teidän mielipidettä ja teistäkin valtaosa oli vaaleamman Pablon kannalla johon lopulta päädyin. Iso plussa noista Cover Storyn seinään liimattavista isoista maalitarroista! Teki väripuntaroinnin paljon helpommaksi kun pystyi kokeilemaan sävyä etukäteen huoneen kaikissa eri seinissä ja nähdä, millaiselta maali missäkin valossa näyttäisi. 

Maali on Cover Story Paint -merkin ja sävy nimeltään Pablo.

Lopputulos

Tuo meikkitason peili pitää listojen myötä vielä siirtää vähän ylemmäs – kunhan nyt vain saisi sen aikaiseksi. 

Olen lopputulokseen niin äärimmäisen tyytyväinen. Suhteellisen pienellä sai paljon aikaan. Vietän makuuhuoneessa nyt päivisin ja iltaisinkin paljon enemmän aikaa. Huomaan, että teen nyt myös kirjoitustyötä tuon huoneen rauhassa ja vetäydyn sinne myös iltaisin lukemaan kirjaa useammin. Viihtyvyys tekee paljon. Itse ainakin inspiroidun ja saan energiaa kauniista tiloista. Myös mieheni on erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Monesti todennut spontaanisti, että tulipa tästä huoneesta mahtava.

Ja hei loppuun saan ilahduttaa teitä pienellä muistamisella. Niin moni on ollut kiinnostunut näistä seinälistoistamme, että kysyin Wallarkin omistajalta, olisiko mahdollista saada teille alekoodi heidän verkkokauppaansa. Siellä oltiin ilolla mukana, joten koodilla Hanna10 saatte -10% pois yli 100e ostoksista. Tämä ei ole kaupallinen yhteistyö – en hyödy tilauksista mitenkään, mutta toivon että tämä inspiroisi ja ilahduttaisi teitä tässä maaliskuussa, kun vielä pitäisi jaksaa ja pysytellä kotioloissa mahdollisimman paljon. Koodi on tosin voimassa elokuun loppuun, joten ehditte kyllä suunnitella ja pohtia vaihtoehtoja :)

14 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Pipsa

  Onpas kaunis makuuhuone. Saako kysyä mitä makuuhuoneen listat ja asennus maksoivat?

  • Hanna Vayrynen

   Listat lähes tasan 700e. Asennus riippuu täysin remppafirmasta – nämä ovat niin yksinkertaisia asentaa, että kustannuksitta pääsee jos leikkaa ja liimaa itse :) Kahden päivän homma tämä oli ja (mukaanlukien tapettien poisto ja maalaus). Listat saa leikattua ja liimattua päivässä.

 • Marjut

  Todella kaunis ja harmoninen kokonaisuus! Laitoitteko itse listat paikoilleen? Kauniita unia uudistetussa makuuhuoneessanne!

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos kovin! Näissä käytettiin remppamiestä, mutta nyt olen tekemässä itse appiukon avustamana työhuoneeseen myös seinälistat.

 • Elli

  Onpa kyllä upea lopputulos! Kiitos inspiraatiosta ❤️ Makuuhuoneen kasvojenkohotus on meillä odottanut jo pitkään, taidanpas saada tämän myötä ihan uutta vauhtia asiaan. Tosi kaunis tuo teidän sängynpäätykin, saako siitä lisätietoa?

  • Hanna Vayrynen

   Voi kiitos kovin! Ja toki, sängynpääty on suomalaisen Familonin :) Ja ihanaa jos inspiroi ja sai eteenpäin <3

 • Hanna

  Moikka! Ihanan näköistä! Satutko muistamaan, että mitkä teidän lattialistat on, kun nekin näyttää kivoilta? Onko ne ihan jotkut listavalkoiset väriltään? :)

  • Hanna Vayrynen

   Moikka! Hei nyt en suorilta käsin muista listojen nimeä, mutta nekin Wallarkin valikoimasta ostettu ja ihan niiden oma väri (tulee vaan yhdessä värissä, mitkä voi halutessaan maalata)

 • Vierailija S

  Ja ai niin, jos saa kysyä et onko tuolla tumman lasin takana vaatehuone? Ootko mahdollisesti näyttänyt sitä jossain postauksessa tai haluatko näyttää sitä?

  • Hanna Vayrynen

   ON! Mutta se on mieheni vaatehuone :) Sitä en ole esitellyt enkä varmaan esittelekään. Mutta lasiovet vaihdan ehkä vielä toisiin, vähän toimivempaan kokonaisuuteen.

 • Vierailija S

  Onpa kyllä tyylikäs lopputulos! Ja mitä katselin Wallarkin sivuilta, niin plussaa ekologisuuden huomioimisesta. Täytyy sanoa, et itekin oon ihastunut näihin seinälistoihin. Koristeellisista lattialistoista oon haaveillut lähes iät ja ajat. Saattaa tulla alekoodi tarpeeseen :D.

  • Hanna Vayrynen

   Hei ihanaa jos inspiroi ja löysit kaiken tarpeellisen tiedon <3

 • Jonna

  Siis niiin ihana lopputulos, vau mikä muutos näinkin pienellä! ? Kiitos inspiraatiosta, nyt pähkäilen mihin saisi itse laitettua kans seinälistat uuteen kotiin ?

  • Hanna Vayrynen

   Kiitos ihana <3 Ja todellakin - mä oon jo toimiston kimpussa :D