CATEGORIES

Iloinen barista

6.5.2013

*Yhteistyössä Nespresson kanssa*

Blogiani pidempään seuranneet saattavat muistaa, etten ole ollut mikään intohimoinen kahvinjuoja menneisyydessä. Olen suosinut vihreää ja valkoista teetä, mutta jotenkin kummasti esikoisen syntymän myötä kahvi on alkanut maistua… Enemmänkin kuin vain vähän. Nykyään jokainen aamu alkaa kupposella kahvia, kun samalla syötän aamupuuron pojalleni.

vappu2013IMG_9866

Sain ensimmäisen Nespresso-koneen isältäni joululahjaksi. Kone oli aivan ihana. Nappia painamalla sai nopeasti herkullisen kahvin käteen. Kyseisessä koneessa ei ollut maidonvaahdotinta, joten lämmitin maidon aina erikseen mikrossa. Olin aikoinaan todennut, että en minä vaahdotinta tarvitse, kun en kahviakaan niin usein juo. Jotenkin nyt viimeisten kuukausien aikana sitäkin ominaisuutta on kummasti alkanut kaivata.

nespressoIMG_9061

Hiljattain minulle tarjottiin yhteistyötä Nespressolta ja innosta hihkuen otin tarjouksen vastaan. Yhteistyöstä minulle luvattiin heidän uusi Gran Maesteria koneensa, joka sisälsi kaipaamani maidonvaahdottimen. Yesss!

Olen nyt aivan onnessani leikkinyt baristaa ja tehnyt sillä latteja, cappuccinoja, latte macchiatoja ja joillekin kokeneimmille kahvinjuojille espressoa.

nespressoIMG_9069

Viime viikolla sain tilaisuuden leikkiä baristaa oikein kunnolla, kun joukko rakkaita ystäviä saapui meille nauttimaan vappubrunssin. Meillähän oli todellinen kahvila pystyssä!  Jokainen sai valita Nespresson monista kahvimauista mieleisensä ja minä valmistin ne jokaiselle heidän toivomallaan tavalla.

vappu2013IMG_0017 nespressoIMG_9090
nespressoIMG_9066 vappu2013IMG_0023 vappu2013IMG_9980 vappu2013IMG_0045

Suosikkini Nespresson kahvikapseleista ovat täyteläinen Livanto, voimakas ja kermainen Apreggio, kevyt ja sitruunainen Cosi, silkinpehmeä Dulsão do Brasil sekä uutuusmaku Linizio Lungo. Voimakkaimmat maut kuten kontrastinen Ristoretto, tasapainoinen Roma tai mausteinen Indriya, ovat minulle vielä liian tujuja. Ne ystävistäni, jotka ovat pidemmän linjan kahvinjuojia, suosivat taas näitä makuja.

Erityismaininta pitää antaa myös heidän vähäkofeiinisille kapseleilleen. Itse juon kahvia vain aamuisin, joten jos illallisen jälkeen muut tahtovat vielä tasoittavan kupin kahvia, minä valitsen itselleni aina kofeiinittoman. Todella täyteläinen ja maukas kahvinmaku niissäkin! En varmasti huomaisi niiden olevan kofeiinittomia, jos en sitä tietäisi.

vappu2013IMG_0059 nespressoIMG_9112

Kapseleista löytyy varmasti jokaiselle oma – makuhermoja kutkuttava makunsa. Itse en ole vielä niin kokenut, että espressot uppoisivat alas naama värähtämättä. Minä suosin maitokahveja. Kiitos uuden koneen, cappuccinot ja latet tuoreesta maidosta valmistuvat joka aamu silmänräpäyksessä. Todellinen kahvilaelämys omassa kodissasi.

vappu2013IMG_0076 NESPRESSO cappuchinoIMG_9216 NESPRESSO cappuchinoIMG_9193

Mikäli sinua kiinnostaa Nespresso-laitteen hankinta, Helsingin keskustan Stockmannilla toimii Nespresson oma piste koko toukokuun ajan. Siellä voit käydä kysymässä lisää heidän kahveistaan ja kahvikoneistaan. Suosittelen lämpimästi heidän tuotteitaan.

nespressoIMG_9059

Joten erittäin iloinen ja innokas Nespresso-fani ilmoittautuu.
Oletko sinäkin kyseisen kahvimerkin fani? Mikä maku on sinun suosikkisi?
Olen niin innoissani tästä koneesta, että pitänee tehdä vielä oma postauksensa sen toiminnoista! :D

24 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Nespressokone on hieno! Onhan se vahan liian markkinoitu ja sillai, mutta itselle siita tulee mieleen hyvia muistoja. Viime vuonna seurustelin eraan miekkosen kanssa, jonka kampalla join aamuisin nespressokahvini ennen toihin menoa. Oma suosikki oli roma tai ristretto, juurikin lyhyena espressona johon lirautin joskus vahan kylmaa maitoa tai vetta jos meinasi tulla kiire sen jaahtymista odotellessa. Silloin join myos kausimakua (?) kookos tai kirsikka, joista molemmat mielettoman hyvia.

  Nykyaan asun Aasiassa ja voi apua, taalta on niin vaikea loytaa “kunnon” kahvia, itse kun en oikein Starbucksista ja muista niin perusta. Suunnitellaankin siis Nespressokoneen hankintaa toihin ;)

 • Elina

  Ahh tuollainen minullekin nyt heti kiitos! Olin tässä juuri Italiassa ja Ranskassa lomalla, ja Suomeen tullessa jäin ikävöimään (kauniin sään, maisemien, ah niin maukkaan ruoan lisäksi..) niitä ihania kahveja mitä näissä maissa, varsinkin Italiassa, on tarjolla! Hah aiheutitpas pahan matkakuumeen tälle tytölle!:D Hyvät kevään jatkot sinulle, nauti ihanasta koneestasi! X

 • Haa täällä yksi joka on ihan koukussa tuohon kahviin. Sain myös blogin kautta samaisen Maestria-koneen ja sen seurauksena olemme hankkineet itse myös toisen koneen kodinhoitohuoneeseen :) täytyyhän sitä terassillekin saada kiikutettua pikaisesti nespressot. Mutta siis koukussa ollaan hyvään kahviin. Minunkin pitäisi tehdä kunnollinen kahvipostaus aiheesta!

  Ninalle tuossa yllä: nespresson kapselit ovat kierrätettäviä, kuorineen päivineen.

  • Anonymous

   Ihanko totta..mistäköhän materiaalista ne ovat tehty? hienoa jos näin on, täytyy selvittää..

   • Lilith

    Nespresson kapselit voi kierrättää pienmetallijätteenä eli peltipurkkien kanssa puruineen päivineen.

    Mulla on Nespresson Pixie, joka on pieni ja IHANA masiina! Lempparimakuja Arpeggio, Roma ja aiempi kausimaku Kookos, jota (onneksi) on vielä jemmassa, vaikka sitä ei enää myynnissä olekaan.

    Aikaisemmin joku kommentoi, että perusmallisella Nespressolla voi tehdä kaakaota, mutta Nespressolla ei kyllä kaakaokapseleita ole, joten kyseessä on varmaankin Cupsolo, Dolce Gusto tai muu kapselikeitin.

 • Hmm

  Minua kiinnostaa tuo “tuoreesta maidosta” -lauseesi. Käytkö ostamassa raakamaitoa (=tuoremaitoa) suoraan jostain tilalta Helsingissä? Mistä sitä saa? Olisin kiinnostunut.

  Päivittäistavarakaupan “maitohan” ei ole tuoretta maitoa nähnytkään, saati oikeaa maitoa :)

  • Suski

   Tässä varmaan tarkoitettiin ihan kaupasta saatavaa maitoa :) Yleensähän noissa koneissa “maito” on sitä whitener jauhetta

 • nina

  Totta on että Italiassa ei nespresso ole pop. Kahvi on ihanaa Italiassa, ihan eri sfääreissä kun muualla Euroopassa. Nespresso kun on Sveitsiläinen tuote. On valitettavaa että nuo kapselit eivät ole kierätettäviä/maatuvia.

 • Italiassa Nespresso ei ole vielä oikein lyönyt läpi (Bettyn milanolaistuttuja lukuunottamatta? :) ) vaikka mainostus olikin välillä varsin armotonta. Italialaiset luottavat mieluummin omiin kotimaisiin kahvimerkkeihin, Lavazzaan jne. Kahvintuntijat jauhavat papunsa mieluummin itse, eikä kantabaarin kahvia voita mikään, sosiaaliset italialaiset juovat muutenkin kahvinda mieluummin baarissa, moni nauttii siellä aamiaisensakin. Itse rakastan torinolaista Caffe Vergnanoa, joka on varsin täyteläinen maultaan. Hiukan olen vaikeuksissa amerikkalaisen kahvisanaston kanssa, kun tilaan kahvia Suomessa, Italiassa kun latte merkitsee ihan vain maitoa ja latte macchiato maitokahvia, yleensä sitten erikseen selittämällä saan suunnilleen haluamaani. Cappuccinotkin ovat aika järkyttävän kokoisia italialaiskahveihin tottuneelle. Suomen-lomat ovat ihania, mutta kieltämättä italialaista kahvia tulee aina ikävä :)

  • Kiinnostavaa! Itse en ole käynyt yhdessäkään italialaisessa kodissa, missä ei olisi Nespressoa… Samaa myös mies on todennut, että työpaikalla on usein keskustelua Nespresson kapseleista ja siis positiivisesti. Ehkä on tosiaan milanolaisten juttu!

   Ja ehdottomasti samaa mieltä, että baarista saa parasta kahvia!

   • Joo, milanolaisethan ovat hyvin tunnettuja trendien haistelustaan, tärkeää olla aina muodissa mukana, ja siksi uudet trendit yleensä otetaankin ensimmäiseksi MIlanossa vastaan. Toisaalta tämä jatkuva trendien ja muotien perässä juokseminen tarkoittaa myös usein sitä, että tuotteet eivät kykene vakiinnuttamaan asemaansa edes Milanossa, tänä vuonna kun muotia on A ja ensi vuonna B. Mutta siis kuulostaa hyvinkin uskottavalta ja järkevältä, että milanolaiskodeissa on myös Nespressoja keskimääräistä enemmän muuhun Italiaan verrattuna, koska se on viime vuosien suurin kahviuutuus. Trendeistä on kuitenkin vielä pitkä matka ison tai edes merkittävän kansanosan valloitukseen, itse asiassa mitä ruokaan ja juomiin tulee, en tunne yhtään uusiin virtauksiin epäilevästi suhtautuvaa kansaa kuin italialaiset :) Jo etnisten ravintoloiden määrä suhteessa väkilukuun (italialaisia on kuitenkin n. 60 miljoonaa, joista milanolaisia n. 1,3 miljoonaa) kertoo, kuinka perinteitä arvostavat italialaiset suhtautuvat “ulkomaanelävien keksintöihin”. :D Apua, anteeksi, jos vaikutan luennoijalta, olen vain kirjoittanut niin paljon myös lehtujuttuja italiasta, opettanut italiaa jne. että tulee välillä liiankin yksityiskohtaisia huomautuksia ihan simppeleihin juttuihin :)

    • Oma kokemukseni Italiasta on Milano emmekä ole täällä vielä pitkään olleet… :)

     Hassua, että ero Milanon ja muun maan välillä on niin suuri. Ei olisi tullut edes mieleenikään! Toisaalta ei olekaan muista Italian kaupungeista (asumis)kokemusta.

     Sen allekirjoitan täysin, että epäluuloista kansaa mitä tulee ruokaan… ja oman maan ruoka on parasta.

     • Ohis

      Ei haittaa luennointi ainakaan minua! Yleensä kommentteja tulee se 20 samanlaista, mukava lukea välillä jotain opettavaistakin täältä kommenteista! :)

     • Tosiaan, Italia on kyllä oikea ihmemaa siinäkin, että alueelliset erot ovat niin isoja, ei turhaan väitetä Pohjois- ja Etelä-Italiaa kahdeksi eri maaksi. Jos pääset kiertelemään enemmän, huomaat varmaan itsekin. Milano on jo melkein Keski-Eurooppaa esim. Rooman seutuun verrattuna. :) Minä voisin väittää Italiaa jopa 20 eri maaksi, kun jokainen maakunta vaikuttaa niin erilaiselta toisiin verrattuna usein sekä kielellisesti että jopa kulttuurisesti:) Apua, menee oikein Italia-jutusteluksi koko tämä kommenttiboksi :D

 • sofian sohva

  Itse hankin aikoinaan ihan perusversion lattekoneesta jossa piti maito vaahdottaa käsin ja purut pistää itse ilman valmiita kapseleita. Toi Nespresso on hyvä laite sellaiselle joka ei ole ihan fanaattinen kahvifriikki. Mutta jos tykkää enemmän kahveista ja harrastaa papuja ja jauhatuksia niin tuolla se ei ole mahdollista. Tosin sitä helppoutta ja nopeutta arvostaa arjessa. Siihen menee yllättävän paljon aikaa kun säätää itse puruja puhumattakaan siitä sotkusta ;)

 • Laura

  Heh :) olet söpö. Hihiihh. Varmasti ovat hyviä, itse juon vihreää teetä, kahvista tulee nykyään maha kipeäksi. :/

 • Tuo kyllä houkuttaa todella! En kai vain saisi ostaa enää uusia juttuja keittiöön… Saa nähdä miten käy :)

 • Nespresso on ihan ehdoton, jos haluaa leikkiä italialaista… Ihan jokaisella italialaisella on Nespresso kotona (Bialetin lisäksi) ja viikonloppuisin Nespresson omat liikkeet ovat aina tupaten täynnä porukkaa. Milanon kaduilla näkee Nespresso kassien vilkkuvan harva se hetki erityisesti viikonloppuisin.

  Oma lemppari on tällä hetkellä limited edition Napoli. En tiedä saako tätä erikoisversiota vielä Suomesta?

 • K-O

  Kuinka iso kahviannos noilla koneilla tulee? Olen jotenkin käsittänyt, että niillä saa aikaan vain tosi pienen annoksen, ehkä 2dl. Siitä ei tule kuin vhaiseksi… No, oli miten oli niin ehkä tämä kahvikissa kuitenkin pärjää vedenkeittimellä, pressopannulla ja Ikean 1,50e maksaneella maidonvaahdottimella :) Mieleni muutan ja tuon hankin heti kun joku saa minut vakuutettua koneen olevan tosi hyvä juttu :)

 • London

  Harmittaa, kun Nestle “pilasi” tämän postauksen. Muuten kaikki on hienoa, kivaa ja maukasta, mutta se Nestle. Itse en käytä lähes ainoatakaan Nestlen tuotetta. Kaverini sanovat minua vanhanaikaiseksi, mutta en halua tukea tuota kansainvälistä yhtiötä äidinmaidonkorvikejupakan takia.

  Jos joku ei tiedä, niin wikipedia tietää.
  “1950-luvulla Nestlé ja monet muut kansainväliset yhtiöt alkoivat myydä äidinmaidonkorviketta kehitysmaihin. Niitä markkinoitiin vauvoille parempana kuin äidinmaito. Yhä useammat äidit alkoivat juottaa lapsilleen imettämisen sijasta korvikkeita. Tuotteissa ei ollut varoituksia pulloruokinnan haitoista. Vauvat sairastuivat ravinnon puutteellisuuden ja huonosti desinfioitujen tuttipullojen ja saastuneen veden takia ripuliin. Usein vanhemmilta myös loppuivat varat korvikkeen ostoon, joten korvikemaito jouduttiin korvaamaan pelkällä (mahdollisesti likaisella) vedellä, joka vauhditti aliravitsemusta ja lisäsi riskiä sairastua ripuliin ja muihin vaarallisiin tauteihin. Tästä syntyi käsite “kaupallinen aliravitsemus”. 1970-luvulla arvioitiin, että pulloruokintaan kuoli jopa kolme miljoonaa vauvaa vuodessa.”

  Vuodessa kuoli jopa 3 000 000 vauvaa Nestlen takia. Yh. Tämä ei ollut silti mikään hyökkäys blogiasi kohtaan, itseäni vain häiritsee.

 • Ihanan perusteellinen postaus ja kauniisti toteutettu! xx

 • Emmi L.

  Multa löytyy se ihan perusmalli Nespressolta, enkä juo kahvia, mutta sillä saa tosi hyvää kaakaota, kahtakin erilaista ja sen lisäksi teen usein jääteetä :) Oon myös vieraille keitellyt kahveja sillä toisinaan!

  Emmi L
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

 • anna

  Voi että loistava vinkki! Kiitos. Oon näitä nähnyt kavereilla ja haaveillut itsekin jo jonkin aikaa, mutta jotenkin miettinyt sen olevan turhaa kun tavankin kahvi maistuu.. Mutta sen verran ihanalta arjen pieneltä luksukselta tuo vaikuttaa, että ei tarvitse enää harkita kahdesti ;) Ymmärrän hyvin ettet ole ollut kahvi-ihmisiä kun ainakin itsellä ulkomailla asuessa se on jäänyt JOKA KERTA :D SUomessa se on ihanasti tullut tavaksi taas ja tutkimusten mukaanhan kahvin juonti ehkäisee mm. paksusuolen syöpää sekä diabetesta..
  Muistan kun lukion terveydentiedon ope piti kahvia huonona ja edelleenkin monesti siitä puhutaan “paheena” vaikka sosiaalisesti ja terveydellisesti se on hyväksi :P

  Kiitos loistoideasta joka löytää ainakin meidän talouteen varmasti pian! Ihania kahvihetkiä sinne<3

 • Hanna

  Voi nam miten hyvälle näyttää!!! Ah seuraavaan
  Kotiin tahtoo tollasen :) lapset saa kummasti
  Kahvihampaan kolottamaan.. ;) kivaa päivää!